Πώς να βρω το στυλ μου

Σωματότυπος κλεψύδρα: ρούχα που σας ταιριάζουν και παραδείγματα διάσημων με αυτό το σώμα

Σωματότυπος κλεψύδραΟ σωματότυπος κλεψύδρα είναι ταυτόσημος με τη θηλυκότητα, αφού έχει συνδεθεί με διάσημες stars που έχουν αφήσει εποχή όπως η Marilyn Monroe και η Sofia Loren.

Παρακάτω θα μάθετε ποια ρούχα κολακεύουν αυτό το σώμα, ποια πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε, όπως και διάφορες άλλες συμβουλές για το ντύσιμο της κλεψύδρας.

Πρώτα όμως σιγουρευτείτε ότι ανήκετε στη σωστή κατηγορία.

Αναλογίες του σώματος κλεψύδρα

Το σώμα βγαίνει σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, έτσι όπως ορίζουν τα γονίδια μας και αυτό είναι που αποκαλούμε «σωματότυπο».

Γυναίκες με τέτοια σιλουέτα έχουν ώμους στο ίδιο περίπου πλάτος με τους γοφούς, ενώ η μέση τους γίνεται αντιληπτή εύκολα γιατί είναι στενή και καλοσχηματισμένη (αν πάλι είναι λίγο πιο φαρδιά δεν υπάρχει πρόβλημα).

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε κλεψύδρα

Για να καταλάβετε τις ακριβείς σας διαστάσεις συμβουλευτείτε μια μεζούρα. Θα χρειαστεί να μετρήσετε περιμετρικά το σώμα σας.

Βήμα 1

Μετρήστε τα εξής τέσσερα σημεία:

 • Ώμοι. Η μεζούρα θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Μετρήστε τους ώμους σας γύρω ξεκινώντας από τον έναν μέχρι τον άλλον.
 • Στέρνο (μπούστο). Η μέτρηση ξεκινά από το στέρνο και συνεχίζει γύρω από την πλάτη. Σημαντικό είναι να μην πιέζετε το στήθος.
 • Μέση. Ξεκινήστε τοποθετώντας τη μεζούρα πάνω από τον αφαλό περιμετρικά και καταλήξτε στο ίδιο σημείο.
 • Γοφοί (περιφέρεια). Τυλίξτε την μεζούρα γύρω από το μεγαλύτερο κομμάτι των γλουτών σας, αρχίστε από τον έναν γοφό.

φωτογραφία που δείχνει πως να μετρηθώ για να δω αν είμαι κλεψύδρα

Βήμα 2

Στη συνέχεια συγκρίνετε τις μετρήσεις.

Θα πρέπει οι μετρήσεις της πλάτης και της περιφέρειας να είναι ίδιες (ή να έχουν ελάχιστη απόκλιση μεταξύ τους), του στέρνου να είναι ελαφρώς πιο μικρές, ενώ της μέσης αρκετά μικρότερες.

Παράδειγμα:

 • Ώμοι: 98 εκ.
 • Στέρνο: 95 εκ.
 • Μέση: 69 εκ.
 • Γοφοί: 98 εκ.

Εδώ βλέπουμε πως οι ώμοι (98 εκ.) είναι ίσοι με τους γοφούς (98 εκ.), το μπούστο είναι ελαφρώς μικρότερο (95 εκ.) και η μέση αρκετά πιο στενή (69 εκ.).

Εναλλακτικά εάν δυσκολεύεστε με τις συγκρίσεις κάντε το online τεστ.

Τι ρούχα πηγαίνουν στο σωματότυπο κλεψύδρα

Μπλούζες

Μπλούζα με στενή μέση που ανοίγει

 • Προτιμήστε μπλούζες με ανοιχτό ντεκολτέ που είναι λίγο πιο στενές στην περιοχή της μέσης.
 • Αυτές που δένουν στη μέση (wraptops) είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθώς αναδεικνύουν τέλεια τον καμπυλόγραμμο κορμό σας.
 • Ιδανικές μπλούζες αποτελούν αυτές που είναι στενές μέχρι την μέση και στη συνέχεια ανοίγουν και εκτείνονται μέχρι το ύψος της λεκάνης.
 • Τέλεια θεωρείται η V λαιμόκοψη, καθώς δείχνει προς τη μέση και τραβάει τα βλέμματα εκεί, τονίζει το στήθος και προσδίδει ύψος. Ο φαρδύς λαιμός τύπου U επίσης αποτελεί μια καλή επιλογή, γιατί αναδεικνύει τις κλείδες.

