Τατουάζ

Αφαίρεση τατουάζ – όλες οι σύγχρονες μέθοδοι, επίσης τρόποι για να σβήσετε μόνοι σας τα tattoo στο σπίτι

Η δερματοστιξία έχει απενεχοποιηθεί στις μέρες μας. Το να στιγματίζεται το σώμα είναι μέσα στη μόδα και δε συνεπάγεται τίποτα αρνητικό. Η μονιμότητα των tattoo όμως, πολλές φορές, αποδεικνύεται πρόβλημα ακόμα και για τους πιο ένθερμους υποστηρικτές.

Η αφαίρεση τατουάζ είναι δύσκολη και ακριβή διαδικασία, βέβαια η τιμή διαφέρει αναλόγως την περίσταση, και η σωστή ενημέρωση είναι σημαντική, για να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς και να αποφύγετε τυχών σφάλματα που θα σας στοιχίσουν μια ζωή.

Παρακάτω παραθέτονται αναλυτικά όλοι ο τρόποι για να σβήσετε το ανεπιθύμητο τατουάζ και να απαλλαγείτε οριστικά από το μελάνι, καθώς και το κόστος της κάθε θεραπείας.

Επίσης στο τέλος θα βρείτε το τηλέφωνο και την διεύθυνση από ιατρεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα.

Δυο λόγια για τα tattoo

Μια μηχανοκίνητη βελόνα πρωταγωνιστεί σε όλη τη διαδικασία. Τρυπάει την επιδερμίδα και αφήνει σταγονίδια από μελάνι περίπου ένα χιλιοστό εσωτερικά του δέρματος.

Στη συνέχεια τα λευκά αιμοσφαίρια του οργανισμού σπεύδουν να «καταπολεμήσουν» και να διώξουν αυτό το ξένο σώμα από μέσα μας.

Σε αυτή τους την ενέργεια όμως αποτυγχάνουν, γιατί οι χρωστικές έχουν μεγαλύτερο μέγεθος και έτσι δεν μπορούν να τις αποβάλουν.

tatto karota

Τατουάζ που αφαιρούνται πιο εύκολα

Δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα. Οι καλύτεροι υποψήφιοι για να εξαλειφθούν είναι:

 • παλιά τατουάζ
 • ερασιτεχνικά
 • σκουρόχρωμα: μαύρο, καφέ, σκούρο μπλε, πράσινο

Τα μεγαλύτερα, πιο σκοτεινά, με πιο πολλά χρώματα τατού απαιτούν περισσότερο χρόνο και χρήμα για να αφαιρεθούν σε σύγκριση με τα μικρότερα, πιο φωτεινά και λιγότερο πολύχρωμα.

Λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών, είναι επίσης πιο δύσκολο να αφαιρέσετε τα τατουάζ εάν έχετε:

 • πιο σκούρο δέρμα
 • έκζεμα ή παρόμοιες παθήσεις
 • μια κατάσταση υγείας που επηρεάζει το δέρμα, όπως ο έρπης

Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ

Η προηγμένη τεχνολογία καθιστά αυτόν τον τρόπο από τις καλύτερες επιλογές.

Οι παλμοί υψηλής συγκέντρωσης του λέιζερ διασπούν τους κόκκους της χρωστικής ουσίας σε πολύ μικρότερους τους οποίους μπορεί ο οργανισμός πλέον να αποβάλλει με φυσικό τρόπο – με τη βοήθεια των λευκών αιμοσφαιρίων.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν επέρχεται με την πρώτη φορά αφού αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο. Το χρώμα εξασθενεί μέσα σε 4 έως 6 εβδομάδες τότε που ορίζεται και η επόμενη συνεδρία.

Δε χρειάζεται κάποια προετοιμασία πριν από κάθε επίσκεψη – η αναισθητική αλοιφή είναι προαιρετική αφού δεν υπάρχει πόνος – και οι συνεδρίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της θεραπείας κυμαίνονται από 1 έως 20.

Εξίσου σημαντική είναι η φροντίδα αφού τελειώσει η θεραπεία.

Εφαρμόζονται στην πληγή αντισηπτικά βάμματα και αντιβιοτικές κρέμες που προστατεύουν από τις μολύνσεις. Επίσης, η περιοχή πρέπει να καλυφθεί με γάζες και να μην εκτεθεί στον ήλιο και ειδικά χωρίς αντηλιακό για 4 εβδομάδες.

