Piercing

Σκουλαρίκι στην γλώσσα: τιμή, είδη, παρενέργειες, πόνος

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ένα piercing που πολλοί θέλουν να κάνουν, αλλά κάπως διστάζουν και αυτό δεν είναι άλλο από την τρύπα στην γλώσσα.

Θα δούμε λοιπόν αν πράγματι υπάρχει λόγος να το φοβόμαστε, μιας και ο πόνος είναι από τις πρώτες σκέψεις γύρω από αυτό.

Ακόμα, θα δούμε για το πως μπορούμε να αποφύγουμε ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως είναι για παράδειγμα το πρήξιμο, από ένα τέτοιο piercing.

Το σκουλαρίκι στη γλώσσα χρειάζεται φροντίδα για να γίνει η επούλωση χωρίς προβλήματα. Έτσι λοιπόν, θα εξετάσουμε βήμα – βήμα τα στάδια περιποίησης του tongue piercing.

Θα απομυθοποιήσουμε όλες τις ανακρίβειες και θα απαντήσουμε σε ερωτήματα, όπως εάν τελικά η τρύπα στη γλώσσα κλείνει.

Θα για την τιμή που ξεκινάει από 15 ευρώ, τα σημεία της γλώσσας που μπορούν να τρυπηθούν και τα ανάλογα σκουλαρίκια που μπορούμε να βάλουμε.

Πάμε λοιπόν να απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις για το piercing στην γλώσσα.

Πονάει η τρύπα στην γλώσσα;

Ας ξεκινήσουμε από το φλέγον ερώτημα του πόνου, που απασχολεί τους περισσότερους. Όπως έχουμε πει και σε άλλα άρθρα αυτού του είδους, ο πόνος σίγουρα είναι κάτι υποκειμενικό.

Το αν πονάει η τρύπα στην γλώσσα λοιπόν είναι θέμα οργανισμού, αλλά αξίζει να πούμε ότι επειδή ο piercer χρησιμοποιεί τοπική αναισθησία στο σημείο, το πιθανότερο είναι ότι θα νιώσετε μια αίσθηση έντονης πίεσης στο σημείο, παρά πόνου.

Η διάτρηση της γλώσσας πραγματοποιείται με ειδική βελόνα και κατόπιν ο ειδικός, σας περνάει το σκουλαρίκι που συμφωνήσατε. Πιο πολύ λοιπόν θα νιώσετε το πέρασμα του σκουλαρικιού στην τρύπα, παρά το ίδιο το τρύπημα.

Τα σημεία που τρυπά ο piercer, είναι μελετημένα με τέτοιο τρόπο που να μην περνούν τόσες πολλές νευρικές απολήξεις από εκεί και έτσι το piercing είναι και ασφαλές, αλλά και λιγότερο επώδυνο.

Αν θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε πάντως τους πόνους διάφορων σημείων piericng μεταξύ τους, θα λέγαμε ότι περισσότερο πόνο προκαλούν οι τρύπες στους χόνδρους των αυτιών, παρά στην γλώσσα.

Σε ποια σημεία μπορώ να βάλω σκουλαρίκι στην γλώσσα;

Τα σημεία που μπορεί να τρυπηθεί η γλώσσα ποικίλουν και οι επιλογές είναι περισσότερες από την κλασική τρύπα που έχουμε στο μυαλό μας.

Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή των κοσμημάτων, αν και δεν προσφέρουν όλα τα σημεία το ίδιο εύρος επιλογών.

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε όλα τα σημεία που μπορούν να τρυπηθούν, καθώς και τα σκουλαρίκια που μπορείτε να επιλέξετε για κάθε σημείο.

Tongue Piercing

Πρόκειται για το κλασικό τρύπημα, που βρίσκεται περίπου στη μέση της γλώσσας και λίγο προς τα έξω. Στο σημείο αυτό μπορεί να φορεθεί μία μπάρα που κλείνει βιδωτά με μπίλιες στις άκρες της. Σκουλαρικια για γλωσσα

Τα σχήματα στις άκρες βέβαια ποικίλουν και δεν είναι απαραίτητο να είναι μπίλιες. Μπορείτε να βρείτε από στρας, μέχρι και περίτεχνα σχέδια που θα κοσμήσουν την γλώσσα σας. Σκουλαρίκια γλώσσας σχέδιο μπιτσ

Το ίδιο ισχύει και με τα χρώματα της μπάρας, τα οποία ξεκινούν από το κλασικό ασημί ή και το χρυσό και φθάνουν ως τα έντονα pop χρώματα. Σκουλαρίκια για την γλώσσα

Ό,τι σχέδιο και χρώμα να διαλέξετε, να θυμάστε ότι η καλύτερη ποιότητα είναι είτε το τιτάνιο, είτε το χειρουργικό ατσάλι.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό, καθώς το piercing της γλώσσας, βρίσκεται μέσα στο στόμα και σίγουρα δεν θέλετε ένα υλικό που θα αποσυντίθεται σταδιακά.

