Ιδέες μακιγιάζ

Ποια απόχρωση κόκκινου κραγιόν σας ταιριάζει – όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να κάνετε την τέλεια επιλογή!

Το κόκκινο κραγιόν αποτελεί αγαπημένο καλλυντικό των γυναικών, είναι διαχρονικό, δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα και ολοκληρώνει το look προσδίδοντας κομψότητα.

Για να βρείτε ποια απόχρωση κόκκινου κραγιόν σας ταιριάζει, υπάρχουν κάποια μυστικά που πρέπει να ξέρετε. Το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών (ξανθιές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες) παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατάλληλη επιλογή, όπως επίσης και το να βρείτε τη σωστή απόχρωση – θερμή ή ψυχρή.

Πάμε να δούμε μαζί πως να διαλέξετε το απόλυτο κόκκινο κραγιόν και ποιες είναι οι 7 καλύτερες προτάσεις της αγοράς.

Θερμές και ψυχρές αποχρώσεις κόκκινου

Ξεκινώντας θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι αποχρώσεις κόκκινου κραγιόν που υπάρχουν χωρίζονται σε 2 κατηγορίες – ψυχρές και θερμές. Στη συνέχεια, πρέπει να αναγνωρίσουμε τον τύπο του δέρματός μας, πράγμα εύκολο που φαίνεται από τις φλέβες. Οι ψυχροί τύποι έχουν μπλε φλέβες, ενώ οι ζεστοί πρασινωπές. Εάν δεν είναι κατανοητό με την πρώτη ματιά που ανήκετε τότε έχετε ουδέτερο τύπο και σας πηγαίνουν τα περισσότερα.

Οι ψυχρές αποχρώσεις κόκκινου κραγιόν είναι κατάλληλες για ψυχρό τύπο δέρματος, ενώ οι ζεστές για τον θερμό.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα χρώματα, κάθε εταιρία βγάζει τα δικά της. Αν καταλάβετε τη λογική μετά θα μπορείτε εύκολα να τα αναγνωρίζετε. Η παρακάτω φωτογραφία με τις κόκκινες αποχρώσεις κραγιόν θα σας βοηθήσει.

Αποχρώσεις κραγιόν -θερμές και ψυχρές

• Οι ζεστές αποχρώσεις είναι αυτές που έχουν σαν βάση το πορτοκαλί (όσο πιο σκούρο τόσο πιο καφέ φαίνεται).

• Οι ψυχρές αποχρώσεις έχουν σαν βάση το μπλε και βγάζουν κάτι σε λιλά ή ροζ τόνους (όσο σκουραίνουν τόσο τείνουν προς το μωβ).

Tip: όταν διαλέγετε ένα κραγιόν να το δοκιμάζετε πάντα στον καρπό σας. Έτσι θα δείτε αν ταιριάζει με το δέρμα σας και θα καταλάβετε καλύτερα την υφή του.

Επιλέξτε το κραγιόν σύμφωνα με το χρώμα των μαλλιών και του δέρματος

Για να βρείτε την απόχρωση του κόκκινου κραγιόν που σας πάει πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το χρώμα του δέρματός σας (ανοιχτόχρωμο, σταρένιο, σκούρο) αλλά και το χρώμα των μαλλιών σας. Διαφορετικά χρώματα ταιριάζουν στις ξανθιές, άλλα κόκκινα κραγιόν πάνε στις μελαχρινές και άλλα στις κοκκινομάλλες.

Οδηγός επιλογής για ξανθιές

Οι κοπέλες που έχουν ξανθά μαλλιά και είναι ανοιχτόχρωμες (λευκή επιδερμίδα) πρέπει να προτιμήσουν τα ψυχρά χρώματα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν υπερβολικά ζεστούς ή έντονους τόνους. Αναζητήστε κόκκινα κραγιόν με βάση το μπλε.

Δυο γυναίκες - η μια με ξανθά μαλλιά και ανοιχτό δέρμα και η άλλη ξανθιά με σκούρο δέρμα

Οι πιο σκούρες αποχρώσεις κόκκινου κάνουν αντίθεση με το δέρμα σας. Επιλέξτε τες αν θέλετε να κάνετε μια τολμηρή δήλωση. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε ένα φωτεινό, χαρούμενο look τότε τα χρώματα του βατόμουρου είναι ότι πρέπει για εσάς.

Όσες έχουν ξανθά μαλλιά και χρυσαφένια επιδερμίδα ξέρουν ότι οι χρυσές, πορτοκαλί και κίτρινες αποχρώσεις τους ταιριάζουν πολύ.

Τα ζεστά πορτοκαλοκόκκινα χείλη φωτίζουν το μαυρισμένο δέρμα.

Αποφύγετε τους ψυχρούς τόνους γιατί θα δείξουν διαφορετικά στο δέρμα σας και μπορεί ακόμη και να κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο χλωμή.

