Χρώματα μαλλιών

Ξανθά μαλλιά – αποχρώσεις, tips και τεχνικές για να αποκτήσετε το ξανθό που σας ταιριάζει

Από την εκδίκηση μιας ξανθιάς, στο ρητό ότι οι ξανθιές είναι πιο διασκεδαστικές καταλαβαίνουμε γιατί ήρθε η ώρα της μεγάλης αλλαγής…

Από την Αλίκη Βουγιουκλάκη μέχρι και την Merlyn Monroe καταλαβαίνουμε πως τα ξανθά μαλλιά θα κάνουν την διαφορά και πως ακόμα και τώρα είναι από τα πιο αγαπημένα χρώματα.

Οι τεχνικές και οι αποχρώσεις είναι δεκάδες (πλατινέ μαλλιά, σαντρέ, περλέ κ.α.) και εύκολα μπορείτε να μπετύχετε το τέλειο ξανθό μαλλί χωρίς κίτρινους υποτόνους. Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε: αντάυγειες, όμπρε, ντεκαπάζ ή μπαλαγιάζ είναι σίγουρο ότι θα μαγνητίσετε τα βλέμματα.

Όσο για την υγεία της τρίχας… μην ανησυζείτε καθόλου! Πλέον υπάρχουν πολλά προϊόντα που την βοηθούν να μην υποστεί κάποια βλάβη και να παραμείνει ακμαία και λαμπερή.

Ξανθά μαλλιά σε όλα τα μήκη

Τα ξανθά μαλλιά έχουν πολλά πλεονεκτήματα που μας κάνουν να τα λατρεύουμε. Ίσως από τα πιο βασικά είναι πως ταιριάζουν ιδανικά σε όλα τα μήκη μαλλιών, είτε έχετε μακριά, κοντά, καρέ είτε αγορέ μαλλιά, αυτό το χρώμα δείχνει υπέροχο παντού!

Ξανθό καρέ

Το ξανθό καρέ είναι από τα γνωστά χρώματα και μήκη στα μαλλιά. Το είδαμε το 2012 στην Miley Cyrus, το 2014 στην Taylor Swift και από τότε δεν υπάρχει celebrity που να μην έχει πειραματιστεί με αυτό το κούρεμα.

Στο ξανθό χρώμα μαλλιών δεν υπάρχουν περιορισμοί. Το καρέ ειδικά έχει πολλά κουρέματα για να επιλέξετε. Της μόδας είναι το καρέ που έρχεται στο ύψος της κάτω γνάθου, τονίζοντας της γωνίες του προσώπου.

Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε ένα μακρύ καρέ με μύτες που θυμίζει σε κούρεμα αυτό που είχε η Jennifer aniston στον πρώτο κύκλο των Friends.

Ξανθά μαλλιά μπαλαγιάζ
Insta: taylor.swift2014
Κοντό ξανθό μαλλί καρέ
Insta: miley2012cyrus
Κοντό ανοιχτόχρωμο καρέ
Insta: candiceking

Κοντό μήκος

Νομίζουμε πως όλες θυμάστε τα μαλλιά της Scarlett Johanson ή της Charlize Theron όταν τα είχαν κόψει κοντά. Ένα κούρεμα που μένει αξέχαστο, είναι απόλυτα sexy και γυναικείο.

Τα ξανθά κοντά μαλλιά στην καραντίνα έγιναν πολύ δημοφιλή και ειδικά εκείνα με την γεωμετρική φράντζα.
Ένα απόλυτα γυναικείο look με πολλές επιλογές στα μήκη. Μπορείτε να κόψετε κοντά με μακριές φράντζες ή να μην κρατήσετε και καθόλου.

Το κοντό μαλλί είναι αρκετά υποτιμημένο από την άποψη ότι έχει θεωρηθεί και αποκαλείται από πολλούς αγορίστικο κούρεμα. Ωστόσο, στα κοντά τα ξανθά χρώματα μαλλιών είναι λίγο περιορισμένα καθώς δεν έχει χώρο να γίνουν κάποιες τεχνικές όπως το μπαλαγιάζ. Προτιμούμε τις ανταύγειες ή το πλατινέ ξανθό.