Side Tongue Piercing

Πρόκειται για κάθετη τρύπα στην γλώσσα, που αντί η διάτρηση να γίνεται στο κέντρο της, πραγματοποιείται είτε δεξιά, είτε αριστερά από την μέση της γλώσσας. Τρύπα στη γλώσσα

Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανατομία δεν είναι ίδια σε όλες τις γλώσσες. Για αυτό και η επίσκεψη σε έναν επαγγελματία είναι απαραίτητη, προκειμένου να σας κατατοπίσει για το αν μπορείτε να τρυπήσετε το σημείο της γλώσσας που επιθυμείτε.

Υπάρχει περίπτωση, να μην μπορεί να διατρηθεί ακριβώς η μέση της γλώσσας ή η άκρη της, γιατί ενδέχεται από το σημείο αυτό να περνά κάποιο μεγάλο νεύρο ή φλέβα. Ο ειδικός λοιπόν θα προσαρμόσει την τρύπα στην δική ας ανατομία.

Venom – Horizontal Tongue Piercing

Πρόκειται για τρύπα κατά μήκος της γλώσσας και όχι κάθετα, όπως είναι το προηγούμενο είδος που αναφέραμε. Επίσης, αυτό το piercing πραγματοποιείται σχεδόν στην άκρη της γλώσσας και όχι στο μέσο της. Τρύπα στη γλώσσα

Και εδώ μπορείτε να φορέσετε μπάρα σε ό,τι σχέδιο θέλετε, αλλά οι επιλογές είναι λίγο πιο περιορισμένες. Ακόμα, το σχήμα της μπάρας δεν είναι ευθύ, όπως στο tongue piercing, αλλά κοίλο.

Surface Tongue Piercing

Αυτή η τρύπα πραγματοποιείται επιφανειακά της γλώσσας, που σημαίνει ότι η διάτρηση δεν ξεκινά από την επάνω επιφάνεια για να καταλήξει στην κάτω. Άρα το σκουλαρίκι διακρίνεται μόνο στην επάνω πλευρά της γλώσσας. Τρύπα στην γλώσσα

Το surface tongue piercing μπορεί να γίνει είτε κάθετα, είτε οριζόντια στο μέσο συνήθως της γλώσσας. Το κόσμημα εδώ είναι μια μπάρα σε καμπύλο σχήμα, που κλείνει με μπίλιες.

Snake Eyes Piercing

Πρόκειται για παρόμοιο τύπο τρύπας με το προηγούμενο είδος, πραγματοποιείται και αυτό οριζόντια, με την διαφορά ότι βρίσκεται στις άκρες της γλώσσας. Σκουλαρίκι στη γλώσσα τιμή

Συνήθως φοριέται μια μπάρα σε κοίλο σχήμα, μικρή σχετικά σε μέγεθος, που κλείνει με μπίλιες εκατέρωθεν.

Marley – Tongue Web Piercing

Αυτό το σημείο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την γλώσσα, στην περιοχή ένωσης με την κάτω γνάθο. Το σκουλαρίκι τοποθετείται στην λεπτή μεμβράνη που βρίσκεται στο υπογλώσσιο. Υπογλώσσιο σκουλαρίκι

Το μέγεθος της μπάρας εδώ είναι πολύ μικρότερο συγκριτικά με τα άλλα δύο σημεία που αναφέραμε, προκειμένου να μην δημιουργείται πρόβλημα κατά την ομιλία ή την κατάποση.

Και σε αυτό το σημείο τα σχήματα και τα σχέδια του σκουλαρικιού είναι πιο περιορισμένα συγκριτικά με την πρώτη κατηγορία.

