Φροντίδα Τρίχας

Σπαθόλαδο στα μαλλιά – όλες οι ευεργετικές ιδιότητες για την τρίχα!

Τα μαλλιά εκτίθενται καθημερινά σε διάφορους επιβαρυντικούς παράγοντες όπως τις ακτίνες του ηλίου, την περιβαλλοντική ρύπανση, τα καυσαέρια κλπ. που μπορούν να εμποδίσουν την ομαλή ανάπτυξή τους και να τα εξασθενίσουν.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και ενυδάτωση, χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό βάλσαμο όπως το σπαθόλαδο ή αλλιώς βαλσαμόλαδο ή και βαλσαμέλαιο, που βοηθάει στην συνολική υγεία των μαλλιών και προλαμβάνει την τριχόπτωση.

Με λίγα λόγια το σπαθόλαδο στα μαλλιά κάνει καλό και στο άρθρο αυτό θα μάθουμε πως να το χρησιμοποιούμε σωστά για να κερδίσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Πριν ξεκινήσουμε όμως ας δούμε τι ακριβώς είναι…

Σπαθόλαδο μαλλιά: από που προέρχεται

Το σπαθόλαδο ή αλλιώς βαλσαμέλαιο ή βαλσαμόλαδο παράγεται με την ανάμιξη των λουλουδιών του μούστου (Hypericum Perforatum) μαζί με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Είναι ευρέως γνωστό για τις πολλαπλές, φαρμακευτικές ιδιότητές του. Παραμένει ένα χρήσιμο φυτικό παρασκεύασμα από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα.

Σπαθόλαδο για μαλλιά

Χρησιμοποιείται πάνω από 2000 χρόνια και λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τους Σπαρτιάτες, μιας και ήταν μια διάσημη θεραπεία των Αρχαίων Σπαρτιατών. Είχε την δυνατότηα να θεραπεύει τις πληγές τους από τα σπαθιά μετά από τις δύσκολες τους μάχες, επουλώνοντας τες. Μπορεί να εμπλουτιστεί και μαζί με άλλα αιθέρια έλαια και να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά μαζί τους.

Πως φτιάχνεται το σπαθόλαδο για τα μαλλιά

Σας παραθέτουμε μια σπιτική, φυτική συνταγή για να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε το σπαθόλαδο στα μαλλιά σας. Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην τριχόπτωση και στην ανάπτυξή τους μιας και το σπαθόλαδο κάνει καλό στα μαλλιά.

Θα χρειαστείτε:

• Σπαθόχορτο (κατά προτίμηση κομμένο φρέσκο και από περιοχές χωρίς καυσαέρια και ατμοσφαιρική ρύπανση όπως αυτοκινητόδρομους και πυκνοκατοικημένες περιοχές για μεγαλύτερη ασφάλεια). Θα χρειαστούμε το άνθος του λουλουδιού και μερικά ακόμη εκατοστά από το ίδιο το κλονάρι του φυτού. Καλύτερα μαζέψτε το σπαθόχορτο στην κορύφωση της άνθησης του και σε ώρες όπου υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια. Έτσι θα εντείνετε τα φυσικά έλαια του λουλουδιού και την αποτελεσματικότητα του.)
• Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (αρκετό έτσι ώστε να καλύψει επαρκώς τα λουλούδια μέχρι πάνω).
• Ένα γυάλινο βάζο με καπάκι.
• Ένα σουρωτήρι.
• Ένα βαθύ μπολ.
• Ένα μπουκάλι (κατά προτίμηση σκουρόχρωμου χρώματος).
• Βιταμίνη Ε (προαιρετικά).

Εκτέλεση:

1. Βάλτε το σπαθόχορτο σε ένα βάζο. Πιέστε το προς τα κάτω έτσι ώστε να μην προεξέχει από το χείλος του βάζου.

