Χρώματα μαλλιών

Χάλκινο μαλλί – ποια απόχρωση σας ταιριάζει; Ένας πλήρης οδηγός για να αποκτήσετε το τέλειο χρώμα μαλλιών!

Είστε έτοιμες να πειραματιστείτε με τα μαλλιά σας και να αλλάξετε την εμφάνισή σας; Η πιο hot επιλογή για το καλοκαίρι είναι το χάλκινο μαλλί. Από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις των κόκκινων μαλλιών, αποτελεί μια αρκετά τολμηρή επιλογή.

Στο άρθρο μας θα σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να βρείτε τον σωστό συνδυασμό χρώματος που θα φωτίσει το πρόσωπο και το δέρμα σας και θα σας δώσει έναν αέρα ανανέωσης! Αποχρώσεις, συντήρηση, απόκτηση είναι μερικά από τα θέματα που αφορούν χάλκινα μαλλιά και με τα οποία θα ασχοληθούμε.

Χάλκινο μαλλί – βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει

Δεν υπάρχει μόνο μία εκδοχή για τα χάλκινα μαλλιά. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του χάλκινου, από καστανό χάλκινο μέχρι ξανθό ανοιχτό χάλκινο. Η επιλογή της σωστής απόχρωσης μπορεί να φαίνεται δύσκολη. Ωστόσο, αν λάβετε υπόψη τον τόνο του δέρματός σας, το χρώμα των ματιών σας και τον τρόπο με τον οποίο φροντίζετε τα μαλλιά σας, θα μπορέσετε να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Πυρόξανθο χάλκινα μαλλιά

Τα πυρόξανθα μαλλιά είναι μία απόχρωση κόκκινων μαλλιών που κυμαίνονται από μία ελαφριά απόχρωση τζίντζερ έως βαθύ σκούρο καφέ. Οι πυρόξανθες αποχρώσεις αποτελούν έναν συνδυασμό από καφέ και κόκκινες αποχρώσεις.

Πυρόξανθο χάλκινα μαλλιά
Instagram: rebeccaseals

Είναι ένα πολύ κομψό χρώμα μαλλιών και εξαιρετικά ευέλικτο. Το πιο σημαντικό είναι ότι κολακεύει απίστευτα τους περισσότερους τύπους δέρματος.

Χάλκινο ξανθό

Το χάλκινο ξανθό χρώμα είναι μία ζεστή απόχρωση. Ο συνδυασμός τόνων του ξανθού και του χαλκού προσφέρει μια ένταση και δημιουργεί μία υπέροχη απόχρωση που μοιάζει φυσική.

Χάλκινο ξανθό
Instagram: lauralalomia

Είναι μια απόχρωση φωτεινή, λαμπερή και κάνει το δέρμα να φαίνεται όμορφο. Ταιριάζει πολύ σε καστανόχρωμες γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια, όπως μπλε, γαλαζοπράσινα ή μελί.

Τζίντζερ μαλλιά

Τα χάλκινο τζίντζερ μαλλιά είναι πολύ ανοιχτό κόκκινο χρώμα, μια απόχρωση μεταξύ ξανθού και κόκκινου. Είναι ένας «πικάντικος» τόνος κοκκινωπού καστανού.

Χάλκινο τζίντζερ μαλλιά
Instagram: thatradginger

Ταιριάζει εξαιρετικά σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Αυτή η λαμπερή απόχρωση τονίζει το χρώμα των ματιών τους και προσθέτει κομψότητα στην εμφάνισή τους συνολικά.

Ξανθό πολύ ανοιχτό

Το ξανθό πολύ ανοιχτό χάλκινο αποτελεί άλλη μία απόχρωση από την πληθώρα αποχρώσεων και υποτόνων του χάλκινου χρώματος μαλλιών. Πρόκειται για χρώμα που προέρχεται από την ανάμιξη μεσαίων τόνων του χάλκινου χρώματος σε συνδυασμό με μία βάση ξανθού.

