Τατουάζ

Τατουάζ φρυδιών τιμές, παρενέργειες, σκίαση, επούλωση και όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν το επιχειρήσετε!

Τα τατουάζ φρυδιών κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις μέρες μας, ως επιλογή των γυναικών που θέλουν περιποιημένα φρύδια συνεχώς, δίχως να ασχοληθούν με αυτά.

Είναι ιδανικά για γυναίκες με αραιά φρύδια ή με κατεστραμμένα από κακή αποτρίχωση, όπως και για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που έχει ατονήσει το σχήμα των φρυδιών τους.

Ακόμα, συστήνονται για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπείες ή που πάσχουν από δερματικές ασθένειες και έχουν χάσει τα φρύδια τους.

Τα φρύδια τατουάζ είναι φυσικά κατάλληλα και για άνδρες που αντιμετωπίζουν ζητήματα με ουλές στην περιοχή και θέλουν να τις καλύψουν.

Άλλωστε, το μόνιμο και το ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που δύσκολα ξεχωρίζει κανείς αν το αποτέλεσμα είναι φυσικό ή όχι.

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι κάτι από τα παραπάνω σας εκφράζει, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, στο οποίο θα κάνουμε μια αναλυτική παρουσίαση του θέματος.

Θα μιλήσουμε για την διαδικασία που ακολουθείται, για τις σύγχρονες τεχνικές, όπως είναι η σκίαση, αλλά και για την επούλωση ή τις πιθανές παρενέργειες από την διαδικασία. Ακόμα, θα σας προτείνουμε ένα προϊόν για το σπίτι, καθώς και τρόπους αφαίρεσής τους. Τέλος, θα σας δείξουμε τα πιο δημοφιλή και μοδάτα χρώματα, όπως και τις τιμές που επικρατούν στην αγορά.

Τι είναι και πως γίνεται το τατουάζ φρυδιών

To τατουάζ φρυδιών είναι μια τεχνική σχηματισμού, γεμίσματος και χρωματισμού των φρυδιών, η οποία έχει την δυνατότητα να δώσει στα φρύδια σας το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, χωρίς να χρειάζεται να φροντίζετε καθημερινά για την περιποίησή τους.

Πριν κάνετε στα φρύδια τατουάζ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, οπότε θα πρέπει να διαλέξετε σωστά και με την βοήθεια ενός ειδικού, το εφέ που ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο και στυλ.

Ανάλογα φυσικά με το είδος που θα επιλέξετε, θα έχετε και την αντίστοιχη διάρκεια και έτσι το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι η ανανέωση του tattoo μετά από πολύ καιρό.

Η διάρκεια ενός μόνιμου τατουάζ φρυδιών κυμαίνεται μεταξύ δύο έως πέντε ετών, ανεξάρτητα από τις δραστηριότητες που επιλέγετε να κάνετε.

Για αρχή, θα πρέπει να πούμε ότι η βασική επιλογή που θα πρέπει να κάνετε είναι αν θα προβείτε σε μόνιμο τατουάζ φρυδιών ή σε ημιμόνιμο και αφού αποφασίσετε αυτό, τότε θα εξετάσετε και ποια τεχνική σας ταιριάζει καλύτερα.

Είτε προτιμάτε το μόνιμο, είτε το ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών, αλλά και ανεξάρτητα της τεχνικής, η διαδικασία πραγματοποιείται σε κέντρα αισθητικής, από εξιδεικευμένα στην προσωπολογία άτομα, που μπορούν να σας κάνουν με ασφάλεια το tattoo και να σας συμβουλεύσουν κατάλληλα.

Τα βήματα που θα ακολουθήσει ο ειδικός είναι τα εξής:

1) Δοκιμάζει διαφορετικά σχήματα φρυδιού, μέσω μετρήσεων που θα κάνει στο πρόσωπό σας, για να δει ποιο σας ταιριάζει καλύτερα.

2) Σας ενημερώνει για τις τεχνικές που μπορεί να ακολουθήσει και κατόπιν συνεννόησης καταλήγετε στην πιο ταιριαστή για τις ανάγκες σας.

3) Δοκιμάζει τα υλικά σε μια μικρή επιφάνεια του δέρματός σας, για να ελέγξει για τυχόν αλλεργίες.

4) Σχεδιάζει με μολύβι το σχήμα που έχετε συναποφασίσει.

5) Επιλέγετε τις αποχρώσεις που σας αρέσουν.

6) Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία.

7) Πραγματοποιείται το tattoo φρυδιών.

8) Απλώνει στο σημείο αντισηπτικό και αντιβιοτική κρέμα, για αποφυγή των ανεπιθύμητων μολύνσεων.