Σταδιακά, δημιουργείται μια κρούστα, την οποία ο ασθενής δεν πρέπει να την πειράξει για να μην μείνει σημάδι.

Συνήθως, δεν αποχρωματίζεται το δέρμα, αλλά ούτε κι δημιουργούνται σημάδια.

Κατά τη διάρκεια όλων των παραπάνω θεραπειών πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές του γιατρού σας για την ομαλή αποκατάσταση. Δυστυχώς ο κίνδυνος της μόλυνσης ελοχεύει και οποιαδήποτε απερίσκεπτη κίνηση μπορεί να σας εκπλήξει δυσάρεστα.

Το κόστος για αυτή τη διαδικασία εξαρτάται από το μέγεθος του τατουάζ,την ποιότητα και το χρώμα του μελανιού αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα και το χρώμα του δέρματος του ασθενή.

Συνήθως για ένα μικρό το σύνολο των χρημάτων που απαιτείται για όλες τις συνεδρίες κυμαίνεται στα 60 ευρώ και πάνω..

Δερμοαπόξεση (dermabrasion)

Μια πιο φθηνή αλλά λιγότερο αποτελεσματική μέθοδος.

 • Γίνεται με τοπική αναισθησία και η διαδικασία περιλαμβάνει την απόξεση των ανωτέρων στοιβάδων του δέρματος μαζί με την χρωστική ουσία. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός εργαλείου που μοιάζει με στυλό και περιστρέφεται ενώ η κεφαλή μένει σταθερή.
 • Στη συνέχεια δημιουργείται μια πληγή σε εκείνο το σημείο, μετά την επούλωση της οποίας το τατουάζ έχει εξαφανιστεί.
 • Η απουσία δέρματος θα είναι αισθητή για μια με δύο μέρες, ενώ πιθανότατα να αντιμετωπίσετε και αιμορραγίες.
 • Συνιστάται ο καθημερινός καθαρισμός της πληγής με σαπούνι και νερό, η εφαρμογή αλοιφής αντιβιοτικού και η κάλυψη της πληγής με επίδεσμο.
 • Οι πληγές που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της τριβής χρειάζονται συνήθως περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν, κατά προσέγγιση 10-14 ημέρες.

Μια μόνο συνεδρία είναι αρκετή για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ωστόσο εάν δεν είστε ικανοποιημένοι μπορείτε να κάνετε και άλλες.

Πρέπει να γνωρίζετε πως ο πόνος, πολλές φορές, είναι έντονος. Το δέρμα αποχρωματίζεται και μπορεί να δημιουργηθούν ουλές έως και 6 μήνες αφού έχετε υποβληθεί στη θεραπεία.

Οποιαδήποτε μόλυνση μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση και να αυξήσει τις πιθανότητες να δημιουργηθούν ουλές.

Κοστολογείται από 60 ευρώ και πάνω η κάθε συνεδρία.

Άλατοαπόξεση (salabrasion)

Εδώ εφαρμόζεται στο δέρμα ένα διάλυμα άλατος που στη συνέχεια θερμαίνεται και στο τέλος ξύνεται. Πολλές φορές συνδυάζεται με τη δερμοαπόξεση. Αυτή η τεχνική βέβαια έχει ξεπεραστεί.

 • Πριν αρχίσει η διαδικασία θα πρέπει στην περιοχή με το τατουάζ να μην υπάρχουν καθόλου τρίχες. Στη συνέχεια αναισθητοποιείται τοπικά – εάν το επιθυμεί ο ασθενής – για να αποφευχθούν τυχόν πόνοι και ενοχλήσεις.
 • Τότε ο ειδικός απλώνει το διάλυμα που αποτελείται από νερό και αλάτι πάνω στην περιοχή και με το μηχάνημα «λείανσης» τρίβει μέχρι να κοκκινίσει βαθιά.
 • Όταν τελειώσει η διαδικασία τοποθετείται μια αντιβιοτική κρέμα και το σημείο καλύπτεται με γάζες, οι οποίες πρέπει να παραμείνουν εκεί για 3 μέρες.
 • Μόλις αφαιρεθούν την τρίτη μέρα, ξαναγίνεται μια θεραπεία με αλάτι. Η περιοχή καλύπτεται για λίγες ώρες με το διάλυμα και στη συνέχεια εφαρμόζεται αντιβιοτική αλοιφή και γάζες που θα πρέπει να παραμείνουν για άλλες 3 μέρες.
 • Θα παρατηρήσετε πως έχει αλλάξει η υφή του δέρματος έχει γίνει πιο τραχύ και σκληρό. Το δέρμα που έχει υποστεί τη θεραπεία (που είναι αυτό με το μελάνι) θα αρχίσει να διαχωρίζεται από το υγιές που βρίσκεται από κάτω, αυτό θα διαρκέσει 1-5 μέρες.

