Φροντίδα Τρίχας

Ξύδι στα μαλλιά – οι ευεργετικές ιδιότητες του και πως να το χρησιμοποιήσετε σωστά

Το ξύδι στα μαλλιά είναι σύμμαχος πολλών γυναικών ανά τον κόσμο. Αποτελεί έναν φυσικό υποστηρικτή της υγείας του τριχωτού της κεφαλής, προσδίδει λάμψη και αφαιρεί εντελώς τη βρωμιά από τις ρίζες καθαρίζοντας σε βάθος.

Το ξύδι όταν χρησιμοποιείται σωστά μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται να γνωρίζετε πώς και πόσες φορές να το χρησιμοποιήσετε, επειδή η υπερβολική χρήση του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στα μαλλιά σας.

Στη συνέχεια θα μάθετε πώς και σε ποιες περιπτώσεις να εφαρμόσετε, ποιες είναι οι ιδιότητες και τα οφέλη του, καθώς και πως βοηθάει το ξύδι στα μαλλιά για τριχόπτωση.

Ξύδι στα μαλλιά – τύποι ξυδιών

Το ξύδι είναι μία φυσική ανακάλυψη που συνειδητοποίησαν οι άνθρωποι όταν το κρασί τους ήρθε σε επαφή με το οξυγόνο για αρκετούς μήνες. Πρόκειται για μια υγρή ουσία με γεύση ξινή. Λαμβάνεται μέσω της οξικής ζύμωσης του αλκοόλ (μέσω βακτηρίων που ονομάζονται “Mycoderma aceti”).

Η ιστορία του ξυδιού είναι πράγματι πολύ παλιά, μιας και αναφέρεται η ύπαρξη του ακόμα και σε παλιά, ιερά βιβλία.

Σας ανοίγουμε τις πόρτες στον κόσμο των ξυδιών και σας λέμε τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων τύπων που υπάρχουν, μαζί με τις χρήσεις τους, για να ξέρετε πιο ταιριάζει καλύτερα με τον δικό σας τύπο μαλλιών.
Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ξιδιού, ανάλογα με τα συστατικά τους και τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια θα παραθέσουμε κάποιους από τους τύπους που υπάρχουν και θα αναλύσουμε τις χρήσεις τους για τα μαλλιά.

Ξύδι κρασιού

Είναι το πιο γνωστό, συνηθισμένο και εμπορικό. Προέκυψε από τα παλιά χρόνια που το κλασσικό πόσιμο ξύδι κατέληγε ξινό. Στη συνέχεια, η φυσική διαδικασία άρχισε να βελτιώνεται, έτσι ώστε να έχει υψηλότερη ποιότητα κάνοντας μια δεύτερη ζύμωση του κρασιού και αφήνοντας το στην άκρη για να διαχωριστεί το οξικό οξύ από αυτό.

Το συγκεκριμένο λαμβάνεται αποκλειστικά με ζύμωση.

Το ξύδι κρασιού καθαρίζει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής και των μαλλιών από τις ρίζες ως τις άκρες δίνοντας τους μεταξένια όψη, κάνοντας τα πιο απαλά και ομαλά.

Λευκό ξύδι

Λαμβάνεται από τη ζύμωση του χυμού τεύτλων. Είναι ευεργετικό για τον οργανισμό όσον αφορά τη μείωση της χοληστερόλης, ως μυκητοκτόνο, δρα κατά του μύκητα των νυχιών και της επιδερμίδας ή κατά της γλυκόζης στο αίμα, καθώς και ως αντιγηραντικό λόγω των αντιοξειδωτικών του.

Το λευκό ξύδι στα μαλλιά λειτουργεί ως μια αποτελεσματική φυσική μάσκα για ένα λιπαρό τριχωτό κεφαλής. Λειτουργεί επίσης, αποτελεσματικά ενάντια στις κόνιδες και τις ψείρες.