2. Καλύψτε τα λουλούδια με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό ίσως μπορεί να είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι, αφού πρέπει να καλύψετε όλο το φυτό με το λάδι χωρίς όμως να χυθεί απ’ έξω. Όταν όλα τα λουλούδια καλυφθούν επαρκώς με το ελαιόλαδο θα είστε μια χαρά.

3. Βάλτε μία ετικέτα στο βάζο και γράψτε από πάνω τι περιέχει. Είναι ένα βήμα που δεν το κάνουν όλοι πάντα, αλλά καλό είναι εσείς να το πράξετε, ειδάλλως θα ξεχάσετε τι υπάρχει στο περιεχόμενο του.

4. Τοποθετήστε το βάζο σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο και ρυθμίστε την οπτική του έτσι ώστε να το βλέπει συνεχώς ο ήλιος για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αν μπορείτε και περισσότερες όπως για παράδειγμα τέσσερις, θα είναι πολύ καλύτερα. Θέλουμε μέσα στο βάζο το λάδι να αποκτήσει ένα έντονο κόκκινο (σχεδόν πορφυρό) χρώμα.

5. Μετά το πέρας των εβδομάδων και όταν έρθει η ώρα να αποσύρεται το βάζο από τον ήλιο, ανοίγεται με προσοχή το καπάκι και στραγγίζεται και διαχωρίζεται με ένα σουρωτήρι το λάδι από τα λουλούδια.

Η διαδικασία διαχωρισμού έχει ως εξής:

Τοποθετείται το σουρωτήρι πάνω από ένα βαθύ μπολ. Ρίχνεται, πρώτα όλα τα λουλούδια μέσα στο σουρωτήρι και στη συνέχεια πιέζετε τα υπόλοιπα λάδια που απομένουν με καθαρά χέρια. Στη συνέχεια, ρίχνετε το σκούρο κόκκινο λάδι ένα σε καθαρό, σκούρο μπουκάλι.

Είναι πάντα καλύτερο να αποθηκεύετε το λάδι σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι, μιας και γενικά το προϊόν, εκεί διατηρείται καλύτερα. Φυσικά, εάν δεν έχετε μπουκάλι σκουρόχρωμου χρώματος, τοποθετήστε το σε ένα διάφανο και απλώς φυλάξτε το σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος, όπως ένα σκοτεινό ντουλάπι.

Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες βιταμίνης Ε για να διατηρήσετε περισσότερο το λάδι και να το ενισχύσετε και με κάποια επιπλέον βιταμίνη.

Σημειώσεις

• Το λάδι θα πρέπει να διαρκέσει για τουλάχιστον ένα χρόνο.

• Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρά έντομα μέσα στο σπαθόλαδο. Μπορείτε να το διαπιστώσετε ανακινώντας τα λουλούδια και αφήνοντάς τα να αναπαυθούν σε μια ηλιόλουστη περιοχή για περίπου μία ώρα.

• Θυμηθείτε ότι, όπως και με οποιοδήποτε χειροποίητο σπιτικό προϊόν, θα πρέπει πρώτα να δοκιμάζετε ελάχιστη ποσότητα σε μια μικρή περιοχή πριν το εφαρμόσετε σε ολόκληρο το σώμα σας. Υπάρχει περίπτωση να σας προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση κάποιο συστατικό του και με αυτόν τον τρόπο να το αποφύγετε.

• Το σπαθόλαδο για μαλλιά προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση, απλώς τρίψτε το στα μαλλιά σας (ή και στο δέρμα). Σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να το φάτε ή να το πιείτε.

Βαλσαμόλαδο μαλλιά – τρόπος χρήσης

• Τρίψτε μια μικρή ποσότητα στην πληγείσα περιοχή αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

• Το σπαθόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το τριχωτό της κεφαλής, επειδή αποτρέπει την πιτυρίδα και θρέφει αποτελεσματικά τις ρίζες των μαλλιών, αποτρέποντας έτσι, την τριχόπτωση.

