Φροντίδα Τρίχας

Botox μαλλιών – όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη θεραπεία: τι είναι, πως γίνεται και πόσο κοστίζει

Το botox μαλλιών βοηθά στην επανόρθωση, συμβάλλει στην ενυδάτωση, στη λείανση και στην ελαστικότητα, και χαρίζει κίνηση και ζωντάνια. Η τρίχα μας ταλαιπωρείται καθημερινά, τόσο απ’ την φθορά των βαφών και του styling, όσο και απ’ τις εξωτερικές συνθήκες και το πέρασμα του χρόνου.

Το μπότοξ μαλλιών ως μια διαδεδομένη πια τεχνική μας βοηθά να ανακτήσουμε την υγεία των μαλλιών μας και να τα αφήνουμε να ανεμίζουν με αυτοπεποίθηση!

Η θεραπεία μπότοξ μαλλιών είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη και στο συγκεκριμένο άρθρο θα ενημερωθείτε πλήρως για όλα όσα σχετίζονται μ’ αυτήν.

Βotox μαλλιών – τι είναι

Τι είναι το μπότοξ μαλλιών; Η απάντηση είναι απλούστατη! Είναι μια θεραπεία αναδόμησης της τρίχας, με σκοπό να επαναφέρει τα κατεστραμμένα από τις βαφές και το styling μαλλιά, στην αρχική τους κατάσταση.

Οι συχνές αλλαγές στο χρώμα, η χρήση θερμότητας και προϊόντων styling, το απαιτητικό φορμάρισμα, αλλά και η φθορά του χρόνου, είναι υπεύθυνες για την αλλαγή της ποιότητας της τρίχας.

Εάν έχετε ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά είναι ότι πρέπει για εσάς.

Η θεραπεία botox μαλλιών καλό είναι να γίνεται από κάποιον ειδικό στο κομμωτήριο, καθώς έτσι θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη της, αυτά όμως θα τα πούμε και στη συνέχεια.

Ας δούμε πως γίνεται

Αρχικά, σκόπιμο είναι να αναφερθεί πως η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από 20 μέχρι 90 λεπτά, ανάλογα με το προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί. Τα βήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία είναι τα εξής:

Βήμα 1

Τα μαλλιά λούζονται με ουδέτερο σαμπουάν, χωρίς την χρήση κάποιου μαλακτικού, καθώς τα λέπια της τρίχας θα πρέπει να είναι ανοιχτά, προκειμένου να δεχτούν πλήρως την θεραπεία.

Βήμα 2

Στην πορεία χτενίζονται και διαιρούνται τμηματικά σε ίσα μέρη. Τοποθετείται το ειδικό υγρό της θεραπείας και τότε ξεκινά το απολαυστικό κομμάτι του μασάζ στο κεφάλι, αλλά και στα μήκη.

Βήμα 3

Μετά από μια σύντομη αναμονή, ξεπλένονται και στεγνώνονται τόσο όσο, ώστε να παραμείνουν νωπά.

Βήμα 4

Τοποθετούνται ανά τούφα, σε μια πρέσα που διαθέτει ειδικές πλάκες, προκειμένου το υγρό της θεραπείας να φτάσει ως και τα ενδότερα στρώματα της τρίχας. Τα μαλλιά σας πλέον είναι τόσο εντυπωσιακά, όσο και στις διαφημίσεις!

Πόσο διαρκεί το μπότοξ μαλλιών και πως το διατηρώ

Το botox μαλλιών πόσο διαρκεί, εξαρτάται από τη φθορά που έχει υποστεί η τρίχα σας. Όσο πιο κατεστραμμένη είναι τόσο μικρότερη διάρκεια θα έχει. Σε γενικές όμως γραμμές κρατάει από 2 έως 5 μήνες.

Η θεραπεία καλό είναι να επαναληφθεί 3-4 φορές, εντός ενός το πολύ δύο μηνών. Όσο πιο ταλαιπωρημένο είναι το τριχωτό της κεφαλής σας, τόσο περισσότερες θα είναι οι απαιτούμενες θεραπείες.