Αγορέ ξανθό
Insta: charlizeafrica
Ξανθά μαλλιά χωρίς ντεκαπάζ
Insta: scarlettjohanson

Μακριά ξανθά μαλλιά

Τα μακριά ξανθά μαλλιά έχουν τις περισσότερες δυνατότητες και προοπτικές. Μπορούμε να εφαρμόσουμε όλες τις τεχνικές και φυσικά τους τρόπους για να πετύχουμε το χρώμα και την απόχρωση που επιθυμούμε.

Με ιδιαίτερη έμφαση στο μπαλαγιάζ, τα highlights, τις ανταύγειες και το πλατινέ, τα μαλλιά ξανθά θα σας κάνουν να θέλετε να ξεχάσετε το παλιό σας χρώμα. Τα μακριά μαλλιά έχουν ένα κακό. Αν δεν έχετε κάνει κάποιο κούρεμα αλλα είναι ίσα, κινδυνεύουν να μοιάζουν άχαρα και σαν κουρτίνα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε μύτες είτε έντονες είτε πιο ελαφριές ίσα ίσα να πάρουν ένα σχήμα. Μην το φοβάστε, δε θα χάσετε από μήκος.

Μακρυά ξανθά μπαλαγιάζ
Insta: behatiprinsloo

Μπαλαγιάζ: η υπέρτατη τεχνική

Για τα ξανθά μαλλιά μπαλαγιάζ υπάρχουν πολλα… ή μάλλον μια είναι η τεχνική αλλά διαφέρει από κομμωτήριο σε κομμωτήριο. Το μπαλαγιάζ είναι από τις αγαπημένες μας τεχνικές για να πετύχουμε το ιδανικό χρώμα. Μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε όχι μόνο την απόχρωση ξανθού αλλά και από ποιο μήκος να ξεκινάει.

Αν θέλουμε να έχουμε μια αίσθηση από ξανθά μαλλιά φυσικά, δεν θα ξεκινήσουμε το μπαλαγιάζ από την ρίζα. Αν το θέλουμε πιο ξανθό ανοιχτό μπορούμε να το ξεκινήσουμε από την ρίζα ή λίγο πιο κάτω.

Η τιμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από το μήκος του μαλλιού, αν είναι μακρύ θα πληρώσετε περισσότερο λόγω της ποσότητας του προϊόντος που θα καταναλωθεί, ενώ αν είναι καρέ ή κοντό θα πληρώσετε ίσως την τιμή εκκίνησης. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η ποσότητα μαλλιού που πρόκειται να βάψετε.

Αν δηλαδή το μπαλαγιάζ θέλετε να έχει περισσότερους καστανούς υποτόνους θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα ενω αν το θέλετε κατάξανθο θα πληρώσετε περισσότερα.

Αν είστε ανάμεσα σε καστανά ή ξανθά μαλλιά το μπαλαγιάζ είναι σίγουρα η λύση. Συνδυάζει καστανές και ξανθές αποχρώσεις και μπορείτε να κάνετε και τα δύο. Αν θέλετε πιο καστανή απόχρωση μπορείτε να κάνετε μερικές τούφες ώστε να πάρει σχήμα.

Αν από την άλλη θέλετε πιο ξανθά μαλλιά με μαύρη ρίζα ή σκουρόχρωμη για να μην χρειάζεται ανανέωση συχνά πάλι το μπαλαγιάζ είναι η λύση ώστε να εξοικονομείστε μερικά χρήματα και την επομένη φορά να τολμήσετε ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Θα αγαπήσετε τις εναλλακτικές και δεν θα το μετανιώσετε.
Μερικά τιπς πριν κάνετε μπαλαγιάζ:

• Πείτε στην κομμώτρια ακριβώς τι υποτόνους θέλετε. Αν δηλαδή προτιμάτε πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο χρώμα.
• Να μην πατήσετε την ρίζα με το ντεκαπάζ. Έτσι θα φαίνονται και πιο φυσικά αλλά και θα εξοικονομείσετε χρόνο και χρήμα
• Να μην έχετε φρεκολουσμένα μαλλιά. Η λιπαρότητα που δημιουργείται στο τριχωτό της καφαλής σας, χρησιμεύει ως ασπίδα για το ντεκαπάζ να μην σας κάψει το μαλλί.