9) Σας παρέχει γραπτές οδηγίες αποθεραπείας που θα πρέπει να ακολουθήσετε στο σπίτι, για την ομαλή επούλωση.

Στην ενότητα που ακολουθεί, θα εξετάσουμε την περίπτωση του μόνιμου brow tattoo και των τεχνικών του, ενώ στην συνέχεια θα δούμε και την περίπτωση του ημιμόνιμου, έτσι ώστε να επιλέξετε όποια από τις δύο προτιμάτε.

Τατουάζ φρυδιών σκίαση και άλλες τεχνικές

Ξεκινώντας, να αναφέρουμε ότι το μόνιμο τατουάζ πραγματοποιείται με ειδικές βελόνες, προκειμένου το υλικό να περάσει εσωτερικά του δέρματος.

Οι βελόνες αυτές δεν έχουν σχέση με τις παλαιές, που χρησιμοποιούσαν και στα tattoo studios, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να τοποθετούν το μελάνι πολύ βαθιά στο δέρμα, γεγονός που κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται αφύσικο και έντονο.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να ακολουθήσετε, ανάλογα με την εικόνα που θέλετε να επιτύχετε.

Τεχνική τρίχα τρίχα

Μια μέθοδος για να έχετε στα φρύδια μόνιμο μακιγιάζ, είναι το τατουάζ φρυδιών τρίχα – τρίχα. Εδώ, πραγματοποιείται η σχεδίαση τριχιδίων, που μιμούνται τις φυσικές, τόσο στο σχήμα, όσο και στο χρώμα.

Το μηχάνημα τατουάζ φρυδιών που εφαρμόζει αυτή την μέθοδο, είναι μια ψηφιακή ηλεκτρονική χειροκίνητη συσκευή, που επιτρέπει την απόλυτη ακρίβεια.

Η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για ξηρούς, κανονικούς και μεικτούς τύπους δέρματος.

Microblading

Πρόκειται για μια ιαπωνική τεχνική, που σχηματίζει την τρίχα με το χέρι.

Οι βελόνες νέας γενιάς που βρίσκονται επάνω στην ειδική λεπίδα, που θα σας σχηματίσει τις τρίχες, προσφέρουν απόλυτη ακρίβεια, δημιουργώντας λεπτές τρίχες, εντός των φυσικών τριχών του φρυδιού, σε διάφορες αποχρώσεις ανάλογες του φυσικού, δίχως να ξεχωρίζουν από αυτό.

Η τεχνική αυτή προσδίδει αρμονία και φυσικότητα.

Το θετικό της τεχνικής είναι ότι δεν δημιουργεί πόνο και ουλές.

Πιθανόν ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος να χρειαστεί μια επανάληψη ύστερα από τέσσερις εβδομάδες, γιανα στεθεροποιηθεί το χρώμα.

Κατά την δεύτερη επανάληψη μπορείτε να ζητήσετε μικρές αλλαγές, για τελειοποίηση του αποτελέσματος.

Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για τεχνική που ασκείται με ψηφιακή συσκευή, αλλά χειρονακτικά, σημαίνει ότι η διάρκεια είναι μικρότερη από άλλες μεθόδους.

Η διάρκεια του microblading υπολογίζεται γύρω στα δύο χρόνια, δεδομένου ότι τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες συντήρησης, όπως είναι η αποφυγή των προϊόντων με ρετινόλη ή οξέα φρούτων, καθώς και το χημικό peeiling στην περιοχή.

Dotting

Αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη για τα αραιά φρύδια που χρειάζονται πύκνωση.

Εδω, δημιουργούνται μικρές τελίτσες, ανάμεσα στις φυσικές τρίχες, προκειμένου να φαίνονται πιο πλούσια.

Σκίαση

Η μέθοδος τατουάζ φρυδιών σκίαση, αφορά την κάλυψη του σχήματος όλου του φρυδιού, όσο έντονη ή απαλή επιθυμείτε.

Δημιουργεί τεχνητές σκιάσεις μέσα στις ήδη υπάρχουσες, προσφέροντας ρεαλιστικό αποτέλεσμα, που τελειοποιεί το σχήμα και χαρίζει πιο πλούσια φρύδια.

Combined techniques

Ο συνδυασμός τεχνικών θα σας δώσει ένα πιο λεπτομερές αποτέλεσμα και είναι ιδανικό για εσάς που τα φρύδια σας εμφανίζουν παραπάνω από μια ανάγκες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε την τεχνική τρίχα – τρίχα, με την dotting, έτσι ώστε να σχηματιστούν πρώτα τα μικρά τριχάκια και ενδιάμεσα να τοποθετηθούν τελίτσες για πύκνωση.

Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και σε αυτό θα σας βοηθήσει το κέντρο αισθητικής που θα επιλέξετε, αξιολογώντας την κατάσταση των φρυδιών σας.

Ποια είναι τα χρώματα που υπάρχουν

Τα χρώματα για τατουάζ φρυδιών είναι πολλά και καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και γούστα.

Μπορείτε να επιλέξετε αποχρώσεις κοντά στο φυσικό σας, με τον υποτόνο που επιθυμείτε ή να βάψετε τα φρύδια σας με πρωτότυπα έντονα χρώματα.

Ο ειδικός θα σας καθοδηγήσει για να επιλέξετε χρώμα ανάλογα με τα μαλλιά και το δέρμα σας ή να σας δώσει προτάσεις για εκκεντρικά φρύδια.

Ακολούθως σας δίνουμε μερικές ιδέες για να εμπνευστείτε.

Τατουάζ φρυδιών φωτο
Φυσικά χρώματα. Insta: phiacademy
Φρυδια τατουαζ παρενεργειες
Μωβ brow tattoo – Insta: bleedinbeauty
Πράσσινο τατουάζ φρυδιών
Πράσσινο τατουάζ – Insta: gaia.bot

Τατουάζ φρυδιών τιμές

Το πόσο κοστίζει το τατουάζ φρυδιών, εξαρτάται τόσο από το κέντρο αισθητικής που θα επισκεφθείτε, όσο και από την τεχνική που θα επιλέξετε.

Συνήθως, στην τατουάζ φρυδιών τιμή συμπεριλαμβάνεται και η επαναληπτική επίσκεψη που πιθανώς χρειαστεί.

Οι τιμές κυμαίνονται από 100 – 300€.

Κάποια κέντρα επίσης, μαζί με την αισθητική, σας προσφέρουν ως δώρο και μόνιμη βαφή βλεφαρίδων.

Στις τατουάζ φρυδιών προσφορές μπορείτε επίσης να βρείτε συγκεκριμένα για την τεχνική τρίχα – τρίχα, πολύ καλές τιμές.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μερικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαζί με προσφορές:

Ινστιτούτο αισθητικής Skin Logic

Διεύθυνση: Σοφίας Βέμπο 23, Γλυφάδα

Τηλέφωνο ραντεβού: 2109618888

Τιμή μαζί με μόνιμη βαφή βλεφαρίδων: 220-250 E., ανάλογα με την τεχνική.

Πολυχώρος ομορφιάς Magic Spa

Διεύθυνση: Κωστή Παλαμά, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο ραντεβού: 2310230060

Τατουάζ φρυδιών τρίχα τρίχα προσφορές: 99 E., από 180, μαζί με την επανάληψη.

Υπάρχουν παρενέργειες στα brow tattoo

Οι τατουάζ φρυδιών παρενέργειες ενδέχεται να εμφανιστούν τις πρώτες είκοσι τέσσερις ώρες και να διαρκέσουν για δύο ημέρες.

Αν η επούλωση γίνει ομαλά, αυτές συνήθως υποχωρούν ύστερα από αυτό το διάστημα.

Είναι πιθανόν να εμφανίσετε ήπιο οίδημα, τσούξιμο, ερυθρότητα, καθώς και ελαφριά ενόχληση.

Θα αντιμετωπίσετε σπάνια προβλήματα

Για να μην παρουσιάσετε σοβαρά τατουάζ φρυδιών προβλήματα, καλό είναι να επισκεφθείτε ένα έμπιστο και πιστοποιημένο κέντρο αισθητικής που να πληροί όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία.

Προβλήματα είναι σπάνιο να αντιμετωπίσετε αν η διαδικασία πραγματοποιηθεί σωστά, από γνώστη του αντικειμένου.

Για την αποφυγή αιμορραγιών κατά την διαδικασία, καλό θα είναι να μην έχετε καταναλώσει καφέ, τσάι, αλκοόλ, ενεργειακά ποτά ή παυσίπονα δύο μέρες πριν την εφαρμογή του τατού.

Μια εβδομάδα πριν, αποφύγετε την κατανάλωση βιταμίνης Ε και ιχθυελαίου, ενώ ένα μήνα πριν διακόψτε την χρήση ρετινόλης και βιταμίνης Α, καθώς επίσης αυξάνουν την αιμορραγία.

Ξεφλούδισμα

Τατουάζ φρυδιών και ξεφλούδισμα συχνά συνυπάρχουν δυστυχώς, αλλά μπορείτε να προφυλαχθείτε αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο, το solarium ή την απολέπιση προσώπου δύο εβδομάδες πριν το τατουάζ.