Ξύδι φρούτων

Το ξύδι μπορεί να ληφθεί από οποιαδήποτε ζύμωση φυσικών χυμών φρούτων, ανάγνωσης μάνγκο, βατόμουρου, σύκου ή ανανά.

Το ξύδι φρούτων είναι το κατάλληλο τονωτικό για το λιπαρό δέρμα και ιδιαίτερα για αυτό του τριχωτού της κεφαλής. Με τη σειρά του, είναι σύμμαχος και για άλλες καταστάσεις όπως η φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς έχει επίσης και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Οι ιδιότητες των φρουτένιων ξυδιών είναι καθοριστικές για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών καθώς διεγείρουν την κυκλοφορία από τα φραγμένα θυλάκια της τρίχας που εμποδίζουν την σωστή ανάπτυξη των μαλλιών και επίσης τα καθαρίζουν σε βάθος. Ωστόσο, χάρης στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες δρουν επίσης και προληπτικά, αποτρέποντας την τριχόπτωση.

Ξύδι μήλου, μηλίτης ή μηλόξυδο

Το μηλόξυδο στα μαλλιά κάνει θαύματα! Το ξύδι μήλου ή μηλίτη είναι πιο ήπιο καθώς παρασκευάζεται είτε μέσω του πολτού ή του χυμού του φρούτου. Η ζάχαρη που υπάρχει στα φρούτα μετατρέπεται πρώτα σε αλκοόλ και στη συνέχεια σε οξικό οξύ. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε το συγκεκριμένο ξύδι μέσω του μηλίτη ή του ζυμωμένου μήλου.
μηλόξυδο μαλλιά
Το ξύδι μήλου για τα μαλλιά είναι ο ιδανικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και της ξηροδερμίας, καθώς έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ας θυμηθούμε ότι μία από τις πιο κοινές αιτίες της εμφάνισης πιτυρίδας είναι ο μικροοργανισμός Malassezia, που υπάρχει στο τριχωτό της κεφαλής.

Η αρνητική επίδραση που έχει το ξύδι μήλου σε αυτόν τον μύκητα είναι καθοριστική για την πρόληψη της πιτυρίδας.

Το μηλόξυδο για λιπαρά μαλλιά είναι βοηθηρικό, καθώς, το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι αποτελεί έναν ισχυρό καθαριστή και ρυθμιστή του pH της επιδερμίδας και ότι είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν που λαμβάνεται μέσω της ζύμωσης των μήλων.

Όπως καταλαβαίνουμε το μηλόξυδο τριχόπτωση βοηθάει εξίσου!

Ξύδι ρυζιού

Λαμβάνεται από τη ζύμωση και την αποσύνθεση του ρυζιού. Η οξύτητά του είναι παρόμοια με αυτή του μηλόξυδου. Είναι ευεργετικό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και δρα ως αντιοξειδωτικό, και προστατεύει ακόμη τη βακτηριακή χλωρίδα. Το ξύδι ρυζιού έχει αρκετά ήπια γεύση, αν και έχει μια ξινή πινελιά. Το χρώμα του είναι λευκό έως ανοιχτό χρυσό.

Το ξύδι ρυζιού δίνει στα μαλλιά πολλή λάμψη και τα αφήνει απαλά και μεταξένια. Επιπλέον, λειτουργεί ως φυσικό απολυμαντικό, και προσφέρει βαθύ καθαρισμό. Έτσι, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για άτομα με προβλήματα πιτυρίδας ή ξηρότητας.

Ακόμη, βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών καθώς το ρύζι φημίζεται για τις επιταχυντικές του ιδιότητες προς το τριχωτό της κεφαλής και το πλούσιο περιεχόμενο του σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ξύδι μελιού

Από τη ζύμωση του μελιού είναι επίσης δυνατή η εξαγωγή ξυδιού, καθώς το μέλι περιέχει σάκχαρα.
Το ξύδι μελιού δίνει μια φυσική λάμψη στα μαλλιά γιατί αφαιρεί τα υπολείμματα των προϊόντων που χρησιμοποιήσατε στα μαλλιά σας τις τελευταίες ημέρες και βοηθάει στην πρόληψη και στην εξάλειψη της πιτυρίδας.

