Κουρέματα

Κοντά κουρέματα για πενηντάρες – το μυστικό για να μικροδείχνεις

Πολλές γυναίκες όταν περνούν μία ορισμένη ηλικία, αρχίζουν να αναρωτιούνται πώς να διατηρήσουν νεανική την εμφάνισή τους αλλά παράλληλα να δείχνουν κομψές. Η επιλογή του σωστού χτενίσματος είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας τέτοιας εικόνας.

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Το γεγονός ότι μια γυναίκα μεγαλώνει δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει ένα πολύ όμορφο και κομψό κούρεμα. Η ικανότητα να μεγαλώνεις με στυλ κέρδιζε πάντα τον θαυμασμό.

Αν θέλετε να αφαιρέσετε χρόνια από το πρόσωπό σας και να προσθέσετε ζωντάνια, όγκο και νεανικότητα στα μαλλιά σας, τα κοντά κουρέματα για πενηντάρες είναι ιδανικά για εσάς. Υπάρχουν πολλά στυλ που μπορείτε να υιοθετήσετε για να δείχνετε εντυπωσιακές και μετά τα πενήντα.

Κομψά καρέ, χαριτωμένα pixie κουρέματα, κοντές μπούκλες με έντονο φιλάρισμα είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή κοντά κουρέματα για πενηντάρες 2023. Με βάση το προσωπικό σας στυλ, επιλέξτε και το κατάλληλο κούρεμα για εσάς. Φροντίστε να σας κολακεύει και να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα όμορφα χαρακτηριστικά σας.

Tα 10 καλύτερα κοντά κουρέματα για πενηντάρες 2023 | Τάσεις

Τα πιο δημοφιλή κοντά κουρέματα για πενηντάρες 2022 περιλαμβάνουν αριστοκρατικά καρέ και μοντέρνα αγορέ κουρέματα με αφέλειες ή χωρίς. Συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα κοντά κουρέματα για μεγαλύτερες γυναίκες, από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε υιοθετώντας μοντέρνα, εντυπωσιακά και ελκυστικά στυλ.

Καρέ με έντονο φιλάρισμα

Καρέ κούρεμα με έντονο φιλάρισμα

Το καρέ είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και μοντέρνα κουρέματα για τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Το έντονο φιλάρισμα και οι διαφορετικές στρώσεις θα κάνουν το κούρεμά σας πολύ παιχνιδιάρικο και χαριτωμένο.

Τα επίπεδα που δημιουργούνται προσθέτουν στα μαλλιά σας φυσικό όγκο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν έχετε πολύ λεπτά μαλλιά, οι διαφορετικές στρώσεις μπορούν να τα κάνουν να φαίνονται πιο πλούσια.

Ασύμμετρο καρέ

Ασύμμετρο καρέ κούρεμα

Το ασύμμετρο καρέ είναι μια σύγχρονη και απίστευτα κομψή επιλογή που κολακεύει κάθε γυναίκα. Αποτελεί πραγματικά ένα υπέροχο στυλ για πολλούς τύπους προσώπου και για διαφορετικούς τύπους μαλλιών.

Εάν το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό, προτιμήστε το μήκος να φτάνει λίγο πιο κάτω από το πηγούνι. Εάν, από την άλλη, έχετε μακρύ και λεπτό πρόσωπο, διατηρήστε το μήκος στο ύψος του πηγουνιού. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδείξετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Στρογγυλεμένο κοντό καρέ

Στρογγυλεμένο καρέ κούρεμα

Το στρογγυλεμένο κοντό καρέ είναι από τα πιο δημοφιλή κουρέματα μαλλιών για πενηντάρες. Είναι ένα κούρεμα κλασικό αλλά απίστευτα κομψό και αριστοκρατικό, που ταιριάζει τέλεια στις γυναίκες με ίσια μαλλιά.

Το συγκεκριμένο κούρεμα είναι πολύ κοντό στο πίσω μέρος, ενώ τα μαλλιά στο μπροστινό μέρος είναι πιο μακριά. Για να πετύχετε το στρογγυλεμένο σχήμα, φροντίστε να χτενίζετε τα μαλλιά σας προς τα μέσα.

