Piercing

Piercing μύτη: οι πιο χρήσιμες συμβουλές για να προσθέσετε ένα σκουλαρίκι στη μύτη σας με ασφάλεια και γούστο

Στο άρθρο αυτό θα διαβάσετε για το piercing στη μύτη και για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε πριν και μετά το τρύπημα.

Ακόμα, θα δούμε όλα τα πιθανά σημεία της μύτης που μπορούν να τρυπηθούν, αλλά και τα σκουλαρίκια που ταιριάζουν σε κάθε σημείο.

Φυσικά, θα σας προτείνουμε και συνδυαστικά κάποια piercings για εσάς που θέλετε πάνω από ένα, καθώς και ωραίες επιλογές σκουλαρικιών.

Θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για το πως να περιποιηθείτε την τρύπα μέχρι να επουλωθεί η πληγή, αλλά και tips που θα πρέπει να γνωρίζετε γενικά για το σκουλαρίκι στη μύτη.

Στην ενότητα των ερωτήσεων, θα βρείτε τις πιο συχνές απορίες όλων όσοι θέλουν να κάνουν nose piercing, τις οποίες και θα απαντήσουμε.

Σκουλαρίκι στη μύτη – όσα πρέπει να ξέρεις πριν το κάνεις

Το piercing είναι μια πρακτική τροποποίησης σώματος, καθώς ο άνθρωπος παρεμβαίνει τεχνητά και αλλάζει ένα σημείο του προσώπου ή του σώματός του.

Συγκαταλέγεται στην κατηγορία body modification, μαζί με το tattoο, τα επιδερμικά και υποδερμικά εμφυτεύματα, τον χρωματισμό και την αλλαγή στο σχήμα των δοντιών ή τις τροποποιήσεις στην γλώσσα.

Σκουλαρίκι στη μύτη τι συμβολίζει

Το piercing στη μύτη, μπορεί να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους τροποποίησης σώματος, αλλά η ιστορία του πηγαίνει πίσω στους αιώνες και τους αρχαίους πολιτισμούς.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το piercing στην μύτη, εντοπίζεται ακόμα και 4000 χρόνια πριν, ενώ δεν λείπουν και αναφορές στην Βίβλο γύρω από αυτό.

Σκουλαρίκι στη μύτη τι συμβολίζει; Η τρύπα της μύτης έχει συμβολιστική χροιά, αν κοιτάξει κανείς την αρχαία παράδοση. Φυλές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, της αποδίδουν τιμητική αξία.

Τα σκουλαρίκια στη μύτη άλλοτε δήλωναν την καλή οικονομική κατάσταση μιας οικογένειας, άλλοτε προσφέρονταν ως δώρο γάμου, ενώ στην Ινδία, το τρύπημα του αριστερού ρουθουνιού συνδέεται με την ευρωστία των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Η ινδική ιατρική πιστεύει επίσης ότι η τρύπα στην μύτη, αν πραγματοποιηθεί κατά τον τοκετό, μειώνει τους πόνους της γέννας.

Φυλές των Ινδιάνων χρησιμοποιούσαν τα σκουλαρίκια στην μύτη προσομοιάζοντας σε αιλουροειδή, προκειμένου να συνδεθούν με την φύση, ενώ άλλοι λαοί χρησιμοποιούσαν το σκουλαρίκι στη μύτη, προκειμένου να διαφοροποιηθούν από τους υπόλοιπους λαούς.

Πολλούς αιώνες αργότερα, το κίνημα των hippies, γνωστό μεταξύ άλλων για τα πνευματικά ταξίδια του στην Ινδία, έβαζε σκουλαρίκια στην μύτη, έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά στους πολιτισμούς αυτούς.

Από την δεκαετία του ‘70 και μετά, οι punks τρυπούσαν την μύτη τους ως σύμβολο διαφοροποίησης, διαφωνίας και αντίδρασης με το τρέχον κοινωνικό και πολιτικό σύστημα.

Έκτοτε, το σκουλαρίκι στην μύτη έχει καθιερωθεί ως το δεύτερο πιο δημοφιλές σημείο τρυπήματος, μετά τα αυτιά, ενώ πλέον έχει κυρίως αισθητική αξία.

