Ιδέες μακιγιάζ

Πινέλα μακιγιάζ χρήση, ποια είναι τα διάφορα είδη που υπάρχουν και πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός (βίντεο)

Τα πινέλα μακιγιάζ είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο βάψιμο. Πρωταρχικό ρόλο βέβαια, διαδραματίζουν τα καλλυντικά, αλλά ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι καταλαμβάνει η ποιότητα και η σωστή χρήση των πινέλων μας. Ο συνδυασμός και των δύο επιφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Πολλές κοπέλες που ξεκινάνε να πειραματίζονται με το μακιγιάζ τους αναρωτιούνται τι είδη πινέλων θα πρέπει να αγοράσουν (για παράδειγμα το δίλημμα της φυσικής ή τεχνητής τρίχας), ποια είναι τα απαραίτητα που πρέπει να διαθέτουν στο νεσεσέρ τους, καθώς και τι κάνει το καθένα.

Αφού απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα σειρά έχει η καλή φροντίδα, το πλύσιμο και ο καθαρισμός ώστε να διατηρηθούν για χρόνια. Η makeup expert Χριστίνα Κουνατίδου μας βάζει στον κόσμο των πινέλων και μας τα εξηγεί όλα!

Πινέλα μακιγιάζ χρήση – για το πρόσωπο

Πριν ξεκινήσουμε να δούμε ποια είναι τα πινέλα μακιγιάζ και που χρησιμοποιείται το καθένα, θα πρέπει να ξέρετε όλες πως για να πετύχει μια αρχάρια κοπέλα, χωρίς εμπειρία, ένα σωστό και όμορφο βάψιμο, τα απαραίτητα πινέλα μακιγιάζ που πρέπει να διαθέτει είναι αυτά των:

• make up,
• ρουζ,
• πούδρας,
• σκιάς.

Για να δημιουργήσετε ένα σετ πινέλων δεν χρειάζεται όλα να ανήκουν στην ίδια εταιρία.

Γενικότερα αξίζει να διαθέσετε λίγα χρήματα παραπάνω απ’ όσα θα δίνατε σε πιο οικονομικά πινέλα μακιγιάζ όχι και τόσο καλής ποιότητας. Δείτε το σαν μια μικρή επένδυση διότι πραγματικά αν τα προσέχετε και τα φροντίζετε θα σας κρατήσουν παρά πολλά χρόνια!

Πινέλα make up

Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη πινέλων για foundation:

• το πλακέ πινέλο για make up,
• το σφιχτό με ίσιες τρίχες,
• το πιο καμπυλωτό,
• το πιο ανάλαφρο και αφράτο (προτιμήστε το για μια πιο ενυδατική βάση).

Στην παρακάτω φωτογραφία σας δείχνω διάφορα, αυτό που έχει σημασία είναι τι εσάς σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Πινελα μακιγιαζ τι κανει το καθενα

Tip: αν χρησιμοποιείτε πιο καλυπτικό make up προτιμήστε πιο πυκνές τρίχες.

Για μια πιο ενυδατική βάση ένα πινέλο με αραιές τρίχες και πιο καμπυλωτό και αφράτο είναι ιδανικό για το άπλωμα του foundation ή ακόμα και μιας αντηλιακής κρέμας με χρώμα ή μιας bb.

Για την βάση εκτός από πινέλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και:

• Σφουγγαράκι.
• Latex τριγωνάκι.
• Beauty blender (τύπου).

Σφουγγαρακια μακιγιαζ

Το τελευταίο (το κόκκινο της φωτογραφίας) το αγαπώ πολύ γιατί η σύνθεση του είναι πάρα πολύ μαλακή οπότε είναι και εύκολο στη χρήση, κάνει πολύ όμορφο «στρώσιμο» στο πρόσωπο που διαρκεί και έχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Μπορούμε να το δουλέψουμε και βρεγμένο για πιο ελαφριά βάση. Επίσης γίνεται να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή κονσίλερ κάτω από τα μάτια και για τα κοψίματα με την προϋπόθεση στα ζυγωματικά να περάσετε υγρής μορφής προϊόν.

Γενικότερα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αν μάθετε να το δουλεύεται σωστά.

Το μόνο αρνητικό – η διάρκεια ζωής του είναι αρκετά μεγάλη αλλά δεν κρατάει τόσο όσο θα κρατήσει ένα πινέλο.

Πινέλο για ρουζ

Πάνω κάτω σε όλες τις εταιρείες τα πινέλα του ρουζ είναι παρόμοια. Μπορεί να αλλάζουν ίσως σε μέγεθος και σε ποιότητα τρίχας από συνθετική σε φυσική.

Η καλύτερη επιλογή είναι ένα αφράτο, στρογγυλεμένο, μαλακό και μεσαίου μεγέθους πινέλο όπως στην παρακάτω εικόνα. Αυτό ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου.
Με τι βάζουν ρουζ

Είδη πινέλων μακιγιάζ πούδρας

Αν φοράτε πούδρα θα σας χρησιμεύσει πολύ. Σε κάθε άλλη περίπτωση… μην το αγοράσετε!