Η συχνότητα όμως αυτή μειώνεται, όσο η κατάσταση της τρίχας βελτιώνεται. Τα διαστήματα που αναφέρουμε ανταποκρίνονται για τα αρχικά στάδια της θεραπείας.

Η συνεννόηση με τον κομμωτή για την συνέχεια της θεραπείας είναι απαραίτητη. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία στην καθημερινή σας ρουτίνα μετά την θεραπεία. Τόσο η βαφή, όσο και το styling μπορούν να γίνονται κανονικά.

Περιορισμός δεν υπάρχει ούτε στα χτενίσματα, ούτε στην χρήση θερμότητας. Φυσικά, η περιποίηση με μάσκες, μαλακτικά ή λαδάκια είναι πάντα ωφέλιμη.

Tip: Να λούζεστε με σαμπουάν χαμηλής ή και καθόλου περιεκτικότητας σε θειικό άλας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον πλούσιο αφρό κατά την διάρκεια του λουσίματος, που τελικά βλάπτει τα μαλλιά. Η αποφυγή λοιπόν των προϊόντων αυτών είναι μια καλή επιλογή.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας

Botox θεραπεία μαλλιών ή αλλιώς ένα μικρό θαύμα. Προσφέρει ενυδάτωση σε βάθος και αντιγήρανση. Αναζωογονεί τη ταλαιπωρημένη τρίχα, δίνοντας μια μοναδική αίσθηση απαλότητας. Η λάμψη και ο όγκος που αποκτάται μετά την θεραπεία, είναι εμφανής, ενώ είναι ιδανικό για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα όπως η τριχόπτωση, η πιτυρίδα και η ξηροδερμία.

Τα μαλλιά σας μετά την θεραπεία θα είναι υγιή και λεία, χωρίς να φριζάρουν. Η ελαστικότητα που αποκτούν συμβάλλει στην μείωση του σπασίματος της τρίχας και κατ’ επέκταση στην μείωση της ψαλίδας.

Όλα αυτά σημαίνουν, πλούσια και μακριά μαλλιά χωρίς κόπο. Ξεχάστε την αδύναμη και θαμπή τρίχα, τώρα μπορείτε να αποκτήσετε την εμφάνιση που πάντα ονειρευόσασταν.

Με λίγα λόγια, το μπότοξ μαλλιών τι είναι; Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας. Θα σας ευγνωμονεί για πολύ καιρό μετά!

Αρνητικά – ποιοι να μη το κάνουν

Το botox μαλλιών αρνητικά θα λέγαμε ότι δεν έχει, καθώς δεν περιορίζει τον χρήστη.

Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι γυναίκες που εγκυμονούν καλό είναι να μην κάνουν την θεραπεία μπότοξ. Το ίδιο ισχύει και για άτομα που εμφανίζουν αλλεργίες στα συστατικά του προϊόντος ή που έχουν εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα. Γι’ αυτό μια τοπική δοκιμή πριν την χρήση σε όλο το κεφάλι, είναι ιδανική.

Επίσης, δεν ενδείκνυται για άτομα που θέλουν μαζί με την θεραπεία να αποκτήσουν ίσια μαλλιά, καθώς το μπότοξ δεν στοχεύει στο ίσιωμα.

Θεραπεία μπότοξ μαλλιών και τριχόπτωση

Το μπότοξ μαλλιών βοηθάει στην τριχόπτωση, αφού ενισχύει τόσο το μήκος, όσο και το θύλακα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους τρίχας.

Οι θρεπτικές ουσίες που διαθέτει το μείγμα της θεραπείας απορροφόνται απ’ το τριχωτό της κεφαλής και σε συνδυασμό με το μασάζ που γίνεται, τονώνεται η μικροκυκλοφορία του αίματος, γεγονός που αποτρέπει την τριχόπτωση. Η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος οδηγεί παράλληλα και στην γέννηση νέων τριχών, που είναι πιο γερές από τις παλιές, ταλαιπωρημένες τρίχες.

To botox μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης είτε λόγω ηλικίας, καθυστερώντας την πτώση, είτε λόγω άλλων δερματικών ή βιολογικών παραγόντων, πέραν της καταστροφής απ’ την αλόγιστη χρήση βαφών και θερμότητας.