Κόκκινο κραγιόν για μελαχρινές

Στις μελαχρινές με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ταιριάζουν τα έντονα και λαμπερά χρώματα κόκκινου κραγιόν. Οι έντονες αποχρώσεις κολακεύουν το λευκό δέρμα και φωτίζουν την επιδερμίδα.

Μελαχρινή με κόκκινο κραγιόν και ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρα μαλλιά με σταρένιο δέρμα

Οι γυναίκες με σκούρα μαλλιά και σταρένιο δέρμα είναι πολύ τυχερές γιατί τους ταιριάζουν όλα! Οι βαθιές, αποχρώσεις «ηρεμούν» το δέρμα, γι ‘αυτό και το βυσσινί κραγιόν ή του κρασιού ή ρουμπινί είναι εξαιρετικές επιλογές.

Ακόμα η απόχρωση της ντομάτας και αυτή των σμέουρων ταιριάζουν τέλεια στις μελαχρινές.

Τι ταιριάζει με τα κόκκινα μαλλιά

Όπως και στις ξανθιές, έτσι και στις κοκκινομάλλες πηγαίνουν οι ίδιες αποχρώσεις κόκκινου κραγιόν.

Κοκκινομάλλες με βυσσινί χείλη

Στις ανοιχτόχρωμες πηγαίνει πολύ το κόκκινο κραγιόν με μπλε υποτόνους.

Αυτοί οι πιο δροσεροί τόνοι έρχονται σε αντίθεση με τα έντονα μαλλιά, αναδεικνύοντας έτσι το όμορφο τους χρώμα.

Αν έχετε πιο σκούρα επιδερμίδα επιλέξτε κόκκινα κραγιόν με βάση το πορτοκαλί (πχ. κοραλί) ή ένα δυνατό και γεμάτο (high colour pigment) βυσσινί είναι ότι πρέπει!

Διαλέξτε το κόκκινο κραγιόν σύμφωνα με το χρώμα των ματιών! Για να κάνετε την καλύτερη επιλογή πρέπει να κοιτάξετε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

• Στα πράσινα μάτια ταιριάζει το κεραμιδί κραγιόν και αυτό της terracota.

• Οι ροζ αποχρώσεις και αυτές των μούρων αναδεικνύουν καλύτερα τα μπλε μάτια.

• Οι ροδακινί, οι κοραλί και οι χάλκινες είναι κατάλληλες για κορίτσια με καφέ μάτια.

Προσέξτε! Το red lipstick τονίζει τα κίτρινα δόντια και τις κοκκινίλες στο πρόσωπο. Για αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να αποφεύγετε.

Κόκκινο κραγιόν και ηλικία

Η ηλικία έχει σημασία στην επιλογή του κόκκινου κραγιόν. Στα νεαρά κορίτσια ταιριάζουν οι πιο τολμηρές αποχρώσεις (σκούρες, μεταλλικές).
Στις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες πηγαίνουν οι πιο απαλές και κλασσικές. Χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί κανόνα.

Πως να διαλέξω lipstick με βάση την ηλικία μου

20+
Η τέλεια ηλικία για να πειραματιστείτε με το μακιγιάζ. Δοκιμάστε ένα κοραλί κραγιόν ή ένα μπορντό. Εάν θέλετε να λάμπετε και να κλέβετε εντυπώσεις φορέστε κάποιο lipgloss από πάνω και συνδυάστε με ένα απαλό eyeliner.

30+
Αυτή η ηλικία απαιτεί ένα κλασικό κόκκινο χρώμα. Αποφύγετε τη λάμψη, επιλέξτε κάτι έντονο με ματ εφέ. Μην φοβάστε να φορέσετε το κραγιόν σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μη το παρακάνετε για να παραμείνετε φρέσκια! Μια μάσκαρα, ένα κονσίλερ και ένα ρουζ αρκεί.

40+
Είναι σημαντικό να κρατάτε τα χείλη ενυδατωμένα με κάποιο scrub. Εφαρμόστε έναν ορό και μια ενυδατική κρέμα για τη θεραπεία του δέρματος γύρω από την περιοχή των χειλιών που μπορεί να έχει λεπτές γραμμές. Αυτό θα μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων και θα γεμίσει τη γραμμή των χειλιών. Μη ξεχνάτε να φοράτε μολύβι στο ίδιο χρώμα πριν εφαρμόσετε το κόκκινο κραγιόν για να ενισχύσετε το περίγραμμα των χειλιών. Διαλέξτε κάτι κλασικό (είναι στη μέση), ανοιχτόχρωμο να μη τονίζει τις ρυτίδες!