Μια εναλλακτική, αν είναι σε κόμπακτ μορφή η πούδρα, είναι το σφουγγαράκι. Τα σφουγγαράκια έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούν μεγαλύτερη κάλυψη στο πρόσωπο.

Αν θέλετε ένα πιο ανάλαφρο εφέ προτιμήστε ένα πινέλο.

Χρηση πινελων μακιγιαζ

Highlighter

Χρησιμοποιήστε όποιο πινέλο σας βολέψει αρκεί να είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και οι τρίχες του πολύ μαλακές κ όχι πυκνές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την βεντάλια που χρησιμεύει στο να παίρνει τις σκιές και τα υπολείμματα που έχουν πέσει από τα βλέφαρα μας κάτω από τα μάτια.

Αν δεν είναι μαλακές δεν θα έχει και τόσο ωραίο εφέ για τις γυαλάδες μας. Προτιμήστε τη συνθετική σύνθεση.Είδη πινέλων μακιγιάζ

Πινέλο του κονσίλερ

Τις περισσότερες κοπέλες τις διευκολύνει ένα πινέλο πλακέ (μεγαλύτερο από της σκιάς) όχι σφιχτό, ώστε να μπορέσει να απορροφήσει το προϊόν και να δουλεύει σωστά. Με τι βάζουμε κονσίλερ

Για χείλη

Χρησιμεύει στο να μπορούμε να κάνουμε λεπτομέρειες και να οριοθετούμε το προϊόν χωρίς να βγαίνει απέξω από τα χείλη. Επιπλέον μας βοηθάει στο να κάνουμε μίξεις, αν θέλουμε να βάλουμε και άλλη απόχρωση μαζί.

Η αλήθεια είναι πως αν δεν είστε επαγγελματίας δεν είναι και το πιο χρήσιμο πινέλο για εσάς. Παρόλα αυτά στη φώτα σας δείχνω τι επιλογές έχετε για να αγοράσετε.Πως βάφουμε τα χείλη

Ποια είναι τα πινέλα μακιγιάζ ματιών και τι κάνει το καθένα

Και πάμε στο αγαπημένο σημείο όλων, στα πινέλα για μακιγιάζ ματιών. Δώστε βάση εδώ κορίτσια γιατί το βλέμμα τα λέει όλα…

Πινέλο σκιάς για τοποθέτηση

Προτιμήστε ένα μικρό, μαλακό και με λίγο στρογγυλεμένες γωνίες πινέλο, για να απλώνει πολύ η σκιά και χωρίς να μουτζουρώνεστε.

Πινέλα μακιγιαζ που χρησιμοποιειται το καθενα

Αυτά ήταν τα βασικά πινέλα μακιγιάζ που καλό θα ήταν μια κοπέλα που ξεκινάει να διαθέτει. Θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα που μπορείτε να έχετε για προσωπική ή για επαγγελματική χρήση.

Για κοψίματα

Προτιμήστε κάποιο να μην είναι πολύ μεγάλο ούτε πολύ στενό σαν μέγεθος. Η τρίχα του να είναι συνθετική η φυσική κ να είναι μαλακή για να δουλεύετε καλύτερα.Πινέλα μακιγιάζ και χρήση

Για blending

Σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη επιλογή είναι ένα στρογγυλό, μικρό σε μέγεθος αλλά πιο φαρδύ από το πινέλο για τοποθέτηση σκιάς.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε ωραία σβησίματα και μίξεις στις σκιές μας, θα πρέπει η τρίχα να είναι συνθετική και μαλακή.

Πινέλα για σβησίματα

Smunge

Το όνομα του προδίδει και την ιδιότητα του (μουντζούρα). Είναι ιδανικό για να πετύχουμε το εφέ του smokey eyes. Σβήνει πολύ ωραία το μολύβι ματιών ή ακόμα και το cake eyeliner σε βαζάκι.

Brush smunge - για τα μάτια

Για υγρή σκιά

Είναι πιο πλακέ και πιο σφιχτό από όλα και αυτό γιατί η υγρή σκιά έχει διαφορετική υφή.

Δεν απορροφάει καθόλου τη σκιά και μπορούμε να την απλώσουμε στο μάτι μας με την σωστή ποσότητα σκιάς χωρίς να κάνουμε «μπαλώματα».Πινελάκια για υγρή σκιά

Πινέλο eyeliner

Είναι πολύ λεπτό μικρό και πλακέ πινέλο.

Όσο πιο σφιχτές είναι οι τρίχες τους μαζί, τόσο το καλύτερο για πιο σωστό αποτέλεσμα για την γραμμή του eyeliner.

Υπάρχουν διαφορετικά σχήματα, στην φωτογραφία φαίνονται τα πιο συνηθισμένα που θα βρείτε στο εμπόριο.

eyeliner πινέλα

Πινελάκια για τα φρύδια

Μπορεί να τα βρείτε όλα σε ένα ή και ξεχωριστά.

