Ιδέες μακιγιάζ

Μακιγιάζ για βάπτιση – σαγηνεύστε με το απόλυτο look απόγευμα ή πρωί!

Το μακιγιάζ για βάπτιση είναι υψίστης σημασίας αφού η τελετή της βάπτιση αποτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό γεγονός. Οι περισσότερες γυναίκες αγχώνονται για το ποιο make up για βάπτιση να επιλέξουν, δεν χρειάζεται όμως καθόλου άγχος, πιστέψτε μας!

Σας δίνουμε παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ για βάπτιση πρωί, μεσημέρι ή απόγευμα. Αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για το επαγγελματικό μακιγιάζ και τις τιμές, καθώς και τι πρέπει να προσέξετε ανάλογα την ώρα και την εποχή για να ξεχωρίσετε σαν επίτιμη καλεσμένη.

Μακιγιάζ για βάπτιση

Να επιλέξω επαγγελματικό μακιγιάζ για βάπτιση ή να προσπαθήσω μόνη μου; Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας στο μακιγιάζ, το budget σας και φυσικά στο κατά πόσο θα έχετε τον χρόνο και την ηρεμία για μακιγιάζ εκείνη την ημέρα.

Πώς να επιλέξω αισθητικό

Η αλήθεια είναι ό,τι οι σωστοί επαγγελματίες στον χώρο της ομορφιάς είναι εκπαιδευμένοι στο να σας προσφέρουν ένα όμορφο αποτέλεσμα που σας κολακεύει, πηγαίνει με τα ρούχα και τα μαλλιά σας και θα έχει διάρκεια μέσα στην ημέρα.

Πως να βαφτώ για τα βαφτίσια

Επίσης, οι σωστοί επαγγελματίες θα είναι πολύ προσεκτικοί με την καθαριότητα τους.

Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να επιλέξετε έναν επαγγελματία makeup artist, η πιο ασφαλής επιλογή είναι να σας προτείνει κάποιον ο κύκλος σας που έχει ήδη δοκιμάσει και εμπιστεύεται.

Φυσικά στο internet και ειδικά στο instagram θα βρείτε τα προφίλ πολλών επαγγελματιών στην περιοχή σας.

2 tοp συμβουλές

• Αποφύγετε τους επαγγελματίες που κάνουν πολύ photoshop στις φωτογραφίες τους γιατί δεν θα μπορείτε να κρίνετε σωστά το ταλέντο και το στυλ τους.
Μπορείτε ακόμα να ρωτήσετε τις υπαλλήλους σ’ ένα κατάστημα καλλυντικών της περιοχής σας (κυρίως σε μεγάλες αλυσίδες) ή σε κέντρα αισθητικής.

• Προσοχή όμως, με τους επαγγελματίες σε άλλους κλάδους ομορφιάς (πχ κομμωτές ή nail artists) που υποστηρίζουν ότι κάνουν makeup χωρίς να σας δείχνουν πρόσφατη δουλεία τους.
Συνήθως δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία και δεν ανανεώνουν συχνά τα προϊόντα τους, εφόσον δεν είναι η κύρια ασχολία τους.

Μακιγιάζ βάπτισης τιμές

Οι τιμές στην αγορά για μακιγιάζ βάπτισης, διαφέρουν ανάλογα τον επαγγελματία. Συνήθως είναι πιο φθηνές από το νυφικό μακιγιάζ και κυμαίνονται μεταξύ:

• 45-55€ το άτομο χωρίς πρόβα (δεν είναι απαραίτητη).

Εκτός και αν πρόκειται για νέο επαγγελματία στον χώρο, αποφύγετε τις πολύ φθηνές τιμές γιατί μπορεί να δικαιολογούνται από τα κακής ποιότητας καλλυντικά του επαγγελματία.

Αν παρόλα αυτά δεν θέλετε να πληρώσετε για επαγγελματικό μακιγιάζ σας δείχνουμε παρακάτω ένα εύκολο μακιγιάζ για βάπτιση που μπορεί η καθεμία να πετύχει!