Ξάνθο πολύ ανοιχτό χάλινο
Instagram: thegingerwanderlust

Ο συγκεκριμένος τόνος αναδεικνύει ιδιαίτερα τους πιο ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος, προσφέρει ιδιαίτερη λάμψη, κάνοντας κάθε γυναίκα που τον επιλέγει να σαγηνεύει στο πέρασμά της. Παρόλα αυτά είναι μία χρωματική απόχρωση μαλλιού που απαιτεί αρκετή προσοχή καθώς μπορεί να ξεθωριάσει πιο γρήγορα σε σχέση με τις αντίστοιχες πιο κόκκινες αποχρώσεις.

Σκούρο χάλκινο χρώμα μαλλιών

Άλλη μία εξαιρετικά συνηθισμένη τάση που επιλέγεται από αρκετές γυναίκες είναι το σκούρο χάλκινο χρώμα μαλλιών. Αφορά εκείνες τις γυναίκες που επιθυμούν φλογερά χάλκινα μαλλιά, που προκύπτουν από αποχρώσεις του καστανού και του κόκκινου, και τις καθιστά απλά υπέροχες.

Σκούρα χάλκινα μαλλιά
Iinstagram: carmen.solomons

Ταιριάζει τόσο σε ανοιχτές αλλά και σε πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Eίναι μία πολύ ζεστή επιλογή ιδιαίτερα για τον χειμώνα, ενώ η σκούρα αυτή απόχρωση είναι αρκετά πρακτική αφού δεν απαιτεί τόσο τακτικό βάψιμο στο μαλλί.

Με ανταύγειες

Η χάλκινη απόχρωση στα μαλλιά είναι από μόνη της πάρα πολύ λαμπερή και αναδεικνύει ιδιαίτερα τον γυναικείο αισθησιασμό. Ο συνδυασμός χάλκινα μαλλιά με ανταύγειες στους σωστούς τόνους θα κάνει κάθε γυναίκα να κλέβει τις εντυπώσεις.

Χάλκινα μαλλιά με ανταύγειες
Instagram: clio_._

Μπορείτε λοιπόν να συνδυάσετε χάλκινα μαλλιά με ανταύγειες με μελί μπαλαγιάζ, ή με ξανθό φραουλί για να δημιουργήσετε το λεγόμενο ‘strawberry blonde’, αλλά και μπαλαγιάζ σε πορτοκαλί τόνους με χάλκινη βάση.

Οι κόκκινες αποχρώσεις όπως είναι και τα χάλκινα μαλλιά, μπορούν ακολουθώντας τις τάσεις της μόδας στο hair styling, να συνδυαστούν εξαιρετικά με κρεμ και ξανθές ανταύγειες.

Άλλη μία πρωτότυπη επιλογή είναι οι ροζ ανταύγειες οι οποίες τονίζουν εξαιρετικά τα χάλκινα μαλλιά και προσδίδουν φρεσκάδα και φωτεινότητα, καθώς και οι πορτοκαλί ανταύγειες με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε πυρόξανθες άκρες που σίγουρα θα σας κάνουν αρκετά μοντέρνες και σύγχρονες.

Κόκκινο χάλκινο

Το κόκκινο χάλκινο χρώμα μαλλιών αποτελεί μία απόχρωση του κόκκινου πολύ λαμπερή, ελαφρώς πιο ανοιχτή από την κόκκινη απόχρωση, μεταξύ κόκκινου και πορτοκαλί, και αρκετά εκκεντρική. Κολακεύει όμορφα κάθε τύπο επιδερμίδας, ιδιαίτερα όμως τις μεσαίου τύπου και πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και μάτια.

Κόκκινα χάλκινα μαλλιά - Χάλκινο σκούρο
Instagram: aclotheshorse

Τόσο τα μακριά όσο και τα κοντά χάλκινα μαλλιά είναι εξίσου εντυπωσιακά και αναδεικνύουν κάθε χτένισμα που θα επιλέξετε να κάνετε. Ο συνδυασμός μάλιστα της απόχρωσης του κόκκινου με χάλκινες ανταύγειες αποτελεί μία τάση που θα σας καταστήσει υπέροχα αντισυμβατική.