50 και άνω
Οι γυναίκες με ηλικία 50 και άνω μπορούν να φοράνε κόκκινο κραγιόν! Καθώς γερνάμε, τα χείλη μας λεπταίνουν και γίνονται πιο στεγνά, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξουμε μια ενυδατική φόρμουλα. Απλώστε μια βάση για να προσθέσετε όγκο και προτιμήστε ένα πιο φωτεινό κόκκινο για να μη δείχνουν τα χείλη πιο λεπτά.

Ματ ή γυαλιστερό;

Η κόκκινη απόχρωση του κραγιόν είναι κατάλληλη για όλους, χωρίς καμία εξαίρεση, πρέπει όμως να διαλέξετε το σωστό εφέ και την υφή που σας βολεύει – υπάρχουν γυαλιστερά και ματ κόκκινα κραγιόν, σε υγρή μορφή, κρεμώδη που δεν διαρκούν πολύ και ανεξίτηλα. Κάθε γυναίκα ψάχνει κάτι διαφορετικό που να ταιριάζει στην εκάστοτε περίσταση.

Κόκκινο κραγιόν ματ πάνω σε χείλη

Τα ματ κραγιόν συνήθως το συναντάμε σε υγρή μορφή και είναι ανεξίτηλο. Η συσκευασία λοιπόν, έρχεται με ένα ωραιότατο και πρακτικό πινελάκι που βοηθάει στην καλή εφαρμογή του.

Είναι πιο σταθερό και διαρκεί περισσότερες ώρες, οπότε έτσι δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχών μουτζούρες που μπορεί να προκληθούν.

Αν επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν θα διαπιστώσετε και μόνη σας πως δεν αφήνει εύκολα αποτυπώματα σε επιφάνειες.

Στα αρνητικά της matte εκδοχής είναι η αφαίρεση του ανεξίτηλου μακιγιάζ που πραγματικά μερικές φορές φαντάζει εφιάλτης (εξαρτάται από το πόσο ποιοτικό είναι το κραγιόν). Επιπλέον, δεν μπορεί κανείς να προσαρμόσει εύκολα την ακριβή ποσότητα που επιθυμεί πάνω στα χείλη.

Γυαλιστερό κόκκινο κραγιόν

Ένα γυαλιστερό κόκκινο κραγιόν εντυπωσιάζει και τραβάει τα βλέμματα. Κάνει τα χείλη να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φυσικά λόγω του εφέ της υγρασίας.

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα των glossy lipsticks είναι ότι τείνουν να είναι απίστευτα κολλώδη. Τα μαλλιά κολλούν πάντα σε αυτό και πολλές φορές μπορεί να είναι λίγο άβολο να το φοράτε. Το τελευταίο μειονέκτημα είναι ότι δεν κρατάνε πολύ ώρα και μεταφέρονται σε επιφάνειες.

Tip: αν δεν είστε σίγουρη για την επιλογή σας, το ματ κραγιόν μπορείτε να το μετατρέψετε σε γυαλιστερό εφαρμόζοντας από πάνω ένα απλό lip gloss που όλες οι κοπέλες διαθέτουμε στο νεσεσέρ μας.

Και οι δύο τύποι κραγιόν είναι για όλες τις περιστάσεις, αρκεί να δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο look. Δεν υπάρχουν κανόνες!

Οι 7 καλύτερες προτάσεις

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική για αυτό σας παρουσιάζουμε τα 7 καλύτερα κραγιόν για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει!

Dermacol 16h Lip Color, No. 4 – κόκκινο κραγιόν που δεν φεύγει, διαρκεί όλη μέρα.

κόκκινο ανεξίτηλο κραγιόν σε υγρή μορφή

Η φωτεινή αυτή κόκκινη απόχρωση εφαρμόζει τέλεια στα χείλη, είναι ανεξίτηλη, μια λεπτή στρώση που κρατάει 16 ώρες. Η αντοχή της είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να αντέξει όχι μόνο υγρά, αλλά και το φαγητό. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως αφαιρείται καλύτερα με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ που περιέχουν έλαια, οπότε θα δυσκολευτείτε εάν θελήσετε να το αφαιρέσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Dermacol Lip Seduction Lipstick, No. 9 – η οικονομική επιλογή κραγιόν στην απόχρωση του κρασιού.

Κοκκινορόζ στικ για χείλη
Dermacol Lip Seduction Lipstick 09 4,8gr | 7,60€ | aromania

Εάν προτιμάτε μια πιο απαλή και ελαφριά υφή σας ταιριάζει γάντι. Είναι οικονομικό και έχει ένα ελαφρώς ματ αποτέλεσμα για να διατηρεί το χρώμα τέλειο. Είναι ευχάριστα κρεμώδες, δεν στεγνώνει τα χείλη, αντιθέτως τα ενυδατώνει. Ιδανικό για βραδινές εκδηλώσεις καθώς και για casual εμφανίσεις.