Φυσικά, η συμβουλή ενός ειδικού είναι απαραίτητη, καθώς οι υπερβολικές θεραπείες μπότοξ μαλλιών, μπορούν να επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Το αδυνάτισμα της τρίχας, το σπάσιμο και το αίσθημα «βάρους» μπορεί να συμβεί αν δεν λαμβάνονται υπόψιν οι συστάσεις που ορίζει το ίδιο το προϊόν για την ορθή του χρήση.

Προϊόντα για μπότοξ μαλλιών

Τα προϊόντα για μπότοξ μαλλιών με υαλουρονικό είναι αρκετά διαδεδομένα τον τελευταίο καιρό, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητά και τα προϊόντα botox μαλλιών με κερατίνη, καθώς πραγματοποιούν την θεραπεία ενισχύοντας την τρίχα με δύο πολύτιμα συστατικά για υγιή ανάπτυξη.

Τι προϊόντα χρησιμοποιούμε

Τα botox μαλλιών προϊόντα, μπορεί να είναι σαμπουάν, μάσκες, μαλακτικά ή αμπούλες.

  • Τα σαμπουάν ανοίγουν τα λέπια της τρίχας, έτσι ώστε να καθαριστεί εις βάθος, ενώ βοηθούν στο να εισχωρήσουν τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας.
  • Το μαλακτικό βοηθά στο να κλείσουν τα λέπια της τρίχας, κρατώντας την θεραπεία στο εσωτερικό της.
  • Οι αμπούλες αφορούν μια θεραπεία πιο εξειδικευμένη, όπως είναι για παράδειγμα οι αμπούλες τριχόπτωσης.

Τι συστατικά περιέχουν και πως βοηθάνε

Τα συστατικά που υπάρχουν στα μπότοξ μαλλιών προϊόντα, προκειμένου να ενυδατώσουν την τρίχα, εμπεριέχουν υαλουρονικό νάτριο, ενώ το θαλάσσιο κολλαγόνο συμβάλει στο να γεμίσει τα σημεία της τρίχας που έχουν καταστραφεί.

Η ενδυνάμωση της τρίχας επιτυγχάνεται με κερατίνη τύπου «cashmere», ενώ το σύμπλεγμα «volumins» ενισχύει τον όγκο.

Τα αμινοξέα κερατίνης βοηθούν επίσης στην ενυδάτωση και στην διατήρησή ενώ η πανθενόλη θωρακίζει την τρίχα και την κάνει ελαστική. Την λογική της ενυδάτωσης ακολουθεί και η βιταμίνη Ε, που έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες και τέλος οι quatemized esters φροντίζουν για τον έλεγχο του φριζαρίσματος.

Μη ξεχνάτε πως υπάρχει και ο πατροπαράδοτος τρόπος να ενισχύσετε την τρίχα με βιταμίνες για μαλλιά.

Τα καλύτερα προϊόντα – σετ μπότοξ μαλλιών

Σας προτείνουμε ένα σετ μπότοξ μαλλιών σε αμπούλες, που βοηθούν στην ενυδάτωση, στην ενδυνάμωση και στην μακροβιότητα της τρίχας, ενώ συμβάλλουν και στην πρόληψη ή στην μείωση της πιτυρίδας.

1. Kérastase Specifique Abundant Cure Anti-Pelliculaire 12×6 ml (τιμή: από 30 €): συνιστά την χρήση 3 αμπούλων / εβδομάδα για 4 εβδομάδες συνολικά.
Η χρήση μπορεί να γίνει σε λουσμένα ή στεγνά μαλλιά, με το άδειασμα μιας αμπούλας στις ρίζες και τοπικό μασάζ.

2. Majestic Hair Botox Complete Kit 1000 ml (τιμή: από 300 €): πρόκειται για την κορυφαία επιλογή προϊόντος για botox, που προτιμούν και διάσημοι αστέρες. Είναι μια θεραπεία βαθιάς αποκατάστασης και θρέψης, με σύμπλεγμα κερατίνης, η οποία βοηθά στο ίσιωμα και στην λείανση των μαλλιών.