Καστανό χάλκινο χρώμα μαλλιών

Μία εξαιρετική επιλογή που χρωματικά μοιάζει ανέφικτη είναι όμως απόλυτα αρμονική είναι το καστανό χάλκινο χρώμα μαλλιών. Εάν στις επιλογές σας είναι το πιο σκούρο καστανό χάλκινο χρώμα μαλλιών, πρόκειται για ένα βαθύ τζίντζερ, με πλούσια και έντονη απόχρωση, το οποίο θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστό αν του δώσετε wavy όψη.

Καστανά χάλκινα μαλλιά - Χάλκινα μαλλιά σγουρά
Instagram: madelynneross

Μπορείτε βέβαια να επιλέξετε και πιο ανοιχτές αποχρώσεις του καστανού χάλκινου χρώματος στα μαλλιά σας το οποίο θα αναδειχθεί μοναδικά με όμορφες και με όγκο μπούκλες. Το καστανό χάλκινο χρώμα μαλλιών μπορεί να γίνει πιο φωτεινό και με βεβαιότητα να εντυπωσιάσει αν εμπλουτιστεί με ξανθές ανταύγειες.

Ξανθό ανοιχτό – χρυσαφί

Άλλη μία εξαιρετική απόχρωση για τα μαλλιά σας αποτελεί το ξανθό ανοιχτό χάλκινο χρυσαφί. Πρόκειται για μία τέλεια επιλογή που αναδεικνύει εξαιρετικά γυναίκες με ανοιχτή επιδερμίδα και ανοιχτόχρωμα μάτια.

Ξανθά ανοιχτά χάλκινα χρυσαφί μαλλιά
Instagram: islafisher

Η απόχρωση αυτή προσδίδει αριστοκρατικό ύφος στα μαλλιά σας και σας κάνει ιδιαίτερα ελκυστική, σαν μια γυναικεία μορφή εμπνευσμένη από την αναγεννησιακή τέχνη. Εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη απόχρωση με το κατάλληλο χτένισμα σίγουρα δεν θα περάσετε απαρατήρητες.

Χρυσό χρώμα μαλλιών

Μία υπέροχη παραλλαγή του χάλκινου είναι και το χρυσό χάλκινο χρώμα μαλλιών. Η συγκεκριμένη απόχρωση προκύπτει από την ανάμιξη τόνων του κόκκινου, του χρυσού και του πορτοκαλί και προσφέρει λαμπερό αποτέλεσμα.

Χρυσά χάλκινα μαλλιά - Έντονα χάλκινα μαλλιά
Instagram: lesliemann

Το χρυσό χάλκινο χρώμα μαλλιών είναι μία απόχρωση που προσεγγίζει αρκετά το ξανθό, δημιουργεί την αίσθηση πιο ζεστής επιδερμίδας και μοιάζει αρκετά με τα ‘strawberry blonde’ μαλλιά. Αποτελεί ένα ξεχωριστό χρώμα βαφής και κολακεύει με τον πιο κατάλληλο τρόπο κατά κύριο λόγο τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Ανοιχτό χάλκινο χρώμα μαλλιών

Το ανοιχτό χάλκινο χρώμα μαλλιών αποτελεί μία εντυπωσιακή επιλογή που προσφέρει την απαραίτητη ζωντάνια και φωτίζει κάθε γυναίκα που θα την διαλέξει, σε συνάρτηση βέβαια πάντα και με τον τόνο της επιδερμίδας της. Αυτή η απόχρωση είναι μία καλή επιλογή για τα μαλλιά μιας γυναίκας ιδιαίτερα για του μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Πυρόξανθο χάλκινα μαλλιά - Ανοιχτά χάλκινα μαλλιά -
Instagram: imjust.mary

Χάλκινα μαλλιά με ξανθές ανταύγειες

Το να επιλέξετε να κάνετε τα μαλλιά σας χάλκινα και να προσθέσετε ξανθές ανταύγειες είναι μία πρωτότυπη κίνηση καθώς η ζεστή απόχρωση του χάλκινου, με βάση τους κόκκινους τόνους, μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με μερικές ξανθές ανταύγειες. Η επιλογή αυτή θα απογειώσει το στυλ σας και θα αναδείξει μοναδικά το κούρεμά σας.