Multiple Tongue Piercing

Εδώ, μπορούν να συνδυαστούν παραπάνω από μία τρύπες στην γλώσσα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Συνηθώς γίνεται διπλό tongue piercing ή και tongue piercing, μαζί με venom. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα βρείτε μερικές ωραίες ιδέες για έμπνευση. Σκουλαρίκια μπάρες για γλώσσα
Piercing γλωσσα σκουλαρικια

Υπάρχουν επίσης και μερικά piercings, τα οποία τοποθετούνται στην περιοχή εσωτερικά το στόματος, αλλά όχι πάνω στην γλώσσα, παρότι θεωρητικά ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Αυτά τα piercing στο στόμα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

Smiley Piercing

Βρίσκεται εσωτερικά του άνω χείλους και το σκουλαρίκι τοποθετείται στο σημείο που ενώνει το άνω χείλος με το ούλο της άνω γνάθου.Smiley piercing

Η κλίση του σκουλαρικιού είναι προς τα κάτω και το είδος είναι μια μικρή μπάρα σε καμπύλη ή μία μπάρα – κρίκος, προκειμένου να φαίνεται όταν χαμογελάτε.

Frowny Piercing

Το frowny piercing είναι το αντίστοιχο του smiley, αλλά από την κάτω πλευρά του στόματος, αφού τρυπιέται το σημείο που ενώνει το κάτω χείλος με το ούλο της κάτω γνάθου. Σκουλαρίκι frowny

Η κλίση του σκουλαρικιού τοποθετείται προς τα πάνω, αν και σε περίπτωση που διαθέτετε σαρκώδη χείλη είναι δύσκολο να φανεί ακόμα και όταν χαμογελάτε.

Και εδώ φοριέται μικρή μπάρα σε κοίλο σχήμα ή ακόμα και ίσια.

Uvula Piercing

Εδώ τρυπιέται η σταφυλή του στόματος και δυστυχώς είναι το πιο επώδυνο σημείο γενικά στο σώμα.

Πρόκειται για ένα δύσκολο piercing, τόσο στο τρύπημα, αφού μπορεί να χρειαστούν πολλές απόπειρες για να τρυπηθεί, όσο και στην επούλωση, αφού μολύνεται εύκολα. Δύσκολη είναι επίσης και η κατάποση φαγητού.

Παρόλα αυτά, αν σας αρέσει μπορείτε να τοποθετήσετε μία μπάρα – κρίκο, καθώς δεν δίνονται άλλες επιλογές στο κόσμημα.

Split Tongue

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα μας, τα piercings συγκαταλέγονται στην ευρύτερη κατηγορία του body modification.

Μια αρκετά δημοφιλής πρακτική λοιπόν, είναι αυτή του split tongue, η οποία είναι ο διαχωρισμός της γλώσσας σε δύο μέρη από την μέση και κάτω, με την τοποθέτηση ή και μη, ειδικού κοσμήματος. Γλώσσα split

Σίγουρα είναι μία πολύ ιδιαίτερη επιλογή, όχι για όλους, αλλά αποτελεί ανερχόμενη τάση στην κατηγορία αυτή τα τελευταία χρόνια.

Λόγω της ιδιαιτερότητάς της, αυτή η πρακτική εννοείται ότι θα πρέπει να πραγματοποιείται σε ειδικά καταρτισμένους επαγγελματίες και όχι σε έναν απλό piercer.

Τρύπα στην γλώσσα: πρήξιμο και κίνδυνοι

Το piercing στην γλώσσα γενικά είναι ακίνδυνο, εφόσον επισκεφθείτε έναν ειδικό και ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες του.

Κάποιες παρενέργειες ήπιας μορφής θα έχετε, καθώς πρόκειται για ένα ξένο σώμα που εισέρχεται στον οργανισμό, το οποίο και προσπαθεί να αποβάλει.

Όπως και σε άλλα λοιπόν σημεία που πραγματοποιείται διάτρηση, μπορεί να παρατηρήσετε τις παρακάτω ανεπιθύμητες εκδηλώσεις:

Πρήξιμο

Η τρύπα στην γλώσσα πρήξιμο μπορεί να προκληθεί, για τις πρώτες ώρες και αυτό σε φυσιολογικό βαθμό. Αν δείτε ότι το σημείο πρήζεται αρκετά, επικοινωνήσετε αμέσως με τον piercer σας.

