Τα αυτιά είναι τα πιο διαδεδομένα σημεία για piercing, με τις κλασικές τρύπες να βρίσκονται χαμηλά στους λοβούς. Στην πραγματικότητα αυτά τα κλασικά σημεία, αποτελούν την τέλεια βάση για να συνεχίσετε τα piercings και σε άλλα μέρη του αυτιού.
Στο άρθρο αυτό λοιπόν θα δούμε τα πιο ωραία σημεία για δεύτερη τρύπα στο αυτί και θα σας δώσουμε ιδέες για κομψά κοσμήματα που θα καλύψουν όλα τα γούστα.
Για ένα όμορφο αποτέλεσμα όμως χρειάζεται και η σωστή φροντίδα, για αυτό θα μιλήσουμε για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για μια σωστή επούλωση.
Θα σας δώσουμε χρήσιμα tips για να αποφύγετε τις πιο συχνές παρενέργειες του τρυπήματος και θα σας προτείνουμε τα πιο ασφαλή υλικά που μπορείτε να επιλέξετε.
Ακόμα, θα δούμε αν τελικά πονάει η δεύτερη τρύπα στο αυτί και πόσο, ανάλογα με το σημείο που θα επιλέξετε, ενώ θα δώσουμε και ενδεικτικές τιμές για αυτά.
Τέλος, στην ενότητα των ερωταπαντήσεων, θα βρείτε τις συχνές απορίες όσων θέλουν να ανοίξουν δεύτερη τρύπα στα αυτιά, που θα τις απαντήσουμε μία προς μία.
Πόσο κοστίζει η δεύτερη τρύπα στο αυτί (τιμή)
Η δεύτερη τρύπα στο αυτί είναι συνήθως συνοδευτική της πρώτης και πραγματοποιείται λίγο πιο πάνω από αυτή, στον λοβό του αυτιού.
Στην ουσία είναι δύο σκουλαρίκια το ένα δίπλα στο άλλο, που χαρίζουν ένα λαμπερό εφέ στο αυτί σας.
Μπορείτε να κάνετε την δεύτερη τρύπα, είτε μαζί με την πρώτη, είτε μετά από καιρό. Πλέον συνηθίζεται να γίνονται μαζί, γιατί έτσι βελτιστοποιείται το αποτέλεσμα και απλοποιείται η διαδικασία.
Μπορείτε να ζητήσετε από τον piercer σας να μαρκάρει με ένα στυλό το σημείο που θα γίνει η δεύτερη τρύπα, για να δείτε αν σας αρέσει και αν ταιριάζει με αυτή που ήδη έχετε.
Για την δεύτερη τρύπα στο αυτί τιμή συγκεκριμένη δεν υπάρχει, καθώς εξαρτάται από το σημείο που θέλετε να γίνει η τρύπα.
Αν μιλάμε για ένα piercing στον λοβό του αφτιού, δίπλα από την βασική τρύπα, τότε το κόστος κυμαίνεται γύρω στα 10€, ανάλογα βέβαια και με το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί.
Ρόλο στην τιμή παίζει και η μέθοδος τρυπήματος, καθώς το τρύπημα με βελόνα είναι πιο ακριβό από το πιστολάκι.
Η τιμή αυξάνεται μέχρι και περίπου τα 25€, όσο ανεβαίνουμε πιο ψηλά στο αυτί, αφού εκεί η διαδικασία είναι πιο σύνθετη.
Πονάει η δεύτερη τρύπα στο αυτί;
Πολλούς από εσάς σας προβληματίζει το θέμα του πόνου και σας αποτρέπει από το να κάνετε μια δεύτερη τρύπα στο αφτί.
Σίγουρα το πόσο πονάει ο κάθε άνθρωπος διαφέρει. Ωστόσο, οι τρύπες που πραγματοποιούνται χαμηλά στο αυτί δεν πονούν ιδιαίτερα.
Όσο ανεβαίνετε πιο ψηλά στον χόνδρο (πτερύγια) του αυτιού, ο πόνος είναι πιο έντονος, ενώ τα piercings που γίνονται στον έσω χόνδρο ή στον τράγο είναι πιο επώδυνα.