Υπάρχουν κίνδυνοι;

Σε γενικές γραμμές, το piercing μύτης είναι από αυτά που επουλώνονται σχετικά εύκολα, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις από το σώμα, αν και αυτό εξαρτάται και από το σημείο της μύτης που θα τρυπηθεί.

Φυσικά, για να μην υπάρχουν παρενέργειες, θα πρέπει η τρύπα στη μύτη να γίνει από ειδικό επαγγελματία, που θα τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το σώμα δεν δέχεται το σκουλαρίκι και δημιουργείται μόλυνση.

Ακολούθως, σας παραθέτουμε μια λίστα από τις πιο συνηθισμένες αντιδράσεις του οργανισμού.

Σκουλαρίκι στη μύτη κίνδυνοι:

◉ Μόλυνση λόγω έλλειψης υγιεινής. Στο σημείο δημιουργείται πύον, κνησμός και κάψιμο. Συνήθως στο άγγιγμα του σκουλαρικιού, η μύτη πονάει ή ματώνει.

◉ Απόρριψη του σκουλαρικιού από το σώμα. Στο σημείο δημιουργείται οίδημα, λόγω της προσπάθειας του σώματος να αποβάλλει το σκουλαρίκι.

◉ Αλλεργική αντίδραση από το υλικό του σκουλαρικιού. Καλό είναι να προτιμάται το τιτάνιο ή το χειρουργικό ατσάλι, υλικά ανεκτά από το ανθρώπινο σώμα. Ακόμα και το ασήμι ή ο χρυσός μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες.

◉ Σε ακραίες και σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί νέκρωση των ιστών της ρινικής κοιλότητας, δυσκολία στην αναπνοή λόγω αιματώματος, εισπνοή και κατάποση του σκουλαρικιού, που μπορεί να προκαλέσει πνιγμό.

Μόλυνση από σκουλαρίκι στη μύτη

Η μόλυνση από σκουλαρίκι στη μύτη είναι το πιο συχνό και δυσάρεστο αποτέλεσμα ύστερα από το τρύπημα.

Προκύπτει λόγω ανεπαρκούς υγιεινής ή αλλεργίας στο υλικό που χρησιμοποιείται.

Πέρα από έναν καλό piercer, χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια βήματα για μια ομαλή επούλωση, αφού στην ουσία μιλάμε για μια ανοιχτή πληγή, η οποία ιαίνεται από λίγες εβδομάδες, έως και αρκετούς μήνες μετά, ανάλογα με το σημείο που θα επιλέξετε.

Στη συνέχεια, σας παραθέτουμε μια λίστα με τα σημεία στην μύτη που μπορείτε να βάλετε σκουλαρίκι, καθώς και οδηγίες περιποίησης.

Γενικά tips:

◉ Κάποιες καθημερινές διαδικασίες που μέχρι πρότινος κάνατε αβίαστα, όπως το να φυσήξετε την μύτη σας ή να φορέσετε μια μπλούζα (ειδικά πουλόβερ), θα πρέπει μετά το τρύπημα μύτης να τις «μάθετε» εκ νέου και να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα.
Ένα απότομο «τράβηγμα» του σκουλαρικιού, μπορεί να είναι επίπονο, ειδικά κατά το πρώτο διάστημα. Επίσης, αν το σκουλαρίκι σας «πιαστεί» στο ρούχο, καθώς το φοράτε, μπορεί να φύγει από την θέση του, να το χάσετε ή να σας κλείσει το piercing αν δεν το αντιληφθείτε έγκαιρα.

◉ Μην ξαπλώνετε από την πλευρά που έχετε κάνει το piercing. Κατά το πρώτο διάστημα ο ύπνος σας αναστατώνεται λίγο, καθώς η πίεση που ασκείται στο σημείο είναι ενοχλητική.

◉ Μην «παίζετε» με το σκουλαρίκι συνεχώς. Είναι λογική αντίδραση του σώματός σας, από την στιγμή που υπάρχει κάτι καινούργιο επάνω σας, να το αγγίζετε όλη την ώρα. Αυτό όμως δεν βοηθά στην επούλωση και δημιουργεί μολύνσεις.