Ασύμμετρο pixie κούρεμα

Κοντά κουρέματα 2023 για πενηντάρες

Τα pixie κουρέματα είναι από τα γυναικεία κουρέματα για πενηντάρες που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Το ασύμμετρο σχήμα είναι μοντέρνο και παιχνιδιάρικο. Τα διαφορετικά στρώματα θα δώσουν στα μαλλιά σας όγκο και κίνηση.

Το καλύτερο με το ασύμμετρο pixie κούρεμα είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά χτενίσματα. Μπορείτε να χτενίσετε τα μαλλιά σας μπροστά, δημιουργώντας ένα κλασικό χτένισμα ή να χτενίσετε τα μαλλιά σας προς τα πίσω κάνοντας πιο σύγχρονη και μοντέρνα την εμφάνισή σας.

Πολύ κοντό αγορέ

Πολύ κοντό αγορέ κούρεμα

Το πολύ κοντό αγορέ κούρεμα είναι ιδανικό για μεγαλύτερες γυναίκες, καθώς προσφέρει σε αυτές μία μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση. Αυτό το look είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείχνει μια γυναίκα νεότερη.

Το πολύ κοντό αγορέ δεν χρειάζεται πολλή περιποίηση. Είναι κατάλληλο για γυναίκες που θέλουν να αφιερώνουν λιγότερο από μισή ώρα για το φορμάρισμα των μαλλιών τους. Αυτό που χρειάζεται όμως το συγκεκριμένο κούρεμα είναι τακτική συντήρηση για να διατηρηθούν τα μαλλιά στο αρχικό μήκος.

Καρέ με αφέλειες

Καρέ κούρεμα με αφέλειες

Ένα από τα πιο συχνά κοντά κουρέματα για πενηντάρες είναι το καρέ με αφέλειες. Αν και το καρέ αποτελεί ένα κλασικό κούρεμα για μεγαλύτερες γυναίκες, οι αφέλειες μπορούν να δώσουν μια νεανική διάθεση στο συγκεκριμένο look. Ταιριάζει τέλεια τόσο σε γυναίκες με ίσια μαλλιά όσο και σε γυναίκες με σγουρά ή κυματιστά μαλλιά.

Το καρέ κούρεμα με αφέλειες κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου. Οι αφέλειες σας δίνουν τη δυνατότητα να τονίσετε τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σας και να κρύψετε τις ατέλειες. Αν για παράδειγμα το πρόσωπό σας είναι πιο μακρύ προσθέστε πιο μακριές αφέλειες για να το πλαισιώσετε καλύτερα.

Pixie κούρεμα με αφέλειες

Pixie κούρεμα με αφέλειες

Ένα pixie κούρεμα με αφέλειες είναι ιδανικό για όσες θέλουν ένα μοντέρνο και φρέσκο look. Οι αφέλειες πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπό σας προσδίδοντας μία νεανική γοητεία στην εμφάνισή σας.

Ανάλογα με το στυλ που θέλετε να δημιουργήσετε, μπορείτε να επιλέξετε κοντές ή πιο μακριές αφέλειες. Προτιμήστε φιλαριστές αφέλειες εάν θέλετε να δώσετε κίνηση και όγκο στο look σας. Σε περίπτωση που έχετε λεπτή τρίχα, οι κοντές αφέλειες θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά και γεμάτα.

Κοντό με ασύμμετρη φράντζα στο πλάι

Κοντό κούρεμα με ασύμμετρη φράντζα στο πλάι

Αν θέλετε να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα μπορείτε να επιλέξετε ένα κοντό κούρεμα με ασύμμετρη φράντζα στο πλάι. Εάν σας αρέσει να πειραματίζεστε και να δοκιμάζετε διαφορετικά χτενίσματα, σίγουρα θα λατρέψετε το συγκεκριμένο στυλ.

Από την μια πλευρά κοντό και από την άλλη πιο μακρύ, αυτό το κούρεμα θα αναδείξει τον τολμηρό και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα σας. Μπορεί να λειτουργήσει τέλεια σε ίσια, κυματιστά ή σγουρά μαλλιά και σε κάθε σχήμα προσώπου τονίζοντας τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του.

