Tεστ βιταμινών

Η εφαρμογή μας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν έχετε κάποια έλλειψη σε βιταμίνες, καθώς και πόσες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά πρέπει να καταναλώνετε ημερησίως ώστε να παραμείνετε υγιείς.

Διατίθεται εντελώς δωρεάν και το μόνο που απαιτείται είναι να συμπληρώσετε ελάχιστα πράγματα για τον εαυτό σας.

Παρακάτω θα βρείτε βήμα – βήμα τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής.

Bήμα 1. Καταγραφή στοιχείων

Συμπληρώστε τα πεδία «Ηλικία», «Ύψος», «Βάρος», «Στόχος», δηλαδή εάν σκοπεύετε να χάσετε να βάλετε ή να διατηρήσετε τα κιλά σας.

Στο πεδίο «Επίπεδο δραστηριότητας» επιλέξτε:

  • «έλλειψη» εάν δεν περπατάτε καθόλου.
  • «Χαμηλή» εάν κάνετε καθιστική ζωή.
  • «Μέτρια» εάν περπατάτε τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα ή κάνετε δουλειές στο σπίτι.
  • «Πάνω από το μέσο όρο» εφόσον η ζωή σας είναι αρκετά δραστήρια, πηγαίνετε για jogging το πρωί, ασχολείστε που και που με τον αθλητισμό.
  • «Υψηλή» εάν είστε αθλητής.

Στο πεδίο «Εγκυμοσύνη» εφόσον δεν κυοφορείτε προτιμήστε «όχι».

Διαφορετικά επιλέξτε το διάστημα εγκυμοσύνης ή θηλασμού στο οποίο βρίσκεστε.

Για παράδειγμα εάν είστε στον 6 μήνα διαλέξτε «5-9 μήνας εγκυμοσύνης» ή εάν είναι ο δεύτερος μήνας από τότε που έχετε αρχίσει να θηλάζετε το μωρό σας επιλέξτε «1-6 μήνας θηλασμού».

Βήμα 2. Υπολογισμός

Αφού έχετε ολοκληρώσει και τα 6 πεδία κάντε δεξί κλικ στο πλήκτρο «υπολογισμός».
Θα παρατηρήσετε πως στα δεξιά του κόκκινου πλαισίου βρίσκεται ένα βελάκι με φορά προς τα κάτω, κάντε δεξί κλικ επάνω αρκετές φορές για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανεβείτε πιο πάνω στην οθόνη και να χρησιμοποιήσετε τη μπάρα που βρίσκεται στα δεξιά δίπλα στο κόκκινο πλαίσιο, κατεβάστε τη μπάρα για να εμφανιστούν οι βιταμίνες.

Βήμα 3. Αποτελέσματα

Κάτω από το πλήκτρο «Υπολογισμός» εμφανίζεται η λέξη «αποτέλεσμα», κάτω από την οποία είναι διακριτές δύο στήλες. Στην πρώτη αναγράφονται οι θρεπτικές ουσίες (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) και στη δεύτερη οι ημερήσιες που πρέπει να προσλαμβάνετε καθημερινά για να είστε υγιείς.

Συμβουλή: προσέξτε τις μονάδες μέτρησης δίπλα στους αριθμούς (g, mcg, mg), ένα μικρό γραμματάκι κάνει τεράστια διαφορά.

Μη ξεχνάτε…

Η προσωπική περιποίηση είναι σημαντική, παρά τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Είναι απαραίτητο να μην παραμελούμε τον εαυτό μας για σωματικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

Έτσι μπορούμε να συνδυάζουμε συνήθειες στην καθημερινότητα μας, οι οποίες θα μας εξασφαλίσουν μια υγιή ζωή, πιο χαρούμενη για εμάς και το περιβάλλον μας. Με υψηλή αποδοτικότητα στις υποχρεώσεις που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, ημερησίως.

Όταν μας φροντίζουμε εκ των έσω, αυτό φαίνεται και εξωτερικά για παράδειγμα στα μαλλιά και τα
νύχια μας. Τα αποτελέσματα θα είναι αμφότερα ωφέλιμα.

Πρωτεύον ρόλο παίζουν τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνουμε από τις τροφές ή τα χάπια και άλλης μορφής σκευάσματα τα γνωστά ως συμπληρώματα διατροφής πλούσια σε βιταμίνες.

Σε συνδυασμό με την καθημερινή και σωστή φροντίδα των μαλλιών και του δέρματος θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Adblock
detector