Φροντίδα Τρίχας

Ψαλίδα στα μαλλιά – τι είναι, θεραπεία και αντιμετώπιση με τα καλύτερα προϊόντα DIY και εμπορίου

Κατά την διάρκεια όλου του χρόνου αλλά ιδιαίτερα στην διάρκεια του καλοκαιριού, τα μαλλιά σας μπορούν να υποστούν πολλές αρνητικές συνέπειες λόγω του ηλίου, των προϊόντων styling που χρησιμοποιούμε, της θερμότητας, του θαλασσινού νερού και αλατιού ή του χλώριού της πισίνας.

Αυτό οδηγεί στην ψαλίδα στα μαλλιά και σε ξηρότητα. Για να αποφύγετε αυτές τις αρνητικές συνέπειες μπορείτε να λάβετε κάποιες απλές προφυλάξεις έτσι ώστε τα μαλλιά σας να δείχνουν και να είναι πάντα ενυδατωμένα, λαμπερά και υγιή.

Ένα πολύ βασικό εργαλείο στην μάχη αυτή είναι να χρησιμοποιείτε κατάλληλα προϊόντα για την ψαλίδα στα μαλλιά.

Τι είναι η ψαλίδα στα μαλλιά

Η ψαλίδα δεν χρειάζεται μεγάλη παρουσίαση. Αν τα μαλλιά σας δεν καταλήγουν σε ίσια, λεία και καθορισμένα μαλλιά αλλά σε μία μίξη με σπασμένες άκρες, τότε ναι, υποφέρετε από ψαλίδα. Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό σε αυτή την κατάσταση, όλοι σχεδόν πάσχουμε από αυτό.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στο σπάσιμο των άκρων. Πάμε να δούμε μαζί αναλυτικά πως δημιουργείται η ψαλίδα στα μαλλιά:

• Οι συχνές χημικές επεξεργασίες όπως οι βαφές, οι περμανάντ και άλλα.

• Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά πιστολάκι και θερμικές συσκευές styling μαλλιών που αφυδατώνουν την τρίχα.

• Βίαιες και ατσούμπαλες κινήσεις κατά το χτένισμα.

• Το δυνατό τρίψιμο με την πετσέτα.

• Τα σπασμένα άκρα, συνήθως έρχονται με το πέρασμα του χρόνου, οπότε συνιστάται, ιδιαίτερα, να έχετε κάνει ήδη κάποια κόλπα, για να καθυστερήσετε την άφιξή τους.

Οι άκρες των μαλλιών, είναι πολύ πιο μακριά από τη ρίζα, οπότε, όπως είναι και φυσικό, είναι αυτές που θα έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βλάβη με το πέρασμα του χρόνου.

Ψαλίδα στα μαλλιά αντιμετώπιση

Και αφού μάθαμε τι είναι η ψαλίδα στα μαλλιά, προχωράμε στο επόμενο βήμα. Εάν θέλετε να ξεχάσετε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα και να αφήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν δυνατά και υγιή, ακολουθήστε τις παρακάτω λύσεις που σας προτείνουμε και για να ξεφορτωθείτε την ψαλίδα μία και καλή.

Ξεκινάμε, δείχνοντας σας πως φεύγει η ψαλίδα στα μαλλιά. Δείτε αυτά τα μικρά αλλά θαυματουργά κόλπα, τα οποία θα κάνουν την τρίχα σας αξιοζήλευτη. Ακολουθούν οι συμβουλές μας για την επίλυση αυτού του προβλήματος που όλους μας ανησυχεί τόσο πολύ.

Κάνουμε μαλακές κινήσεις

Αντιμετωπίστε τα μαλλιά σας με αγάπη και φροντίδα. Σταματήστε να τα βουρτσίζετε σκληρά και δυνατά, τα μαλλιά σας χρειάζονται πολλή προσοχή.

Ξεκινήστε, να βουρτσίζετε, από τις άκρες των μαλλιών, και συνεχίστε να ανεβαίνετε σιγά-σιγά προς τα πάνω, μέχρι να έχετε όλα τα μαλλιά σας καλά χτενισμένα και χωρίς κόμπους. Ένα πολύ σημαντικό μέρος είναι το καθημερινό βούρτσισμα των μαλλιών. Ιδανικά, θα πρέπει να τα βουρτσίζετε τα μαλλιά σας δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ και τουλάχιστον για ένα με δύο λεπτά.