Που μπορώ να κάνω botox μαλλιών

Μπορείτε να κάνετε στα περισσότερα κομμωτήρια, ενώ υπάρχει και η επιλογή της θεραπείας στο σπίτι.

Πως μπορώ να κάνω botox μαλλιών στο σπίτι

Η θεραπεία botox μαλλιων στο σπιτι με προϊόντα που θα προμηθευτείτε εσείς είναι μια επιλογή που θα σας επιτρέψει να περιποιηθείτε οι ίδιοι την υγεία των μαλλιών σας.

Μπορείτε να αγοράσετε τα κατάλληλα προϊόντα botox μαλλιών απ’ το φαρμακείο ή και διαδικτυακά και να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που δίνονται στην κάθε συσκευασία (στο τέλος του άρθρου σας προτείνουμε μερικά από αυτά).

Εναλλακτικά, αν επιθυμείτε μια θεραπεία botox μαλλιών τιμή χαμηλή και 100 % φυσική, σας προτείνουμε μια συνταγή με σπιτικά υλικά, που θα ενδυναμώσει τα μαλλιά σας, θα τα μακρύνει και θα μειώσει την τριχόπτωση.

Θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση:
1. Φτιάχνετε ένα αφέψημα απ’ την μίξη των δύο ειδών τσάι και συλλέγετε ένα φλυτζάνι απ’ την συνολική ποσότητα.
2. Το τοποθετείτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βάζο και αναμειγνύετε, ώσπου να ομογενοποιθούν.
3. Καλό θα είναι το αφέψημά σας να το τοποθετείστε στο βάζο χλιαρό, για να μην αλλοιώσει τους κρόκους αυγού, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας.
4. Αφήστε το μείγμα από μισή ώρα και πάνω και στην συνέχεια ακολουθήστε την τυπική σας περιποίηση. Όσο περισσότερο μπορείτε να το αφήσετε, τόσο το καλύτερο.

Extra tips:
1. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από ελαίου αργκάν ή  αμυγδαλέλαιου ή αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, για να βελτιώσετε την ποιότητα και να τα μακρύνετε πιο γρήγορα.
2. Το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της πυκνότητας, αλλά και να συμβάλλει στην μείωση της τριχόπτωσης.
3. Εάν διαθέτετε λιπαρά μαλλιά, εφαρμόστε το προϊόν στα μήκη μόνο.

Μπότοξ μαλλιών στα κομμωτήρια

Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή, αφού θα αφεθείτε στα χέρια ενός ειδικού. Η διαδικασία είναι ακριβώς όπως την έχουμε περιγράψει μέχρι τώρα. Εν συντομία:

Η / ο κομμώτρια / της ξεκινάει εφαρμόζοντας ένα σαμπουάν το οποίο ανοίγει τα «λέπια» της τρίχας ή αλλιώς το περιτρίχιο. Στη συνέχεια κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και απλώνει το προϊόν τούφα τούφα, από τη ρίζα έως τις άκρες. Τέλος εξαρτάτε από τη θεραπεία άλλες φορές ξεπλένεται και άλλες φορές ο ειδικός επιλέγει να στεγνώσει τα μαλλιά σας χωρίς να τα ξεβγάλει.

Να θυμάστε πως μόνο ένας hair specialist θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε ολοκληρωμένα τι είναι το μπότοξ και θα σας καθοδηγήσει σωστά για την επιλογή της θεραπείας που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Ποιες είναι οι διαφορές με την κερατίνη

Το botox μαλλιών δεν θα πρέπει να συγχέεται με την θεραπεία κερατίνης, καθώς μεταξύ τους υπάρχουν διαφορές, τόσο στον σκοπό για τον οποίο γίνονται, όσο και στα βήματα συντήρησης που θα πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά και στα συστατικά που περιέχουν.

Η βασική διάκριση έγκειται στο γεγονός ότι το μπότοξ μαλλιών περιέχει αποκλειστικά φυσικά συστατικά, που προσφέρουν ενδυνάμωση, ενώ η θεραπεία κερατίνης, επειδή στοχεύει και στο ίσιωμα, χρησιμοποιεί φορμαλδεΰδη, που είναι ένα άκρως χημικό και καρκινογόνο προϊόν.