◉ Σε περίπτωση μόλυνσης, μην αφαιρέσετε το σκουλαρίκι, καθώς θα δημιουργηθεί απόστημα. Περιποιηθείτε την πληγή, σύμφωνα με τις οδηγίες του piercer σας. Αν η πληγή δεν επουλώνεται και μολύνεται διαρκώς, επικοινωνήστε μαζί του για extra tips.

◉ Αν επιλέξετε σκουλαρίκι τύπου «καρφάκι», θα πρέπει όταν κάνετε το μακιγιάζ σας να το αφαιρείτε, καθώς λερώνεται εύκολα και αφήνει σημάδι, στο σημείο που καλύπτεται το δέρμα. Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, μπορείτε φυσικά να το επανατοποθετείτε.

Piercing μύτη: ποιο σημείο να επιλέξετε

Στην κατηγορία piercing μύτη οι επιλογές που έχετε είναι πραγματικά πολλές, τόσο για το σημείο που θέλετε να τρυπήσετε, όσο και για το είδος του σκουλαρικιού που θα βάλετε.

1. Nostril

Το πιο συχνό σημείο της μύτης που τρυπούν οι περισσότεροι, είναι το πλαϊνό, μαλακό μέρος, χαμηλά του ρουθουνιού.

Το σημείο αυτό είναι και το ευκολότερο στην επούλωση και στην περιποίησή του.

Συνήθως διαρκεί λίγες εβδομάδες, αλλά τυπικά, τα όρια κυμαίνονται από 4 έως 6 μήνες.

Μπορείτε να τρυπήσετε είτε το δεξί, είτε το αριστερό σας ρουθούνι, αν και η παράδοση θέλει το σκουλαρίκι να μπαίνει στα αριστερά.

Αυτή η επιλογή ωστόσο, εξαρτάται από την κατατομή του προσώπου σας και από το προφίλ που πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα.

Αυτό το piercing ταιριάζει σε όλους και είναι το πιο safe.

Σκουλαρίκι στη μύτη
anajuliapiercer

2. Septum

Στην επιλογή αυτή τρυπήματος, διαπερνάται ο μαλακός ιστός ενδιάμεσα της μύτης, μεταξύ των δύο ρουθουνιών, με το σκουλαρίκι να κοσμεί το ενδιάμεσο σημείο της μύτης.

Η επούλωση του septum διαρκεί από 1 έως 3 μήνες και θεωρείται επίσης από τα «εύκολα» σημεία επούλωσης.

Το septum είναι μια καλή επιλογή για εσάς που σας αρέσουν τα piercings στην μύτη, αλλά θέλετε ορισμένες φορές να λείπει από το στυλ σας.

Το πλεονέκτημα αυτού του piercing είναι ότι «κρύβεται» εύκολα, απλά αν γυρίσετε τις άκρες του σκουλαρικιού προς στο εσωτερικό της μύτης (μόνο με τα σκουλαρίκια-μπάρες).

Septum στην μύτη
fancymaggot

3. Austin Bar

Συνεχίζοντας με τις πιο ασυνήθιστες επιλογές, το austin bar τοποθετείται οριζόντια της μύτης στο επάνω μέρος της άκρης της (στο tip).

Το piercing αυτό, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα, δεν διαπερνά το εσωτερικό της μύτης και δεν σχετίζεται με τους αεραγωγούς, αλλά μόνο με το δέρμα, εξωτερικά της μύτης.

Δυστυχώς, δεν μπορεί να τρυπηθεί σε όλους το σημείο αυτό, καθώς εξαρτάται από το εξωτερικό σχήμα της μύτης.

Η επούλωση διαρκεί από 2 έως 3 μήνες.

Το σκουλαρίκι για τη μύτη σε αυτό το σημείο, δεν είναι άλλο πέρα από την κλασική οριζόντια μπάρα, από βιοπλαστικό.

Σκουλαρίκι στη μύτη μπάρα
piercersnoopybr

4. Νasallang

Αυτό το piercing τοποθετείται και πάλι οριζόντια, όπως το austin bar, αλλά πιο ψηλά από αυτό, με την διαφορά ότι το σκουλαρίκι ξεκινά από το ένα ρουθούνι και καταλήγει στο άλλο, τρυπώντας τον εσωτερικό, μαλακό ιστό της μύτης.