Αν το πρήξιμο συνοδεύεται από δύσπνοια, τότε σημαίνει ότι έχει επεκταθεί τόσο, σε σημείο που δυσκολεύει την αναπνοή σας.

Ένα νορμάλ πρήξιμο γύρω από το σκουλαρίκι, το οποίο κιόλας δεν είναι ιδιαίτερα επίπονο, ενδέχεται να εμφανιστεί, αλλά σταδιακά εξαφανίζεται με την κατάλληλη φροντίδα.

Πόνος

Τις πρώτες ώρες ή και ημέρες το piercing θα πονάει, για αυτό καλό είναι να αποφύγετε την πίεση στο σημείο ή την κατάποση σκληρής τροφής.

Εάν παρατηρήσετε όμως ότι ο πόνος επιδεινώνεται αντί να υποχωρεί, συμβουλευτείτε την γνώμη ενός ειδικού.

Ο πόνος είναι φυσιολογικός σε περίπτωση που κάνετε κάποια απότομη κίνηση και τραβηχτεί το σκουλαρίκι, καθώς η πληγή είναι ακόμα φρέσκια.

Αιμορραγία

Η αιμορραγία δεν είναι φυσιολογική, καθώς υποδηλώνει τραυματισμό της γλώσσας.

Η μόνη στιγμή που μπορεί να εμφανίσετε ελάχιστες σταγόνες αίματος, είναι την στιγμή της διάτρησης, κάτι που ο επαγγελματίας στον οποίο θα πάτε, θα δει και θα εκτιμήσει την κατάσταση επιτόπου.

Μόλυνση

Η μόλυνση στην γλώσσα συνήθως συμβαίνει λόγω ελλιπούς φροντίδας μετά την διάτρηση. Άρα είναι υπό την δική σας ευθύνη το κομμάτι του after care.

Ίσως δείτε παρόλα αυτά ένα λευκό, κιτρινωπό ή γκρι επίχρισμα στην επιφάνεια της γλώσσας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πιθανόν κάποια βακτηριδιακή μόλυνση, που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε, ακολουθώντας τις οδηγίες επούλωσης που θα βρείτε παρακάτω.

Επισημαίνουμε κάπου εδώ ότι όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά σε μικρό βαθμό. Αν τα συμπτώματα όμως δεν υποχωρούν, τότε αναζητήστε βοήθεια, για να αποφύγετε μία γενικευμένη μόλυνση στον οργανισμό σας.

Οι παρενέργειες είναι σημάδι πρόχειρου τρυπήματος ή έλλειψης φροντίδας κατά την επούλωση. Για αυτό αναζητήστε ένα επαγγελματικό στούντιο piercing και φροντίστε την τρύπα στην συνέχεια.

Φροντίδα και καθαρισμός

Αφού τρυπήσετε τη γλώσσα σας, ο piercer θα σας δώσει μερικές οδηγίες που θα πρέπει να τηρήσετε πιστά, για περίπου δύο εβδομάδες.

Το βασικό είναι ότι θα κάνετε κάποιες πλύσεις με ένα ειδικό στοματικό διάλυμα που θα σας προτείνει, έτσι ώστε να απολυμαίνετε το σημείο περίπου τρεις φορές την ημέρα.

Για πρόσθετη φροντίδα, μπορείτε να κάνετε μπουκώματα και με αλατόνερο, ειδικά όταν νιώθετε δυσφορία στο σημείο.

Η τρύπα στην γλώσσα κλείνει;

Το εάν η τρύπα στην γλώσσα κλείνει, εξαρτάται από την επούλωση. Η πλήρης επούλωση της γλώσσας ολοκληρώνεται το μέγιστο εντός ενάμιση μήνα, με τις πρώτες δύο εβδομάδες, να αφορούν την φροντίδα του.

Εάν αφαιρέσετε το σκουλαρίκι, πριν ολοκληρωθεί ο πλήρης κύκλος επούλωσης, τότε ναι, θα κλείσει. Μετά όμως δεν θα έχετε πρόβλημα, σε περίπτωση που θελήσετε να αφαιρέσετε για λίγο το κόσμημα.

Τρύπα στη γλώσσα και φαγητό

Καλό είναι να αποφύγετε τις σκληρές τροφές τις πρώτες μέρες, όπως και τα γλυκά, τα καυτερά και το αλκοόλ, αφού θα ερεθίσουν την πληγή. Το ίδιο ισχύει και για το κάπνισμα.