Όποιο ξύδι για τα μαλλιά και να επιλέξετε από τα παραπάνω το σίγουρο είναι πως θα επωφεληθείτε! Πάμε να δούμε αναλυτικά τα οφέλη και τις ιδιότητες του ξιδιού.

Πως ωφελεί το ξύδι την τρίχα

Τώρα που έχουμε δει τους τύπους ξυδιού που υπάρχουν και τις επιδράσει που έχει το καθένα από αυτό ξεχωριστά στα μαλλιά, θα γνωρίσουμε μερικές από τις ιδιότητες του ξυδιού γενικά για την υγεία των μαλλιών.

Ρυθμίζει το Ph

Το ξύδι, σε καμία περίπτωση δεν είναι από μόνο του μια θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, αλλά σίγουρα αφήνει τα μαλλιά σε καλύτερη κατάσταση από ότι τα βρήκε.

Έχοντας πληθώρα βιταμινών B και C και διάφορων μετάλλων, βοηθά στην οξυγόνωση του θύλακα των μαλλιών και διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής απαλλαγμένο από υπολείμματα βρωμιάς ή λιπαρότητας.

Δρα κατά της πιτυρίδας και των βακτηριδίων

Το αποτέλεσμα της ρύθμισης του pH βοηθά επίσης στη ρύθμιση του σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής μας το οποίο με την σειρά του βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας επειδή έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και φυσικά στην αντιμετώπιση της.

Το ξύδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αντιβακτηριδιακός παράγοντας. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθά στην εξάλειψη ορισμένων βακτηρίων που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία μας και εμποδίζοντας την ανάπτυξη τους. Για παράδειγμα, αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων, εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές και απολυμένει σε βάθος.

Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής

Εάν χρησιμοποιείτε καθημερινά στα μαλλιά σας ποικίλα προϊόντα (σαμπουάν, μαλακτικό, μάσκα, προστατευτικό θερμότητας, σπρέι μαλλιών, λακ, μους κ.λπ.), είναι πιθανό ότι κάποια μικρά υπολείμματα αυτών των προϊόντων θα παραμείνουν στο τριχωτό της κεφαλής και κατά συνέπεια στα μαλλιά σας, αφήνοντας τα θαμπά και χωρίς ζωντάνια.

Οι βαθιά καθαριστικές ιδιότητες του ξυδιού αποτρέπουν το παραπάνω φαινόμενο και χαρίζουν ζωντάνια και λάμψη στα μαλλιά σας.

Αποκαθιστά την χαμένη λάμψη

Για λαμπερά μαλλιά ξύδι να φοράς! Η εφαρμογή ξιδιού λειαίνει την επιδερμίδα των μαλλιών, κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά και να παραμείνουν λεία και χωρίς φριζάρισμα.

Το ξύδι στα μαλλιά για ξηροδερμία αλλά και για όλους τους παραπάνω λόγους, καλό είναι να χρησιμοποιείται τουλάχιστον 2 φορές το μήνα, περισσότερες λεπτομέρειες όμως θα δούμε παρακάτω…

Πως να χρησιμοποιήσετε το ξύδι στα μαλλιά

Σας παραθέτουμε μερικούς τρόπους εφαρμογής του ξυδιού στα μαλλιά σας για να βελτιώσετε την εμφάνισή και την υφή τους.

Ένα ξέπλυμα των μαλλιών με ξύδι (κατά προτίμηση με ξύδι μήλου ή φρούτων) μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της χαμένης λάμψης των μαλλιών σας και να αποτρέψει την εμφάνιση της πιτυρίδας. Το ξύδι θα αποτρέψει το δέρμα σας από την λιπαρότητα ή την ξηροδερμία και θα εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος. Επίσης θα βελτιώσει την κυκλοφορία της κεφαλής με την βοήθεια των θρεπτικών του συστατικών.