Εάν το τατουάζ παραμένει ορατό κατά την επούλωση θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία στο μέλλον. Κάθε συνεδρία διαρκεί 30-40 λεπτά.

Παρόλο που η διαδικασία της αλατοαπόξεσης γίνεται και στο σπίτι καλύτερα να εμπιστευτείτε ολοκληρωτικά κάποιον ειδικό.

Πρέπει να γνωρίζετε πως ο πόνος είναι αναπόφευκτος και σχεδόν πάντα δημιουργούνται σημάδια.

Κρυοχειρουργική ή κρυοθεραπεία

Θεραπεία με υγρό άζωτο.

 1. Ο γιατρός το τοποθετεί με μπατονέτα ή με τη συσκευή Cryo-AC στο δέρμα και καταψύχονται οι ιστοί. Όταν το υγρό άζωτο έχει θερμοκρασία μεταξύ -175 και -160 βαθμούς Κελσίου, παγώνει αμέσως σχεδόν με οτιδήποτε έρχεται σε επαφή.
 2. Στη συνέχεια τα κύτταρα αποβάλλονται από το σώμα και στη θέση τους δημιουργούνται νέα.

Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως για να την αποβολή παθολογικών ιστών.

Με αυτό τον τρόπο φεύγουν μαζί και οι χρωστικές ουσίες. Συνήθως απαιτούνται 2 έως 3 εβδομάδες για να επουλωθεί μια πληγή. Στις περιπτώσεις που απαιτείται επανάληψη, εφαρμόζεται μετά από 3 – 4 εβδομάδες.

Η κρυοθεραπεία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν από τα εξής:

 • Κρυοσφαιριναιμία
 • Αγαμμασφαριναιμία
 • Κνίδωση από ψύχος
 • Δυσανεξία στο ψύχος
 • Σύνδρομο Raynaud
 • Ιστορικό γαγγραινώδους πυοδέρματος

Θεωρείται μια ασφαλής θεραπευτική μέθοδος με λίγες σχετικά επιπλοκές, οι συχνότερες των οποίων είναι η υπομελάγχρωση, η υπερμελάγχρωση και η δημιουργία ουλών.

Το κόστος της κρυοθεραπείας είναι μικρό και εξατομικεύεται ανάλογα τις συνεδρίες που απαιτούνται αλλά και τον αριθμό των βλαβών του δέρματος που ενδιαφέρουν τον ασθενή.

Κοστολογείται περίπου 50 ευρώ ανά συνεδρία.

Εκτομή (χειρουργική επέμβαση)

Χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του τατουάζ.

Ο ασθενής υποβάλλεται σε τοπική ή ολική αναισθησία αναλόγως την περίσταση.

Με το νυστέρι αποκόπτεται το ανεπιθύμητο κομμάτι. Σε αυτό το σημείο μπορεί να γίνει απλή συρραφή ή κάλυψη με λεπτό δερματικό μόσχευμα από άλλη περιοχή του σώματος.

Και στις δύο περιπτώσεις η ουλή είναι αναπόφευκτη, απλώς διαφοροποιείται το μέγεθος.

Αυτός ο τρόπος ενδείκνυνται για μικροσκοπικά σχέδια.

Οι επίδεσμοι μετά τη διαδικασία θα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους για 48 ώρες. Μόλις αφαιρεθούν η περιοχή πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά με σαπούνι και νερό. Σε μερικές περιπτώσεις καλύπτεται για την πρώτη εβδομάδα με pad.

Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος, την περιοχή που βρίσκεται το τατουάζ, αλλά και τη μέθοδο που θα επιλέξετε.