Γενικά όσο πιο μαλακό είναι το σημείο, τόσο πιο λίγος είναι ο πόνος, ενώ τα πιο σκληρά και άκαμπτα σημεία του αυτιού πονούν περισσότερο.
Βέβαια, σκεφτείτε ότι το τρύπημα του αυτιού κρατά ελάχιστα δευτερόλεπτα, οπότε με μια βαθιά ανάσα ο πόνος έχει περάσει γρήγορα!
Ποια είναι τα σημεία που μπορώ να τρυπήσω στο αυτί;
Το αυτί γενικά σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε από μια ευρεία γκάμα σημείων, αφού όλο του το μήκος και το πλάτος του ενδείκνυται για τρύπημα.
Σίγουρα δεν είναι όλα τα σημεία τρυπήματος ελκυστικά και κατάλληλα για όλους, όμως υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, που θα βρείτε κάποια που να σας αντιπροσωπεύει.
Ακολούθως λοιπόν σας προτείνουμε τις επιλογές που έχετε, για να επιλέξετε την δική σας αγαπημένη.
Upper Lobe
Όπως είπαμε και πιο πάνω, το συνηθέστερο σημείο για δεύτερη τρύπα στο αυτί, είναι λίγο πιο ψηλά από την βασική τρύπα, στον λοβό του αυτιού.
Αυτό το piercing εύκολα συνδυάζεται με τα κοσμήματα του πρώτου, ενώ ο συνδυασμός κρεμαστού σκουλαρικιού στην χαμηλή τρύπα και κουμπωτού στην δεύτερη είναι ιδανικός.
Πρόκειται για ένα διακριτικό piercing που δεν θα σας δυσκολέψει στην καθημερινότητα και στις περιστάσεις που μπορεί να βρεθείτε, καθώς αν δεν το θέλετε, αφαιρείται εύκολα.
Το Upper Lobe μπορεί να γίνει και λίγο πιο ψηλά αν το επιθυμείτε, μέχρι και δύο-τρεις θέσεις μακριά από την αρχική του, πάντα όμως στην ίδια ευθεία.
Transverse Lobe
Παραμένοντας στα χαμηλά του λοβού, συναντάμε το Transverse Lobe, το οποίο βρίσκεται από την κάτω πλευρά του λοβού, κοντά στην κλασική τρύπα.
Μοιάζει σαν δύο σκουλαρίκια, γιατί τοποθετείται μπάρα με διπλή μπίλια.
Anti-tragus
Πρόκειται για μια τρύπα που βρίσκεται λίγο πιο πάνω και αριστερά του επάνω μέρος του λοβού. Πραγματοποιείται πάνω στον λεπτό χόνδρο που έχουμε χαμηλά στο αυτί.
Εκεί συνήθως μπορείτε να φορέσετε ένα διακριτικό κουμπωτό σκουλαρίκι, όπως για παράδειγμα ένα διαμαντάκι ή ένα κρικάκι.
Anti-Helix
Συνεχίζοντας σε μια νοητή ευθεία πάνω από το Anti-Tragus και πάλι πάνω στον χόνδρο του αυτιού, βρίσκεται το Anti-Helix (ανθέλικα)/Snug piercing.
Στο σημείο αυτό συνήθως φοριέται μια καμπυλωτή μπάρα που κλείνει και από τις δύο πλευρές της με μπιλίτσες.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα χρώματα, με το ασημένιο να είναι η πιο κλασική και safe επιλογή.
Orbital
Μεταξύ του Anti-Tragus και του Anti-Helix/Snug, βρίσκεται το Orbital, που μοιάζει να καλύπτει περιμετρικά το πτερύγιο του αυτιού.
Το εφέ αυτό προκύπτει λόγω του σκουλαρικιού που φοριέται, το οποίο είναι κυκλικό και ξεκινά από τον έσω χόνδρο του αυτιού.
Helix
Συνεχίζοντας πιο ψηλά, περίπου στην μέση του πτερυγίου του αυτιού, βρίσκεται η έλικα (Helix), που είναι από τα πιο δημοφιλή σημεία τρυπήματος αυτιού.