Εφαρμογή σε στεγνή τρίχα

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδυάσετε μια κουταλιά της σούπας ξύδι με δύο φλιτζάνια νερό (ή και περισσότερο εάν έχετε μακριά ή πολύ πυκνά μαλλιά).

Στη συνέχεια περιεχύστε το μείγμα επάνω στα μαλλιά και κάντε ελαφρύ μασάζ. Αφήστε το ξύδι όσο περισσότερο μπορείτε πάνω στα μαλλιά σας για καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε κάποιο σαμπουάν για το πρώτο πλύσιμο των μαλλιών και μετά ξεπλύνετε με νερό. Στη συνέχεια εφαρμόστε το μαλακτικό και την μάσκα σας, ως συνήθως.

Εφαρμογή σε βρεγμένα μαλλιά

Στεγνώστε ελαφρά με μια πετσέτα τα μαλλιά σας μέχρι να φύγει η πολλή υγρασία και στη συνέχεια, συνδυάστε 1 φλιτζάνι ξύδι (κατά προτίμηση μηλόξυδο βρεγμένα μαλλιά) μαζί 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σε έναν ψεκαστήρα ή σε ένα παλιό άδειο μπουκάλι σαμπουάν.

Ανακινήστε καλά, μέχρι να συνδυαστούν καλά τα συστατικά και εφαρμόστε το μείγμα σε όλα τα μαλλιά σας, από τις ρίζες έως τις άκρες.

Αφήστε το ξύδι να καθίσει για μερικά λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Σημείωση: πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδους ξυδιού απευθείας στο δέρμα σας, διεξάγεται κάποιο προληπτικό, αλλεργικό τεστ τουλάχιστον κάποιες ώρες πριν.

Ξύδι στα βαμμένα μαλλιά

Ναι αυτό το θαυματουργό προϊόν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την απόχρωση της τρίχας αλλά όχι το χρώμα φυσικά (δεν έχει σημασία τι ξύδι θα χρησιμοποιήσετε, ακόμα και το λευκό επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα). Για αυτό συνίσταται όσοι έχουν βαμμένα μαλλιά να το αποφεύγουν.

Ωστόσο εάν θέλετε μια αλλαγή θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ξύδι στα μαλλιά για ξάνοιγμα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Μερικά λεπτά αρκούν (περίπου 10 -20) για να αποκτήσετε την ανανέωση στο χρώμα που χρειάζεστε. Επαναλάβετε 1 φορά την εβδομάδα για ένα μήνα.

Προσοχή! Θα πρέπει να γνωρίζετε πως το ξύδι δεν λειτουργεί σαν τις βαφές του εμπορίου που περιέχουν αμμωνία, έχει ένα πάρα πολύ ήπιο αποτέλεσμα στο χρώμα.

Tip: εάν έχετε σκούρα μαλλιά μπορείτε να αναμείξετε ίση ποσότητα σόγια σος με ξύδι και να εφαρμόσετε για 20 λεπτά στα μαλλιά σας, έτσι θα αποκτήσετε ένα ωραίο και λαμπερό ανανεωμένο χρώμα!

Μηλόξυδο και τριχόπτωση

Το ξύδι στα μαλλιά για τριχόπτωση. Προσθέτοντας ξυδόνερο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας μπορεί να ευνοήσετε σε μεγάλο βαθμό την υγεία τους.

Χαρίστε στα μαλλιά σας απαράμιλλη φωτεινότητα και λάμψη με αυτήν την σπιτική, εύκολη DIY μάσκα μαλλιών με απλά υλικά που όλοι λίγο πολύ έχουμε στον πάγκο της κουζίνας μας.

Πρώτα όμως αξίζει να αναφερθεί πως πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε θεραπεία για την τριχόπτωση καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας προτείνει μια θεραπεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας σύμφωνα με τα αίτια στα οποία οφείλεται το πρόβλημά σας. Δεν είναι κάθε τριχόπτωση ίδια.