Η πρότασή μας: makeup για βάπτιση βήμα – βήμα

Ας δούμε τώρα ένα μακιγιάζ για βάπτιση βήμα-βήμα, πολύ εύκολο, που ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες και τους τύπους δέρματος, γράφει πολύ εντυπωσιακά στην κάμερα και είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας!

Βήμα 1 – μάτια

Θα ξεκινήσουμε με τα μάτια ώστε ότι σκιά πέσει στο πρόσωπό μας να μπορεί να καθαριστεί πριν την βάση μας. Δίνουμε στα φρύδια μας ένα καλό σχήμα, κοντά στο φυσικό του.

Γεμίζω δηλαδή μ’ ένα μολύβι πιο ανοιχτό από το φρύδι μου τα κενά και μετά προσθέτω ένα τζελ φρυδιών για σταθερότητα.

Έπειτα τοποθετώ primer στα μάτια μου.
Μακιγιάζ για βάπτιση

Στα μάτια χρησιμοποιώ την παλέτα Dior Backstage Eye Palette 002 Cool Neutrals.

Επιλέγω την πιο ανοιχτή matte σκιά και την τοποθετώ σε όλο το κινητό βλέφαρο.

Μετά επιλέγω την ουδέτερη καφέ σκιά και την τοποθετώ έντονα στο εξωτερικό μέρος του ματιού μου.

Μακιγιάζ βάφτισης - πώς βάζω σκια

Δηλαδή αν τραβήξουμε μία κάθετη ευθεία στην ίριδά μας, η σκιά θα μπει από το εξωτερικό τμήμα με κλίση προς τα έξω.

Με ένα φουντωτό πινέλο ανοίγω την σκιά αυτή προς τα μέσα ακολουθώντας το κόκκαλό μου και προς τα έξω. Βάζω την ίδια σκιά σε όλο το κάτω μέρος.
Τα πιο καταπληκτικά μάτια για βάφτιση
Τώρα θα δημιουργήσω μ’ ένα μαλακό μολύβι ένα τριγωνάκι στο εξωτερικό του ματιού μου ενώνοντας τις κάτω και πάνω γραμμές των βλεφαρίδων μου.
Πως βάζω μολύβι makeup vaptisis

Αμέσως θα ανοίξω αυτό το μολύβι με καφέ σκούρα σκιά, ώστε να μην φαίνεται πια το μολύβι. Αυτό το κάνω μετακινώντας απαλά το πινέλο μου κατά μήκος του μολυβιού.
Μακιγιάζ για βαφτίσια
Τέλος προσθέτω μία shimmer σκιά εσωτερικά και πάνω από την ίριδά μου.
Πως κανω τη γωνία του ματιού για μακιγιάζ βάφτησης

Βήμα 2 – πρόσωπο

Για το πρόσωπο χρησιμοποιώ το Estee Lauder Double Wear Foundation που έχει κάλυψη και προσφέρει ενυδατωμένο τελείωμα. Μακιγιαζ για βαπτιση

Ξεκινώ την εφαρμογή του στα σημεία που χρειάζομαι περισσότερη κάλυψη και με πολλές λεπτές στρώσεις υπομονετικά καλύπτω όλο μου το πρόσωπο.

Έπειτα με ένα ροδακινί concealer κρύβω τους μαύρους μου κύκλους και με ένα στο χρώμα του δέρματος τα σπυράκια μου.

Σετάρω την ζώνη Τ (μέτωπο – μύτη) και το concealer μου με loose powder (πούδρα σε σκόνη).

Επειδή είμαι πολύ λευκή προτιμώ να βάζω μόνο ρουζ στα ψηλά σημεία. Το bronzer και το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά είναι καλή εναλλακτική αν δεν θέλουμε contouring.

μακιγιαζ βαπτισησ

Βήμα 3 – χείλη

Στα χείλη πρόσθεσα ένα βελούδινο καφέ liquid lipstick και από πάνω λίγο καφέ σκούρο μολύβι και ένα ροζ κραγίον.