Το πρώτο είναι βουρτσάκι σαν αυτό της μάσκαρας λεπτό. Η δουλειά του είναι να χτενίζει και να του δίνει σχήμα στα φρύδια.

Εννοείται ότι αν δεν θέλετε να διαθέσετε λεφτά για ένα βουρτσάκι για τα φρύδια, μπορείτε να πάρετε ένα βουρτσάκι μιας παλιάς μασκαράς σας που έχει τελειώσει. Κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Το άλλο πινέλο είναι γωνιακό και κοφτό σαν αυτό του eyeliner, όμως λίγο πιο πυκνό. Το χρησιμοποιούμε για να τοποθετήσουμε σκιά στα φρύδια είτε σε κρεμώδη μορφή είτε σε πουδρένια.

Πινελάκια φρυδιών

Να επιλέξω φυσική ή συνθετική τρίχα;

Παλιότερα υπήρχε ένας κανόνας που έλεγε ότι τα καλά πινέλα μακιγιάζ με φυσική τρίχα κρατάνε πάρα πολλά χρόνια, έχουν καλύτερο αποτέλεσμα και δεν φθείρονται εύκολα.

Πλέον στην αγορά υπάρχουν, μπορώ να πω με βεβαιότητα, πολύ καλής ποιότητας συνθετικής τρίχας πινέλα που είναι πολύ πιο ανθεκτικά και εξίσου καλά.

Η τρίχα είναι πιο μαλακή και η ποιότητα της όσες φορές και να την πλένεις δεν σκληραίνει ούτε μαδάει.

Αν θα ήθελα να αγοράσω ένα πινέλο από φυσική τρίχα θα επέλεγα είτε για ρουζ είτε για την πούδρα.
Η φυσική τρίχα έχει την ιδιότητα να απορροφάει και να συγκρατεί προϊόν πιο πολύ απ’ ότι τα συνθετικής ποιότητας οπότε θα έχει ωραία απόδοση.

Γενικότερα πάντως στην ερώτηση φυσική ή συνθετική τρίχα – και τα δύο είδη είναι εξίσου καλά.

Ποιες εταιρίες να προτιμήσετε

Οι εταιρίες με τα καλύτερα πινέλα μακιγιάζ, για εμένα είναι:

• Mac,
• Bobbi brown,
• Dior,
• Laura Mercier,
• Giorgio Armani,
• Sigma,
• Nyx,
• Inglot,
• Αnastasia beverly hills,
• Zoeva,
• Smatchbox.

Φροντίδα και σωστός καθαρισμός πινέλων

Και αφού είδαμε ποια είναι τα πινέλα μακιγιάζ και η χρήση τους πάμε να περάσουμε σε ένα εξίσου βασικό κομμάτι, την καλή φροντίδα για να τα διατηρήσουμε ακέραια και να επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωής τους.

Ο καθαρισμός των πινέλων προστατεύει την υγεία της επιδερμίδας σας.

Καλό θα ήταν αν βάφεστε σε καθημερινή βάση να τα πλένετε μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τα καθαρίσετε σωστά είναι απλά.

Θα χρειαστείτε:

• Σαπούνι με αντιβακτηριδιακή δράση.
• Conditioner.
• Πετσέτα.

1. Σε όλη τη διαδικασία χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό. Αρχικά ξεπλύνετε το «βρώμικο» πινέλο.
2. Tρίψτε το ελαφρώς πάνω στη μπάρα σαπουνιού για να δημιουργήσει αφρό και στη συνέχεια ξεπλύνετε έως ότου να μην υπάρχουν υπολείμματα μακιγιάζ.
3. Σειρά έχει η μαλακτική, εφαρμόστε την στις τρίχες και τρίψτε απαλά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.
4. Απλώστε τα πινέλα οριζόντια σε μια πετσέτα (ξαπλώστε τα) το ένα δίπλα στο άλλο. Είναι σημαντικό να παραμείνουν έτσι μέχρι να στεγνώσουν καλά – μια με δύο μέρες περίπου. Αποφεύγουμε την όρθια θέση για να μη μπει νερό στη λαβή, γιατί έτσι θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.

Tip: μόλις στεγνώσουν τελείως αρωματίστε τα με την κολόνια σας! Κυρίως αυτά του make up και της πούδρας. Είναι πολύ ωραία η αίσθηση όταν το πινέλο είναι καθαρό και μυρίζει όμορφα.

Στο παρακάτω βίντεο θα σας δείξω ποιος είναι ο δικός μου τρόπος που πλένω τα πινέλα μου, με τι προϊόντα και πως τα στεγνώνω για να είναι καθαρά και μαλακά.

4 Δεκεμβρίου 2020

Δήμητρα

03:51

Καιρό έψαχνα ένα άρθρο να τα λέει τόσο αναλυτικά. Με βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά το βίντεο. Θα αρχίσω να πλένω τα πινέλα μου, δεν ήξερα ότι ήταν τόσο σημαντικό.

Adblock
detector