Piercing

Σκουλαρίκι στον αφαλό: όλα για τον καθαρισμό, τη φροντίδα και τους κινδύνους που επιφυλάσσει το piercing

Η τρύπα στον αφαλό ειδικά για τις γυναίκες είναι από τις κορυφαίες επιλογές, μαζί με τα piercings προσώπου.

Στο άρθρο λοιπόν αυτό θα ξεκαθαρίσουμε το τοπίο γύρω από το σκουλαρίκι στον αφαλό. Η τιμή, η φροντίδα, η μόλυνση και οι κίνδυνοι είναι μερικά μόνο από τα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε.

Ακόμα, θα σας προτείνουμε καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ θα βρείτε και προτάσεις για τα είδη piercing αφαλού που μπορείτε να κάνετε.

Τι είναι και πως γίνεται η τρύπα στον αφαλό

To piercing στον αφαλό ανήκει στην κατηγορία body piercings και αφορά την διάτρηση του σημείου, στην οποία τοποθετείται ένα κόσμημα. Η διάτρηση πραγματοποιείται με ειδική βελόνα, από επαγγελματία piercer.

Να σημειωθεί ότι η τρύπα πραγματοποιείται εξωτερικά, στο δέρμα και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με το εσωτερικό της κοιλιάς.

Υπάρχουν διάφορα σκουλαρίκια στον αφαλό που μπορείτε να φορέσετε και άλλα τόσα σημεία για να τρυπήσετε. Δείτε τα όλα στη συνέχεια. Διαλέξτε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο.

Τι συμβολίζει

Παλαιότερα αποτελούσε μέρος της κουλτούρας διάφορων φυλών ανά τον κόσμο. Γυναίκες φορούσαν σκουλαρίκια στον αφαλό για να προσελκύσουν ερωτικούς συντρόφους αλλά και να δείξουν την δύναμή τους, πιο συγκεκριμένα:

ο κρίκος στον αφαλό έδειχνε ωριμότητα και δύναμη.

Σίγουρα για το σήμερα δεν υπάρχει μια κοινή ερμηνεία, συμβολίζει αυτό που θέλεις εσύ να είναι. Άλλοι το κάνουν για θρησκευτικούς ή πνευματικούς σκοπούς, άλλοι το βλέπουν σαν έναν τρόπο έκφρασης, επανάστασης και άλλοι το επιλέγουν απλά για αισθητικούς λόγους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θεωρείται sexy ιδίως για τον αντρικό πληθυσμό!

Είδη για piercing στον αφαλό:

• Κάθετο στο πάνω ή κάτω μέρος του αφαλού

Σε αυτό το είδος τοποθετείται σκουλαρίκι, που διατρέχει κάθετα τον αφαλό και τρυπιέται είτε η πάνω πλευρά του, είτε η κάτω. Φυσικά, αν θέλετε διπλό κόσμημα, μπορείτε να τρυπήσετε την κάτω και την πάνω πλευρά.Piercing αφαλός είδη
Διπλή τρύπα στο πάνω και κάτω μέρος.
Facebook page: Uncle Doc Tattoo & Piercing Hilden

Σκουλαρίκι με μπάρα
Σκουλαρίκι για αφαλό στο κάτω μέρος της κοιλότητας.

• Οριζόντιο

Εδώ το σκουλαρίκι τοποθετείται οριζόνται. Τρύπα με δυο σκουλαρίκια

Διπλό οριζόντιο piercing.
Insta: anskartattoopiercing

• Συνδυασμός των δύο

Τρυπώντας και την κάθετη και την οριζόντια πλευρά του αφαλού, δημιουργείται ένα εφέ που μοιάζει με σταυρό.

• Επιδερμικό

Εδώ δεν πραγματοποιείται διάτρηση με τον κλασικό τρόπο, αλλά τοποθετούνται εμφυτεύματα γύρω από τον αφαλό. Το είδος αυτό, συνδυάζεται άνετα, με κάποιο από τα προηγούμενα. Τρυπα στον αφαλο
Insta:bellybuttonringsdirect

Πονάει η διαδικασία;

Σε γενικές γραμμές πονούν περισσότερο τα «μαλακά» σημεία του σώματός μας, με πολλά νεύρα, οπότε η κοιλιά είναι ένα από αυτά.

Ο πόνος όμως κατά την διάρκεια του piercing εξαρτάται κυρίως από το άτομο, αφού κάποιοι είναι ανθεκτικοί, ενώ άλλοι όχι και τόσο.