Ξανθά μαλλιά
Insta: mileycyrus
Μακριά ξανθά μαλλιά
Insta: madelineclyne
Σκούρα ξανθά μαλλιά
Insta: addisonrae

Πλατινέ μαλλιά

Τα πλατινέ μαλλιά ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Η εκκεντρικότητα και η αυτοπεποίθηση που εκπέμπει αυτό το χρώμα είναι μαγική. Το πόσο γρήγορα μπορεί να μεταλλάξει ένα άνθρωπο είναι εξωπραγματικό και σας υποσχόμαστε πως αν κάνετε τα μαλλιά σας πλατινέ δεν θα θέλετε να τα αλλάξετε.

Σαντρέ ξανθά μαλλιά
Insta: anyataylorjoy

Ποιο πλατινέ να επιλέξετε

Η αλήθεια είναι πως τα πλατινέ μαλλιά είναι δύσκολο χρώμα ως προς την συντήρηση της τρίχας στην υγιή μορφή της. Το πλατινέ χρώμα μαλλιών κατά προτίμηση πρέπει να το κάνετε σταδιακά. Αν έχετε σκούρα μαλλιά καλύτερα η αλλαγή να γίνει σταδιακά καθώς το μαλλί σας θα ανοίξει δύσκολα και η ποσότητα ντεκαπάζ που θα εφαρμοστεί μπορεί να καταστρέψει την τρίχα.

Αν από την άλλη έχετε ανοιχτή τρίχα, η αλλαγή είναι εύκολη και ίσως μπορεί να γίνει σε μια συνεδρία. Ότι απόφαση και να πάρετε για τα ξανθά μαλλιά περιποίηση πρέπει να είναι περισσότερη. Πρέπει να φροντίσετε να μήν αφυδατωθεί η τρίχα.

Αν αναρωτιέστε «ξανθα μαλλιά σε ποιές ταιριάζουν;» η απάντηση είναι απλή. Το πλατινέ πάει σχεδόν σε όλες τι αποχρώσεις δέρματος αλλα περισσότερο στις πιο ανοιχτές.

Όπως τα καστανά πηγαίνουν λίγο περισσότερο στις σκούρες επιδερμίδες έτσι και το πλατινέ πηγαίνει λίγο περισσότερο στις ανοιχτές. Ο αγαπημένος μας, ωστόσο συνδυασμός είναι τα ξανθά μαλλιά σκούρα φρύδια ή και ξανθά μαλλιά μάυρα φρύδια. Είναι μεγάλο τρεντ και πηγαίνει σε όλες τις γυναίκες.

Πλατινέ μαλλιά χωρίς ντεκαπάζ γίνεται;. Εδώ θα σας στεναχωρήσουμε καθώς η απάντηση είναι όχι. Η τρίχα για να ανοίξει τόσο πολύ και να γίνει σχεδόν άσπρη χρειάζεται ντεκαπάζ που αυτό καθ’ αυτό είναι ένα προϊόν/υλικό φτιαγμένο για αυτό τον λόγο.

Μπορείτε να το φανταστείτε σαν την χλωρίνη που αν την βάλετε σε κάποιο ύφασμα αμέσως το ανοίγει και του αλλάζει το χρώμα.

Όποτε ξανθό πλατινέ χωρίς ντεκαπάζ δεν γίνεται.

Ξανθό χρώμα μαλλιών
Insta: anyataylorjoy

Γκρι μαλλιά

Στα πλατινέ γκρι μαλλιά ισχύουν τα ίδια με το πλατινέ μαλλί. Θέλει αρκετή συντήρηση, ιδιαίτερη προσοχή και καθόλου βιασύνη.

Αν βιαστείτε να κάνετε την αλλαγή το πιο πιθανό είναι καεί η τρίχα και να χρειαστεί να γυρίσετε τα μαλλιά σας στο φυσικό τους χρώμα και να τα κόψετε πολύ κοντά.