Ανακουφίζει, επίσης από τις μικρές πληγές και τα εγκαύματα, τα ηλιακά εγκαύματα, την μυαλγία, τα έλκη, τις εκδορές, τους διάφορους ερεθισμούς, τον ρευματικό πόνο, την ουρική αρθρίτιδα, το πρήξιμο, τους μώλωπες, την δερματική λεύκη και πολλά άλλα, ενώ βοηθάει και με προβλήματα που σχετίζονται με τους κιρσούς.

Σπαθόλαδο στα μαλλιά: ιδιότητες και οφέλη

Το σπαθόλαδο, ειδικά αυτό που χρησιμοποιεί ως βάση το ελαιόλαδο, έχει απίστευτα αποτελέσματα για τα μαλλιά, ειδικά όταν χρησιμοποιείται ως καλλυντικό προϊόν ομορφιάς.

Αναμίξτε μία με δύο κουταλιές της σούπας με το σαμπουάν σας ή με ένα απλό σαμπουάν του εμπορίου και χρησιμοποιήστε το ως μία επανορθωτική μάσκα μαλλιών.

Το σπαθόλαδο θρέφει και φροντίζει το ευαίσθητο ή ερεθισμένο τριχωτό του δέρματος, ενώ ενισχύει τα μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες, μειώνοντας τυχόν λιπαρότητα και φωτίζοντας το φυσικό χρώμα τους.

Τα καστανά μαλλιά αποκτούν μια πιο φωτεινή λάμψη με ανοιχτή κόκκινη απόχρωση.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για τα ξανθά και ανοιχτόχρωμα μαλλιά διότι υπάρχει η τάση να αποχρωματίζονται και να αποκτούν μια πιο ροδαλή απόχρωση. Τα καστανά μαλλιά αποκτούν κόκκινες ανταύγιες.

Χρησιμοποιήστε το σπαθέλαιο για να κάνετε μασάζ στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, επιτυγχάνοντας έτσι ένα αποτέλεσμα εξισορρόπησης της λιπαρότητας.

Ειδικότερα, η παραγωγή σμήγματος επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, τα μαλλιά αρχίζουν να παράγουν λιγότερο λάδι και φαίνονται μη λιπαρά για περισσότερες ημέρες.

Επίσης, θεραπεύει τυχόν εξωτερικά τραύματα του τριχωτού της κεφαλής ενώ σταματά την εμφάνιση μεγάλων εξωτερικών ουλών και πληγών.

Στα συν ακόμη ότι παρέχει προστασία από τα εγκαύματα του ηλίου ή από άλλες πηγές, ιδιότητα ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Σπαθόλαδο τριχόπτωση

Το βαλσαμέλαιο μπορεί σίγουρα να καταπολεμήσει την τριχόπτωση, χάρη στις εκπληκτικές αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιϊκές ιδιότητές που περιέχει.

Οι θεραπευτικές επιδράσεις του λαδιού εκδηλώνονται σε προβλήματα με ιούς, μύκητες και βακτήρια. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό ως βοήθημα στη θεραπεία των διάφορων φλεγμονών του δέρματος και παθήσεων των βλεννογόνων.

Το σπαθέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό φάρμακο για το τριχωτό της κεφαλής, επειδή αποτρέπει την περίσσεια ποσότητα της λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται τόσο συχνό λούσιμο.

Θεραπεύει και προλαμβάνει επίσης, διάφορες παθήσεις του δέρματος όπως την πιτυρίδα. Επιπλέον, θρέφει σε βάθος τις ρίζες των μαλλιών με τα ευεργετικά συστατικά του και έτσι αποτρέπει ικανά την τριχόπτωση.