Οπότε μια απάντηση αντικειμενική δεν μπορεί να διατυπωθεί σχετικά με αυτό, αφού ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετική ανταπόκριση στον πόνο.

Αν πιστεύετε ότι τοποθετώντας ένα σκουλαρίκι στον αφαλό σας ο πόνος θα ήταν δυνατός, μπορείτε να ζητήσετε από το στούντιο που θα επισκεφθείτε να σας βάλει λίγο τοπικό αναισθητικό, έτσι θα πονέσετε λιγότερο.

Επούλωση

Η σωστή piercing στον αφαλό φροντίδα, είναι και εκείνη που θα επιφέρει μια υγιή επούλωση, που θα αποτρέψει τις συνεχείς επαναμολύνσεις, που προκύπτουν από την ανεπαρκή φροντίδα.

Το διάστημα πλήρους επούλωσης ποικίλει ανάλογα με τον οργανισμό, ενώ κυμαίνεται μεταξύ 9 με 12 μηνών.

Piercing στον αφαλό καθαρισμός

Ο σωστός piercing στον αφαλό καθαρισμός είναι από τα πιο σημαντικά θέματα -πέρα από την επιλογή ενός καλού piercer- που θα πρέπει να προσέξει κανείς όταν κάνει piercing στον αφαλό.

Σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές του piercer σας, αλλά θα σας δώσουμε και εμείς κάποια tips για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες μολύνσεις.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε το σημείο, είναι να έχετε πλύνει πολύ καλά τα χέρια σας, για να μην μεταφέρετε μικρόβια στην πληγή.

Στην συνέχεια, θα πρέπει να πλύνετε την περιοχή με το ειδικό υγρό καθαρισμού, που θα σας συστήσει ο piercer σας.

Καλό είναι να μην αφήσετε την περιοχή βρεγμένη, για αυτό μπορείτε να την στεγνώσετε με πιστολάκι στον κρύο αέρα.

Θα πρέπει να αποφύγετε την επαφή του σημείου με πετσέτες, έως ότου να επουλωθεί η πληγή.

Αφού στεγνώσετε καλά το σημείο, απλώστε απαλά την αντιβιοτική κρέμα που σας έχει προτείνει ο piercer.

Τιμή piercing για το σκουλαρίκι στον αφαλό

Πόσο κοστίζει το piercing στον αφαλό; Η τιμή εξαρτάται από το κάθε στούντιο.

Η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 15 και 30€.

Θα σας συμβουλεύαμε βέβαια να μην επιλέξετε ένα στούντιο με βάση την τιμή, αλλά με βάση τις κριτικές ή την εμπειρία φίλων σας.

Η τιμή του piercing αφαλού, δεν καθορίζει την ποιότητα του τρυπήματος ή την αξιοπιστία του piercer. Δεν σημαίνει ότι ένα ακριβό στούντιο είναι και καλό, αλλά ούτε και ότι ένα φθηνό, είναι κακό.

Φυσικά, οι υπερβολικά χαμηλές τιμές θα πρέπει να σας προβληματίσουν.

Που μπορώ να κάνω την τρύπα;

Τρύπα στον αφαλό μπορείτε να κάνετε σε piercing studios, tattoo studios και σε δερματολογικά ιατρεία, που ασχολούνται με αυτό.

Εμείς θα σας προτείνουμε αξιόπιστα καταστήματα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να τα επισκεφθείτε.

Αθήνα

Thirio Tattoo

Διεύθυνση: Ερμού 106.

Τηλέφωνο: 21 5540 4470

Black Dahlia Tattoo & Piercing Studio

Διεύθυνση: Ερμού 58-60 (δεύτερος όροφος)

Τηλέφωνο: 21 0324 2797

Θεσσαλονίκη

Nico Tattoo Crew

Διεύθυνση: Δημητρίου Γούναρη 33.

Τηλέφωνο: 231 023 8884

99 PROBLEMS Tattoo & Piercing

Διεύθυνση: Ανατολικής Θράκης 1.

Τηλέφωνο: 231 098 9998

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν και τι να αποφύγετε

Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα piercings επουλώνονται χωρίς κάποια σοβαρή επιπλοκή, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο εάν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες καθαρισμού που ήδη αναφέραμε.

Φυσικά, υπάρχουν και κάποια ακόμα πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε, έτσι ώστε να αποφύγετε τους κινδύνους.