L’Oreal Paris Lip Paint Matte, # 205 Red Apocalypse – Το τέλειο ματ κραγιόν.

Ματ κόκκινο κργιον λορεάλ
L’Oréal Infallible Lip Paint Matte 205 Apocalypse Red

Η stylish λύση! Είναι πολύ ανθεκτικό χάρη στην ματ υφή του, γι’ αυτό προσδίδει αυτοπεποίθηση – δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως και μουτζουρωθείτε. Στεγνώνει γρήγορα και αφήνει μόνο μια λεπτή επικάλυψη πάνω στα χείλη. Δεν αφήνει υπολείμματα σε άλλες επιφάνειες, όπως για παράδειγμα αποτυπώματα σε ποτήρια.

L’Oreal Infallible Sexy Balm 203 Yala Yolo 14gr – ένας κρεμώδης ροδοκόκκινος θησαυρός.

Κατακόκκινη απόχρωση κραγιόν και οικονομική
L’Oreal Infallible Sexy Balm No 203 Yala Yolo | 5,00€ | Mondo Cosmetico

Ιδανικό για ξανθές και μελαχρινές με σκούρο δέρμα. Βάφει τα χείλη ομοιόμορφα, χωρίς λεκέδες. Δεν τονίζει τις ρυτίδες και άλλες ατέλειες. Η ένταση του χρώματος μπορεί να μειωθεί εύκολα, αναλόγως με την ποσότητα που θα επιλέξετε να απλώσετε στα χείλη. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε μια λεπτή στρώση και να δώσετε στα χείλη σας έναν απαλό τόνο, ή να εφαρμόσετε πολλαπλές στρώσεις για πλήρη κάλυψη. Τα κραγιόν L’Oral Paris Infallible Sexy Balm χαρακτηρίζονται από τέλεια αδιαφάνεια ενώ ενυδατώνουν τα χείλη. To Go Pretty Or Go Home της ίδιας σειράς αποτελεί εξίσου αγαπημένη επιλογή.

Maybelline Color Sensational Made For All, Red for me 4.4gr – Η Maybelline προσφέρει μια μεγάλη γκάμα κόκκινων.

Κόκκινα χείλη στο λεπτό
Maybelline Color Sensational Made For All 4.4gr Red for me | 9,19€ | Pharm 24

Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το κραγιόν Maybelline New York Color Sensational 527 κομψό και προκλητικό ταυτόχρονα. Περιέχει μια σταγόνα πορτοκαλί και χάρη στο εκχύλισμα του νέκταρ μελιού, λάμπει φυσικά. Το κραγιόν βασίζεται σε μια θρεπτική φόρμουλα που αποτρέπει το στέγνωμα και δεν προκαλεί ενόχληση όταν το φοράτε. Μια όμορφη απόχρωση που τραβάει τα βλέμματα, δεν θα χρειαστεί να βάψετε ούτε τα μάτια σας!

Chanel rouge allure 176 Indépendante – το απόλυτο κόκκινο κραγιόν!

Κόκκινο κραγιόν channel
Chanel rouge allure 176 Indépendante 3,5 gr | 34,10 € | parfimo.gr

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά! Η γνωστή ποιότητα της εταιρείας σε συνδυασμό με ένα κατακόκκινο βαθύ χρώμα, αναμφίβολα θα γίνει το αγαπημένο σας κραγιόν. Είναι σταθερό, με κρεμώδη υφή και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Korres Morello Creamy Lipstick, κόκκινο της Βουργουνδίας – η αριστοκρατική απόχρωση.

Χρώμα της Βουργουνδίας
Morello KORRES, κόκκινο της Βουργουνδίας | 11,15€ | farmacycorner.gr

Το πιο ωραίο κόκκινο κραγιόν σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών γυναικών. Το χρώμα είναι πραγματικά μαγευτικό. Η υφή απαλή και η σύσταση πολύ ποιοτική. Ένα οικονομικό κόκκινο κραγιόν που μπορείτε να το βρείτε εύκολα στα φαρμακεία.

Κάθε απόχρωση κόκκινου φαίνεται πολύ αισθησιακή, θηλυκή και εκλεπτυσμένη, οπότε δεν μπορείτε να κάνετε και τρομερό λάθος στην επιλογή. Όσον αφορά τον τύπο, εξαρτάται από εσάς. Όλα έχουν προτερήματα και ελαττώματα. Το ανεξίτηλο κόκκινο κραγιόν, για παράδειγμα, διαρκεί για πολλές ώρες, αλλά συνήθως αφαιρείται δύσκολα. Ζυγίστε τα πράγματα και βρείτε την ισορροπία σας.

Σε αυτό το άρθρο μάθατε όλα όσα πρέπει να ξέρετε ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή και να θυμάστε το τέλειο κόκκινο κραγιόν είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά!

Adblock
detector