Χάλκινα μαλλιά με ξανθές ανταύγειες - Χρώματα μαλλιών χάλκινα
Instagram: rebeccaseals

Ξανθό μελί

Τα χάλκινα μαλλιά είναι μία απόχρωση η οποία μεταμορφώνει κάθε γυναίκα που την έχει επιλέξει σε μία φλογερή παρουσία που αποπνέει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Το χάλκινο ξανθό μελί είναι μία ζεστή και φωτεινή απόχρωση του κόκκινου που ταιριάζει απόλυτα σε ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος καθιστώντας τους πιο φωτεινούς. Παρ’ όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι κολακεύει εξίσου και τις γυναίκες με πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος.

Μαλλιά χάλκινα
Instagram: madisonwyborny

Με τάση προς το ροζ

Μια πολύ μοδάτη και καινούρια τάση τελευταία, που προσελκύει τα βλέμματα είναι τα ροζ χάλκινο μαλλιά. Η συγκεκριμένη απόχρωση τείνει να αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το εντυπωσιακό χρυσό ξανθό, που αποτέλεσε την πρώτη και συνηθέστερη επιλογή για αρκετές γυναίκες.

Ροζ χάλκινα μαλλιά - Χάλκινα μαλλιά σε ποιες ταιριάζουν
Instagram: haileybieber

Τα ροζ χάλκινα μαλλιά είναι μία τολμηρή πρόταση, αντίστοιχης δημοφιλίας με τις κόκκινες και χάλκινες αποχρώσεις, για γυναίκες που τους αρέσουν οι ριζικές αλλαγές στην εμφάνισή τους. Η απόχρωση του ροζ χάλκινου, παρότι προκύπτει από έναν απροσδόκητο συνδυασμό χρωματικών τόνων, συνιστά ένα ονειρικό μείγμα χρωμάτων που προσδίδει ζωντάνια και φρεσκάδα στο δέρμα και το χτένισμα της γυναίκας που το επιλέγει.

Κουρέματα για να επιλέξετε

Το χάλκινο μαλλί φαίνεται υπέροχο σε οποιοδήποτε μήκος. Σίγουρα, όμως, πρέπει να βρείτε το κατάλληλο κούρεμα για εσάς που ταιριάζει με το στυλ και την προσωπικότητά σας.

Πώς θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει; Δύο είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξετε!

Πρώτον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το σχήμα του προσώπου σας. Εάν το πρόσωπό σας είναι ορθογώνιο, οβάλ, τετράγωνο, κύκλος, τρίγωνο, καρδιά ή διαμάντι, το σωστό κούρεμα θα το πλαισιώσει με όμορφο τρόπο και τα χαρακτηριστικά σας θα παρουσιάζονται καλύτερα.

Δεύτερον, ο τύπος των μαλλιών σας και ο όγκος της τρίχας σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του ιδανικού κουρέματος. Όταν επιλέγετε το κούρεμά σας, πρέπει να είστε διατεθειμένες να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να διατηρήσετε το επιθυμητό στυλ.

Κοντά χάλκινα μαλλιά

Τα κοντά μαλλιά συνηθώς ταιριάζουν σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου. Βέβαια, για κάθε σχήμα προσώπου υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε. Για παράδειγμα εάν έχετε στρόγγυλο πρόσωπο, με ένα λάθος κούρεμα, αυτό μπορεί να φαίνεται ακόμα πιο στρόγγυλο και να μη σας κολακεύει.

Κοντά χάλκινα μαλλιά
Instagram: sosazerafa

Ένα κοντό κούρεμα είναι πολύ μοντέρνο και φρέσκο. Είναι ιδιαίτερα βολικό και ιδανικό για τις ζεστές μέρες. Εάν έχετε λεπτές τρίχες, το κοντό κούρεμα μπορεί να προσφέρει τον απαραίτητο όγκο στα μαλλιά σας. Μην ξεχνάτε ακόμα πώς όσο πιο κοντά είναι τα μαλλιά σας τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεστε για την περιποίηση και τη συντήρησή τους.