Ωστόσο, δεν βλάπτει να έχουμε και μια φθηνή και φυσική θεραπεία στο τσεπάκι μας την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή.

Για αυτό εάν τα μαλλιά σας πέφτουν ή είναι λιπαρά και τα αισθάνεστε πολύ βαριά και βρώμικα, ακόμα και αν τα πλένετε σε καθημερινή βάση, τότε σας συνιστούμε να δοκιμάσετε την ακόλουθη σπιτική μάσκα.

DIY μάσκα με ξυδόνερο

Η συγκεκριμένη μάσκα έχει ως κύριο της συστατικό το ξύδι, που φημίζεται για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες και για την λάμψη που αφήνει (μην ξεχνάτε πως ακόμη και τα μαχαιροπήρουνα, τα γυαλίζουμε με ξύδι)!

Φυσικά τα υλικά που προστίθενται όπως το γιαούρτι, το μέλι, το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και η μπανάνα, προσφέρουν μεγαλύτερη εκθαμβωτική λάμψη και γεμίζουν την τρίχα με θρεπτικά συστατικά! Μηλόξυδο για μακριά μαλλιά

Συστατικά:
• ½ φλιτζάνι απλό (ελληνικό) στραγγιστό γιαούρτι,
• 1 κ.σ. ξύδι, κατά προτίμηση μηλόξυδο,
• 1 κ.σ. νερό,
• 1 κ.σ. αγνό, παρθένο ελαιόλαδο,
• 1 κ.γ. μέλι,
• 1 μικρή (ή μισή μεγάλη) ώριμη μπανάνα,
• 1 βαθύ μπολ,
• 1 διάφανη μεμβράνη φαγητού,
• 1 μπλέντερ.

Διαδικασία:

1. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά.

2. Ύστερα προσθέστε το μείγμα σε ένα μπολ και βεβαιωθείτε ότι η μπανάνα έχει λιώσει καλά και δεν κάνει κόμπους. Αν διαπίστωσε τε κάτι τέτοιο, ξαναβάλτε το μείγμα στο μπλέντερ και ξαναχτυπήστε το.

3. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής, από τις ρίζες έως τις άκρες, κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ.

4. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με την μεμβράνη του φαγητού και αφήστε τη μάσκα πάνω στα μαλλιά σας για τουλάχιστον 15 λεπτά.

5. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

6. Πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως με διπλή δόση σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα. Είναι σημαντικό να σαπουνίσετε καλά τα μαλλιά σας μετά την σπιτική μάσκα για να αποφύγετε να μυρίζουν άσχημα μετά.

Οφέλη:

Εκτός από τον καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, αυτή η μάσκα θα αφήσει την τρίχα πιο λαμπερή, απαλή και πιο ενυδατωμένη από ποτέ.

Εκμεταλλεύεται τα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες, το ασβέστιο και τις πρωτεΐνες από το γιαούρτι, τα οποία συστατικά, όταν συνδυάζονται όλα μαζί, κάνουν τα μαλλιά σας να τα αισθάνεστε πιο μεταξένια και πιο απαλά. Επιπλέον, βοηθά στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας, στην πιτυρίδα και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.

Όλα τα παραπάνω κάνουν πιο ευνοϊκές τις συνθήκες στο τριχωτό της κεφαλής και ευνοούν την ανάπτυξη της τρίχας.

 

Ξύδι στα μαλλιά για ψείρες

Οι ψείρες είναι μικρά έντομα που ζουν στα κεφάλια των ανθρώπων και τρέφονται με ανθρώπινο αίμα. Οι ψείρες ενηλίκων μπορούν να έχουν μήκος δύο έως τρία χιλιοστά και να γεννήσουν τα αυγά τους στο τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, οι ψείρες μπορούν επίσης να εμφανιστούν και σε άλλα μέρη όπως στις βλεφαρίδες και τα φρύδια, αν και το πιο συνηθισμένο είναι να τις βρείτε στο τριχωτό της κεφαλής.