Το Helix είναι πολύ κομψό και σέξι, ενώ μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία σκουλαρικιών, με το κρικάκι να είναι το αγαπημένο μας.
Industrial
Πάνω από το Helix, ξεκινά το πρώτο τμήμα μιας ιδιαίτερης κατηγορίας piercing, που είναι το Industrial.
Το Industrial ξεκινά πάνω από το Helix και καταλήγει λίγο πιο μετά από την κορυφή του πτερυγίου.
Στην ουσία πραγματοποιείται τρύπημα δύο σημείων, που τα ενώνει ένα κοινό σκουλαρίκι. Το σκουλαρίκι αυτό είναι μια μακριά μπάρα, που κουμπώνει με μπίλιες στις δύο πλευρές της.
Είναι ένα εκκεντρικό piercing που τραβά τα βλέμματα και σίγουρα δεν προτιμάται από όλα τα στυλ.
Flat
Κάτω από την κορυφή του πτερυγίου, βρίσκονται τα σκέλη της ανθέλικας. Ένα διακριτικό piercing (ζητήστε το ως flat) που σας δίνει την επιλογή ενός κουμπωτού σκουλαρικιού, που συνήθως είναι γυαλιστερό.
Δεν εμποδίζει καθόλου τις εμφανίσεις σας, αφού εύκολα κρύβεται από τα μαλλιά σας, ακόμα και αν δεν είναι ιδιαίτερα μακριά.
Roοk
Κάτω και διαγώνια από το Flat, βρίσκεται το Roοk, το οποίο είναι ένα σημείο που σας δίνει την δυνατότητα να φορέσετε μια λεπτή μπάρα.
Επίσης διακριτικό piercing, όχι όμως τόσο διακριτικό, όσο το Flat.
Conch
Κάτω και διαγώνια από το Roοk βρίσκεται το Conch. Το σημείο αυτό είναι στην ουσία η μέση μεταξύ του Roοk και του Anti-Helix.
Βρίσκεται σε ένα από τα πιο χοντρά και άκαμπτα σημεία του αυτιού, για αυτό και πονάει λίγο περισσότερο.
Είναι όμως τόσο όμορφο, που νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο.
Το Conch σας δίνει την δυνατότητα να βάλετε ένα κουμπωτό σκουλαρίκι της αρεσκείας σας, ενώ για τους πιο τολμηρούς μια ίσια μπάρα, που εξέχει στο πίσω μέρος του αυτιού είναι σούπερ!
Daith
Ακριβώς απέναντι από το Conch (προς την πλευρά του κροτάφου) βρίσκεται το Daith. Στην ουσία εδώ η τρύπα γίνεται κατά μήκος του σκέλους της έλικας του αυτιού.
Στο Daith μπορεί να φορεθεί κυκλική μπάρα που κλείνει με μπίλια.
Σίγουρα επίπονο σημείο, καθώς βρίσκεται κοντά στην ρίζα του αυτιού.
Forward Helix
Ακριβώς πάνω από το Daith, στην βάση του πτερυγίου, βρίσκεται το Forward Helix, το οποίο σας δίνει την ίδια επιλογή σκουλαρικιού με το Daith, ενώ μπορείτε να βάλετε και ένα απλό καρφάκι.
Και εδώ έχουμε μια διακριτική επιλογή piercing, αφού κρύβεται πολύ εύκολα από τα μαλλιά, αν δεν το θέλετε για κάποια εμφάνισή σας.
Tragus
Γνωστό σημείο τρυπήματος αυτιών, ο τράγος (Tragus) βρίσκεται στο σημείο εκείνο που είναι πιο πάνω από τη γνάθο.
Επίπονο σημείο, καθώς μιλάμε για ένα παχύ μέρος του αυτιού, που διαθέτει πολλούς νευρώνες.
Ωστόσο, αποτελεί αγαπημένη επιλογή πολλών, με ποικιλία στα σκουλαρίκια, από κουμπωτό, μέχρι μπάρα ή και κρίκο.