Το κλασικό καρέ

Τι πιο κομψό από χάλκινα μαλλιά καρέ; Ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακριά. Τα καρέ μαλλιά αποτελούν μία πολύ σικ και χαριτωμένη επιλογή για τις γυναίκες. Το μήκος αυτό, που μπορεί να ξεκινάει από το ύψος του σαγονιού και να φτάνει μέχρι πάνω από τους ώμους, ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από το σχήμα του προσώπου τους.

Καρέ χάλκινα μαλλιά
Instagram: prettylittlefawn

Αυτό το κούρεμα είναι διαχρονικό και κολακεύει κάθε τύπο μαλλιών. Είναι τρομερά ευέλικτο, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές αν θέλετε να επιλέξετε αυτό το στυλ μαλλιών. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πολύ κοντό καρέ, ένα κλασικό ίσιο καρέ, ένα καρέ φιλαριστό ή με μύτες, ασύμμετρο ή σε γραμμή άλφα. Ίσιο, κυματιστό ή σγουρό, το καρέ αποτελεί μία μοναδική και εξαιρετικά κομψή επιλογή.

Μακριά

Και ποια από εμάς δεν ονειρεύτηκε να έχει μακριά μεταξένια μαλλιά; Τα μακριά μαλλιά είναι απίστευτα γοητευτικά και εντυπωσιακά, χωρίς απαραίτητα να χρειάζονται υπερβολικά χτενίσματα. Από την άλλη, αν θέλετε να κάνετε κάποιο χτένισμα, το μήκος τους σας προσφέρει ατέλειωτες επιλογές.

Κάποια στυλ μακριών μαλλιών, όπως τα φιλαριστά, ισορροπούν τα έντονα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο μιας γυναίκας, ενώ άλλα μπορεί να τα τονίζουν. Οπότε θα πρέπει να δώσετε την απαραίτητη προσοχή πριν επιλέξετε το κούρεμά σας.

Μακριά χάλκινα μαλλιά
Instagram: alexismaymcmullin

Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση. Αν αποφασίσετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας πρέπει να φροντίσετε να παραμένουν υγιή και λαμπερά. Οπότε μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείται συχνά τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης και να κουρεύετε τακτικά τις άκρες για να παραμένουν δυνατά.

Με μύτες ή με αφέλειες

Αν σκέφτεστε να επιλέξετε ένα κούρεμα με μύτες ή αφέλειες, να είστε σίγουρες ότι είναι από τις πιο όμορφες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Οι μύτες και οι αφέλειες μπορούν να κάνουν θαύματα. Δίνουν όγκο στα μαλλιά σας, πλαισιώνουν το πρόσωπό σας με κολακευτικό τρόπο και προσθέτουν ένα ιδιαίτερο στυλ στην εμφάνισή σας.

Χάλκινα μαλλιά με αφέλειες
Instagram: ali_garey

Οι αφέλειες ταιριάζουν με όλα τα μήκη μαλλιών και με κάθε κούρεμα. Υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Αφέλειες στο πλάι ή στο μπροστινό μέρος του προσώπου, με μακριά, καρέ ή πολύ κοντά μαλλιά. Οι μύτες και οι αφέλειες είναι μία πολύ μοντέρνα και χαριτωμένη επιλογή, και με το ιδιαίτερο χάλκινο χρώμα των μαλλιών σας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ εντυπωσιακό στυλ.

Ένας πλήρης οδηγός βαφής για το χάλκινο χρώμα

Το χάλκινο χρώμα μαλλιών είναι ένα χρώμα με απαιτήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίστε να επιλέξετε τη σωστή βαφή για να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε και φυσικά να περιποιείστε τα μαλλιά σας σωστά για να μπορέσετε να τη διατηρήσετε.

Χάλκινα μαλλιά βαφές

Για να βάψετε τα μαλλιά σας και να πετύχετε την απόχρωση που επιθυμείτε θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη βαφή μαλλιών για εσάς. Κατόπιν έρευνας αγοράς σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις καλύτερες βαφές για χάλκινα μαλλιά.