Προσοχή! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην δοσολογία και σε τυχόν ευαισθησία που μπορεί να προκύψει από την χρήση του. Σύμφωνα με μία έρευνα των V Parker , A H Wong, H S Boon, M V Seeman με τίτλο Adverse reactions to St John’s Wort oil (οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο St John ‘s Wort oil) που πραγματοποιήθηκε σε δύο περιπτώσεις ανθρώπων, όπου έπαιρναν φυτική θεραπεία St John’s wort oil για την κατάθλιψη, βρήκαν ως αποτέλεσμα ότι Το St John’s wort μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο σεροτονίνης σε ευαίσθητους ασθενείς και ότι επιπλέον, το St John’s wort oil μπορεί να σχετίζεται με την τριχόπτωση.

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης στο σπίτι με μάσκες βαλσαμέλαιου

Σας παραθέτουμε δύο θαυματουργές, 100% φυσικές και αγνές μάσκες με κύριο συστατικό το σπαθέλαιο που θα μεταμορφώσουν τα μαλλιά σας.

Είναι πολύ εύκολες στην εκτέλεση τους και στην εφαρμογή τους και υλοποιούνται με υλικά που όλοι λίγο – πολύ έχουμε καθημερινά στο συρτάρι της κουζίνας μας.

Οι φυσικές μάσκες μαλλιών είναι ο ιδανικός σας σύμμαχος εάν προτιμάτε τα αγνά, φυσικά υλικά έναντι των συνθετικών, εάν θέλετε να ξέρετε τι βάζετε πάνω στο δέρμα σας και να γνωρίζεται ακριβώς τα συστατικά που εμπεριέχονται και φυσικά αν σας αρέσει η όλη “κάν’ το μόνος σου” διαδικασία και λατρεύεται να περιποιείστε με τα καλύτερα συστατικά τον εαυτό σας.

Μάσκα μαλλιών με βαλσαμέλαιο για τριχόπτωση

Ιδανική για την καλή διατήρηση της υγρασίας των μαλλιών και βοηθός στην ανάπτυξη του θύλακα της τρίχας.

Υλικά:
• 1 κουταλιά της σούπας φυτικό βαλσαμέλαιο.
• 1 κουταλιά της σούπας οργανικό λάδι καρύδας.
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι (κατά προτίμηση ακατέργαστο).
• 1 κουταλιά της σούπας κανέλα (σε σκόνη).
• 1 κουτάλι της σούπας.
• 1 βαθύ μπολ.
• 1 μικρή κατσαρόλα
• Διάφανη μεμβράνη φαγητού.
• Κοντίσιονερ (προαιρετικά).

Εκτέλεση:

1. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα και θερμάνετε το μέχρι να λιώσει.

3. Περιμένετε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, ανεκτή απο το δέρμα της κεφαλής και απλώστε το περιεχόμενο στα μαλλιά σας, από πάνω προς τα κάτω, ξεκινώντας απο τις ρίζες κάνοντας παράλληλα ελαφρύ, ενυδατικό μασάζ. Στη συνέχεια, καλύψτε τα μαλλιά σας με μια διάφανη μεμβράνη φαγητού για να προκληθεί μεγαλύτερη παραγωγή θερμότητας και να υπάρχει καλύτερη ενεργοποίηση των θρεπτικών και ενυδατικών συστατικών, των υλικών.

4. Αφήστε τη μάσκα να παραμείνει στα μαλλιά σας για τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά.

5. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό και προαιρετικά αναμίξτε το κοντίσιονερ των μαλλιών σας με 1 κουταλιά σπαθόλαδο για μεγιστοποιήση των αποτελεσμάτων της μάσκας.

Σημειώσεις

• Το σπαθόλαδο είναι ένας από τους καλύτερους θεραπευτές που υπάρχουν στη φύση. Προτείνεται ως μία εντατική φροντίδα του ευαίσθητου ή ερεθισμένου δέρματος, μειώνοντας παράλληλα τη λιπαρότητα στα μαλλιά.

• Το λάδι καρύδας υποστηρίζει την διάτηρηση της τρίχας στο να παραμείνει απαλή και δυνατή ενώ εμποδίζει τα μαλλιά απο το να σπάσουν. Αυτό οφείλεται στις ιδιότητες που περιέχει και «κλειδώνει» την υγρασία των μαλλιών. Το λάδι επίσης, είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βοηθάει στην εντατική ενυδάτωση των μαλλιών.