Επιλέγουμε τη σωστή χτένα

Εάν έχετε μακριά ή μαλλιά μέχρι τους ώμους και είναι αρκετά πυκνά, μια μεγάλη βούρτσα είναι η καλύτερη επιλογή. Αν από την άλλη πλευρά, έχετε πολύ λεπτότερα ή κοντύτερα μαλλιά, μια μικρότερη ή φαρδύτερη χτένα θα είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Λέμε ναι στο conditioner!

Χρησιμοποιήτε μαλακτικό μαλλιών σε κάθε σας λούσιμο για να είναι τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και να μπορείτε να τα ξεμπλέξετε πολύ πιο εύκολα, μετά από κάθε λούσιμο.

Είναι αυτονόητο, ό,τι αφήνει τα μαλλιά τόσο απαλά, ώστε η χτένα ή η βούρτσα να μπορεί να γλιστράει εύκολα, ανάμεσα, στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να τα καταστρέφει.

Πίνουμε νερό

Όχι μόνο είναι σημαντικό να έχετε ενυδατωμένα μαλλιά εξωτερικά, αλλά η ενυδάτωση στο εσωτερικό τους είναι σχεδόν ακόμη περισσότερο απαραίτητη.

Πίνετε πολύ νερό, θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να είναι πολύ πιο λαμπερά και απαλά και επιπλέον, το σώμα σας και γενικότερα η υγεία σας, θα σας ευχαριστούν.

Προσέχουμε το σαμπουάν

Μην το παρακάνετε με το σαμπουάν, χρησιμοποιήστε όσο είναι αρκετό για να καθαρίσει το τριχωτό της κεφαλής.

Μην νομίζετε ότι η χρήση περαιτέρω σαμπουάν είναι συνώνυμη με καθαρότερα μαλλιά, το μόνο πράγμα που θα επιτύχετε με την υπερβολική χρήση του, είναι ότι τα μαλλιά σας θα χάσουν την φυσική τους προστασία.

Less is more (Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο) που λένε και οι Άγγλοι.

Η τριβή μας κάνει κακό

Για να απομακρυνθεί η περίσσεια ποσότητα του νερού, μετά το πλύσιμο του κεφαλιού σας, είναι καλύτερο, να ταμπονάρετε ελαφρά με την πετσέτα, χωρίς να την τρίβεται.

Όσο πιο μαλακά αντιμετωπίζετε τα μαλλιά σας και με θαλπωρή, τόσο πιο ευγνώμων θα είναι και αυτά.

Ο ήλιος και το κρύο είναι εχθροί μας

Γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι ο ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός για τα μαλλιά μας, όπως βέβαια και το κρύο.

Εάν πηγαίνετε στην παραλία, περπατάτε στα βουνά, ή απλά τρέχετε έξω, προστατεύστε τα μαλλιά σας, όσο περισσότερο μπορείτε.

Στην αγορά υπάρχουν πολύ καλά προϊόντα (αντιηλιακά για μαλλιά) που ενυδατώνουν και εμποδίζουν τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, από το να τα κάψει.

Θα ήταν επίσης σκόπιμο, να τα καλύψετε με ένα καπέλο ή ένα φουλάρι. Η προστασία του τριχωτού της κεφαλής και η αποτροπή τους από το κάψιμο, είναι μια μεγάλη επένδυση για το μέλλον τους.

Προσέχουμε στην πόλη

Η πόλη επηρεάζει την υγεία των μαλλιών.

Η περίσσεια ποσότητα χλωρίου στο νερό είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ληφθεί υπόψη. Δεν εξαρτάται βέβαια, η υγεία τους, μόνο από το νερό της πόλη σας.

Η ρύπανση του περιβάλλοντος (το καυσαέριο με λίγα λόγια) ή η ξηρότητά του είναι παράγοντες που θα επηρεάσουν επίσης τα αγαπημένα σας μαλλιά.

Επομένως, εάν υπάρχει πολλή ρύπανση, θα πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας όσο καλύτερα μπορείτε.

Αποφεύγουμε τη θερμότητα

Αν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς της χρήση των θερμικών συσκευών θα είναι ότι καλύτερο για την προστασία των ταλαιπωρημένων μαλλιών σας.

Γνωρίζοντας, βέβαια ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό, είναι επίσης, πολύ σημαντικό να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία των συσκευών των μαλλιών σας για να αποφύγετε τυχόν ζημιές.