Το piercing αυτό δεν είναι κατάλληλο για όλους, καθώς εξαρτάται από την ανατομία της μύτης, αφού διαπερνά τις αναπνευστικές οδούς.

Ο piercer, κοιτώντας την δομή της μύτης σας, θα κρίνει αν μπορεί να τρυπηθεί ή όχι.

Η επούλωση στο σημείο είναι πιο απαιτητική και διαρκεί από 3 έως 9 μήνες.

Μπάρα μεταλλική στην μύτη
deanerozas

5. High nostril

Στην κάθετη νοητή ευθεία του κλασικού piercing, τοποθετείται το high nostril.

Το piercing αυτό βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του ρουθουνιού, ψηλά στην αναπνευστική γέφυρα.

Λόγω του ιδιαίτερου σημείο του, φοριέται ειδικό σκουλαρίκι «καρφάκι».

Η επούλωσή του είναι δύσκολη και κυμαίνεται από 6 έως 9 μήνες.
Σκουλαρίκι στη μύτη, high nostril

6. Vertical tip/rhino

To τρύπημα αυτό πραγματοποιείται κατακόρυφα της άκρης της μύτης, διαπερνώντας το septum.

Mια καμπυλωτή μπάρα είναι το κατάλληλο σκουλαρίκι, ενώ η επούλωση κυμαίνεται από 3 μέχρι 9 μήνες.

Και αυτό το σημείο αργεί γενικά να επουλωθεί και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.
vertical σκουλαρίκι στη μύτη

7. Septril

To septril γίνεται ακριβώς κάτω από το septum, στο τελείωμα της μύτης, στην μαλακή κάτω άκρη της.

Συνδυάζει τον τύπο τρυπήματος septum και vertical tip/rhino, καθώς η βελόνα διαπερνά κατακόρυφα την άκρη της μύτης και το septum.

Και σε αυτή την περίπτωση, ο piercer είναι αυτός που θα εκτιμήσει αν η μύτη σας μπορεί να τρυπηθεί εκεί.

Ανάλογα με το δέρμα σας η επούλωση διαφέρει σημαντικά και δεν υπάρχουν προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια.

Septril σκουλαρίκι
luckydeviltattoosandpiercings

8. Μultiple nostril

H τελευταία κατηγορία για τα χαμηλά σημεία της μύτης είναι το πολλαπλό τρύπημα των ρουθουνιών.

Δίπλα από το κλασικό nostril, μπορεί να ανοιχτεί μια ακόμα τρύπημα, δημιουργώντας παιχνίδισμα στο σημείο.

Η επούλωση είναι ίδια με το nostril, όπως και ο τύπος του σκουλαρικιού που μπορεί να φορεθεί.

Πολλές τρύπες στη μύτη
nostril

9. Βridge

Ανεβαίνοντας πιο ψηλά στη μύτη, στο τελευταίο μαλακό σημείο του δέρματος στην αρχη της μύτης, μεταξύ των φρυδιών, βρίσκεται το bridge piercing.

Τοποθετείται οριζόντια, ενώ πρόκειται για τρύπημα της επιφάνειας του δέρματος, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως το δέρμα να απορρίψει το σκουλαρίκι και να μην το δεχτεί, ενώ μπορεί να αφήσει σημάδι.

Αν ο οργανισμός σας δεχτεί το σκουλαρίκι, τότε η επούλωση διαρκεί 2 με 3 μήνες.
Σκουλαρίκι στη μύτη, bridge.

10. Third eye

Μεταξύ των φρυδιών, πάνω από το bridge piercing, βρίσκεται το third eye.

Τοποθετείται κατακόρυφα, ενώ η ακρίβεια και η συμμετρία στο τρύπημα είναι πολύ σημαντική, ώστε να δώσει αρμονία στο πρόσωπο.

Πρόκειται για ένα dermal/microdermal piercing, το οποίο επουλώνεται σε 2 με 3 μήνες, με το ρίσκο της απόρριψης και του σημαδιού να υπάρχει και εδώ.
Third-Eye, σκουλαρίκι στη μύτη.