Η διαφορά βρίσκεται στο ρεφλέ ξανθά μαλλιά καθώς χρειάζεται purple shampoo αλλά και silver για να πετύχει το γκρι χρώμα που είναι πολύ της μόδας κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες κάνοντας το μαλλί σας αλλά και τον εαυτό σας να φαίνεται πιο chic και μοντέρνος. Χρειάζεται όμως συχνή ανανέωση γιατί το γκρι χρώμα πολύ σύντομα θα επιστρέψει στο πλατινέ.

Πλατινέ γκρί μαλλιά
Insta: skyvesna

Οι ανταύγειες είναι must

Οι ανταύγειες και γενικότερα τα ξανθά μαλλιά με ανταύγειες είναι ίσως η πιο γνωστή τεχνική και τρόπος να πετύχουμε το χρώμα μαλλιών ξανθό. Αμέσως μετά ακολουθούν τα ξανθά μαλλιά μπαλαγιάζ και τα highlights.

Πως τις αποκτάω;

Μπορείτε να κάνετε ανταύγειες σε κομμωτήριο για καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, με τα απαραίτητα προϊόντα μπορείτε να τις κάνετε και μόνες σας στο σπίτι.

Αν θέλετε να πετύχετε πλατινέ ανταύγειες χρειάζεστε ντεκαπάζ, το οποίο θα προμηθευτείτε από από κάποιο πολυκατάστημα. Οι ανταύγειες πλατινέ δυστυχώς δεν μπορείτε να τις πετύχετε με απλή βαφή γιατί ακόμα και αν είναι η καλύτερη βαφή για ξανθά μαλλιά δεν θα καταφέρει να τα ανοίξει τόσο πολύ ώστε να γίνει πλατινέ ή άσπρο.

Αν επιλέξετε την σιγουριά του κομμωτηρίου για να κάνετε την αλλαγή που θέλετε η τιμή ξεκινάει από τα 20-25 ευρώ αναλόγα το κομμωτήριο.

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα των μαλλιών που θα βάψετε, το πόσο ανοιχτά θέλετε τα μαλλιά σας αλλα και από τα προϊόντα, αν κουρευτείτε ταυτόχρονα αλλά και από το χτένισμα.

Ξανθό σκούρο μαλλί
Insta: sabrinacarpenter
Ξανθά μαλλιά με ανταύγειες
Insta: taylorswift
Αποχρώσεις ξανθού χρωματολόγιο
Insta: perrieedwards

Ξανθά μαλλιά όμπρε

Τα γνωρίσαμε και τα αγαπήσαμε όλες το 2015 που έγιναν μόδα στην χώρα μας και από τότε δεν υπάρχει γυναίκα ή κορίτσι που να μην τα έχει βάψει ξανθά μαλλιά όμπρε έστω και μια φορά. Αν δεν θυμάστε για ποια τεχνική μιλάμε, αναφερόμαστε σε εκείνη που είχαμε ξανθά μαλλιά με σκούρα βάση που το ξανθό ξεκίναγε από την μέση του μαλλιού.

Με αυτή την τεχνική προσπαθούσαμε να πετύχουμε ένα μαλλί που να θυμίζει καλοκαίρι, θάλασσα, ήλιο και μπάνια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε ένα όμπρε μαλλί. Μ

ε ντεκαπάζ σαν κύριο υλικό μόνες στο σπίτι μπορείτε να το πετύχετε με τοποθετώντας το υλικό στο μαλλί και για να μην φαίνεται απότομα μπορείτε να κάνετε μυτάκια με το πινέλο ή πιο απλά να τα μπερδέψετε με μια βούρτα χτενίζοντας την άρχή της βαφής με τον μαλλί σας.

Προσοχή όμως αν δεν είστε σίγουρες πως μπορείτε να το καταφέρετε, καλύτερα είναι να πάτε σε κάποιο κομμωτήριο γιατί μπορεί το ντεκαπάζ να κάνει κουτάκια και να μοιάζει το μαλλί σας περισσότερο με lego παρά με όμπρε.