• Το μέλι απορροφά την υγρασία των μαλλιλων και την αποτρέπει απο το να διαφύγει.

• Η κανέλα έχει καθαρτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τριχών. Βοηθάει επίσης, στη μείωση της φαγούρας του τριχωτού της κεφαλής και στην ενίσχυση των θυλάκων της τρίχας.

Μάσκα μαλλιών με βαλσαμόλαδο και μέλι

(Ιδανική για τα λιπαρά μαλλιά)

Υλικά:

• 1 κουταλιά της σούπας φυτικό βαλσαμέλαιο
• 2 κουταλιές της σούπας μέλι (κατά προτίμηση ακατέργαστο)
• 1 κούπα πράσινο τσάι
• 2 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμονιού ή τον χυμό από μισό λεμόνι
• 1 κουτάλι της σούπας
• 1 βαθύ μπολ
• Διαφανής μεμβράνη φαγητού
• Κοντίσιονερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

2. Περάστε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά, εστιάζοντας στο τριχωτό της κεφαλής, ξεκινώντας απο πάνω προς τα κάτω, από τις ρίζες των μαλλιών κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ για 1 με 2 λεπτά. Στη συνέχεια, καλύψτε τα μαλλιά σας με διάφανη μεμβράνη φαγητού για καλύτερη διατήρηση των συστατικών.

3. Αφήστε τη μάσκα να παραμείνει στα μαλλιά σας για περίπου 15 λεπτά.

4. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό προς κρύο νερό. Σαπουνίστε τα μαλλιά σας όπως συνήθως, αν θέλετε. Προαιρετικά αναμίξτε το κοντίσιονερ των μαλλιών σας με 1 κουταλιά της σούπας σπαθόλαδο, για μεγιστοποιήση των αποτελεσμάτων της μάσκας.

Σημειώσεις

• Το σπαθόλαδο είναι ένας από τους καλύτερους θεραπευτές που υπάρχουν στη φύση. Προτείνεται ως μία εντατική φροντίδα του ευαίσθητου ή ερεθισμένου δέρματος, μειώνοντας παράλληλα τη λιπαρότητα στα μαλλιά.

• Το μέλι απορροφά την υγρασία των μαλλιών και την αποτρέπει από το να διαφύγει.

• Το πράσινο τσάι μπορεί να ανακουφίσει το τριχωτό της κεφαλής, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και την πλούσια σύνθεση θρεπτικών συστατικών που περιέχει.

• Ο χυμός λεμονιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλει στην ενίσχυση των μαλλιών, ενώ λόγω της όξινη φύσης του, βοηθάει στο να καθαρίσουν καλά τα μαλλιά από τυχόν υπολοίματα προϊόντων, βρωμιάς και σκόνης.

Τα καλύτερα προϊόντα για τα μαλλιά με βαλσαμόλαδο

Σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές αγοράς προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και περιέχουν σαν συστατικό τους, το βαλσαμέλαιο για τα μαλλιά.

Phyto – Phytodetox Spray Rafraichissant Anti-Odeur Leave in Conditioner – 150ml

Το Phyto Detox Anti-Odor Refreshing Spray 150ml είναι ένα σπρέι κατά της δυσοσμίας των μαλλιών, ειδικά σχεδιασμένο για τη φροντίδα των ρίπων των τριχών. Αυτό το καθημερινό σπρέι είναι η ιδανική θεραπεία για αυτούς που θέλουν να έχουν πάντα καθαρά μαλλιά.

Έχει διπλή δράση κατά της οσμής που εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές (καπνός, μαγείρεμα, ρύπανση κ.λπ.) και τις εμποδίζει στο να εμποτιστούν στα μαλλιά.

