Συνδυασμοί ρούχων

Color Blocking συνδυασμοί – ultra stylish εικόνες και οι σωστοί κανόνες για να ταιριάζετε τέλεια τα χρωματιστά ρούχα μεταξύ τους!

Τα έντονα και φωτεινά χρώματα τραβούν αμέσως τα βλέμματα και εντυπωσιάζουν. Πολλές φορές, όμως, βρίσκεστε σε δύσκολη θέση όταν έρχεται η ώρα να τα συνδυάσετε μεταξύ τους. Πώς θα δημιουργήσετε σωστά ένα πολύχρωμο σύνολο;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο colour blocking. Με ποιον τρόπο, όμως, θα υιοθετήσετε αυτήν την τάση χωρίς να δείχνετε υπερβολικές; Πώς γίνονται σωστά οι color blocking συνδυασμοί;

Οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν το color blocking για να μην κάνουν λάθη. Ωστόσο, είναι μια τάση που απαιτεί τόλμη και δημιουργικότητα. Επομένως, μη διστάζετε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε μοναδικά πολύχρωμα σύνολα.

Τι είναι το color blocking

Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί για το colour blocking τι είναι και πώς ξεκίνησε.

To color blocking, λοιπόν, είναι μία δημοφιλής τάση της μόδας που περιλαμβάνει την ανάμειξη δύο, τριών ή περισσότερων έντονων και διαφορετικών χρωμάτων και αποχρώσεων. Προτιμώνται μονόχρωμα κομμάτια, ενώ τα prints και τα διάφορα μοτίβα αποφεύγονται, ώστε να γίνεται πιο ευδιάκριτο και ξεκάθαρο το color blocking.

Οι περισσότεροι συνδέουν την προέλευση του colorblocking με τον Piet Mondrian. Ο Piet Mondrian ήταν Ολλανδός ζωγράφος, του οποίου οι πίνακες ήταν μία συλλογή από έντονες γραμμές και επίπεδα τετράγωνα, με τη χρήση έντονων χρωμάτων (κόκκινο, κίτρινο, μπλε). Το καλλιτεχνικό ρεύμα ονομάστηκε νεοπλαστικισμός, ενώ πολλές φορές αναφέρεται και ως κίνημα De Stijl, δηλαδή «Το Στυλ».

Οι πίνακες του Piet Mondrian αποτέλεσαν σημαντική έμπνευση για τον Yves Saint Laurent τη δεκαετία του 1960, ο οποίος δημιούργησε τα περίφημα «Mondrian Dresses». Η τάση αυτή δεν άργησε να φτάσει μέχρι το Λονδίνο, όπου η νεολαία φορούσε μοντέρνα σχέδια, με ζωηρά χρώματα και έντονες γραμμές.

Η τάση του color blocking εμφανίστηκε και πάλι στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Ωστόσο, παραμένει και μέχρι σήμερα στη μόδα, προσαρμοσμένο στο στυλ της εποχής.

Οι χρυσοί κανόνες

Για να δημιουργήσετε με το σωστό τρόπο colorblocking σύνολα, αρκεί να είστε λίγο δημιουργικές και να ακολουθήσετε μερικούς color blocking κανόνες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Χρησιμοποιείστε τον τροχό των χρωμάτων, ώστε να κάνετε πιο εύκολα τους συνδυασμούς των ρούχων. Ο τροχός των χρωμάτων αποτελείται από τα βασικά χρώματα, που είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε, από τα δευτερεύοντα χρώματα, τα οποία προκύπτουν από την μίξη δύο βασικών χρωμάτων και από τα ενδιάμεσα, τα οποία προέρχονται από τι μίξη ενός βασικού και ενός δευτερεύοντος χρώματος.

Color blocking κανονες

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

1. Μονόχρωμο colorblocking

Αναμείξτε διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος. Εάν δεν είστε τόσο τολμηρές και φοβάστε μήπως κάνετε λάθος, ακολουθήστε τη μέθοδο του μονόχρωμου color blocking.

Μονόχρωμο σύνολο color blocking (ροζ και πράσινο)
Instagram: vi_bogodist

Συνδυάστε σκούρους με ανοιχτούς τόνους του ίδιου χρώματος. Κάθε κομμάτι της εμφάνισής σας μπορεί να είναι μια διαφορετική απόχρωση του μπλε, του πράσινου, του κίτρινου ή του ροζ. Τα μονόχρωμα colorblocking σύνολα μπορούν να συνδυαστούν με μαύρο ή λευκό χρώμα.