Πολλά από αυτά φτάνουν σε θερμοκρασίες έως 230ºC, αλλά για τα μαλλιά σας θα ήταν κάτι περισσότερο από ιδανικό, να χαμηλώσετε τους βαθμούς στους 180 ή ακόμα και λιγότερο.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η ζημία που προκαλείται από την υπερβολική θερμότητα. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι το θερμοπροστατευτικό που έχετε επιλέξει είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά του άψογα.

Αγαπάμε τις μάσκες

Την μάσκα μαλλιών, δεν πρέπει ποτέ να την ξεχνάτε, όπως και το μαλακτικό. Θα πρέπει να εφαρμόσετε μία ειδική για τα ταλαιπωρημένα, κατεστραμμένα ή ξηρά μαλλιά. Μια με δύο φορές την εβδομάδα, είναι αρκετό.

Μην το παρακάνετε, δεν είναι καλό να τις χρησιμοποιείτε καθημερινά. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε το μαλακτικό και μία με δύο φορές την εβδομάδα να εφαρμόζετε τη μάσκα.

Επιλέγουμε σωστές θεραπείες κομμωτηρίου

Ρωτάμε την κομμώτρια/τη μας τι θεραπείες δουλεύει και ποιες μας προτείνει για τα μαλλιά μας. Δεν κάνουν όλες οι θεραπείες για όλα τα μαλλιά. Μπορεί μια θεραπεία όπως η κερατίνη για παράδειγμα να βοήθησε τη φίλη σας που έχει σγουρή χοντρή τρίχα, αλλά να καταστρέψει τα δικά σας μαλλιά που είναι λεπτά και αδύνατα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ειδικός και μόνο είναι ο κατάλληλος, αφού δει τα μαλλιά μας από κοντά, να μας προτείνει να κάνουμε κάποια θεραπεία κατά της ψαλίδας στο κομμωτήριο!

Το μυστικό για την έντονη ψαλίδα στα μαλλιά είναι το ψαλίδι

Για την ψαλίδα στα μαλλιά αντιμετώπιση με το ψαλίδι είναι η καλύτερη λύση. Ξεκινώντας από το μηδέν, σε αυτήν την περίπτωση, είναι οδυνηρό αλλά πολλές φορές, το ιδανικό. Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, η κοπή των μαλλιών, θα είναι η καλύτερη λύση

Όλα τα μαλλιά πρέπει να κόβονται τακτικά για να φαίνονται και καλύτερα. Γενικά, τα κοντά μαλλιά πρέπει να κόβονται κάθε 4-6 εβδομάδες, τα μακρύτερα μαλλιά πρέπει να κόβονται ανά 8-10 εβδομάδες αλλιώς αναπτύσσουν σπασμένες άκρες μαλλιών και ψαλίδα.

Πως κόβουμε την ψαλίδα

Πως κόβουμε τις κατεστραμμένες άκρες μαλλιών

Τώρα που ξέρετε, ποιες είναι οι κύριες αιτίες αλλά και πώς να την αποτρέψετε, ήρθε η ώρα να μάθουμε πώς κόβουμε τη ψαλίδα στα μαλλιά στο σπίτι με το ψαλίδι αλλά και στο κομμωτήριο με τα μηχανήματα.

Στο σπίτι με το ψαλίδι (βήμα-βήμα)

Γενικά, το κόψιμο των μαλλιών στο σπίτι, δεν είναι κάτι το οποίο προτείνουμε και αυτό γιατί:

1. Επειδή η μία πλευρά των μαλλιών μας είναι ελαφρώς μικρότερη από την άλλη πλευρά, προσπαθώντας να ισοσταθμίσετε και τις δύο πλευρές, να δημιουργείται ένα χάος. Αυτό που έμοιαζε με ένα απλό κόψιμο λίγων εκατοστών, φαντάζει κάποιος άθλος.

2. Το ψαλίδι κομμωτηρίου έχει σχεδιαστεί, για να κόβει μόνο τα μαλλιά και όχι να είναι γενικής χρήσης, όπως αυτό που έχουμε στο σπίτι μας. Όταν θα κόβονται τα μαλλιά σας, δεν θα κλείνετε εντελώς την άκρη της ψαλίδας, οπότε δεν θα τερματίζεται και εντελώς το πρόβλημα.

Βήμα 1ο: διαλέξτε εργαλείο

Tο πρώτο που θα χρειαστείτε είναι να συλλέξετε τα κατάλληλα εργαλεία και μηχανήματα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε κοφτερά ψαλίδια που επιτρέπουν μία ακριβή κοπή των μαλλιών.