Ακόμα και δέκα ημέρες μετά την εφαρμογή του, ο ήλιος και η απολέπιση καλό είναι να αποφεύγονται, γιατί ευνοούν το ξεφλούδισμα.

Ιδανικά, η καλοκαιρινή περίοδος δεν ενδείκνυται για να το κάνετε.

Το ξεφλούδισμα συμβαίνει επίσης όταν αφαιρείται το κάλυμα επούλωσης που σχηματίζει το ίδιο το δέρμα μετά το τατουάζ, για αυτό δεν θα πρέπει να αγγίζετε καθόλου το σημείο.

Επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη;

Τατουάζ φρυδιών και εγκυμοσύνη δυστυχώς δεν πάνε μαζί, καθώς τα χρώματα που χρησιμοποιούνται, απορροφούνται από το δέρμα και μεταφέρονται στο υπόλοιπο σώμα.

Κατά την περίοδο του θηλασμού, το τατουάζ πρέπει να γίνεται το λιγότερο τέσσερις ώρες νωρίτερα από τον επόμενο θηλασμό.

Tattoo φρυδιών και επούλωση

Το κέντρο αισθητικής που θα επιλέξετε θα σας δώσει αναλυτικές γραπτές τατουάζ φρυδιών οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά θα σας δώσουμε και εμείς κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Καλό είναι, κατά την τατουάζ φρυδιών επούλωση, να αποφύγετε την επαφή με το νερό για είκοσι τέσσερις ώρες τουλάχιστον.

Προτιμήστε να κοιμάστε ανάσκελα τις πρώτες δύο ημέρες για να μειωθεί το πρήξιμο.

Για μια εβδομάδα θα πρέπει να φροντίσετε να παραμείνει η περιοχή στεγνή και ενυδατωμένη.

Ενδεικτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε δροσερές κομπρέσες στην περιοχή κατά τις πρώτες δύο ημέρες.

Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη, καθώς ο ήλιος ξεθωριάζει το τατουάζ.

Το βάψιμο θα πρέπει να αποφευχθεί κατά την επούλωση, αφού μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση.

Ο καθαρισμός της περιοχής θα πρέπει να ακολουθείται από μαλακές και ταμποναριστές κινήσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα θα το δείτε ένα μήνα μετά την αρχική φροντίδα τατουάζ φρυδιών, καθώς τα χρώματα αφού διαφοροποιηθούν κατά το διάστημα αυτό, θα λάβουν την τελική τους εικόνα.

Ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών vs μόνιμο

Το ημιμόνιμο τατουάζ, σε αντίθεση με το μόνιμο, εισχωρεί λιγότερο βαθιά στα στρώματα της επιδερμίδας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μικρότερη διάρκεια.

Αυτό το είδος τατουάζ, είναι κατάλληλο για άτομα που τους αρέσει να ακολουθούν τις τάσεις της μόδας και επιθυμούν να αλλάζουν τα φρύδια τους συχνότερα.

Έτσι λοιπόν επιτρέπεται ευκολότερα η διόρθωση τατουάζ φρυδιών με αυτή την μέθοδο, καθώς η μέγιστη διάρκεια είναι τα τρία χρόνια, αφού σταδιακά το εφέ εξαφανίζεται.

Ο στόχος ωστόσο και αυτού του είδους είναι ο ίδιος, ο σχηματισμός και το «γέμισμα», που δίνει την αίσθηση του φυσικού.

Πέρα από τον μη δεσμευτικό του χαρακτήρα, το ημιμόνιμο δίνει την δυνατότητα σχηματισμού ακόμα και του φυσικού χνουδιού των φρυδιών, για μεγαλύτερη αληθοφάνεια.

Το είδος αυτό εφαρμόζεται σε δύο στάδια.

Στο πρώτο χαράσσεται το σχήμα σε ένα επιφανειακότερο στρώμα του δέρματος, έτσι ώστε να βεβαιωθεί ο πελάτης ότι του αρέσει και στο δεύτερο στάδιο το υλικό εισχωρεί βαθύτερα για να δώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως και στο μόνιμο, έτσι και στο ημιμόνιμο, υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές που μπορούν να ακολουθηθούν, όπως το τατουάζ φρυδιών τρίχα τρίχα (που αναφέραμε πιο πάνω).

Η διαδικασία σχεδιασμού και γεμίσματος διαρκεί από λίγα λεπτά, μέχρι μερικές ώρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το τμήμα του φρυδιού που χρήζει βελτίωσης.

Η εφαρμογή δεν πονάει καθόλου, αλλά προληπτικά εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα.

Ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών τιμή

Για το ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών το κόστος δεν διαφέρει πολύ από αυτό του μόνιμου, ειδικά αν κάνετε καλή έρευνα αγοράς.

Εμείς σας παραθέτουμε δύο κέντρα αισθητικής, όπου μπορείτε να λάβετε μια εικόνα.

Facemed Clinic

Αργολίδος 2, Αθήνα

Τηλέφωνο ραντεβού: 2106929999

Ημινόνιμο τατουάζ φρυδιών τιμή: 150 E.

Νύχι νύχι

Αγίας Σοφίας 7, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο ραντεβού: 2310281013

Νυχι νυχι τατουάζ φρυδιών ημιμόνιμο με φωτοσκίαση τιμή: 290 E.

Πως φεύγει το τατουάζ φρυδιών

Το πως φεύγει το τατουάζ φρυδιών είναι ένα σχετικά απλό θέμα, καθώς η μέγιστη διάρκειά του είναι τα πέντε χρόνια, οπότε θα μεταβολιστεί από τον οργανισμό μέσα σε αυτό το διάστημα.

Σταδιακά το τατουάζ θα ξεθωριάζει, ανάλογα φυσικά και με την μέθοδο που έχετε ακολουθήσει.

Όπως αναφέραμε ήδη, δεν πρόκειται για κοσμητικό, αλλά για καλλυντικό τατουάζ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μένει μόνιμα πάνω στο δέρμα.

Αν βέβαια θέλετε πιο άμεση αφαίρεση μπορείτε να δοκιμάσετε να «χτυπήσετε» το τατουάζ με λέιζερ.

Αφαίρεση τατουάζ φρυδιών με κρέμα

Η αφαίρεση τατουάζ φρυδιών με κρέμα είναι εφικτή και πιο χαμηλή σε κόστος από το λέιζερ. Είναι επίσης κατάλληλη για όλα τα χρώματα και δέρματα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε από ειδικό κοσμητολόγο κρέμα με λευκαντικούς παράγοντες, που σταδιακά θα εξασθενίσει την ένταση του τατουάζ.

Εναλλακτικά, τα tattoo studios παρέχουν τέτοιου είδους κρέμες που απαιτούν μια εφάπαξ χρήση για την αφαίρεση.

Σε κέντρα αισθητικής που πραγματοποιούν ημιμόνιμο μακιγιάζ, μπορείτε να βρείτε και υπηρεσίες αφαίρεσης με κρέμα.

Για όσους θέλουν να το κάνουν στο σπίτι

Για εσάς που δεν επιθυμείτε να επισκεφθείτε κάποιο κέντρο αισθητικής, αλλά θέλετε να πειραματιστείτε μόνες σας, κάνοντας τατουάζ φρυδιών στο σπίτι, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο προϊόν που θα σας χαρίσει αυτό που αναζητάτε.

Κυκλοφορούν στην αγορά brow tatoo καλλυντικά, τα οποία δίνουν το εφέ του τατουάζ, αλλά η διάρκεια φυσικά δεν είναι η ίδια.

Τα προϊόντα αυτά υπόσχονται καλοσχηματισμένα και «γεμάτα» φρύδια για τρεις ημέρες, δίνοντας σε εσάς την δυνατότητα να δημιουργήσετε με το ειδικό πινέλο το σχήμα της αρεσκείας σας.

Το υλικό αργεί να στεγνώσει, οπότε μπορείτε να κάνετε άνετα τις διορθώσεις σας.

Ύστερα από μια ελάχιστη αναμονή των είκοσι λεπτών ή μια μέγιστη των δύο ωρών, ανάλογα πόσο έντονο αποτέλεσμα θέλετε, αφαιρείτε το υλικό και έχετε το εφέ του τατουάζ.

Maybelline tattoo brow τιμή Hondos Center: 15,47€
Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάσαμε το brow tattoo στην μόνιμη και ημιμόνιμη εκδοχή του, καθώς και τις τεχνικές που μπορείτε να επιλέξετε.

Μιλήσαμε για το πως γίνεται το τατουάζ φρυδιών, αλλά και για το τι θα πρέπει να προσέξετε πριν και μετά. Είδαμε τις τιμές σε διάφορα κέντρα αισθητικής, όπως και μερικές προτάσεις όσον αφορά τα χρώματα.

Τελικά είναι κάτι που σας ταιριάζει; Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες και οι ιδέες αυτού του άρθρου σας έδωσαν την απάντηση που ψάχνατε. Αναμένουμε τα σχόλιά σας!

Αρθρογράφος: Έλενα Σκούφου

Adblock
detector