Θεραπεία με έντονο παλμικό φως

Μια μέθοδος που αποδίδει χάρις τα φώτα υψηλής έντασης που χρησιμοποιούνται. Παλμοί φωτός εκπέμπονται πάνω στο τατουάζ, αφού πρώτα έχει καλυφθεί η περιοχή με γέλη.

Το πόσο θα στοιχίσει εξαρτάται από το σύνολο των παλμών που θα χρειαστούν για να αποκτήσετε και πάλι καθαρό δέρμα. Θεωρείται μία από τις πιο ακριβές θεραπείες, αφού το κόστος κυμαίνεται περίπου στα 10 ευρώ ανά παλμό.

Στη χώρα μας αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως ως θεραπεία αντιγήρανσης.

Χημικό πίλινγκ (Chemical Peel)

Tα χημικά peelings βασίζονται στην εφαρμογή ειδικών απολεπιστικών χημικών διαλυμάτων (τριχλωροξικό οξύ, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό, μανδελικό κτλ.) στην επιδερμίδα, ανάλογα με την περίπτωση, με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ανανέωσή της.

Τα πίλινγκ με τριχλωρικό οξύ (TCA) ενδείκνυνται για την αφαίρεση των τατουάζ.

Το TCA είναι ένα ήπιο οξύ που εφαρμόζεται στο δέρμα για την απομάκρυνση των εξωτερικών στρωμάτων (και μαζί τους το μελάνι).

Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι ελαφρώς επώδυνη, αλλά συνήθως δεν απαιτεί τη χρήση αναισθητικού.

Προκύπτει μια ανοιχτή πληγή που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Ο καθημερινός καθαρισμός με σαπούνι και νερό, η εφαρμογή αλοιφής αντιβιοτικού και το αντηλιακό είναι απαραίτητα.

Αυτή η θεραπεία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε με βαριά εγκαύματα. Να είστε επιφυλακτικοί με τα προϊόντα που αγοράζετε και σχολαστικοί κατά τη διαδικασία της εφαρμογής.

Αυτές οι πληγές συνήθως επουλώνονται σε περίπου 5-7 ημέρες.

Η θεραπεία σε κάποια ιατρεία μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ.

Αφαίρεση τατουάζ στο σπίτι

Εξοικονομήστε χρήματα και χρόνο αντιμετωπίζοντας το πρόβλημά σας στο σπίτι.

Συνδυάστε φυσικά υλικά ή εφαρμόστε παρασκευάσματα του εμπορίου που δεν απαιτούν την παρουσία ειδικού.

Μείγμα από αλάτι και λεμόνι

1. Ανακατέψτε 100 g (6 κουταλιές της σούπας) αλάτι με λίγο χυμό λεμονιού ώστε να σχηματιστεί μια παχιά πάστα.

2. Απλώστε ένα βαμβάκι – που είναι εμποτισμένο στο μείγμα – επάνω στο τατουάζ για 30 λεπτά ή περισσότερο.

3. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να προκαλέσει προσωρινές ουλές.

Μείγμα με βάση την αλόη

1. Σε ένα μπολ προσθέστε:

 • 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) τζελ αλόης
 • 2 κουταλιές της σούπας (34 g) αλάτι
 • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
 • 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) γιαούρτι

2. Ανακατέψτε και εφαρμόστε το μείγμα στο τατουάζ, αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Αλάτι

 1. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι γάζας με αλάτι πάνω του και τρίψτε το στο τατουάζ σας έως ότου η περιοχή γίνει σκούρα κόκκινη.Αυτή η διαδικασία δε θα είναι ευχάριστη, αλλά το αλάτι θα λειτουργήσει ως αναισθητικό.
 2. Αφού έχετε τρίψει το δέρμα σας (30 με 40 λεπτά) απλώστε αλοιφή αντιβιοτικού στην περιοχή και καλύψτε το για 3 ημέρες.
 3. Θα αλλάξει η υφή της επιδερμίδας. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, τα ανώτερα στρώματα θα ξεφλουδίσουν και το τατουάζ θα ξεθωριάσει.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά αυτή τη θεραπεία σε 6-8 εβδομάδες όταν το δέρμα έχει επουλωθεί πλήρως.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε ουλές και λοίμωξη.

Κρέμες

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή, γιατί υπάρχουν διάφορα στο εμπόριο που όχι μόνο δεν κάνουν αυτό που διαφημίζουν αλλά φέρουν και τα αντίθετα αποτελέσματα. Προτιμήστε μια καλή αλοιφή η οποία δεν θα προκαλέσει ζημιά στους ιστούς του δέρματος σας.