Το σπρέι παρασκευάζεται με αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και κουμκουάτ. Αποκαθιστά την καθαρότητα και κάνει τα ασφυκτικτά μαλλιά πολύ πιο ελαφριά. Τα μαλλιά ανακτούν φρεσκάδα, όγκο και μια αίσθηση καθαρών, φρεσκολουσμένων μαλλιών στη στιγμή.

Δε χρειάζεται ξέβγαλμα.

Θα το βρείτε στα φαρμακεία με αρχική τιμή 21.20 ευρώ.

Σπαθόλαδο και μαλλιά

Agnotis – St John’s Wort Oil (σπαθόλαδο) 150ml

Το Agnotis St. John’s Wort Oil (σπαθόλαδο) είναι το απολύτως φυσικό και θρεπτικό λάδι για το δέρμα του μωρού σας.

Είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε καθώς και 7 άλλα φυσικά έλαια (Ελιά, Ηλίανθος, Βρόμη, Χαμομήλι, Καλέντουλα, Καρδιοσπερμία, Ηχίο) που είναι παραδοσιακά γνωστά για την καταπραϋντική, θεραπευτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους.

Το Agnotis St. John’s Wort Oil έχει μια φόρμουλα που μαλακώνει, θρέφει, ενυδατώνει και βοηθά στην ενίσχυση του επιδερμικού φράγματος.

Είναι ιδανικό για το ερεθισμένο, αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα, για τις ραγάδες, τις ουλές και το δέρμα με ατοπική τάση. Κατάλληλο τόσο για βρέφη αλλά και για ενήλικες. Περιέχει 99,9% φυσικές ουσίες και είναι κλινικά ελεγμένο για ευαίσθητα δέρματα.

Δεν περιέχει:
Parabens, Προπυλενογλυκόλη, Ορυκτέλαιο, Συνθετικά Χρωστικά, Άρωμα με 26 αλλεργιογόνα.

Θα το βρείτε στα φαρμακεία με αρχική τιμή 11 ευρώ.

Βαλσαμόλαδο μαλλιά

Phyto – Phytodetox Shampooing Detoxifiant Fraicheur Shampoo – 125ml

Ένα σαμπουάν αποσαφήνισης & αποτοξίνωσης. Αυτό το σαμπουάν είναι το δεύτερο βήμα της σειράς Hair Detox της PHYTO – PHYTODETOX. Παρέχει ισχυρή, καθαριστική αλλά συγχρόνως απαλή δράση προς το τριχωτό της κεφαλής.

Προσδίδει φρέσκια, λαμπερή λάμψη και φως στα μαλλιά και τα υποστηρίζει στο να παραμείνουν καθαρά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περιέχει αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα από St John’s Wort (βαλσαμέλαιο) & witch hazel (Αμαμηλίς) για βαθύ καθαρισμό & καταπραϋντικές ιδιότητες. Αναμειγνύεται με εκχυλίσματα Sage, Chamomile & Burdock για την εξάλειψη όλων των υπολειμμάτων που προκαλούν θαμπάδα στα μαλλιά.

Περιβάλλει τα μαλλιά με ένα υπέροχο, φρέσκο και φυσικό άρωμα ευκαλύπτου. Αφήνει τα μαλλιά απαλά, λαμπερά και ελαφριά.

Χωρίς parabens, θειικά, σιλικόνη και τεχνητά αρώματα.

Θα το βρείτε στα φαρμακεία με αρχική τιμή 12.50 ευρώ.

Βαλσαμελαιο μαλλια

Phyto Detox – Pre-Shampoo Purifying Mask 125ml

Ανακουφίζοντας τα μαλλιά από τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης, του στρες, του καπνού των τσιγάρων και της συσσώρευσης των προϊόντων, η PHTODETOX Pre-Shampoo Purifying Mask απορροφά τις ακαθαρσίες που φράζουν τα μαλλιά, αναζωογονώντας τα μαλλιά και ενεργοποιώντας τα.

Περιέχει αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, που αναζωογονεί τα μαλλιά ενώ ο πηλός ghassoul απορροφά τυχόν ακαθαρσίες.