Ξανθό όμπρε σε μακριά μαλλιά
Insta: yunuskizilay66

Σαντρέ μαλλιά

Τα μαλλιά ξανθά σαντρέ είναι μία πολύ ψυχρή απόχρωση ξανθού που θυμίζει έντονα τις σκανδιναβικές χώρες και τα μαλλιά τους.

Όλες μας θυμόμαστε τα ξανθά σαντρέ μαλλιά της Σμαράγδας Καρύδη ως Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου ειδικά στο επεισόδιο 6 που γίνεται η ακριβής περιγραφή του χρώματος. «Ξανθό σαντρέ σκανδιναβικό», εμείς ακόμα το θυμόμαστε, όπως και την επιθυμία να αλλάξουμε χρώμα μαλλιών.

Είτε θέλετε ξανθά μαλλιά μακριά είτε ξανθά μαλλιά κοντά τα σαντρέ μαλλιά είναι ότι πρέπει. Μπορείτε να κρατήσετε μια πιο σκούρα βάση ή να τα κάνετε ξανθά ανοιχτά μαλλιά. Το ξανθό είναι στα καλύτερα του φέτος αλλα πρέπει πάντα να προσέχουμε.

Το σαντρέ το χαρακτηρίζει η ψυχρότητα του και οι γκρι υποτόνοι. Αυτό σημαίνει πως αν επιλέξουμε να κάνουμε ξανθά μαλλιά σε σκούρο δέρμα και δεν το προσέξουμε μπορεί να φαινόμαστε μεγαλύτερες από την ηλικία μας.

Στις αποχρώσεις του ξανθού χρωματολόγιο το σαντρέ βρίσκεται συνήθως στις πιο ανοιχτές και αν θέλετε να πετύχετε μόνες σας βαμμένα ξανθά μαλλιά και ειδικά τα σαντρέ πρέπει να πάρετε την πιο ανοιχτή βαφή τύπου 10 ή κάποια βαφή που να περιέχει colour remover, δηλαδή ένα υλικό που θα αφαιρεί κάπως το ήδη υπάρχον χρώμα και θα βάφει την τρίχα.

Σαντρέ μαλλιά
Insta: annaxsitar

Ποιες αποχρώσεις υπάρχουν: φωτογραφίες από χρωματολόγιο

Για τα ξανθά μαλλιά αποχρώσεις υπάρχουν πολλές. Ξανθό πλατινέ, ξανθοκόκκινα μαλλιά, σταχτί μαλλιά, ξανθό ροζ μαλλιά, χάλκινο ξανθό μαλλί, άσπρο ξανθό μαλλί ή ή και ξανθά μαλλιά με ροζ ανταύγειες, το μυστικό είναι να βρείτε ποια από όλες είναι η αγαπημένη σας και ποια σας ταιριάζει περισσότερο.

Πριν δούμε όλες τις φωτογραφίες αναλυτικά πάμε να δούμε τις αποχρώσεις ξανθού χρωματολόγιο, το οποίο είναι το επίσημο χρωματολόγιο της εταιρείας TRINITY.

Αποχρώσεις ξανθού χρωματολόγιο
Χρωματολόγιο TRINITY. Φωτογραφίες από το κομμωτήριο «Σοφία» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Τηλ: 23940 22595. Διεύθυνση: Καλληπόλεως 1
Αποχρώσις ξανθού
Χρωματολόγιο TRINITY. Φωτογραφίες από το κομμωτήριο «Σοφία» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Τηλ: 23940 22595. Διεύθυνση: Καλληπόλεως 1

Ξανθό περλέ

Το ξανθό περλέ είναι γνωστό και ως άσπρο, ένα χρώμα για ξανθά μαλλιά χωρίς κιτρινίλα. Στις ξανθές αποχρώσεις μαλλιών η κιτρινίλα ή και τα ξανθά μαλλιά που πρασινίζουν είναι πολύ γνωστές. Ωστόσο, στα ξανθά άσπρα μαλλιά με όλα τα προϊόντα που χρειάζονται για την συντήρηση τους, οι ανεπιθύμητοι υποτόνοι είναι παρελθόν.