2. Colorblocking με χρώματα από την ίδια οικογένεια χρωμάτων

Συνδυάστε δύο ή περισσότερα χρώματα που βρίσκονται δίπλα δίπλα στον τροχό των χρωμάτων. Είναι και αυτός ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε colorblocking εμφανίσεις με εντυπωσιακά σύνολα.

Color blocking t-shirt
Instagram: polychrom3
Color blocking με κίτρινο και πράσινο
Instagram: summerjadestyle

Μπορείτε να κάνετε colour blocking με κόκκινο και ροζ, με κίτρινο και πράσινο ή με σκούρο μπλε και μωβ. Σε αυτήν την περίπτωση συνήθως το ένα χρώμα κυριαρχεί στην εμφάνιση και το δεύτερο ή το τρίτο λειτουργούν υποστηρικτικά.

3. Color blocking με συμπληρωματικά χρώματα

Σε αυτήν τη μέθοδο συνδυάζετε δύο χρώματα που βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο στον χρωματικό τροχό, όπως μπλε με πορτοκαλί, κόκκινο με πράσινο ή κίτρινο με μωβ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ τολμηρό και έντονο colorblocking look.

Color blocking με κόκκινο και πράσινο
Instagram: polliani

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην είναι πολύ κολακευτικό. Για να λειτουργήσει σωστότερα το colorblocking με συμπληρωματικά χρώματα, επιλέξτε ένα από τα δύο χρώματα να κυριαρχεί και το άλλο να λειτουργεί συμπληρωματικά στο σύνολο.

Για να αποφύγετε την υπερβολή μπορείτε να συνδυάσετε ανοιχτότερες αποχρώσεις των συμπληρωματικών χρωμάτων. Είναι καλύτερο να επιλέξετε παστέλ και απαλές αποχρώσεις, αποφεύγοντας τα έντονα και κορεσμένα χρώματα.

Color blocking ρούχα
Instagram: summerjadestyle

Υπάρχει άλλη μια παραλλαγή του συμπληρωματικού colorblocking. Αφού διαλέξετε ένα χρώμα, προσθέτετε όχι το συμπληρωματικό του, αλλά χρώματα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια χρωμάτων με αυτό.

Για παράδειγμα το πράσινο και το κόκκινο είναι δύο χρώματα που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στον τροχό των χρωμάτων. Αντί να συνδυάσετε το πράσινο με το κόκκινο, μπορείτε να συνδυάσετε το πράσινο με το πορτοκαλί ή το βιολετί, που βρίσκονται δίπλα στο κόκκινο.

Color blocking με πράσινο και πορτοκαλί
Instagram: iesagrasielly

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα πάρα πολύ όμορφο και ισορροπημένο σύνολο.

Color blocking συνδυασμοί

Τα χρώματα μπορούν να ζωντανέψουν το ντύσιμό σας και να σας κάνουν να δείχνετε υπέροχες. Πειραματιστείτε με τα χρώματα και δοκιμάστε πολλούς συνδυασμούς για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Color blocking με κόκκινο

Ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε color blocking είναι το κόκκινο.

Το κόκκινο είναι ένα πολύ έντονο και φωτεινό χρώμα και δίνει τη δυνατότητα για πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς. Συνδυάστε το με κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, ακόμα και με πράσινο ή μπλε και δημιουργήστε μοναδικές εμφανίσεις που θα εντυπωσιάσουν.

Color blocking με κόκκινο-μπλε
Instagram: __mmaxinewylde
Color blocking yellow
Instagram: polychrom3

Συνδυασμοί χρωμάτων με κίτρινο

Το κίτρινο χρώμα, το χρώμα του ήλιου και του φωτός, είναι αυτό που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μία αριστοκρατική και λαμπερή εμφάνιση που θα τραβήξει τα βλέμματα.

Μπορείτε να συνδυάσετε το φανταχτερό κίτρινο με αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του πορτοκαλί, του μωβ, του κόκκινου ή του ροζ. Οι συνδυασμοί αυτοί θα δώσουν μεγαλύτερη ένταση στο σύνολό σας και θα σας κάνουν να δείχνετε ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Color blocking με κίτρινο-μωβ
Instagram: slipintostyle
Color blocking with red
Instagram: whitneymadueke

Color blocking με μπλε

Το μπλε αποτελείται από πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις και αυτό σημαίνει ότι οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι ατέλειωτοι.