Surface Tragus
Πρόκειται για διπλό piercing, το οποίο δεν τρυπά βαθιά το σημείο, παρά μόνο επιφανειακά το δέρμα, για αυτό και δεν είναι τόσο επίπονο.
Το εφέ του είναι σαν να έχετε ένα κόσμημα ψηλά στην γνάθο, αφού βρίσκεται περιμετρικά του αυτιού.
Elegant piercing για ιδιαίτερες προτιμήσεις, που δυστυχώς δεν δίνει μεγάλη ποικιλία για την επιλογή κοσμήματος.
Φυσικά, μικρές παραλλαγές αυτών των σημείων μπορεί να συναντήσετε ή και να ζητήσετε από τον piercer σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει με ασφάλεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα στο Conch, μπορεί να γίνει και πιο ψηλά από το αρχικό του σημείο.
Παρόλα αυτά, αυτά ήταν τα κύρια σημεία τρυπήματος για να κάνετε μια δεύτερη τρύπα.
Επούλωση, φροντίδα ear piercing
Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να θυμάστε κατά την επούλωση του piercing είναι ότι πρόκειται για πληγή, που σημαίνει ότι θα πρέπει να την φροντίσετε κατάλληλα.
Το πρώτο βήμα είναι να πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν αγγίξετε το σημείο, καθώς η μετάδοση μικροβίων είναι εύκολη.
Στην συνέχεια, μπορείτε να πάρετε μια αποστειρωμένη γάζα που θα εμποτίσετε με ειδικό διάλυμα πλύσεων για piercings και ανασηκώνοντας ελαφρά το σκουλαρίκι να καθαρίσετε την περιοχή, τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος της τρύπας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάλυμα αλατόνερου και να κάνετε πλύσεις στο σημείο. Πραγματικά κάνει θαύματα!
Την διαδικασία θα πρέπει να την επαναλαμβάνετε πρωί-βράδυ, έως ότου κλείσει η πληγή. Ιδανικά, μια ακόμα πλύση στην μέση της ημέρας, θα βοηθήσει περισσότερο.
Να θυμάστε ότι χρειάζονται απαλές κινήσεις, για να μην αιμορραγήσει το σημείο, χωρίς πιέσεις στο σκουλαρίκι.
Καλό είναι, όπως θα καθαρίζετε την τρύπα, να περιστρέφετε ελαφρά το κόσμημα, για να μην «κολλήσει».
Το δέρμα σας εκκρίνει υγρά, καθώς αντιλαμβάνεται το σκουλαρίκι σαν «εχθρό» που πρέπει να καταπολεμήσει.
Τα υγρά αυτά, έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την κίνηση του σκουλαρικιού, συνδυαστικά με το οίδημα που υπάρχει στο σημείο. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε.
Σε καμία περίπτωση μην αφαιρέσετε το κόσμημα, καθώς θα δημιουργηθεί φλεγμονή. Για να αφαιρέσετε ή για να αλλάξετε κόσμημα, θα πρέπει πρώτα να έχει επουλωθεί η πληγή.
Η επούλωση της πληγής είναι μια διαδικασία που διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό και εξαρτάται επίσης από το σημείο που κάνατε το piercing.
Όταν μιλάμε για επούλωση, εννοούμε τον πλήρη χρόνο που χρειάζεται για να είναι υγιές το σημείο και όχι για τον χρόνο φροντίδας.
Η πλήρης επούλωση είναι κάτι που θα αντιληφθείτε και στην αίσθηση του σημείου, το οποίο δεν θα πρέπει να πονάει, να είναι πρησμένο και κόκκινο ή να αιμορραγεί.
Ενδεικτικά σας δίνουμε μια λίστα με τους χρόνους επούλωσης για κάθε σημείο που αναφέραμε.
Upper Lobe: 2-4 μήνες.
Transverse Lobe: 2-10 μήνες.
Anti-Tragus: 3-6 μήνες.
Anti-Helix/Snug: 4-6 μήνες.
Orbital: 2-9 μήνες.
Helix: 3-6 μήνες.
Flat: 3-6 μήνες.
Roοk: 3-6 μήνες.
Conch: 3-9 μήνες.