Μπορεί να θυμίζει λίγο ή να έρχεται κοντά στο ξανθό πλατινέ χρωματολόγιο, ωστόσο, διαφέρει σε κάτι βασικό. Στο ξανθό αποχρώσεις που να διατηρούνται εύκολα, δεν θα βρείτε. Το άσπρο χρειάζεται πολύ περισσότερη περιποίηση γιατί δύσκολα διατηρείται.

Πρέπει αν βάζετε κάθε βδομάδα silver στα μαλλιά σας για να μην γίνει από άσπρο σε ξανθό της Barbie.

Ξανθό πλατινέ χωρίς ντεκαπάζ
Insta: hivehairmcr

Ψυχρό

Στο ψυχρό ξανθό η διαφορά με το περλέ και το σαντρέ είναι ότι μπορείτε να το πετύχετε και σε ποιο σκούρες αποχρώσεις. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να κάνετε να μαλλιά σας άσπρα αλλά μπορείτε να βάψετε αρχικά την ρίζα με ένα πιο ψυχρό καστανό που να μην είναι χάλκινο, κόκκινο, μωβ ή μπλε.

Έχοντας μια πιο ψυχρή βάση και προσέχοντας να μην κιτρινίζει το ξανθό και φέρνει περισσότερο σε μελί μαλλιά, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο και πιο μοδάτο ψυχρό χρώμα.

Στο ψυχρό πηγαίνουν πολλά ξανθά μαλλιά χτενίσματα τόσο οι μπούκλες όσο και τα ξανθά ίσια μαλλιά που σας χαρίζουν μια αίσθηση chic στο λουκ σας.

Κοπέλα με μακριά κυματιστά κατάξανθα μαλλιά
Insta: hivehairmcr

Ξανθά μαλλιά χωρίς ντεκαπάζ

Σίγουρα θα αναρωτιέστε «πως να ανοίξω το χρώμα των μαλλιών μου χωρις ντεκαπάζ», και εμείς είμαστε εδώ για να σας διαβεβαιώσουμε πως γίνεται. Για να κάνετε τα ξανθά μαλλιά χωρίς ντεκαπάζ ο πιο γνωστός τρόπος είναι εκείνος στα ξανθά μαλλιά με λεμόνι.

Είναι ουσιαστικά ένα τρόπος για να πετύχουμε τα ξανθά μαλλιά με φυσικό τρόπο χωρις να χρειάστει το ντεκαπάζ.

Ωστόσο, μην περιμένετε να γίνουν παλτινέ ή άσπρα, απλά θα ανοίξουν λίγο το χρώμα τους είτε με το λεμόνι είτε με χαμομήλι και πάτε είτε θάλασσα είτε πισίνα και κάτσετε ώρα στον ήλιο.

Μπορείτε να το κάνετε και από τα σπίτια σας αρκεί να σας χτυπάει ο ήλιος που τώρα το καλοκαίρι είναι πολύ καφτός. Προσοχή όμως να φορέσετε το αντηλιακό σας.

Βαφή για ξανθά μαλλιά

Το ξανθό είναι ένα δύσκολο χρώμα και αν δεν έχετε βάψει μόνες ξανά μαλλιά είναι επικίνδυνο. Καλύτερα να φωνάξετε μια γνωστή ή έναν γνωστό σας να σας βοηθήσουν.

Το καλό με τις ανοιχτές αποχρώσεις είναι πως αν πάει κάτι λάθος μπορείτε να το διορθώσετε αμέσως με κάποια άλλη βαφή ή και την ίδια. Οι βαφές μπορεί να κυμανθούν από 3 εως και 10-15 ευρώ. Εμείς σας προτείνουμε να επιλέξετε μια βαφή που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει και εμπιστεύεστε.

Παρ’ όλα αυτά με τα απαραίτητα προϊόντα μπορείτε να το κάνετε και μόνες σας στο σπίτι. Θα χρειαστείτε: Ειδική για ξανθά μαλλιά βαφή (το 10+ με οξυζενέ 30-40, ειδικό πινέλο κομμωτικής, ένα μπολάκι ή ταπεράκι που να μην χρειάζεστε, αλουμινόχαρτο, κλάμερ για να χωρίσετε τα μαλλιά σας και μια πετσέτα για να μην λερωθείτε.