Η θεραπεία κερατίνης, ανεξάρτητα απ’ την φυσική φόρμα των μαλλιών, ισιώνει την τρίχα και την κάνει να στέκεται, εξαιτίας της φορμαλεϋδης. Το μπότοξ από την άλλη δεν ισιώνει την τρίχα, αλλά αναδεικνύει την φυσική της μορφή.

Να σημειώσουμε όμως ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο και θεραπείες κερατίνης χωρίς φορμαλδεΰδη, που καλό είναι να τις προτιμάτε.

Η θεραπεία κερατίνης δεν συνίσταται στην πολύ κατεστραμμένη τρίχα, ενώ το μπότοξ είναι πιο σωστή επιλογή γι’ αυτές τις περιπτώσεις, καθώς φροντίζει για το εσωτερικό των μαλλιών. Η κερατίνη είναι κατάλληλη επιλογή για τα άτομα που επιθυμούν οπωσδήποτε ίσια χτενίσματα. Υπάρχουν κάποιοι ακόμα περιορισμοί, εκτός από το styling, όπως η διαδικασία λουσίματος ή βαφής μετά την θεραπεία.

Ακόμα, είναι πιο χρονοβόρα απ’ ότι το μπότοξ, αλλά χρειάζεται μία μόνο επίσκεψη, ενώ η διάρκεια των αποτελεσμάτων τους είναι σχεδόν ίδια.

Θεραπεία botox μαλλιών τιμή

Στο μπότοξ μαλλιών τιμή σταθερή δεν υπάρχει, καθώς διαφέρει ανάλογα με το κομμωτήριο, αλλά και τον αριθμό των επισκέψεων που θα χρειαστεί να κάνετε.

Στο botox μαλλιών κόστος εξαρτάται απ’ το αν θα ακολουθήσετε την θεραπεία με κάποιον ειδικό ή αν θα προτιμήσετε τα εξειδικευμένα προϊόντα για μια περιποίηση στο σπίτι.

  • Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε κάποιο κομμωτήριο, η botox μαλλιών τιμή ανά επίσκεψη κυμαίνεται από 10 έως 60 €. Στην τιμή παίζει ρόλο τόσο το μήκος των μαλλιών σας, όσο και το μέγεθος της φθοράς που έχουν υποστεί.
  • Αν προτιμήσετε να τα φροντίσετε μόνοι σας με μια κατάλληλη μάσκα, οι τιμές ξεκινάνε από 7 € και μπορούν ακόμα και να ξεπεράσουν τα 150 €, αν μιλάμε για μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

Αν υπολογίσουμε τον αριθμό των θεραπειών που θα χρειαστεί να κάνετε στο κομμωτήριο, συγκριτικά με την αγορά ενός καλού προϊόντος για botox μαλλιών στο σπίτι, τότε το κόστος είναι περίπου ίδιο. Οπότε το κομμωτήριο ίσως είναι καλύτερη επιλογή για εσάς.

Αν πάλι ενδιαφέρεστε για botox μαλλιών προϊόντα, με σκοπό την επιπλέον περιποίηση τις ημέρες που θέλετε να φροντίσετε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας, τότε η θεραπεία στο σπίτι είναι η κατάλληλη για τις ανάγκες σας.

Τα μαλλιά μας θέλουν και αυτά την φροντίδα που τους αρμόζει, καθώς ταλαιπωρούνται συνεχώς. Αν μπορούμε να μειώσουμε τις βαφές ή την θερμότητα είναι ιδανικό.
Φυσικά έχουμε την δυνατότητα να τους προσφέρουμε μια θεραπεία μπότοξ που ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες είτε στο κομμωτήριο, είτε στο σπίτι και να τα δούμε και πάλι υγιή και δυνατά.
Πέραν όμως της εξωτερικής φροντίδας, θα πρέπει να θυμόμαστε να τρεφόμαστε ισορροπημένα, να πίνουμε πολύ νερό, να προσέχουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία, να απολαμβάνουμε την ζωή και να χαμογελάμε και τότε θα είναι και τα μαλλιά μας ικανοποιημένα.

Adblock
detector