Η σωστή επιλογή του ειδικού που θα σας τρυπήσει είναι πολύ σημαντική, γιατί αν ο άνθρωπος στον οποίο θα απευθυνθείτε δεν τηρεί τους κανόνες υγιεινής, μπορεί να κολλήσετε ασθένειες όπως ο HIV, η ηπατίτιδα B & C.

Έτσι, επιλέξτε κάποιον με καλές κριτικές ή ιδανικά από κάποιον γνωστό σας που τον επισκέφθηκε.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσέξτε τις λεπτομέρειες όταν θα βρεθείτε στο στούντιο, όπως για παράδειγμα τα γάντια μιας χρήσης που θα πρέπει να φορά ο piercer, η βελόνα επίσης να είναι μιας χρήσης, ενώ καλό είναι να βεβαιωθείτε πως όλα τα εργαλεία είναι αποστειρωμένα.

Το ίδιο ισχύει και για το κόσμημα που θα βάλετε, για το οποίο θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν έχει επαναχρησιμοποιηθεί και ότι είναι φτιαγμένο από ασφαλές υλικό, για να μην έχετε αλλεργικές αντιδράσεις.

Πέρα από τους κανόνες υγιεινής και τον καθαρισμό, καλό είναι τις πρώτες μέρες μετά το piercing αφαλού, να είστε προσεκτικοί με τα ρούχα που επιλέγετε.

Τα μάλλινα ή τα στενά ρούχα μπορεί να μπλεχτούν στο σκουλαρίκι και να σας προκαλέσουν πόνο και ερεθισμό.

Επιλέξτε φαρδιά και άνετα ρούχα ή ιδανικά, crop tops. Καλό είναι να αποφύγετε και τα ψηλόμεσα ρούχα που εφαρμόζουν ακριβώς στο ύψος του αφαλού.

Κίνδυνοι μόλυνσης

Οι piercing στον αφαλό κίνδυνοι μειώνονται στο ελάχιστο αν τηρήσετε όλα τα παραπάνω, αλλά παρόλα αυτά εμείς σας παραθέτουμε τα πιο συχνά συμπτώματα μολύνσεων για να γνωρίζετε πως θα πρέπει να κινηθείτε σε αυτή την περίπτωση.

Αν παρά τον καλό καθαρισμό, τους κανόνες υγιεινής και τα tips στην καθημερινότητα που τηρήσατε, παρατηρήσετε κάποια μόλυνση θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον piercer σας για να σας δώσει μια λύση.

Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, μην διστάσετε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. Σε καμία περίπτωση μην αφαιρέσετε μόνοι σας το σκουλαρίκι, καθώς αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη μόλυνση.

Ακολούθως σας παραθέτουμε τα πιο συχνά συμπτώματα που σχετίζονται με μολύνσεις:

• Πρήξιμο και ερυθρότητα γύρω από την πληγή.

• Έκκριση πύον ή αίματος.

• Έντονος κνησμός και αίσθημα καύσου.

• Πόνος και κόκκινες ραβδώσεις γύρω από το piercing.

• Δυσάρεστη οσμή προερχόμενη από το σημείο.

• Εξάνθημα.

• Σε ακραίες περιπτώσεις γενικευμένης λοίμωξης εμφανίζεται πυρετός και γενική αδιαθεσία ή έντονος πόνος εσωτερικά της κοιλιάς.

Piercing στον αφαλό και θάλασσα

Παρότι το αλατόνερο «θρέφει» τις πληγές και οι πλύσεις με αλατόνερο συστήνονται από τους piercers, αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση της θάλασσας.

Στην θάλασσα μπορεί να υπάρχουν παθογόνοι μικροοργανισμοί που να μολύνουν το piercing σας, αφού στην ουσία μιλάμε για ανοιχτή πληγή.

Επίσης, το νερό που θα παραμείνει στο σημείο ευνοεί και πάλι την ανάπτυξη βακτηριδίων, οπότε καλό είναι τα μπάνια να αποφεύγονται.

Piercing στον αφαλό και θάλασσα δεν ταιριάζουν δυστυχώς, παρότι οι piercers σημειώνουν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η ζήτηση για αυτό το σημείο αυξάνεται!

Το ίδιο ισχύει και για τα μπάνια στην πισίνα ή στο τζακούζι.