Για τις πρώτες ώρες μετά το τρύπημα, καλό είναι να μην φάτε κάτι, αλλά μπορείτε να πιείτε δροσερό νερό που θα σας ανακουφίσει κιόλας.

Ξεκινήστε πίνοντας ροφήματα (το καλαμάκι βοηθάει, αφού πάει λιγότερη ποσότητα υγρού στο σημείο) ή και σούπες.

Τρύπα στην γλώσσα φαγητό, δύσκολα πάνε μαζί, ειδικά για τις πρώτες ώρες. Αν όμως δείτε πως σταδιακά αισθάνεστε καλύτερα, ξεκινήστε με μαλακές τροφές.

Σημαντικό είναι να πλένετε τα δόντια σας και να βουρτσίζετε τη γλώσσα σας μετά από κάθε γεύμα, για να μην συγκεντρώνονται μικροοργανισμοί.

Το θετικό με το piercing στη γλώσσα είναι ότι η επούλωσή της είναι αρκετά εύκολη, μιας και το σάλιο που έχουμε στο στόμα μας, βοηθά στο κλείσιμο και στην απολύμανση των πληγών.

Χρήσιμα tips:

• Μην αγγίζετε το σκουλαρίκι καθόλου. Πόσο μάλλον με άπλυτα χέρια.

• Μην «παίζετε» με το σκουλαρίκι, όσο η πληγή επουλώνεται, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

• Φροντίστε να έχετε κουμπώσει καλά το σκουλαρίκι, για να μην το καταπιείτε.

• Χρησιμοποιήστε καινούργια οδοντόβουρτσα μετά το τρύπημα και βουρτσίζετε την γλώσσα σας καθημερινά. Στην συνέχεια πλύνετε καλά την οδοντόβουρτσα, για να αποφύγετε τις μολύνσεις.

• Φορέστε ένα σκουλαρίκι μεγαλύτερου μεγέθους από το κανονικό, για να δώσετε περιθώριο στην πληγή να επουλωθεί σωστά, αφού σίγουρα θα υπάρξει ένα ελαφρύ πρήξιμο.

Η μπίλια θα πρέπει να απέχει λίγα εκατοστά από την γλώσσα σας, δίνοντάς της χώρο να πρηστεί. Αν επιλέξετε ένα μέγεθος ίσα – ίσα, η τρύπα θα πιεστεί αρκετά και θα πονάτε.

Αφού η πληγή επουλωθεί πλήρως, αλλάξτε το σκουλαρίκι και επιλέξτε το μέγεθος που ταιριάζει στη γλώσσα σας, προκειμένου να μην είναι μεγάλο το σκουλαρίκι, γιατί μπορεί να δημιουργήσει σε βάθος χρόνων πρόβλημα στα δόντια σας, μιας και θα «χτυπάει» πάνω, καθώς μιλάτε ή τρώτε.

Σκουλαρίκι στην γλώσσα τιμή;

Πριν κλείσουμε αυτό το άρθρο, καλό είναι να πούμε ότι η τρύπα στην γλώσσα τιμή, κυμαίνεται από 15 έως 40 Ε. Μία λογική τιμή είναι γύρω στα 25 Ε. από ένα στούντιο επαγγελματικό.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία για να τρυπήσετε την γλώσσα σας, όμως μην επιλέξετε το στούντιο βάσει τιμής, παρά μόνο βάσει κριτικών ή απόψεων από γνωστούς σας που το έχουν επισκεφθεί.

Κάντε μία καλή έρευνα αγοράς, αφού άλλωστε τα στούντιο κατά καιρούς διαφημίζουν οικονομικά πακέτα προσφορών, που μπορείτε να επιλέξετε με κάποιο φίλο ή φίλη σας.

Ολοκληρώνοντας αυτό το άρθρο, ελπίζουμε ότι λάβατε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία για την τρύπα στη γλώσσα.

Είδαμε τα σημεία που μπορείτε να τρυπήσετε και την σκουλαρίκι στην γλώσσα τιμή, καθώς και την επούλωση και την φροντίδα που απαιτείται.

Γενικά, ένα κλασικό piercing γλώσσας είναι πολύ εύκολο από όλες τις απόψεις και ειδικά αυτό της επούλωσης.

Μην σας φοβίζει λοιπόν και δοκιμάστε το!

Αρθρογράφος: Έλενα Σκούφου

Adblock
detector