Επειδή το μπλε είναι ένα κλασικό χρώμα, κάντε τολμηρούς συνδυασμούς με κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί ή πράσινο για να αναδείξετε καλύτερα το colour blocking. Αποχρώσεις του ροζ και του μωβ μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αρμονικούς συνδυασμούς με το μπλε, κάνοντας τα σύνολά σας να δείχνουν κομψά και όμορφα.

Color clocking με μπλε
Instagram: ninasandbech

Τα πιο χρήσιμα tips colorblocking

Το color blocking μπορεί να φαίνεται απλό, όμως δεν είναι τόσο εύκολη διαδικασία. Για να κάνετε σωστούς συνδυασμούς και μοναδικές εμφανίσεις, θα πρέπει να δώσετε την απαραίτητη προσοχή σε ορισμένα σημεία.

1. Τα color blocking σύνολα είναι από μόνα τους ιδιαίτερα εντυπωσιακά και δημιουργούν τολμηρές εμφανίσεις. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε απλά και μονόχρωμα κομμάτια για την εμφάνισή σας και να αποφύγετε να φορέσετε ρούχα με prints και διάφορα μοτίβα.

2. Αν επιλέξετε να κάνετε συνδυασμούς με έντονα χρώματα, φροντίστε όλα τα ρούχα να είναι σε έντονες αποχρώσεις. Από την άλλη, αν θέλετε να δημιουργήσετε εμφανίσεις με απαλά χρώματα, επιλέξτε όλα τα κομμάτια στο σύνολό σας να είναι σε παστέλ αποχρώσεις.

3. Αν δυσκολεύεστε να συνδυάσετε με το σωστό τρόπο τα χρώματα για τις color blocking εμφανίσεις σας, επιλέξτε ένα έντονο χρώμα που θα κυριαρχεί στο σύνολό σας και ένα ή δύο άλλα χρώματα, τα οποία θα λειτουργούν βοηθητικά. Αυτό αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει μία ασφαλή επιλογή που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος μιας εμφάνισης και τραβούν την προσοχή σε ένα σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσετε αρκετή προσοχή και σε αυτά, ώστε να πάτε το color blocking σε άλλο επίπεδο.

Επιλέξτε φωτεινές αποχρώσεις σε ζώνες, φουλάρια, καπέλα ή κορδέλες. Φορέστε λαμπερά κοσμήματα και εντυπωσιακές τσάντες σε έντονα και ζωηρά χρώματα, που θα αναβαθμίσουν την εμφάνισή σας.

Color blocking rules
Instagram: victoria_fox0001

Παπούτσια

Τα παπούτσια είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο σύνολό σας και μπορούν να προσθέσουν απίστευτο στυλ στην εμφάνισή σας. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να κάνετε τη σωστή επιλογή, ώστε να δείχνετε υπέροχες.

Επιλέξτε εντυπωσιακά παπούτσια, φλατ ή ψηλά, σε ζωηρά και έντονα χρώματα για να συμπληρώσετε ιδανικά τα colour blocking σύνολά σας. Τα σωστά παπούτσια θα αναδείξουν μοναδικά την εμφάνισή σας και θα είστε σίγουρες πως θα μαγνητίσετε τα βλέμματα.

Color blocking παπούτσια - Color blocking meaning
Instagram: laura_eguizabal

Το color blocking είναι μια τάση της μόδας που αναδείχτηκε κυρίως τα τελευταία χρόνια και έχει έρθει για να μείνει, ανεξάρτητα από την εποχή. Το color blocking trend δίνει πάντα μία ελευθερία να γίνουμε δημιουργικοί και να πειραματιστούμε.

Ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες, αν θέλετε να είστε σίγουρες για τους συνδυασμούς που θα κάνετε, αλλά μην περιοριστείτε σε αυτούς. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε διαφορετικά χρώματα και να δημιουργήσετε πολύχρωμα σύνολα και συγκλονιστικούς συνδυασμούς. Βρείτε το στυλ που σας εκφράζει και νιώστε υπέροχες με αυτό.

Adblock
detector