Είναι επικίνδυνο στην εγκυμοσύνη;

Για όσες γυναίκες εγκυμονούν και θέλουν να διατηρήσουν το piercing τους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Piercing στον αφαλό και εγκυμοσύνη συνδυάζονται μια χαρά, αρκεί να αλλάζετε το σκουλαρίκι, ανάλογα με το πόσο μεγαλώνει η κοιλιά σας, για να μην σας ενοχλεί.

Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη κοσμήματος για την περιοχή, ειδικά για την εγκυμοσύνη και είναι φτιαγμένα από μαλακό και ευλίγιστο υλικό Teflon ή PTFE.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για να κρατήσετε και στην εγκυμοσύνη το piercing σας, θα πρέπει η πληγή να είναι υγιής και σε πλήρη επούλωση.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι εάν ήδη έχετε το piercing σας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά δεν θα προτείναμε σε καμία περίπτωση να κάνετε το piercing όσο είστε έγκυες.

Αν παρόλα αυτά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας δεν θέλετε να έχετε σκουλαρίκι, αλλά επιθυμείτε να το ξαναφορέσετε αφότου γεννήσετε, να θυμάστε που και που να περνάτε το σκουλαρίκι από την τρύπα, για να μην κλείσει.

Τα αγαπημένα μας σκουλαρίκια για τον αφαλό

Το πιο κλασικό σκουλαρίκι αφαλού που έχουμε όλοι σαν εικόνα, είναι η μπάρα, που στις άκρες της κλείνει με την μπίλια. Σκουλαρίκι στον αφαλό μόλυνση
Insta:yamatattoo42

Παραλλαγή αυτού, είναι το σκουλαρίκι που από την μια πλευρά έχει την μπίλια και από την άλλη, κάποιο στολίδι.

Αυτού του είδους τα σκουλαρίκια κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και χρώματα.

Μπορείτε να διαλέξετε όποιο σας αρέσει, αλλά το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να αποφύγετε τα σκουλαρίκια με κόγχες κατά το πρώτο διάστημα που θα έχετε κάνει την τρύπα.

Τα σκουλαρίκια αυτά μπλέκονται εύκολα στα ρούχα και μπορεί να σας ερεθίσουν.

Επίσης, επιλέξτε οπωσδήποτε ένα κόσμημα από χειρουργικό χάλυβα, τιτάνιο ή χρυσό χωρίς νικέλιο, υλικά δηλαδή ασφαλή για το δέρμα σας.

Πέρα από τα κλασικά σκουλαρίκια, στην συνέχεια θα βρείτε κάποιες πρωτότυπες ιδέες, για να εμπνευστείτε.

• Κρεμαστά σκουλαρίκια για τον αφαλό. Σκουλαρίκια αφαλού
Insta:bellybuttonringsdirect

• Σκουλαρίκια αφαλού με αλυσίδα μέσης. Piercing αφαλός σκουλαρίκια
Insta: jewelryshed_shop

• Με διαμαντάκια. Σκουλαρίκια αφαλού με διαμαντάκια
Insta: pierceofart_alfreton

• Με ασυνήθιστα σχέδια. Κρεμαστό κόσμημα
Insta: jackzzjewelz

Σε γενικές γραμμές το piercing στον αφαλό δεν είναι από τα δύσκολα στην φροντίδα, αλλά είναι γεγονός ότι η πληγή παίρνει αρκετό χρόνο για να κλείσει.

Αν πραγματικά σας αρέσει η ιδέα να έχετε ένα κόσμημα στην κοιλιά σας μπορείτε να το κάνετε και να δείτε αν είναι κάτι που σας ταιριάζει.

Θα σας συμβουλεύαμε να το κάνετε ιδανικά το καλοκαίρι, για να αποφύγετε την ταλαιπωρία με τα ρούχα, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να «θυσιάσετε» κάποια από τα μπάνια σας.

Φυσικά, καλό είναι να ψάξετε τον σωστό επαγγελματία που πιστεύετε ότι ταιριάζει στις ανάγκες σας και να ακολουθείσετε πιστά τις οδηγίες φροντίδας που θα σας δώσει.

Για τις αρχή επιλέξτε ένα σκουλαρίκι στον αφαλό που δεν θα σας ταλαιπωρήσει πολύ, όπως οι μπάρες με στρογγυλό τελείωμα και αφήστε τα πιο περίτεχνα για αργότερα.

Ελπίζουμε ότι βοηθηθήκατε από το άρθρο μας και απολαύσατε την ανάγνωση.

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις κάτω στα σχόλια!

Adblock
detector