Ιδέες μακιγιάζ

Μακιγιάζ για μελαχρινές – top συμβουλές για πρωϊνό αλλά και βραδινό makeup που ξεχωρίζει!

Ποια είναι τα top μυστικά στο μακιγιάζ για μελαχρινές; Οι μελαχρινές, δηλαδή οι γυναίκες με σκούρα μαλλιά και σταρένιο δέρμα, μπορούν να αναδείξουν την καραμελένια τους επιδερμίδα πολύ εύκολα και εντυπωσιακά με κάποια κοινώς γνωστά «μυστικά». Με την κατάλληλη, δηλαδή, χρήση των ζεστών χρωμάτων (κόκκινο, πορτοκαλί ,καφέ, χρυσό) που ταιριάζουν αφάνταστα και κολακεύουν τους φυσικούς τους τόνους!

Μάθετε ποιο μακιγιάζ ματιών για μελαχρινές να προτιμήσετε σύμφωνα με το χρώμα των ματιών (πράσινα, μαύρα, καστανά κ.α.) και όχι  μόνο… Στο συγκεκριμένο άρθρο σας δίνουμε πολλές ιδέες και συμβουλές για να λάμψετε μαζί με την ηλιοκαμένη σας επιδερμίδα!

Μακιγιάζ για μελαχρινές σε επίσημες εμφανίσεις

Ας ξεκινήσουμε με κάποιες ιδέες μακιγιάζ για ιδιαίτερες περιστάσεις!

Νυφικό μακιγιάζ για μελαχρινές

Το νυφικό μακιγιάζ είναι μια μεγάλη υπόθεση από μόνο του. Ένας απλός και ασφαλής οδηγός του νυφικό μακιγιάζ για μελαχρινές νύφες είναι να επιλέξουν τις γίηνες αποχρώσεις και να δώσουν λάμψη με χρυσούς, μπρούτζνινους και χάλκινους τόνους.

Μακιγιάζ για μελαχρινές για γάμο
Δηλαδή το μακιγιάζ για μελαχρινές νύφες μπορεί να είναι φυσικό και απλό στην βάση του αλλά με τις κατάλληλες shimmer υφές να γίνει πολύ εντυπωσιακό και χλιδάτο.

Ένα σωστό μακιγιάζ γάμου για μελαχρινές θα πρέπει να αναδεικνύει την ζεστασιά της επιδερμίδας της νύφης χωρίς όμως υπερβολές στο contouring και το bronzer, που μπορούν να ωριμάσουν την εμφανισή ενός προσώπου.

Το highlighter επίσης έχει γίνει πλέον βασικό στοιχείο σε πολλά look μακιγιάζ νύφης για μελαχρινές επιδερμίδες γιατί τους ταιριάζει αφάνταστα!

Makeup για βάπτιση

Μία όμορφη ιδέα μακιγιάζ για μελαχρινές για βάπτιση είναι να επιλέξουμε τους ροδακινι-πορτοκαλί τόνους! Φυσικά, ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σας θα επιλέξετε την ένταση των χρωμάτων, δηλαδή σ’ ένα σκούρο μελαχρινό δέρμα δεν θα γράφει η απαλή ροδακινί σκιά αλλά ίσως μία πιο βαθιά blood orange.

Ο makeup artist Hung Vanngo χρησιμοποιεί συχνά το ροδακινί και πορτοκαλί ρουζ στα μοντέλα του με ζεστά δέρματα και δημιουργεί έτσι υπέροχα αποτελέσματα. Με αποχρώσεις από την ίδια χρωματική ομάδα μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ εύκολα και χωρίς σκέψη ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ για βάπτιση!

Κοπέλα με καφέ μάτια
Insta: Hungvanngo

Προσκεκλημένη σε γάμο ή επίσημη συνάντηση

Για μία επίσημη περίσταση, μία όμορφη ιδέα είναι το μακιγιάζ για μελαχρινές με κόκκινο κραγιόν! Πολλές μελαχρινές κοπέλες θεωρούν ότι το κόκκινο κραγιόν δεν τους ταιριάζει.

Όμως αυτό είναι λάθος γιατί κάθε επιδερμίδα έχει και το ταιριαστό της κόκκινο χρώμα! Αρχικά να πούμε ότι το κόκκινο του αίματος ταιριάζει σε όλα τα χρώματα και γράφει διαφορετικά στο καθένα.

Έπειτα για να επιλέξουμε ένα κόκκινο κραγιόν για μελαχρινές, κοιτάμε τις ζεστές αποχρώσεις. Δηλαδή το κόκκινο πορτοκαλί και κεραμιδί.

Πολύ εύκολα λοιπόν με λίγο bronzer και μία χρυσή λάμψη στα μάτια δημιουργούμε ένα εύκολο look κατάλληλο για επίσημες εκδηλώσεις!