Το εκχύλισμα Burdock στηρίζει περαιτέρω την αποτοξίνωση των μαλλιών, αφαιρώντας τη ρύπανση.

Χρήση: Απλώστε την μάσκα μία φορά την εβδομάδα σε βρεγμένα μαλλιά και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά.

Ξεπλύνετε με σαμπουάν και κοντίσιονερ όπως συνήθως.

Θα το βρείτε στα φαρμακεία με αρχική τιμή 22.95 ευρώ.

Βαλσαμέλαιο μαλλιά

Phyto Phytocolor Ammonia-Free and Permanent Botanical Hair Color

H Phytocolor Ammonia Free Permanent Botanical Hair Color της Phyto είναι μια βαφή μαλλιών που συνδυάζει μια προηγμένη τεχνολογία και γνώσεις της βοτανικής για να δημιουργήσει μια καινοτόμα βαφή μαλλιών, κατάλληλη ακόμα και για τα ευαίσθητα τριχωτά της κεφαλής λόγω της σύνθεσής της.

Δεν περιέχει ρεσορσίνη, PPD, parabens ή αμμωνία.

Κάθε μια από τις αποχρώσεις του Phytocolor περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών ουσιών και φυτικών εκχυλισμάτων για να δώσει στα μαλλιά μια υπέροχη φυσική απόχρωση, ενώ παράλληλα φροντίζει για την υγεία τους.

Τα μαλλιά τρέφονται βαθιά και γίνονται πιο μαλακά.

Θα το βρείτε στα φαρμακεία με αρχική τιμή 15.50 ευρώ.

Σπαθόλαδο μαλλιά

Fushi – Organic Wholefood St John’s Wort Capsules 60 caps, Supplement (συμπλήρωμα διατροφής)

Οι κάψουλες Fushi – Organic Wholefood St John’s Wort είναι ευρέως γνωστές για τις αναζωογονητικές τους ιδιότητες. Αυτό το βιοδυναμικά αναπτυγμένο προϊόν δεν περιέχει πληρωτικά, συνδετικά και διογκοτικά που συνήθως βρίσκονται συχνά σε κάψουλες για χορτοφάγους.

Το St John’s Wort (βαλσαμέλαιο) είναι ευρέως γνωστό για τις ιδιοσυγκρασιακές του ιδιότητες. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει πολλές σοβαρές αλληλεπιδράσεις με αρκετά συνταγογραφούμενα φάρμακα, βότανα ή συμπληρώματα διατροφής.

Επομένως, αν λαμβάνεται οποιοδήποτε φάρμακο πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη χρήση τους.

Θα το βρείτε σε διάφορα ηλεκτρονικά φαρμακεία που εμπεριέχουν φυτικά προϊόντα με αρχική τιμή 9 λιρών (10.43 ευρώ).

Προϊόν της αγοράς που μακράινει τα μαλλιά

Οι δραστικές ουσίες του σπαθόλαδου μπορούν ταυτόχρονα να καταπραΰνουν, να μειώσουν το άγχος, να βοηθήσουν στην κατάθλιψη, να διεγείρουν τη ζωτικότητα και να προσφέρουν αισιοδοξία.

Τα συστατικά του βοηθούν στη μείωση της πιτυρίδας, θρέφουν τα μαλλιά, προωθούν και τονώνουν την ανάπτυξή της τρίχας, κάνοντας τα μαλλιά πιο λαμπερά και ζωντανά.

Επίσης, χρησιμοποιήστε το λάδι για τη θεραπεία των ρευματισμών (ακόμη και για οποιαδήποτε διαταραχή της πλάτης που διακρίνεται από τον πόνο και την δυσκαμψία). Συνιστάται για μασάζ στην πλάτη. Προσοχή όμως, μην το χρησιμοποιείτε εάν έχετε αλλεργική αντίδραση στο σπαθόχορτο και κατά επέκταση στο σπαθόλαδο.

 

Adblock
detector