μακιγιαζ για βαπτιση πρωι

Τελείωσα το λουκ με μάσκαρα και ένα ανοιχτό γλυκό μολύβι μέσα στα μάτια.
μακιγιαζ για βαπτιση μεσημερι

Μακιγιάζ για βάπτιση πρωί

Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε στο μακιγιάζ για πρωινή βάπτιση ώστε να καταλήξετε μ’ ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Θα σας δώσουμε πληροφορίες για να πετύχετε ένα όμορφο πρωινό και καλοκαιρινό μακιγιάζ για βάπτιση και επίσης τρόπους να προετοιμάσετε το δέρμα σας και να διαχειριστείτε σωστά τον χρόνο σας.

Το πιο σημαντικό στο κεφάλαιο «Μακιγιάζ για βάπτιση πρωί» είναι να γνωρίζετε ότι το φυσικό φως του ήλιου φανερώνει όλες τις ατέλειες στο μακιγιάζ μας και ότι η θερμότητα δεν είναι φίλος μας.

Το πρωί καλύτερα ας αποφύγουμε τις υπερβολές, όπως τα σκούρα χρώματα ή το υπερβολικό shimmer και ας προτιμήσουμε πιο ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις με ένα απαλό shimmer.

Look για βάπτιση πρωινή
Η βάση μας πρέπει και αυτή να είναι όσο πιο ελαφριά γίνεται. Αντίθετα με την διαδεδομένη άποψη, οι πολλές στρώσεις matte makeup και η πολύ πούδρα ούτε κολακεύουν το δέρμα μας στο φως του ήλιου ούτε κρατούν περισσότερο!

Το δέρμα δεν μπορεί να συγκρατήσει μεγάλη ποσότητα makeup εκ του φυσικού του και μαζί με μία καλοκαιρινή θερμοκρασία, το πρόσωπό μας «θα λιώσει» γρηγορότερα και οι πόροι του θα γίνουν πιο εμφανείς.

Επιλέξτε ένα makeup με ανάλαφρη υφή και μέτρια κάλυψη. Προσθέστε σιγά σιγά λεπτές στρώσεις ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και τέλος σετάρετε λίγο με μία loose πούδρα.

Προετοιμασία πριν τη μεγάλη μέρα

Το πρωί τα μάτια και το πρόσωπό μας είναι συνήθως πρησμένα και αφυδατωμένα.

Κάντε ένα απαλό μασαζ προσώπου με τα χέρια σας και φορέστε μία καλή ενυδατική. Αν δεν έχετε ευαίσθητο δέρμα μπορείτε να παραλέιψετε την αντιηλιακή σας.

Το προηγούμενο βράδυ ή εκείνο το πρωί καλό είναι να έχετε βάλει μία μάσκα ενυδάτωσης, να κάνετε απολέπιση και να φορέσετε lip balm στα χείλη σας.
Μακιγιαζ απλο για βαπτιση
Αν η βαπτισή σας είναι πρωινή, ο χρόνος προετοιμασίας σας πιθανόν θα είναι περιορισμένος.

Καλύτερα να έχετε επιλέξει από πριν μαζί με τα ρούχα και τα μαλλιά σας ποιο θα είναι το μακιγιάζ σας και να προετοιμαστείτε. Για παράδειγμα, οργανώστε από την προηγούμενη μέρα τα καλλυντικά που θα χρειαστείτε.

Μακιγιάζ για απογευματινή βάπτιση

Το μακιγιάζ για βραδινή βάπτιση είναι πιο εύκολη υπόθεση! Όχι μόνο έχετε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας στην διαθεσή σας αλλά το απογευματινό φώς γλυκαίνει περισσότερο τα χαρακτηριστικά σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την θερμοκρασία.

Το απόγευμα προς βράδυ έχετε περισσότερες επιλογές και ελευθερία για το στυλ που θα επιλέξετε και μπορείτε να κινηθείτε σ’ ένα look πιο επίσημο και με πιο καλυπτική βάση. Όμως προσοχή, ούτε εδώ χρειάζονται υπερβολές!

Το μακιγιάζ για απογευματινή βάπτιση δεν θα πρέπει ποτέ να είναι το ίδιο με αυτό που θα φορούσατε σ’ ένα club, όπως ένα μαύρο smokey eye με κόκκινα χείλη. Μπορείτε όμως να πειραμαστιστείτε με shimmer και glitter υφές.
Για παράδειγμα, να επιλέξετε μία χρυσή shimmer σκιά για τα μάτια ή να τονίσετε τα ζυγωματικά σας με ένα highlighter.