Φαρδιές μπλούζες που δεν πηγαίνουν

Αποφύγετε τις φαρδιές μπλούζες, γιατί σβήνουν τις καμπύλες και προσθέτουν όγκο στο στέρνο και στους ώμους.

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις πιο στενές λαιμοκόψεις και τα ζιβάγκο γιατί μεγαλώνουν την πλάτη και χαλάνε την τέλεια ισορροπία του σώματός σας. .

Πανωφόρια

Πανωφόρι - σακάκι για σωματότυπο κλεψύδρα

 • Τα πανωφόρια ( σακάκια, ζακέτες κ.τ.λ.) που στενεύουν στη μέση ενδείκνυνται για αυτόν τον σωματότυπο, καθώς και αυτά όπου προϋπάρχει η ζώνη.
 • Δύο είναι τα ιδανικά μήκη. Το πρώτο που φτάνει μέχρι τη λεκάνη εκεί που αρχίζουν οι γοφοί, έτσι τονίζονται οι καμπύλες, αλλά και τα καλλίγραμμα πόδια. Στη δεύτερη περίπτωση το πανωφόρι πρέπει να εκτείνεται μέχρι και ελαφρώς πιο πάνω από το γόνατο, έτσι προδίδετε ύψος και στιλ στην εικόνα σας.

Παντελόνια

ψηλόμεσα παντελόνια που πάνε στις κλεψύδρες

 • Προτιμήστε ψηλόμεσα παντελόνια που αναδεικνύουν την μέση.
 • Στενά παντελόνια σε όλα τα χρώματα, με διάφορες υφές αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή.
 • Σας πηγαίνουν σορτσάκια που φτάνουν περίπου μια παλάμη πάνω από το γόνατο, είναι κομψά, άνετα και αναδεικνύουν τέλεια το σώμα σας.
 • Οι τσέπες καλό θα ήταν να είναι διαγώνιες (δεξιά και αριστερά) και όχι κάθετες στο μπροστινό μέρος, γιατί προσθέτουν επιπλέον όγκο που δε χρειάζεστε. Αγοράστε παντελόνια χωρίς καθόλου τσέπες, ώστε να διατηρήσετε μια άρτια εικόνα.

Φαρδιά παντελόνια που καλό θα ήταν να αποφεύγονται

Αποφύγετε τα πολύ φαρδιά παντελόνια, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η γραμμή σας.

Ωστόσο, εάν σας αρέσουν προτιμήστε ψηλόμεσα σκουρόχρωμα φαρδιά παντελόνια σε άλφα γραμμή. Συνδυάστε τα με την μπλούζα από μέσα ή με ένα μεσάτο φόρεμα από πάνω, ώστε να αναδείξετε τη φιγούρα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αποφύγετε τα παντελόνια με οριζόντιες ρίγες, θα κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται πιο χοντρά.

Φούστες

Φούστα σε άλφα γραμμή για το σώμα κλεψύδρα

 • Οι φούστες σε άλφα γραμμή σας ταιριάζουν, καθώς αναδεικνύουν τη μέση και προσδίδουν θηλυκότητα.
 • Οι ψηλόμεσες στενές φούστες μέχρι τη γάμπα είναι ιδανικές, γιατί επιμηκύνουν την εικόνα και αναδεικνύουν τέλεια τις καμπύλες σας.
 • Οι ψηλόμεσες στενές φούστες μέχρι το γόνατο πηγαίνουν επίσης στον σωματότυπο σας, αναδεικνύουν τη μέση και τις καμπύλες και αποτελούν μια καλή καθημερινή επιλογή σε συνδυασμό με ένα πουκάμισο (με την μπλούζα φορεμένη από μέσα).

Πολύ φαρδιά φούστα που δεν ταιριάζει στο σώμα

Αποφύγετε τις πολύ φαρδιές μακριές φούστες, γιατί θα κρύψουν τα καλλίγραμμα πόδια όπως και τις καμπύλες σας, με αποτέλεσμα να χαθούν οι αναλογίες σας.