Χάλκινα μαλλιά χρωματολόγιο - χρώμα χάλκινο
Excellence Intense Ξανθό Χάλκινο 7.43, EXCELLENCE | Ενδεικτική τιμή: 10,50 €
Σετ κρέμα βαφή με έλαια Νο 77/44 έντονο κόκκινο χάλκινο
Σετ Κρέμα Βαφή Με Έλαια Νο 77/44 Έντονο Κόκκινο Χάλκινο, KOLESTON | Ενδεικτική τιμή: 8,85 €
Argan oil advanced colorant 6.4 ξανθό σκούρο χάλκινο
Argan Oil Advanced Colorant 6.4 Ξανθό Σκούρο Χάλκινο, KORRES | Ενδεικτική τιμή: 13,90 €
Μy color elixir N6.44 ξανθό σκούρο έντονο χάλκινο
Μy Color Elixir N6.44 Ξανθό Σκούρο Έντονο Χάλκινο, APIVITA | Ενδεικτική τιμή: 15,70 €
Χάλκινα μαλλιά βαφές
Garnier Olia 7.40 Intense Copper, OLIA | Ενδεικτική τιμή: 5,50 €
Schwarzkopf pure color 7.7 ginger temptation
Schwarzkopf Pure Color 7.7 Ginger Temptation, PURE COLOR | Ενδεικτική τιμή: 7,20 €

Χάλκινα μαλλιά χρωματολόγιο

Για τα χάλκινα μαλλιά νούμερο βαφής δεν είναι μόνο ένα, αλλά υπάρχει συγκεκριμένο χρωματολόγιο με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να βρείτε την απόχρωση που θέλετε και να κάνετε την κατάλληλη επιλογή που σας ταιριάζει.

Χάλκινα μαλλιά χρωματολόγιο

Χάλκινο χρώμα μαλλιών χρωματολόγιο – κάποιες από τις βασικές αποχρώσεις:
• 4.4 Καστανό Χάλκινο.
• 5.4 Καστανό Ανοιχτό Χάλκινο.
• 6.4 Ξανθό Σκούρο Χάλκινο.
• 6.44 Ξανθό Σκούρο Έντονο Χάλκινο.
• 6.46 Ξανθό Σκούρο Χάλκινο Κόκκινο.
• 7.4 Ξανθό Χάλκινο.
• 7.40 Ξανθό Χάλκινο Έντονο.
• 7.42 Ξανθό Χάλκινο Ιριζέ.
• 7.43 Σκούρο Χάλκινο Χρυσό Ξανθό.
• 7.44 Ξανθό Χάλκινο.
• 7.45 Ξανθό Χάλκινο Ακαζού.
• 8.04 Ξανθό Ανοιχτό Χάλκινο Φυσικό.
• 8.42 Ανοιχτό Ξανθό Χάλκινο Βιολετί.
• 8.44 Ξανθό Ανοιχτό Χάλκινο Έντονο.
• 8.45 Ξανθό Ανοιχτό Χάλκινο Ακαζού.

Από χάλκινα μαλλιά σε ξανθά

Άμα θέλετε να μεταβείτε από χάλκινα μαλλιά σε ξανθά το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση στη βαφή για να μπορέσετε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την πρώτη φορά το αποτέλεσμα δεν θα είναι ακριβώς όπως το θέλετε, καθώς η τρίχα σας θα «πετάει» τη βαφή. Με την δεύτερη και τρίτη βαφή θα «στρώσουν». Να θυμάστε πως καλό είναι να περάσει ένα διάστημα τουλάχιστον 3 εβδομάδων πριν ξαναπεράσετε βαφή.

Γίνεται να αποκτήσετε χάλκινα μαλλιά χωρίς ντεκαπάζ;

Θα μπορούσατε να αποκτήσετε χάλκινα μαλλιά χωρίς ντεκαπάζ. Θα πρέπει να ξέρετε όμως ότι ίσως η απόχρωση που θα αποκτήσετε στο τέλος να είναι πιο σκούρα από αυτό που φανταζόσασταν αρχικά.