Από εκεί και πέρα κρίνετε εσείς. Εμείς πιστεύουμε πως θα δείχνετε όμορφες είτε σας το κάνει κομμωτής είτε μόνες σας.

Χρωμοσαμπουάν

Χρωμοσαμπουάν για ξανθά μαλλιά δεν υπάρχει. Δηλαδή που να λειτουργεί σαν βαφή ή ντεκαπάζ. Τα χρωμοσαμπουάν είναι ημιμόνιμες βαφές που φεύγουν σε δύο βδομάδες με το λούσιμο. Χρειάζονται ήδη ανοιχτή βάση για να μπορέσει να πιάσει το χρώμα και να βγει.

Τα καστανά μαλλιά δύσκολα ανοίξουν ακόμη και με κανονική βαφή, πόσο μάλλον με το χρωμοσαμπουάν που δεν έχει χημικά αλλά ούτε και την δύναμη μιας βαφή επαγγελματικής ή μιας απλής μόνιμης.

Αν θέλετε να κάνετε ξανθά μαλλιά καλύτερα να επιλέξετε το ντεκαπάζ αλλά όχι μια και έξω. Κρατήστε μία χρονική απόσταση 1 βδομάδας για να κάνετε πολλαπλά ντεκαπάζ.

Οι top 10 ερωτήσεις για ξανθιές

1. Η καλύτερη βαφή για ξανθά μαλλιά
Η καλύτερη βαφή είναι εκείνη που εμπιστεύεστε εσείς παραπάνω και που δεν φοβάστε να βάλετε αυτό το προϊόν στην τρίχα σας. Είναι στην δική σας κρίση και ανάλογα τις δικές σας ανάγκες. Εμείς πάντως σας προτείνουμε την σειρά της L’oreal, Exellance. Μπορείτε να την εμπιστευτείτε αν δεν έχετε ξαναβάψει τα μαλλιά σας και δεν ξέρετε ποια βαφή αν επιλέξετε.

2. Ξανθά μαλλιά με μαύρη ρίζα
Η βασική τεχνική για να τα πετύχετε είναι το μπαλαγιάζ. Μια τεχνική που δεν καταστρέφει την τρίχα και κάνει το μαλλί σαν να φαίνεται φυσικό και καλοκαιρινό. Ταιριάζει σε όλες τις αποχρώσεις του καστανού και του μαύρου. Μην κάνετε μπαλαγιάζ αν έχετε κόκκινα ή πορτοκαλί μαλλιά. Δεν είναι η κατάλληλη τεχνική για εσάς.

Ξανθά μαλλιά αποχρώσεις - ξανθα μαλλια βαφη
Insta: selenagomez

3. Ξανθά μαλλιά περιποίηση
Τα ξανθά χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση για να διατηρηθούν στο χρώμα αλλά και στην ποιότητα. Πρέπει να κάνετε μάσκες για ενυδάτωση, να βάζετε κοντίσιονερ και πάντα λαδάκι μετά το μπάνιο. Προσοχή μην ισιώσετε τα μαλλιά σας με λαδάκι, θα τα τηγανίσετε.

4. Ξανθά μαλλιά σκούρα φρύδια
Ξανθά μαλλιά και σκούρα ρίζα είναι ένας ιδιαίτερος και αγαπημένος συνδυασμός καθώς είναι μια μοντέρνα επιλογή και σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη. Είμαστε σίγουρες πως δεν είναι μια η φορά που σκεφτήκατε να μην κάνετε ξανθά τα μαλλιά σας λόγω των φρυδιών σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτό πιά.

Μέχρι τους ώμους
Insta: caradelevigne

5. Ξανθά μαλλιά με λεμόνι
Το λεμόνι και η οξύτητα του βοηθάει την τρίχα να ανοίξει χρώμα. Όχι να γίνει πλατινέ αλλά να ανοίξει. Αν τοποθετήσετε το λεμόνι στα μαλλιά σας και κάτσετε για λίγη ώρα στον ήλιο, θα γίνουν σίγουρα πιο ανοιχτά. Αν δεν το δείτε με την πρώτη φορά, κάντε υπομονή και ξανά προσπαθήστε.