Μελαχρινή με μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά κοντά
Insta: Hungvanngo

Τιπ: ενδείκνυται και σαν μακιγιάζ για μελαχρινές για γάμο, μη το φοβάστε!

Μακιγιάζ ματιών για μελαχρινές

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μυστικά που αναδεικνύουν τα μαύρα, πράσινα, καστανά μάτια των μελαμψών; Για να “αποκωδικοποιήσουμε” το μακιγιάζ ματιών για μελαχρινές επιδερμίδες χρειάζεται απλά να ξέρουμε τα βασικά της χρωματικής θεωρίας που θα εξηγηθούν παρακάτω!

Μακιγιάζ για μελαχρινές με καστανά μάτια

Στο μακιγιάζ για μελαχρινές με καστανά μάτια μπορούμε να πειραματιστούμε με πολλούς τρόπους! Τα καστανά μάτια είναι ο ιδανικός καμβάς για κάθε χρώμα σκιά. Το μόνο που θα πρέπει να προσέχετε αν έχετε μία πλούσια μελαχρινή επιδερμίδα είναι οι σκιές που θα χρησιμοποιείται να έχουν καλή απόδοση χρώματος για να γράφουν με ένταση στο δέρμα σας.

Πέρα από τους καφέ και γήινους γενικά χρωματικούς τόνους στα καφέ μάτια ταιριάζουν επίσης οι μωβ σκιές. Επειδή το μωβ είναι το αντίθετο χρώμα του κίτρινου, ταιριάζει υπέροχα στα ανοιχτά καστανά κεχριμπαρένια μάτια.

Πως να βαφτείτε αν έχετε πράσινα μάτια

Το μακιγιάζ για μελαχρινές με πράσινα μάτια μας δίνει επίσης ποικιλία επιλογών. Στον χρωματικό κύκλο το αντίθετο χρώμα του πράσινου είναι το κόκκινο.

Έτσι λοιπόν, το πράσινο των ματιών αναδεικνύεται πολύ έντονα με τις κόκκινες αποχρώσεις, όπως οι κεραμμυδί, οι μπορντό σκιές αλλά και ακόμα οι ροζ και μωβ σκιές. Επίσης σκιές στις οποίες υπάρχει πράσινο, όπως για παράδειγμα οι λαδί, ενισχύουν το χρώμα των ματιών και ταιριάζουν υπέροχα στις μαυρισμένες επιδερμίδες.

Μακιγιάζ στο μάτι
Insta: scottbarnescosmetics

Μαύρα μάτια: τι χρώματα να διαλέξετε

Στο μακιγιάζ για μελαχρινές με μαύρα μάτια δεν χρειάζεται να προσέξετε κάτι ιδιαίτερα καθώς πάλι στα σκούρα μάτια ταιριάζουν τα περισσότερα χρώματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς και να πάρετε ρίσκα. Για παράδειγμα να παίξετε με την αντίθεση μεταξύ μαύρου και και μπλε ή κόκκινου.

Μία χρωματική παλέτα που σίγουρα σας ταιριάζει είναι αυτή του χαλκού και του μπρούτζου. Αυτές οι μεταλλικές αποχρώσεις σε matte ή shimmer υφές γράφουν πολύ αρχοντικά πάνω σας. Ο λογαριασμός του makeup artist Hindash με έδρα το Dubai, μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για πολλά μακιγιάζ ματιών σε μελαχρινές.

Μακιγιάζ ματιών για μελαχρινές με μαύρα μάτια
Insta: hindasah

Makeup για γαλάζια μάτια και σκούρα μαλλιά

Αν είστε από τις τυχερές με αυτόν τον σπάνιο συνδυασμό χρωμάτων στο δέρμα και στα μάτια σας, έχετε ήδη ένα πολύ όμορφο υπόβαθρο για να ξεχωρίσετε! Τα μπλε μάτια κολακεύονται πολύ, από το αντιθετικό χρώμα του μπλε, δηλαδή το πορτοκαλί. Ακόμα και μία ροδακινί σκιά λοιπόν θα τονίσει όμορφα το βλέμμα σας.

Προσοχή βέβαια στους τόνους γύρω από το ροζ και το κόκκινο! Τα μπλε μάτια μπορούν πολύ εύκολα να δείξουν κουρασμένα και ερεθισμένα με την προσθήκη αυτών των χρωμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαγορευτικά για εσάς αυτά τα χρώματα αλλά ότι ίσως καλύτερα να κινηθείτε σε πιο μουντές αποχρώσεις τους για να σας κολακέψουν.