Συνδυασμοί σημείων

Φυσικά, αν αγαπάτε τα piercings μύτης, μπορείτε να τρυπήσετε διαφορετικά σημεία για να δημιουργήσετε ένα επιθυμητό σχήμα.

Τα nostril piercings ταιριάζουν πολύ με το septum, αλλά και με τα high nostrils.

Συνδυασμός σημείων
industrialpiercing

Επίσης, τα nostrils μπορούν να συνυπάρχουν και από τα δύο ρουθούνια.

To septril ταιριάζει με το septum και το septum με το austin bar, αλλά και με το third eye.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι συνδυασμοί είναι πολλοί, με το septum να αποτελεί piercing μπαλαντέρ τις περισσότερες φορές.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε με φαντασία επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία στα σκουλαρίκια σας, όπως για παράδειγμα να ενώσετε τα nostrils με μια αλυσίδα.
Αλυσίδα στα nostrils σκουλαρίκια μύτης.

Τρύπα στη μύτη – πως την περιποιούμαι, την καθαρίζω και πως την κλείνω

Το πιο βασικό για την περιποίηση της πληγής και τον καθαρισμό της, είναι αρχικά να πιάνετε το σημείο με καθαρά χέρια και να αποφεύγετε τα αγγίγματα στην περιοχή αυτή.

Υπάρχουν ειδικά διαλύματα για τα piercings, που θα τα βρείτε στα περισσότερα piercing shops και στα φαρμακεία.

Βέβαια, το αλατόνερο είναι πάντα μια καλή και δοκιμασμένη λύση, που απολυμαίνει και επουλώνει άριστα τις πληγές, αρκεί πρώτα να βράσετε το νερό και να το εφαρμόσετε αφού κρυώσει, στην πληγή.

Παρακάτω σας δείχνουμε τα βήματα για την περιποίηση του piercing σας:

❇︎ Πλένετε καλά τα χέρια σας.

❇︎ Ανασηκώνετε ελαφρά το σκουλαρίκι από την τρύπα.

❇︎ Βουτάτε μια μπατονέτα στο απολυμαντικό διάλυμα και περιμετρικά καθαρίζεται την πληγή.

❇︎ Επαναλαμβάνετε ακριβώς το ίδιο κα για την εσωτερική πλευρά της μύτης.

❇︎ Μετά τον καθαρισμό, περιστρέψτε ελαφρά το σκουλαρίκι, ώστε να μην «κολλάει», μιας και ο οργανισμός σας, προσπαθεί να κλείσει την πληγή.

Η διαδικασία αυτή καλό είναι να γίνεται πρωί-βράδυ και μια φορά εντός της ημέρας, έξτρα.

Για να κλείσετε τo piercing σας, πρέπει πρώτα να επουλώσετε την πληγή και μετά να αφαιρέσετε το σκουλαρίκι, καθώς αν δεν ολοκληρωθεί ο κύκλος της επούλωσης και αφήσετε την τρύπα χωρίς σκουλαρίκι, τότε υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας αποστήματος και μόλυνσης.

Προϊόν καθαρισμού/περιποίησης piercing:
Cleaning Spray 360 ° – Καθαριστικό Σπρέι για το Δέρμα μετά από Piercing 50ml.
Τιμή: 5,00 €.

Καθαριστικό υγρό για τα piercings.

Σκουλαρίκι στην μύτη διαμαντάκι, κρίκος ή κάτι άλλο;

Όπως αναφέραμε και στην ενότητα με τα είδη των piercings, η επιλογή του σκουλαρικιού, εξαρτάται άμεσα από το σημείο που θα επιλέξετε.

Δεν είναι όλα τα σημεία κατάλληλα για να δεχτούν όλα τα σκουλαρίκια.

❇︎ Αν θέλετε για παράδειγμα να βάλετε σκουλαρίκι στη μύτη διαμαντάκι, θα πρέπει να επιλέξετε ένα nostril ή high nostril piercing.

❇︎ Το στρασάκι στη μύτη πέραν της κλασικής του εκδοχής ως καρφάκι, μπορεί να εμφανιστεί και στα dermal/microdermal piercings.