6. Ξανθά μαλλιά σε σκούρο δέρμα
Θα μπορούσαμε να πούμε πως το ξανθό μαλλί δεν είναι ο καλύτερος φίλος του σκούρου δέρματος. Ωστόσο, δεν λέμε πως δεν σας ταιριάζει. Ακόμα και αν είναι πιο συχνό να ταιριάζει στις ανοιχτές επιδερμίδες, τα τελευταία χρόνια το έχουμε δει πολύ και σε πιο σκούρες. Μπορείτε να το δοκιμάσετε. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

Πως να ανοίξω το χρώμα των μαλλιών μου χωρίς ντεκαπάζ
Insta: kimkardashian

7. Ξανθά μαλλιά χωρίς κιτρινίλα
Η κιτρινίλα είναι μια τελείως ανεπιθύμητη απόχρωση του ξανθού. Για να την ξεφορτωθούμε πρέπει να βάζουμε στο μαλλί μας μια φορά την βδομάδα purple shampoo, silver ή ανά 10 μέρες στο κομμωτήριο για ρεφλέ. Θέλει λίγη προσοχή αλλά μετά το μαλλί σας θα είναι ξανθό και όμορφο ξανά.

Ψυχρό ξανθό
Insta: annaxsitar

8. Ξανθά μαλλιά που πρασινίζουν
Το ίδιο με την κιτρινίλα ισχύει και εδώ απλά στο πρασίνισμα φταίει ίσως η βαφή που είχατε πριν στα μαλλιά σας. Πρέπει να πάτε καλύτερα σε ένα κομμωτήριο να σας το διορθώσει κάποιος ειδικός που να ξέρει. Μην το κάνετε μόνες σας μπορεί να χειροτερεύσει.

9. Ξανθά μαλλιά και πισίνα
Ξανθό και πισίνα δεν είναι ένας καλός συνδυασμός. Τα χημικά και το χλώριο που έχει μια πισίνα δεν θα κάνει καλό για την ήδη ταλαιπωρημένη τρίχα. Καλύτερα να τα πιάσετε σε ένα κότσο ή πλεξούδες για να μην έρθει σε άμεση επαφή το νερό με το μαλλί. Μην ξεχάσετε μετά να βάλετε λαδάκι.

10. Ξανθά μαλλιά σε ποιες ταιριάζουν
Πηγαίνουν σε όλες τις γυναίκες και είναι μια πολύ όμορφη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε αν έχετε βαρεθεί ή και όχι τα μαλλιά σας. Ταιριάζει λίγο παραπάνω στις ποιο ανοιχτές επιδερμίδες αλλά είναι εξίσου όμορφο και στις σκούρες. Είναι δική σας επιλογή, δικό σας μαλλί. Ότι σας αρέσει παραπάνω.

Πλατινέ μαλλιά
Insta: taylorswift

Τα ξανθά μαλλιά είναι η αγαπημένη μας απόχρωση για μαλλιά και δεν πρόκειται αν το μετανιώσουμε ποτέ. Τόσες πολλές αποχρώσεις και επιλογές που δεν θα τα βαρεθούμε ποτέ. Αν μας ρωτούσατε ποιες τεχνικές και αποχρώσεις είναι οι αγαπημένες μας φυσικά θα σας λέγαμε τα πλατινέ μαλλιά αλλά και τα ξανθά μαλλιά μπαλαγιάζ που είναι της μόδας και θα αργήσουν πολύ να φύγουν.

Είτε τα βάψετε μόνες, είτε πάτε σε κομμωτήριο είτε και ακόμα προσπαθήσετε με φυσικούς τρόπους να γίνετε ξανθιές, ξέρουμε πως είναι μια επιλογή και μια αλλαγή που δεν θα σας απογοητεύσει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες γυναίκες που ήταν κάποτε ξανθιές αναπολούν την εποχή εκείνη και σκέφτονται να τα ξανακάνουν. Εμείς σας υποσχόμαστε πως θα αγαπήσετε τα ξανθά σας μαλλιά ακόμα και αν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Αν δεν έχετε πάρει την απόφαση, νομίζουμε πως ήρθε η ώρα…

Adblock
detector