Μακριά καφέ μαλλιά μαύρα με makeup σε γήινα χρώματα
Insta: sarahillmakeup

Makeup για κάθε ώρα, ημέρα και εποχή

Πάμε τώρα να δούμε κάποιες προτάσεις μακιγιάζ για μελαχρινές επιδερμίδες ανάλογα την ώρα και την εποχή!

Πρωινό μακιγιάζ για μελαχρινές

Ένα πρωινό φυσικό μακιγιάζ για μελαχρινές ξεκινάει με την κατάλληλη προετοιμασία! Το πρωί σε πολλές γυναίκες οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ έντονοι και το χρώμα του δέρματος είναι πιο άτονο.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις διχρωμίες πρέπει πριν το βάψιμο να κάνουμε ένα απαλό μασάζ στο πρόσωπο μας, πχ. χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό serum και ένα jade roller, που θα επαναφέρει την φρεσκάδα και την τόνωση στο δέρμα μας.

Ένα ροδακινί ζεστό concelear κάτω από τα μάτια είναι σχεδόν απαραίτητο για να φωτίσει το πρόσωπό και να κρύψει τις φυσικές σκιάσεις. Και για να τελειοποιηθεί πολύ εύκολα το κάθε μακιγιάζ για μελαχρινή επιδερμίδα, χρειάζεστε απλά ένα ζεστό ρουζ ή bronzer στα ψηλά σημεία του προσώπου.

Περιποίηση προσώπου για μελαχρινές

Τα χρώματα που πρέπει να επιλέξετε για το βράδυ

Το βραδινό μακιγιάζ για μελαχρινές είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι ζεστοί και καραμελένιοι φυσικοί τόνοι του δέρματος αναδεικνύονται υπέροχα με τα κατάλληλα χρώματα μακιγιάζ για σκούρες επιδερμίδες.

Η οικογένεια των Kardashians μπορεί να μας δώσει έμπνευση για πολλά βραδινά makeup looks.

Συνήθως προτιμούν τα ουδέτερα γήινα χρώματα με χρυσό shimmer στα μάτια και ένα nude κραγιόν με lipgloss. Το τελευταίο διάστημα η Kim χρησιμοποιεί δύο βασικά καφέ χρώματα στα μάτια της και ανοίγει το μαύρο eyeliner της κατά μήκος του ματιού, κάνοντας το πιο γατίσιο. Συνοδευόμενο με καλοσχηματισμένα φρύδια, ωραίες βλεφαρίδες και ένα nude κραγιόν, το συγκεκριμένο look είναι paspartu και πηγαίνει σε όλες τις μελαχρινές!

Μακιγιάζ κιμ καρντάσιαν
Insta: kimkardashia

Καλοκαιρινό μακιγιάζ για μελαχρινές

Για να πετύχουμε ένα καλοκαιρινό μακιγιάζ για μελαχρινές, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχουμε την κατάλληλη βάση. Όσο ζεσταίνει ο καιρός, τα μελαχρινά δέρματα συνήθως μαυρίζουν και ίσως χρειάζονται διαφορετική απόχρωση μακιγιάζ από αυτήν που είχαν το χειμώνα.

Επιλέξτε λοιπόν μία απόχρωση makeup ένα ή δύο τόνους πιο σκούρα.

Βέβαια πολλές μελαχρινές κοπέλες δεν φορούν καν makeup το καλοκαίρι γιατί το μαύρισμα τους δίνει ήδη μία ομοιόμορφη βάση. Γι’ αυτό μπορείτε απλά να επενδύσετε σ’ ένα λίγο πιο σκούρο concelear για όποιες “ατέλειες” δεν κρύβει ο ήλιος.

Μην ξεχνάτε κιόλας ότι αν έχετε πιο αραιά φρύδια αυτά θα θέλουν περισσότερη ένταση στη φρέσκο-μαυρισμένη επιδερμίδα σας. Τέλος, εκτός από το bronzer, το καλοκαίρι σας ταιριάζουν πολύ τα φρέσκα φούξια και κοραλλί ρουζ και κραγιόν που αξίζει να δοκιμάσετε!

Βάψιμο προσώπου για μελαχρινές

Ποιο τόνοι σας ταιριάζουν τον Χειμώνα

Το make up για μελαχρινές τον χειμώνα πρέπει να επικεντρώνεται στο να φέρετε πίσω την ζεστασιά στο πρόσωπό σας. Να επιλέγετε ζεστά makeup, πούδρες, ρουζ και concelear, ώστε να μην γκριζάρει το δέρμα σας. Φυσικά, να προσέχετε να υπάρχει κάποια ομοιομορφία μεταξύ του λαιμού και του προσώπου σας, γι’ αυτό μην επιλέξετε μία πολύ σκούρα απόχρωση makeup για τον χειμώνα. Επίσης το χειμώνα μπορείτε να πειραματιστείτε με τα σκούρα κραγιόν.