Αν αποφασίσετε να κάνετε ντεκαπάζ θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Ιδίως εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ σκούρα ή αν το χάλκινο που επιθυμείτε να αποκτήσετε είναι πολύ ανοιχτό.

Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Προσοχή στη συντήρηση!

Όλα τα έντονα χρώματα, μεταξύ των οποίων και το χάλκινο, χρειάζονται ειδική περιποίηση και φροντίδα για να διατηρηθούν όμορφα και λαμπερά για περισσότερο χρόνο, χωρίς να ξεθωριάσουν.

Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:
• Αποφύγετε το συχνό λούσιμο
• Λουστείτε με σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά
• Ενυδατώστε τα μαλλιά σας σε βάθος με μάσκα ή conditioner πλούσια σε πρωτεΐνες
• Προσπαθήστε να αποφύγετε να μένετε στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό για τα μαλλιά ή καπέλο, καθώς ο ήλιος ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών
• Όσο μπορείτε, αποφύγετε τη χρήση εργαλείων θερμότητας για το styling

Για όσες επιλέξετε χρώμα μαλλιών χάλκινο, υπάρχουν ειδικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ώστε να τα διατηρήσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μερικά από αυτά.

Χάλκινα μαλλιά συντήρηση
Color Minded Shampoo, BUMBLE AND BUMBLE | Ενδεικτική τιμή: 28,00 €
Color minded conditioner
Color Minded Conditioner, BUMBLE AND BUMBLE | Ενδεικτική τιμή: 30,00 €
Shampoo color vive
Shampoo Color Vive, ELVIVE | Ενδεικτική τιμή: 5,00 €
Conditioner color vive
Conditioner Color Vive, ELVIVE | Ενδεικτική τιμή: 4,20 €
Σαμπουάν για βαμμένα/color lock
Σαμπουάν Για Βαμμένα/Color Lock, ORZENE | Ενδεικτική τιμή: 4,40 €
Κρέμα για βαμμένα/color lock
Κρέμα Για Βαμμένα/Color Lock, ORZENE | Ενδεικτική τιμή: 3,50 €
Χάλκινα μαλλιά συντήρηση
Colormotion Σαμπουάν, WELLA PROFESSIONALS | Ενδεικτική τιμή: 5,00 €
Χάλκινα χρώματα μαλλιών
Colormotion Structure Μάσκα, WELLA PROFESSIONALS | Ενδεικτική τιμή: 5,00 €

Τα χάλκινα μαλλιά σε ποιες ταιριάζουν;

Τελικά σε ποιες πάνε τα χάλκινα μαλλιά;

Υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις του χάλκινου, σκούρο, πιο ανοιχτό, ξανθό, καστανό ή χάλκινο με ανταύγειες. Με τόσες επιλογές δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την απόχρωση που σας ταιριάζει καλύτερα. Διαλέξτε αποχρώσεις που ταιριάζουν με την επιδερμίδα ή τα μάτια σας, ώστε να αναβαθμίστε το στυλ σας.

Όσο πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα έχετε, τόσο καλύτερο είναι να επιλέξετε μία ανοιχτή απόχρωση του χάλκινου. Αντιθέτως, αν η επιδερμίδα σας είναι πιο σκούρα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις πιο σκούρες αποχρώσεις του χάλκινου.

Η επιλογή χάλκινων αποχρώσεων για τα μαλλιά είναι μία τολμηρή επιλογή που τραβάει την προσοχή όσων βρίσκονται γύρω σας. Ως γνωστόν, το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους και τα χάλκινα μαλλιά δίνουν την εντύπωση μιας γυναίκας φλογερής, δυναμικής και αποφασιστικής.

Οι αποχρώσεις του χάλκινου είναι ατέλειωτες και μπορεί να μπερδευτείτε ή ακόμα και να δυσκολευτείτε να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση για εσάς. Εμπιστευτείτε τις γνώσεις των ειδικών και επιλέξτε το κατάλληλο χάλκινο χρώμα για τα μαλλιά σας, ώστε να ανανεώσετε το στυλ σας και να αναδείξετε την προσωπικότητά σας.

Adblock
detector