Καθώς οι ψείρες γεννούν αυγά, η μόλυνση μπορεί να αναπτυχθεί πολύ εύκολα και γρήγορα. Εάν σκοτώσουμε μόνο τις ψείρες, αλλά έχουν απομείνει τα αυγά στο κεφάλι, δεν θα έχουμε επιτύχει τίποτα καθώς νέες ψείρες θα αναπτυχθούν πολύ γρήγορα.

Ευτυχώς, εκτός από τις ιατρικές θεραπείες, υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να απαλλαγούμε από τις ψείρες. Μία από αυτές είναι η θεραπεία με ξύδι. Επίσης, η χρήση ξυδιού για τη θεραπεία από τις ψείρες έχει το πλεονέκτημα της πρόληψης μιας νέας προσβολής από αυτές.

Ωστόσο, αυτή η φυσική θεραπεία δεν εξαλείφει ή σκοτώνει τις ψείρες ούτε τις κόνιδες, αλλά χρησιμεύει για να μειώσει τα αυγά που αφήνει η θηλυκή ψείρα στα μαλλιά.

Αυτό το σάλιο είναι τόσο ισχυρό που λειτουργεί σαν δυνατή κόλλα ή ακόμα και σαν τσιμέντο, για να διασφαλίσει ότι το αυγό δεν θα ξεκολλήσει μέχρι να εκκολαφθεί.

Ξυδόνερο για μαλλιά ενάντια στις ψείρες

Η εξάλειψη των ψειρών με λευκό ξύδι ή μηλόξυδο είναι πολύ απλή. Μετά το πλύσιμο των μαλλιών με ένα σαμπουάν για την απομάκρυνση των ψειρών, μπορείτε να ολοκληρώσετε το τελευταίο ξέβγαλμα με ένα ζεστό διάλυμα λευκού ξυδιού ή μυλόξυδου, που πρέπει να έχει αραιωθεί σε αναλογία: ένα μέρος ξύδι και σε τρία μέρη νερού.

• Το ξύδι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστό γίνεται για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του.

• Πρέπει να εμποτίσετε ολόκληρο το κεφάλι μας, ειδικά την περιοχή του αυχένα και πίσω από τα αυτιά που συνήθως αμελούμε, κάνοντας καλό μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να αφήσετε ούτε ένα μέρος χωρίς να το έχετε εφαρμόσει.

• Μετά την εφαρμογή, αφήστε το να δράσει στα μαλλιά σας για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

• Στη συνέχεια, πλένετε τα μαλλιά σας κανονικά και χρησιμοποιείτε την χτένα σας ή ακόμη καλύτερα, μια χτένα ψειρών για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αυγών και κόνιδων.

Ωστόσο, είναι καλύτερο, αν μπορείτε να το εφαρμόσετε το βράδυ και να το αφήσουμε όλη την νύχτα στα μαλλιά για μεγαλύτερη δράση.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να πλένετε τα μαλλιά σας κατά καιρούς με το ξύδι έτσι ώστε να προλαμβάνετε τις ψείρες αλλά και για να τα ενισχύσετε, με μια επιπλέον δόση λάμψης.

Όπως είδαμε αυτό το θαυματουργό προϊόν έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και δεν θα χάσετε εάν το δοκιμάσετε! Εμείς προτείνουμε το μηλόξυδο για μαλλιά καθώς έχει ένα πιο ήπιο άρωμα και αποτελεί τον νο1 σύμμαχο κατά της πρόληψης της πιτυρίδας όπως είδαμε και πιο πάνω. Το σίγουρο είναι πως όποιον τύπο και να επιλέξετε, αποτελεί 100% φυσικό προϊόν και θα σας βοηθήσει στον αγώνα σας για να αποκτήσετε μακριά, λαμπερά και υγιή μαλλιά!

Adblock
detector