Για εμάς το ιδανικό μακιγιάζ για βάπτιση απόγευμα θα ήταν με έντονο καφέ κραγιόν.

Tip: ότι και να επιλέξετε θα πρέπει να έχει μία ισορροπία, όταν κάνουμε ένα χαρακτηριστικό έντονο, τα υπόλοιπα είναι πιο απαλά.

Τι να προσέξετε

Στην τεχνική σας λοιπόν θα πρέπει να προσέχετε το πόσο προϊόν χρησιμοποιείτε. Ναι μεν, θέλουμε κάτι πιο έντονο αλλά και πάλι οι πολλές στρώσεις ρουζ ή makeup δεν θα δείχνουν κολακευτικές.

• ‘Όταν βάφεστε ξεκινήστε με απαλές στρώσεις και προσθέστε αναλόγως.

• Μπορείτε επίσης, να έχετε κάνει πρόβα από πριν το μακιγιάζ σας και να βγάλετε φωτογραφίες για να καταλάβετε πώς θα φαίνεται στο τεχνητό φως του σπιτιού σας και σε περιορισμένο φως εξωτερικά.

• Να θυμάστε ότι οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν συχνά φλας για απογευματινές και βραδινές λήψεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φανούμε στην κάμερα πιο χλωμές από ότι είμαστε.
Για να μην έχουμε αυτό το αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τόνο πιο ζεστό makeup, ζεστά χρώματα στο ρουζ και το bronzer μας. Αν σας αρέσει το baking, παραλείψτε το! Πάντα η περίσσια πούδρα εμφανίζεται στις φωτογραφίες με φλας.

Μακιγιάζ για βάφτιση έντονο

Make up look για βάπτιση

Για τις μαμάδες προτείνουμε ένα εκλεπτυσμένο μακιγιάζ ενώ για τις νονές προτείνουμε ένα πιο χαριτωμένο look.

Φυσικά τα μακιγιάζ αυτά ταιριάζουν στην οποιαδήποτε και εσείς επιλέγετε ποιο σας αρέσει περισσότερο.

Πως να βαφτεί η νονά

Ας περάσουμε στο μακιγιάζ για βάπτιση νονάς και στην πρότασή μας για ένα χαριτωμένο, γλυκό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό look. Όπως και οι μαμάδες πρέπει να προσέξετε το μακιγιάζ σας εκείνη την ημέρα να αντέξει στον ιδρώτα, τα δάκρυα και να είναι μία κλασσική επιλογή που θα παραμένει γοητευτική στο πέρασμα του χρόνου.

Οι περισσότερες τεχνικές οδηγίες που έχουν δωθεί ήδη ισχύουν και για εσάς! Θα χρειαστείτε να κάνετε μία καλή προετοιμασία στο δέρμα σας με μία ενυδατική μάσκα και μια πλούσια ενυδατική κρέμα και να επιλέξετε ένα makeup που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας.

Έτσι θα είστε σίγουρες ότι η βάση σας θα κρατήσει για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα και θα σας προσφέρει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να τελειώσετε το look σας με ένα setting spray για περισσότερη αντοχή και φρεσκάδα. Στα μάτια επιλέξτε waterproof μάσκαρα ενώ μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε primer στα βλεφαρά σας για να κρατήθει αναλοίωτη η σκιά σας. Ακόμη οι shimmer σκιές πρέπει να τοποθετούνται ελαφριά γιατί αλλιώς σπάνε εύκολα.

μακιγιαζ για βαπτιση νονα

Όπως μάλλον έχετε ήδη σκεφτεί, μπορείτε να συνεννοηθείτε με την μητέρα και οι δύο σας να ταιριάξετε το στυλ σας στο γενικότερο ύφος της βάπτισης. Οι περισσότερες νονές προτιμούν ένα διαχρονικό και κομψό μακιγιάζ που ταιριάζει με τον γλυκό και προστατευτικό ρόλο της νονάς.