Αγορέ κούρεμα με όγκο στο πάνω μέρος

Αγορέ κούρεμα με όγκο στο πάνω μέρος

Πρόκειται για ένα πολύ σικ, ελκυστικό και εντυπωσιακό κούρεμα που σίγουρα θα μαγνητίσει τα βλέμματα. Είναι πολύ κοντό ή ξυρισμένο στο πίσω και στα πλαϊνά μέρη, ενώ στο πάνω μέρος τα μαλλιά είναι πιο μακριά προσθέτοντας όγκο στην κορυφή.

Το συγκεκριμένο κούρεμα ταιριάζει τόσο σε ίσια όσο και σε σγουρά μαλλιά. Για να δείχνει ακόμα πιο μοντέρνο φωτίστε τα μαλλιά στο πάνω μέρος προσθέτοντας ανοιχτές ανταύγειες που θα δώσουν βάθος.

Πολύ κοντό καρέ

Πολύ κοντό καρέ κούρεμα

Οι γυναίκες άνω των 50 συνηθίζουν να επιλέγουν πιο συντηρητικά μακριά καρέ, ωστόσο το πολύ κοντό καρέ αποτελεί μία πιο μοντέρνα επιλογή που θα τις κάνει να ξεχωρίσουν. Αυτό το κούρεμα πλαισιώνει τέλεια το πρόσωπο και αναδεικνύει τις γωνίες του.

Το ίσιο ομοιόμορφο καρέ θα προσθέσει κομψότητα στην εμφάνισή σας. Ωστόσο, εάν έχετε λεπτά μαλλιά προτιμήστε να δημιουργήσετε διαφορετικές στρώσεις με το φιλάρισμα για να δώσετε στο χτένισμά σας επιπλέον όγκο.

Δείτε εδώ τα πιο διαχρονικά κουρέματα όλων των εποχών.

Ποια κουρέματα σβήνουν τις ρυτίδες και ποια σε μεγαλοδείχνουν

Για τις γυναίκες που μεγαλώνουν και αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό τους, μία αλλαγή στο κούρεμά τους μπορεί να κάνει την διαφορά προσφέροντάς τους μία ανανεωμένη εικόνα και σίγουρα πιο νεανική εμφάνιση.

Ποια είναι λοιπόν η κατάλληλη επιλογή κουρέματος για τις γυναίκες από 50 ετών και άνω; Η απάντηση δεν είναι μία και απόλυτη. Υπάρχει πληθώρα έξυπνων επιλογών που μπορεί να σας κάνει να δείχνετε νεότερες και αρκετά σύγχρονες.

Τα κουρέματα που συνιστώνται στην π ν,μκλ΄π-0ερίπτωση των πιο ώριμων γυναικών είναι κατά βάση τα κοντά. Το συγκεκριμένο μήκος μαλλιών δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, μπορεί να χτενιστεί εύκολα και μοιάζει μόνιμα περιποιημένο.

Ορισμένες από τις πιο κομψές και ασφαλείς επιλογές σε αυτό το μήκος είναι το κοντό καρέ που αποτελεί μια εξαιρετικά φινετσάτη, κλασική επιλογή. Αν μάλιστα συνδυαστεί και με φιλάρισμα ή μύτες, θα προσδώσει στα μαλλιά σας σχήμα, όγκο και μία αίσθηση κίνησης που θα σας κάνει να δείχνετε πολύ γοητευτική και νέα.

Άλλη μία εξαιρετική επιλογή αποτελεί το μακρύ καρέ μαλλί. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε το μήκος των μαλλιών σας αναδεικνύοντάς το με ένα σύγχρονο χτένισμα που κρύβει τις ρυτίδες και τις ατέλειες του προσώπου σας.

Ένα έντονο φιλάρισμα θα αναδείξει το κούρεμά σας σε κάθε μήκος, και ιδίως σε πιο κοντά μαλλιά, κάνοντας την εμφάνισή σας πιο νεανική και σπάζοντας την μονοτονία. Μη διστάσετε, επομένως, να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο χτένισμα καθώς θα χαρίσει στα μαλλιά σας όγκο, κίνηση και φρεσκάδα.

Το αγορέ ή pixie στυλ κουρέματος είναι μία πολύ κομψή επιλογή για τις γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω. Είναι μία πρακτική επιλογή που δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση, όπως ένα μακρύ μαλλί, και βέβαια προσφέρει όγκο και κολακεύει την εικόνα σας.