Οι έως τώρα μελέτες δείχνουν πως δεν έχουν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα και εύκολα μπορούν να καταστρέψουν ιστούς και να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα.

Για τη δική σας ασφάλεια προτιμότερο είναι να δημιουργήσετε στο σπίτι μια αλοιφή με φυσικά υλικά.

Σπιτική κρέμα αφαίρεσης τατουάζ

 1. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας (15 mL) τζελ αλόης βέρα, με 2 κάψουλες βιταμίνης Ε και 1 κουταλιά της σούπας (15 mL) του τζελ από φύλλα Paederia Tomentosa.
 2. Απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας και αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά.
 3. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το τατουάζ με ζεστό νερό.

Επαναλάβετε 4 φορές την ημέρα για 1 εβδομάδα ή περισσότερο.

Πριν το μεγάλο βήμα

Σημαντικό είναι να προετοιμαστείτε πριν προβείτε στην αποβολή των χρωστικών ουσιών από τον οργανισμό σας, για να αποφύγετε λάθη που θα σας κοστίσουν. Κάθε περίπτωση διαφέρει.

Ενημερωθείτε σωστά και δώστε την προσοχή που χρειάζεται ώστε να αποκτήσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο θα σας συντροφεύει για μια ζωή.

1.Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή έναν πλαστικό χειρουργό που εξειδικεύεται σε αυτό τον τομέα

 • Αναμφίβολα οι περισσότεροι γιατροί που συσχετίζονται με το θέμα θα σας βοηθήσουν σε αυτή σας την προσπάθεια, αλλά ιδανικά βρείτε κάποιον με εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα.
 • Ρωτήστε πόσες αφαιρέσεις τατουάζ έχει πραγματοποιήσει, καθώς και αν διαθέτει δικό του εξοπλισμό (έτσι τείνει να έχει περισσότερη εμπειρία).
 • Ελέγξτε ιστότοπους που έχουν κριτικές για γιατρούς που σβήνουν tattoo. Είναι πολύ χρήσιμη η αναζήτηση σχολίων από προηγούμενους πελάτες.
 • Να έχετε υπόψιν ότι ορισμένα καταστήματα που χτυπάνε τατουάζ προσφέρουν υπηρεσίες αφαίρεσης με λέιζερ, ωστόσο είναι ασφαλέστερο να προτιμήσετε έναν επαγγελματία υγείας.

2. Κλείστε ένα ραντεβού για να συζητήσετε τις επιλογές σας.

 • Ο ειδικός πρέπει οπωσδήποτε να δει την περίπτωσή σας για να σας προτείνει τον καλύτερο τρόπο για να το αφαιρέσετε.
 • Προγραμματίστε ένα ραντεβού και ετοιμαστείτε να δείξετε το tattoo που θέλετε να εξαφανιστεί.
 • Στο ραντεβού θα μάθετε ακριβώς πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν για να αφαιρέσετε πλήρως το τατουάζ και πόσο θα κοστίσει η διαδικασία, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
 • Επίσης, μη ξεχνάτε να κάνετε πολλές ερωτήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά από τη δουλειά του ειδικού. Οι φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να δείτε πόσο αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία.

3. Επικεντρωθείτε στη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας

 • Η αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε επαγγελματικής μεθόδου εξαρτάται από τις ικανότητες του επαγγελματία, τον τύπο του δέρματός, το μέγεθος και το χρώμα του τατουάζ σας.
 • Ο γιατρός θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τις επιλογές που έχετε και να διαλέξετε αυτή που σας συμφέρει περισσότερο. Για παράδειγμα, ορισμένες θεραπείες λέιζερ λειτουργούν καλύτερα σε συγκεκριμένα χρώματα χρωστικής από άλλες κτλ.