❇︎ Τα σκουλαρίκια μύτης κρίκοι υπάρχουν σε διάφορα σχήματα και σχέδια και μπορούν να φορεθούν στα nostril και septum piercings.

❇︎ Οι μπάρες διαφόρων σχημάτων, ίσιων ή καμπυλωτών, φοριούνται στα υπόλοιπα σημεία, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του piercing, όπως αναλύσαμε και προηγουμένως.

Piercing με ειδικό πιστόλι ή με βελόνα

Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το σκουλαρίκι που θα βάλετε, δεν εξαρτάται μόνο από το σημείο, αλλά και από την μέθοδο τρυπήματος.

Αν θέλετε για παράδειγμα να κάνετε ένα nostril piercing και να βάλετε απευθείας κρίκο, θα πρέπει να τρυπηθείτε με βελόνα και όχι με πιστολάκι.

Αν επιλέξετε το πιστολάκι, θα πρέπει πρώτα να αφήσετε το πρωταρχικό σκουλαρίκι, που θα κρίνει ο piercer ως το κατάλληλο, έως ότου επουλωθεί η πληγή και μετά να το αλλάξετε σε κάτι διαφορετικό.

Δεν είναι φυσικά όλα τα σημεία κατάλληλα για τρύπημα με πιστολάκι. Τα περισσότερα σημεία τρυπιούνται με βελόνα.

Σε αυτά που ο piercer σας κρίνει ότι μπορείτε να διαλέξετε εσείς την μέθοδο τρυπήματος, λάβετε υπόψιν σας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου.

Ο πόνος είναι περίπου ίδιος και με τους δύο τρόπους, απλά η διαδικασία με την βελόνα είναι λίγο πιο χρονοβόρα και αν δεν αντέχετε την όψη της, ίσως σας φανεί ενοχλητική η διαδικασία κατά την οποία ο piercer αποσυρεί την βελόνα από το δέρμα σας και σας τοποθετεί το σκουλαρίκι.

Η βελόνα βέβαια έχει το πλεονέκτημα της άμεσης επιλογής του κοσμήματος και φυσικά είναι πιο ασφαλής επιλογή ως προς την υγιεινή, καθώς είναι μιας χρήσης.

Το πιστόλι μπορεί να επιλεχθεί μόνο αν είναι και αυτό μιας χρήσης, καθώς τα πιστόλια πολλαπλών χρήσεων, αν δεν απολυμανθούν επαρκώς, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, όπως το AIDS ή η ηπατίτιδα.

Επίσης, η επούλωση είναι γρηγορότερη με την βελόνα, αφού το πιστόλι, μπορεί να είναι πιο σύντομο ως διαδικασία, αλλά σχίζει το δερματικό ιστό ακαριαία, ευνοώντας τις πιθανότητες οιδήματος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού το τρύπημα με πιστόλι έχει απαγορευτεί.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους όταν θέλουμε να κάνουμε τρύπα στην μύτη

Δείτε τις ερωταπαντήσεις που ακολουθούν προκειμένου να ενημερωθείτε ακόμα περισσότερο για τα piercings στη μύτη και να σας λυθούν οι πιο συνηθισμένες απορίες.

α. Δε μπαίνει το σκουλαρίκι στη μύτη – και τώρα;

Αν δεν μπαίνει το σκουλαρίκι στη μύτη, αυτό σημαίνει ότι αφήσατε αρκετά την τρύπα χωρις αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, είτε απολυμαίνετε πολύ καλά το σκουλαρίκι, την τρύπα και φυσικά τα χέρια σας και πιέζετε το σημείο για να ξαναμπεί το σκουλαρίκι ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να επανατρυπηθείτε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

β. Σκουλαρίκι στη μύτη πονάει;

Το σκουλαρίκι στη μύτη πονάει σε φυσιολογικά επίπεδα, αφού αποτελεί μια παρέμβαση στο σώμα. Τίποτα υπερβολικό ωστόσο, καθότι διαρκεί πολύ λίγο.

Εννοείται βέβαια ότι ο πόνος εξαρτάται από τον οργανισμό και από το σημείο. Το λιγότερο επώδυνο σημείο, είναι το κλασικό nostril piercing.