Σας πηγαίνουν σχεδόν όλα, αλλά όλες οι βαθιές αποχρώσεις του καφέ και του μπορντό γράφουν πολύ όμορφα πάνω σας. Ακόμα και τα πιο γκρι κραγιόν αν έχετε ζεστασιά στο πρόσωπό σας, θα σας πηγαίνουν!

Μακιγιάζ με κόκκινο κραγιόν
Insta: hindash

Καθημερινό makeup

Ένα γρήγορο καθημερινό μακιγιάζ για μελαχρινές επιδερμίδες μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας μόνο ένα προϊόν: το bronzer σας! Αφού έχετε κάνει την επιθυμητή σας βάση, θα τοποθετήσετε κυκλικά το bronzer σας στα ζυγωματικά, το κούτελο και κάτω από το πηγούνι σας για να σχηματιστεί και να ζεσταθεί το πρόσωπο σας.

Μετά το ίδιο προϊόν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν σκιά στα μάτια για ένταση και βάθος. Και για να τελειώσετε αυτό το εύκολο και διακριτικό μακιγιάζ για μελαχρινές επιδερμίδες, θα φορέσετε την μάσκαρα σας και ένα απλό ενυδατικό κραγιόν ή lipgloss nude.

Ροζ αποχρώσεις στα μάτια

Makeup βήμα-βήμα για σκουρόχρωμες γυναίκες

Παρακάτω βλέπουμε λοιπόν ένα μακιγιάζ για μελαχρινές βήμα βήμα, το οποίο είναι πιο επιτηδευμένο και ιδιαίτερο. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να το αναδημιουργήσετε τελείως, η βασική του ιδέα είναι να μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τα χρώματα!

Εδώ λοιπόν επιλέγουμε να δώσουμε μια καινούργια διάσταση στο απλό eyeliner κάνοντας το κόκκινο και για το ρουζ επιλέξαμε πάλι μία κοραλλί και έντονη απόχρωση που δεν τολμούν συχνά οι μελαχρινές γυναίκες.

Μακιγιάζ για μελαχρινές βήμα-βήμα

Προσθέτουμε μία ουδέτερη σωμών σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο. Με μία πορτοκαλί σκιά τονίζουμε το κόκκαλο του ματιού κατά μήκος του.Μακιγιάζ για μάτια

Τοποθετούμε μία σκούρα καφέ σκιά στο εξωτερικό του ματιού.Μακιγιάζ για μελαχρινές με καστανά μάτια

Τώρα για να κάνουμε κάτι διαφορετικό, μ’ ένα μαλακό μολύβι για τα χείλη, δημιουργούμε ένα χρωματιστό eyeliner! Τρίβω ένα μικρό πινελάκι πάνω στην γραμμή του για να φαίνονται πιο απαλές οι άκρες του.Μακιγιάζ για μαυρομάλλες

Το συγκεκριμένο βήμα είναι προαιρετικό και πιο δύσκολο! Απλά με το ίδιο πινελάκι και λίγη κόκκινη σκιά έφερα προς τα μέσα το κόκκινο χρώμα και δημιούργησα ένα μικρό τρίγωνο.Μακιγιάζ με ροζ αιλάινερ στο μάτι

Έπειτα πέρασα με το ίδιο πινελάκι την βάση του eyeliner με μαύρη σκιά για ένταση. Το μαύρο χρώμα το έβαλα και στις κάτω βλεφαρίδες και στο προαιρετικό τριγωνάκι για ομοιομορφία. Πριν κάνω την βάση μου καθάρισα με απλό νερό micellaire την ουρίτσα eyeliner για να γίνει πιο “κοφτερή”.Πως κάνουμε γραμμή αιλάινερ σε μελαχρινές

Στο πρόσωπο επιλέξαμε για τα ζυγωματικά κρεμώδες bronzer και ένα επίσης κρεμώδες κοραλλί ρουζ. Έτσι η επιδερμίδα της ζεστάθηκε και φωτίστηκε.Μακιγιάζ για μαύρα μάτια

Για τα χείλη επιλέξαμε ένα απαλό καφέ nude κραγιόν μ’ ένα ροζ χρυσό lipgloss.Μαύρα μαλλιά - makeup για καστανά μάτια

Φυσικά το μακιγιάζ για μαυρομάλλες δεν χρειάζεται να είναι πάντα τολμηρό και σέξι όπως το συγκεκριμένο, μπορείτε να παίξετε και με φυσικότερα και γλυκύτερα looks όπως τα προτείνομε παραπάνω!

Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου ή να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη δουλειά μου μπορείτε να με βρείτε στον λογαριασμό μου στο instagram: marietatzi.

Adblock
detector