Δερματολογικά ιατρεία που εξειδικεύονται στην αφαίρεση τατουάζ

Θεσσαλονίκη

Μπίκος Αριστείδης, δερματολόγος-αφροδισιολόγος

Κόστος επίσκεψης: 30 ευρώ
Κόστος αφαίρεσης τατουάζ: 50 ευρώ

Διέυθυνση: Μακεδονομάχων 2, Εύοσμος – Τηλ.: 2310 764 301, 6972 257 878
Email: info@dermatologos-bikos.gr

Αθήνα:

Cosmetic Derma Medicine
Κόστος επίσκεψης: 50 ευρώ
Κόστος αφαίρεσης τατουάζ: 60 ευρώ

Κηφισιά: Κηφισίας 252Α – Τηλ.: (+30) 210 6232220
Γλυφάδα: Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 39, Εμπορικό Κέντρο “Plaza”(2ος όροφος) – Τηλ.: (+30) 210 8980444
Περιστέρι: Παναγή Τσαλδάρη 16 (2ος όροφος) – Τηλ: (+30) 210 5715501
Πειραιάς: Αγίου Κωνσταντίνου 13, (6ος όροφος) – Τηλ: (+30) 210 4100601
Email: info@cosmeticdermamedicine.gr

Πάτρα

Cosmetic Derma Medicine
Διέυθυνση: Ρήγα Φεραίου 93-97, (1ος όροφος)
Τηλ.: (+30) 2610 226562

Ρόδος

Cosmetic Derma Medicine
Διέυθυνση: Εθνάρχου Μακαρίου 28, Εμπορικό Κέντρο “Cairo” (3ος όροφος)
Τηλ.: (+30) 22410 32700

Ηράκλειο, Κρήτης

Cosmetic Derma Medicine
Διέυθυνση: Λασιθίου 27 & Πλ. Κορνάρου, (1ος όροφος)
Τηλ.: (+30) 2810 222303

Καρδίτσα

Μπαλιάκος Αριστείδης, δερματολόγος-αφροδισιολόγος
Κόστος Επίσκεψης: 30 ευρώ. Η πρώτη επίσκεψη ενημέρωσης και αξιολόγησης είναι δωρεάν.
Διεύθυνση: Ιεζεκιήλ και Παπανδρέου (γωνία)
Τηλ.: 6972817597 και 24410-75575
Email: abaliakos@yahoo.gr

Κως

Κουράκου Μαρία-Σοφία, δερματολόγος-αφροδισιολόγος
Κόστος επίσκεψης: 30 ευρώ. Δωρεάν η πρώτη επίσκεψη ενημέρωσης και αξιολόγησης.
Διεύθυνση: Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ 51, Κως, Νομός Δωδεκανήσου
Τηλ.: 215 50 50005
Email: info@mskourakou.gr

Καβάλα

Αθανάσιος Μαντάς, MD-Phd.
Διεύθυνση: Φιλικής εταιρίας & Δαγκλή 4, 3ος όροφος
Τηλ.: 2510 224204, 6977329367
email:info@mantasderma.gr

Βόλος

Κωνσταντίνος Πάτσης – πλαστικός χειρουργός
Διεύθυνση: Κ. Καρτάλη 172 (7ος όροφος) – Τηλ: 2421-404084
Τηλ.: 2421 404084

Λάρισα

Surgical Artistry, Νικόλαος Ισσόπουλος – πλαστικός χειρουργός
Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 4, 4ος Όροφος
Tηλ.: 2410 25 01 14, 2410 25 01 15
email: nikosissopoulos@gmail.com

Λευκωσία, Κύπρος

Cosmetic Derma Medicine
Διέυθυνση: 28ης Οκτωβρίου 1 & Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Συγκρότημα E, Έγκωμη (3ος όροφος)
Τηλ.: +357 22257490

Λεμεσός, Κύπρος

Cosmetic Derma Medicine
Διέυθυνση: Γρίβα Διγενή 2., Pamelva Court, (1ος όροφος)
Τηλ.: +357 25251040

Μη ξεχνάτε πως το κόστος της θεραπείας διαφέρει αναλόγως την περίσταση. Για να μάθετε με ακρίβεια την τιμή καλό θα ήταν να καλέσετε και να κλείσετε ένα ραντεβού.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email και να ζητήσετε από τον γιατρό να κοιτάξει φωτογραφίες από το tattoo σας, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση. Έτσι θα μάθετε την τελική τιμή για το σβήσιμο του τατουάζ σας και πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν.

4 Δεκεμβρίου 2020

Δήμητρα

03:49

Πολύ χρήσιμο άρθρο, τα έχει όλα μαζεμένα, ακόμα και το που να απευθυνθείς για την περιοχήσου! Μπράβο!

Adblock
detector