γ. Σκουλαρίκι στη μύτη δεξιά ή αριστερά;

Δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ορίζει αν φοριέται αποκλειστικά το σκουλαρίκι στη μύτη δεξιά η αριστερά.

Το μόνο που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι το σχήμα του προσώπου σας και από ποια πλευρά σας ταιριάζει καλύτερα.

Τις περισσότερες φορές πραγματοποιείται στα αριστερά, μάλλον ως κατάλοιπο της ινδικής παράδοσης που αναπτύξαμε στην αρχή.

δ. Σκουλαρίκι στη μύτη σε ποιους πάει;

Ούτε εδώ υπάρχει ένας κανόνας που να ορίζει το σκουλαρίκι στη μύτη σε ποιους πάει. Η πεποίθηση ότι τα πιο «εναλλακτικά» στυλ φορούν σκουλαρίκι για μύτη δεν ισχύει πια, αφού όπως είδαμε, υπάρχουν τόσα διαφορετικά σημεία και τόσες επιλογές κοσμήματος, ανάλογα με το γούστο και το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου.

ε. Τρύπα στη μύτη πρώτο σκουλαρίκι ποιο βάζουμε;

O piercer σας θα σας δώσει κάποιες επιλογές που κρίνει ο ίδιος κατάλληλες για τρύπα στη μύτη πρώτο σκουλαρίκι και εσείς θα επιλέξετε μεταξύ αυτών.

Αυτό ισχύει στην περίπτωση που τρυπηθείτε με πιστολάκι, αλλιώς με την βελόνα οι επιλογές είναι περισσότερες.

Ως πρώτο σκουλαρίκι μύτης συνήθως μπαίνει ένα καρφάκι με πιο χοντρή διάμετρο και μυτερό τελείωμα, ώστε να ανοίξει η τρύπα.

Ο κρίκος ή η μπάρα μπορεί να μπει αν τρυπηθείτε με βελόνα.

στ. Σκουλαρίκι στη μύτη ψεύτικο υπάρχει;

Σκουλαρίκι στη μύτη ψεύτικο φυσικά και υπάρχει και μπορείτε να το επιλέξετε αν δεν θέλετε να τρυπήσετε τη μύτη σας.

Μπορείτε να βάλετε ένα σκουλαρίκι στη μύτη μαγνητάκι, σε περίπτωση που θέλετε απλά να κάνετε μια εμφάνιση με σκουλαρίκι, αλλά δεν σας αρέσει η ιδέα για κάτι μόνιμο.

Αν το σκουλαρίκι τρύπα στη μύτη δεν είναι κάτι που σας εκφράζει, υπάρχουν ακόμα και σκουλαρίκια αυτοκόλλητα μύτης, τα οποία προσομοιάζουν στα πραγματικά, αλλά φυσικά είναι μόνο στρασάκια.

ζ. Πόσο κοστίζει το piercing στη μύτη;

Το κόστος εξαρτάται από το σημείο της μύτης που θέλετε να τρυπήσετε, από το σκουλαρίκι που θα επιλέξετε, από την μέθοδο τρυπήματος, αλλά και από τον επαγγελματία.

Συνήθως το τρύπημα με το πιστόλι είναι πιο φθηνό, ενώ τα nostrils είναι πιο οικονομικά από τα υπόλοιπα.

To studio παίζει επίσης ρόλο. Αυτό δε σημαίνει ότι ένα πολύ ακριβό studio κάνει και καλή δουλειά, αλλά μια αρκετά χαμηλή τιμή θα πρέπει να σας προβληματίσει.

Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε ένα studio βάσει αξιολογήσεων και απόψεων από φίλους και γνωστούς.

Παρατηρήστε αν τηρούνται τα πρωτόκολλα υγιεινής και επιλέξτε το σύμφωνα με την καθαριότητα και όχι την τιμή.

Piercing μύτη τιμές: 10-40 Ε.

Ελπίζουμε πως αυτό το άρθρο ήταν βοηθητικό, έτσι ώστε να πάρετε ιδέες για το piercing στη μύτη σας.

Ευχόμαστε ότι οι πληροφορίες του άρθρου αυτού ήταν κατατοπιστικές για το επόμενο piercing σας.

Stay pierced!

Adblock
detector