Αν συνδυαστεί δε με χωρίστρα ή φράντζα, καλύπτει τις ρυτίδες του προσώπου και τονίζει την θηλυκότητά σας. Προσοχή όμως σε αυτή την περίπτωση. Η φράντζα σας, είτε πρόκειται για χωρίστρα ή φράντζα στο πλάι είτε για αφέλειες πρέπει να αρμόζει στο σχήμα του προσώπου σας. Φροντίστε να μην το κάνει να φαίνεται πλατύ και να φανερώνει τις μικρές ατέλειες που δημιουργεί το πέρασμα του χρόνου.

Μία εξίσου νεανική πινελιά στο κοντό σας κούρεμα αποτελεί και η δημιουργία αφελειών. Οι αφέλειες κρύβουν τις γραμμές του προσώπου σας και σας προσδίδουν νεανική όψη. Προσθέτουν, παράλληλα, όγκο και κίνηση στα μαλλιά σας.

Τι πρέπει να προσέξετε;

•Αποφύγετε να διατηρείτε πολύ μακριά και ίσια τα μαλλιά, καθώς με αυτό τον τρόπο τονίζεται η χαλάρωση στα μάγουλα και οι ρυτίδες του προσώπου.
•Διαλέξτε χτενίσματα σε επίπεδα με ανοιχτόχρωμες φωτεινές πινελιές.
•Αποφύγετε μονόχρωμες βαφές ή πολύ υπερβολικές αποχρώσεις για τα μαλλιά σας. Επιλέξτε έναν συνδυασμό αποχρώσεων που να σας ταιριάζει. Διαλέξτε για παράδειγμα έναν δίχρωμο χρωματισμό, ο οποίος θα προσφέρει στα μαλλιά σας αποχρώσεις που θα σας μικραίνουν και θα σας κάνουν να δείχνετε πιο μοντέρνα.
•Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο σχήμα του προσώπου σας και στις αποχρώσεις που ταιριάζουν με το χρώμα του δέρματός σας.
•Μην αγνοήσετε φυσικά αυτό που ευχαριστεί εσάς και σας κάνει να αισθάνεστε θελκτική και όμορφη.

Κοντά κουρέματα για σγουρά μαλλιά 50+

Τα σγουρά μαλλιά από μόνα τους είναι αρκετά εντυπωσιακά. Προσθέτοντας, όμως, και κάποιες λεπτομέρειες styling στο κούρεμά σας, θα δείχνετε μοναδικές. Ένας τρόπος για να αναδείξετε όμορφα τα σγουρά μαλλιά σας, δίνοντας ένα σύγχρονο και νεανικό ύφος σε αυτά, είναι τα κοντά κουρέματα.

Σγουρό pixie κούρεμα με αφέλειες

Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ένα κοντό αγορέ στα σγουρά μαλλιά σας, με σχεδόν ξυρισμένη την μία πλευρά, συνδυάζοντάς τα με μία σγουρή μακριά φράντζα ή κάνοντας μία χωρίστρα. Πρόκειται για ένα τολμηρό στυλ στα μαλλιά σας που θα σας κάνει να δείχνετε μοντέρνα και δυναμική και θα αναδείξει όμορφα τις μπούκλες και το πρόσωπό σας.

Σγουρό ασύμμετρο καρέ κούρεμα

Άλλη μία κομψή και εξαιρετικού στυλ επιλογή αποτελεί το ασύμμετρο κοντό σγουρό μαλλί. Επιλέξτε μακρύτερα τμήματα μπροστά και πιο κοντά πίσω δημιουργώντας έτσι την αίσθηση των επιπέδων στα μαλλιά σας. Το συγκεκριμένο κούρεμα θα δώσει όγκο και ένταση στα μαλλιά σας, θα τονίσει μοναδικά τα δυνατά σημεία του προσώπου σας και θα αναδείξει τους ώμους και τον λαιμό σας.

Σγουρό pixie κούρεμα με έντονο φιλάρισμα

Τέλος το απλό καρέ για τα σγουρά μαλλιά σας ή το φιλαριστό καρέ είναι μία ασφαλής και σίγουρη επιλογή κουρέματος με ίδιο μήκος σε όλο το μαλλί. Αποτελεί μία πρακτική επιλογή στην φροντίδα και την περιποίηση του που χαρίζει κομψότητα στην εμφάνισή σας και αναδεικνύει τον λαιμό και το πρόσωπό σας. Τα κοντά κουρέματα για σγουρά μαλλιά, καρέ, κοντά φιλαριστά ή αγορέ είναι βέβαιο πως θα σας κάνουν να μοιάζετε νεότερη και θα βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή σας κάνοντάς σας ακαταμάχητη.