Μακιγιάζ για μελαχρινές για βάπτιση

• Σας προτείνουμε να κινηθείτε στους ροζ τόνους σε όλο το πρόσωπο. Αν θεωρείτε ότι το ροζ δεν ταιριάζει στην μελαχρινή επιδερμίδα σας το απαλό κοραλλί και το βαθύ χρώμα του βατόμουρου είναι μία καλή εναλλακτική λύση.

• Μην φοβάστε τα χρώματα αυτά, γιατί αν χρησιμοποιηθούν απαλά βρίσκονται κοντά στα φυσικά χρώματα του δέρματος και μπορούν να προσφέρουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

• Με λίγη περισσότερη λάμψη στα μάτια και ίσως ένα lip gloss στα χείλη έχετε ένα έτοιμο, εύκολο και εντυπωσιακό μακιγιάζ για βάπτιση.

Μακιγιάζ για βάπτιση μαμά

Για τις μαμάδες που θέλουν να λάμψουν στην βάπτιση των παιδιών τους προτείνουμε ένα εκλεπτυσμένο μακιγιάζ. Ότι μακιγιάζ και να επιλέξετε να έχετε στο νου σας ό,τι θα πρέπει να έχει ανθεκτικότητα στα δάκρυα, στον χρόνο και στην θερμοκρασία αλλά και να είναι κάτι κλασσικά όμορφο.

Καθώς εκείνη την ημέρα θα έχετε πολλά στο κεφάλι σας επιλέξτε ένα εύκολο αλλά εντυπωσιακό λουκ ώστε να μην σας αγχώνει περισσότερο η διαδικασία της προετοιμασίας. Μην ξεχάσετε να φορέσετε μία βάση που να είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας.

Αν έχετε λιπαρό τύπο δέρματος, μπορείτε πάντα να πάρετε μαζί σας την πούδρα σας ή να βρείτε στο εμπόριο ειδικά χαρτάκια για την απορρόφηση της λιπαρότητας.

Βρείτε ένα κραγιόν με βελούδινη υφή γιατί τα matte liquid lipsticks έχουν την τάση να αφυδατώνουν τρομερά τα χείλη.

Φυσικά η μασκαρά σας θα πρέπει να είναι waterproof σε περίπτωση που συγκινηθείτε. Αν είστε ευσυγκίνητες προτιμήστε καλύτερα ένα απλό look με matte σκιές για να μην καταλήξετε “χρωματιστή” από τα δάκρυα.

μακιγιαζ για βαπτιση μαμα

Ένα απλό μαύρο ή καφέ eyeliner είναι πάντα μία ασφαλής επιλογή που ταιριάζει στον κάθε τύπο ματιού. Είναι και μία επιλογή που θα σας ανταμοίψει στο μέλλον όταν κοιτάτε τις φωτογραφίες σας γιατί δεν φεύγει ποτέ από την μόδα! Είναι επίσης ένα look βάπτισης που πηγαίνει με όλα τα χτενίσματα.

Μπορείτε να βάλετε και λίγο λάμψη πάνω από τις κόρες των ματιών σας και στο εσωτερικό τους για να ανοίξει γοητευτικά το βλέμμα σας. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες ή τα βλεφαριδάκια θα δώσουν μεγαλύτερη ένταση στο βλέμμα σας και ανοδική πορεία.

Απλά προσέξτε να μην βρείτε μεγάλες πλαστικές ψεύτικες βλεφαρίδες που μπορεί να γίνουν ενοχλητικές μετά από λίγο.

Για να είναι πιο ανθεκτικό και εύκολο στη χρήση επιλέξτε ένα eyeliner σε υφή τζελ. Στο υπόλοιπο πρόσωπο μπορείτε να παίξετε με ότι άλλο χρώμα θέλετε!

Οι συμβουλές αυτές θα σας βοηθήσουν να δείξετε τον ομορφότερο σας εαυτό την ημέρα της βάπτισης! Ακολουθώντας τις οδηγίες θα πετύχετε ένα υπέροχο μακιγιάζ για βάπτιση βήμα-βήμα σε γρήγορο χρόνο και χωρίς πολύ άγχος και προσπάθεια. Θα έχετε λοιπόν περισσότερο χρόνο και ενέργεια να απολαύσετε την ιδιαίτερη αυτή ήμερα που θα θυμάστε για πάντα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Adblock
detector