Daith: 3-8 μήνες.
Forward Helix: 3-9 μήνες.
Tragus: 4-12 μήνες.
Surface Tragus: 12 μήνες.
Έχει η δεύτερη τρύπα στο αυτί παρενέργειες;
Ο γενικός κανόνας που ισχύει σχετικά με τα piercings είναι ότι αν γίνουν από επαγγελματία piercer, που τηρεί τα πρωτόκολλα υγιεινής δεν θα έχετε παρενέργειες.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει να ακολουθήσετε και εσείς τις οδηγίες φροντίδας που αναφέραμε προηγουμένως.
Πέρα από τις δικές μας συμβουλές, σε αυτό θα σας βοηθήσει και ο piercer σας, στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθείτε για οποιαδήποτε απορία προκύψει ή για τυχόν παρενέργειες.
Αυτό που παρατηρείται συχνότερα είναι το οίδημα και η ερυθρότητα γύρω από την τρύπα.
Αυτό ως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό, αφού ένα ξένο σώμα έχει εισέλθει στον οργανισμό σας, το οποίο ενδέχεται να σας προκαλέσει και μια μικρή αιμορραγία.
Για να αποφύγετε την ένταση των παραπάνω, καλύτερα να μην κάνετε έντονη δραστηριότητα τις πρώτες μέρες ή να μην κοιμάστε από την πλευρά που έχετε την τρύπα.
Το ανησυχητικό είναι όταν τα παραπάνω παρατηρούνται σε ακραίο βαθμό, καθώς τότε μιλάμε για μόλυνση.
Η μόλυνση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε γενική λοίμωξη του οργανισμού, η οποία συνήθως συνοδεύεται από πυρετό ή γενική κακουχία. Στην περίπτωση αυτή, άμεσα επικοινωνήστε με ένα γιατρό.
Σημάδι πιθανής μόλυνσης είναι το κίτρινο ή πράσινο υγρό, ενώ το διαφανές είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού από το τρύπημα.
Ποια είναι τα υλικά κοσμημάτων που χρησιμοποιούνται;
Για την αποφυγή των παραπάνω παρενεργειών, καλό είναι να λάβετε υπόψιν σας ότι το υλικό του κοσμήματος θα πρέπει να είναι ασφαλούς ποιότητας.
Είναι προτιμότερο να πληρώσετε για ένα πιο ακριβό σκουλαρίκι, παρά να διακινδυνεύσετε την υγεία σας.
Συνήθως ο piercer σας, πριν κάνετε την τρύπα θα σας ενημερώσει για τις επιλογές κοσμήματος που έχετε.
Τα πιο αξιόπιστα υλικά για piercing είναι τα εξής:
Χρυσός
Ο χρυσός ενδείκνυται για άτομα που θέλουν αυτό το εφέ στο κόσμημά τους, χωρίς να επιλέξουν μια αναξιόπιστη απομίμηση.
Ο χρυσός που θα επιλέξετε φροντίστε να είναι άνω των δεκατεσσάρων καρατίων, διαφορετικά μπορεί να περιέχει στοιχεία που ευνοούν την ανάπτυξη βακτηριδίων.
Αν θέλετε να βάλετε κόσμημα από λευκόχρυσο, βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει νικέλιο, που είναι εξίσου επικίνδυνο, αφού προκαλεί αλλεργίες.
Ατσάλι
Το χειρουργικό ατσάλι είναι το συνηθέστερο υλικό για piercing, αφού είναι καλά ανεκτό στους περισσότερους οργανισμούς.
Το πλεονέκτημα που δίνει το ατσάλι είναι επίσης ότι διατίθεται σε πολλά χρώματα.
Συνήθως όμως οι άνθρωποι που εμφανίζουν αλλεργίες στο νικέλιο, μπορεί να ενοχληθούν και από το ατσάλι.
Τιτάνιο
Την καλύτερη ποιότητα την προσφέρει το τιτάνιο, αφού ούτε αλλεργίες προκαλεί, ούτε σας περιορίζει στα χρώματα, μιας και διαθέτει μεγάλη ποικιλία.
Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις
Για να δούμε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς απορίες όλων όσοι θέλουν να κάνουν δεύτερη τρύπα στο αυτί.
Πως ονομάζεται η δεύτερη τρύπα στο αυτί;
Η δεύτερη τρύπα στο αυτί δεν έχει μια σταθερή ονομασία, καθώς αυτό εξαρτάται από το σημείο στο οποίο βρίσκεται.
Πιο πάνω, είδαμε όλα τα πιθανά σημεία για τρύπα στο αυτί, οπότε ανάλογα με την επιλογή που κάνατε, υπάρχει και το αντίστοιχο όνομα.
Θεωρείται αντιεπαγγελματική η δεύτερη τρύπα στο αυτί;
Στις μέρες μας τα στερεότυπα σχετικά με τα piercings έχουν σχεδόν ξεπεραστεί. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το αυτί.
Μερικές μάλιστα από τις επιλογές δεύτερης τρύπας στο αυτί που προτείναμε, εύκολα κρύβονται αν η δουλειά σας δεν επιτρέπει τα piercings.
Ποια είναι μια καλή ηλικία για να κάνω 2η τρύπα στο αυτί;
Δεν υπάρχει ένα ηλικιακό όριο που επιτρέπει ή όχι την δεύτερη τρύπα στο αυτί.
Αυτό σχετίζεται με την προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου.
Από θέμα ασφάλειας, ακόμα και τα παιδιά μπορούν να κάνουν piercing, αρκεί να είναι σε ηλικία που αντιλαμβάνονται τους κανόνες υγιεινής.
Φυσικά, όταν μιλάμε για ανήλικα άτομα, η γονική συγκατάθεση είναι απαραίτητη.
Να κάνω τρύπημα με βελόνα ή με πιστολάκι;
Το τρύπημα με βελόνα είναι πιο ασφαλές, από την άποψη ότι μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων.
Το πιστολάκι σας δίνει πιο γρήγορο τρύπημα, ενώ την βελόνα θα την αισθανθείτε λίγο περισσότερο.
Δεν μπορείτε όμως να βάλετε άμεσα το σχήμα σκουλαρικιού που θέλετε, παρά μόνο το καρφάκι.
Αντίθετα η βελόνα σας επιτρέπει να βάλετε κρικάκι ή κρεμαστό σκουλαρίκι άμεσα.
Επίσης, δεν τρυπιούνται όλα τα σημεία με πιστολάκι, κάποια απαιτούν αναγκαστικά βελόνα.
Καλύτερα να χρησιμοποιήσω χοντρή ή λεπτή βελόνα;
Η χοντρή βελόνα είναι καλύτερη επιλογή, αφού δίνει καλύτερα αποτελέσματα στην επούλωση συγκριτικά με την λεπτή βελόνα.
Η διάμετρος της λεπτής βελόνας ανοίγει μια στενή τρύπα, που δεν δίνει το περιθώριο στο σκουλαρίκι να είναι πιο χαλαρό, όταν το δέρμα πρήζεται από το τρύπημα.
Η λεπτή τρύπα θα σας δυσκολέψει επίσης κατά την αλλαγή σκουλαρικιού, αφού θα έχετε μια στενή τρύπα που θα εμποδίζει το πέρασμα του κοσμήματος.
Μόλις φτάσατε στο τέλος του άρθρου για την δεύτερη τρύπα στο αυτί, όπου είδαμε τόσο τα σημεία που μπορείτε να την κάνετε, όσο και την φροντίδα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για μια σωστή επούλωση χωρίς παρενέργειες.
Σας δώσαμε ιδέες σχετικά με τα κοσμήματα που μπορείτε να βάλετε και τα υλικά τους, καθώς και πληροφορίες για τις τιμές που υπάρχουν ανάλογα με το piercing.
Απαντήσαμε και στις πιο συχνές ερωτήσεις σας σχετικά με την δεύτερη τρύπα στο αυτί. Αν έχετε άλλες απορίες ή σχόλια, μη διστάσετε να τις αφήσετε από κάτω!
Αρθρογράφος: Έλενα Σκούφου