Φορέματα

Φαρδύ φόρεμα με τον έναν ώμο έξω που πρέπει να αποφεύγεται

 • Πειραματιστείτε με τις υφές και τα μήκη, φροντίστε πάντα να τονίζετε τη μέση σας (το φόρεμα μπορεί να δένει η να στενεύει σε αυτό το σημείο.
 • Συνδυάστε τα φαρδιά φορέματα με μια ζώνη, αν δεν θέλετε να τα αποφύγετε, έτσι δεν κινδυνεύετε να φανείτε πιο γεμάτη.
 • Οι ολόσωμες φόρμες αναδεικνύουν τέλεια τη σιλουέτα σας.

Σχέδιο για ολόσωμες φόρμες για σωματότυπο κλεψύδρα

Αξεσουάρ

Ζώνη και παπούτσια για σωματότυπο κλεψύδρα

Η ζώνη είναι το νο1 αξεσουάρ που χρειάζεται να διαθέτετε.
Η μέση είναι ένα από τα δυνατά σας σημεία για αυτό μη ξεχνάτε να την τονίζετε.

Διαλέξτε ζώνες σε διάφορα σχήματα, έχετε στο νου σας ότι οι λεπτές ζώνες είναι πιο κομψές και δεν κόβουν την εικόνα στα δύο, συνεπώς δεν αφαιρούν ύψος.

Οι φαρδιές ζώνες ορίζουν καλύτερα μια περιοχή, δημιουργούν πιο έντονες καμπύλες και συγκροτούν το σώμα (πιέζουν το λίπος), παρόλα αυτά χρειάζεται προσοχή ο συνδυασμός τους με τα υπόλοιπα ρούχα.

Όσο για τα παπούτσια: οι nude αποχρώσεις επιμηκύνουν πάντα το πόδι, όπως και τα μυτερά παπούτσια, αλλά και τα ψηλοτάκουνα. Ο συνδυασμός δε αυτός, αποτελεί το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν περιορισμοί, έχετε στο νου σας όμως, ότι τα βαριά παπούτσια κόβουν ύψος και δεν ενδείκνυνται για μικροκαμωμένες γυναίκες, όπως και τα πολύ εντυπωσιακά (με πετράδια, ιδιαίτερο σχήμα κ.τ.λ.).
Πρέπει να τα φοράτε με σύνεση, τραβάνε τα βλέμματα και αποσπούν την προσοχή από την υπόλοιπη εικόνα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μεγάλα κοσμήματα

.

Μαγιό που ταιριάζουν στο σωματότυπο κλεψύδρα

Μαγιό για σωματότυπο κλεψύδρα

 • Δοκιμάστε ένα ολόσωμο μονόχρωμο μαγιό. Η γραμμή σας είναι ήδη ισορροπημένη, επομένως αυτό το μαγιό σας πάει τέλεια. Συνδυάστε το με V ντεκολτέ που προσδίδει ύψος και αναδεικνύει το μπούστο.
 • Εάν επιλέξετε μπικίνι με φραμπαλά (τα οποία προσδίδουν όγκο) στο άνω μέρος, φροντίστε στη λεκάνη να υπάρχουν λεπτομέρειες όπως κορδόνια δεξιά και αριστερά, για να υπάρξει ισορροπία.
 • Τα μικρά prints (βούλες ή κάποιο άλλο μικρό σχήμα) αποτελούν καλή επιλογή. Αυτoύ του είδους μοτίβα αδυνατίζουν.

Ολόσωμα μαγιό για σωματότυπο κλεψύδρα που δεν πρέπει να φοράς

Αποφύγετε τα ολόσωμα μαγιό-σορτς τα οποία θα σας τετραγωνίσουν.

Διάσημες που έχουν σώμα κλεψύδρα

Marilyn Monroe

Merlin Monro

Sofia Vergara

Sofia Vergara

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Με την δωρεάν εφαρμογή μας «Τεστ σωματότυπου», μπορείτε να καταλάβετε εύκολα και γρήγορα αν όντως είστε κλεψύδρα, μεταβείτε πατώντας κλικ στον σύνδεσμο…→

2 Νοεμβρίου 2020

Eda

22:55

Πολύ ωραίο και πολύ χρήσιμο το άρθρο με βοήθησε πολύ να καταλάβω τι μου ταιριάζει περισσότερο

Adblock
detector