Σγουρό καρέ κούρεμα με αφέλειες

Σε κάθε περίπτωση δώστε την απαραίτητη προσοχή στο μέγεθος που έχουν οι μπούκλες σας, στο πόσο σγουρά είναι τα μαλλιά σας και στο σχήμα του προσώπου σας. Με αυτόν τον τρόπο και με τη σωστή καθοδήγηση του κομμωτή σας, θα βρείτε το κατάλληλο κούρεμα σε μήκος και στυλ που θα σας κάνει να λάμπετε από φρεσκάδα και νεανικότητα.

Καρέ για ίσια μαλλιά

Μία σύγχρονη επιλογή που θα σας κάνει να μικροδείχνετε είναι τα κοντά κουρέματα για ίσια μαλλιά σε διάφορα στυλ και γραμμές. Εάν λοιπόν τα μαλλιά σας είναι ίσια μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διάφορα μήκη και στυλ.

Ίσιο καρέ κούρεμα με χωρίστρα στο πλάι

Μια διαχρονική επιλογή είναι τα κοντά κουρέματα τύπου καρέ με χωρίστρα στο πλάι ή στη μέση. Πρόκειται για ένα απλό, αλλά κομψό κούρεμα που χαρίζει όγκο στα ίσια μαλλιά και τα κάνει να φαίνονται πιο πυκνά και ανάλαφρα χωρίς να βαραίνουν.

Ίσιο κοντό καρέ κούρεμα με αφέλειες

Μπορείτε να επιλέξετε για παράδειγμα ένα ασύμμετρο καρέ με μία πλευρά πιο μακριά ή πιο κοντό πίσω και μακρύτερο μπροστά. Το κούρεμα αυτό θα κάνει τα ίσια μαλλιά σας να μοιάζουν πιο ανάλαφρα και θα αποκτήσουν όγκο στο πίσω μέρος, χωρίς να πέφτουν αδιάφορα προς τα κάτω. Με ένα ασύμμετρο καρέ κούρεμα στο ίσιο μαλλί σας θα αποπνέετε κομψότητα και θα είστε η επιτομή του πρωτότυπου στυλ.

Ίσιο καρέ κούρεμα φιλαριστό

Μία πιο ασφαλής και κλασική επιλογή για τα ίσια μαλλιά σας θα ήταν ένα φιλαριστό καρέ σε λίγο πιο μακρύ μήκος, το οποίο προσφέρει όγκο και εξαιρετικό φορμάρισμα στο χτένισμά σας. Επιλέγοντας να εντάξετε φιλάρισμα ή μύτες στο κούρεμά σας, θα απογειώσετε την εμφάνισή σας.

Ίσιο pixie κούρεμα με αφέλειες

Πιο νεανική και εναλλακτική επιλογή για κοντό κούρεμα σε ίσιο μαλλί είναι τα αγορέ και pixie κουρέματα. Το κοντό αγορέ μαλλί προσφέρει απίστευτη θηλυκότητα. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα μήκη και σχέδια ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας. Στο ίσιο αγορέ κούρεμα δεν απαιτείται ιδιαίτερη περιποίηση ενώ αν συνδυαστεί με φιλάρισμα γίνεται πιο κομψό, και προσφέρει όγκο και όμορφο σχήμα.

Για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας κάνοντάς την πιο νεανική και σύγχρονη, επιλέξτε κατά κύριο λόγο κοντά κουρέματα σε ύφος και γραμμές που θα προσδίδουν όγκο και όμορφο σχήμα στα μαλλιά σας. Επιλέξτε κουρέματα που ταιριάζουν στο σχήμα και τις γραμμές του προσώπου σας και αποχρώσεις που θα ταιριάζουν αρμονικά με το χρώμα του δέρματός σας. Θα μοιάζετε έτσι σαν να βγαίνετε καθημερινά από το κομμωτήριο με εκθαμβωτικό look και όχι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα περιποίηση.

Αρθρογράφος: Σοφία Σανξαρίδου

Adblock
detector