Ένα απλό ψαλίδι απλά θα μετακινήσει τα άκρα και δεν θα στοχεύσει να πάρει την ψαλίδα, με σκοπό την διόρθωση των μαλλιών. Επίσης, ένα ψαλίδι που κόβει άσχημα, μπορεί να κάνει τα άκρα να φαίνονται ατημέλητα.

Εάν δεν έχετε καλά ακονισμένα ψαλίδια στο σπίτι, θα ήταν καλύτερο να αγοράσετε ένα επαγγελματικό ψαλίδι κομμωτηρίου, μέσα από το διαδίκτυο ή σε κάποια από τις αγορές που είναι ανοιχτές προς το κοινό. Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας μια λεπτή η οδοντωτή χτένα.

Βήμα 2ο: βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά;

Tο δεύτερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι για να κόψετε τα μαλλιά σας σωστά είναι απαραίτητο να έχετε καθαρά, στεγνά και χτενισμένα μαλλιά.

Μπορεί να υποκύψετε στον πειρασμό να κόψετε βρεγμένα τα μαλλιά σας όπως γίνεται στα επαγγελματικά σαλόνια ομορφιάς και στα κομμωτήρια. Όμως, πρέπει να έχετε στο νου σας ότι αν και οι κομμωτές το κάνουν με αυτόν τον τρόπο για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευκρίνεια και ακρίβεια, έχουν την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία και γνώση.
Γνωρίζουν πώς να κόβουν σωστά τα μαλλιά κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Στην περίπτωσή μας, που δεν έχουμε την απαραίτητη εμπειρία στο κόψιμο των μαλλιών είναι προτιμότερο να τα στεγνώσουμε και να τα χτενίσουμε όπως κάνουμε συνήθως.

Έτσι, μπορούμε να έχουμε ένα προσεκτικότερο όραμα ως προς το τι μπορούμε να επιτύχουμε.

Επιπλέον, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αν κόψουμε βρεγμένα τα μαλλιά μας διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο να τα κόψουμε πιο κοντά από ότι αποσκοπούσαμε αρχικά. ‘

Όταν στεγνώνουν τα μαλλιά, συρρικνώνονται ελαφρώς και δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πραγματικό μήκος από το κόψιμο που έχουμε κάνει.

Βήμα 3ο: κόψτε τα μαλλιά

Όταν αρχίζετε να τα κόβετε είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να το κάνετε σταδιακά. Δηλαδή, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα πάρετε όλα τα μαλλιά μαζί με ένα μόνο πέρασμα.

Έτσι, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε το κούρεμα χωρίζοντας τις τούφες των μαλλιών σας σε μικρά τμήματα και να προχωράτε σταδιακά καθώς διασφαλίζετε ότι δεν κάνετε κάποιο λάθος.

Ξεκινήστε κόβοντας ένα ελάχιστο μήκος (ένα εκατοστό) και επεκτείνετε το κόψιμο ενώ παράλληλα ελέγχεται και το σχήμα που λαμβάνουν.

Το πιο άνετο είναι να ξεκινήσετε από μπροστά για να δουλέψετε αρχικά στα μπροστινά τμήματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Για μεγαλύτερη άνεση, συνιστάται να μαζέψετε τα υπόλοιπα μαλλιά με ένα κλιπ μαλλιών, τύπου clammer (κλάμερ), εάν αυτό είναι δυνατόν, για να μην σας εμποδίζουν άσκοπα.

Πώς να τοποθετήσετε το ψαλίδι

Όπως φαίνεται, ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια ευθεία ή επίπεδη κοπή είναι να χτενίσετε κάθετα και να σύρετε τα δάχτυλά σας κάτω από τη χτένα για να επισημάνετε πού ακριβώς θα κόψετε (όπως κάνουν στο κομμωτήριο).
Πως να κόψω την ψαλλίδα

Αν αντίθετα, θέλετε πιο φιλαριστά μαλλιά, τα μαλλιά πρέπει να τα σηκώσετε οριζόντια (ανυψώνοντάς τα) και να κόβετε παράλληλα δίνοντας τους φιλαριστό σχήμα.

Για να κόψουμε τις άκρες άνισες, μια τεχνική που θα μας δώσει ένα πιο φυσικό φινίρισμα και θα μας βοηθήσει να κρύψουμε, τυχόν κάποια λάθη, θα πρέπει να σηκώσουμε κάθε τούφα οριζόντια και να κόψουμε με το ψαλίδι παράλληλα με τα μαλλιά.

Εάν θέλετε να φιλαρίσετε το μπροστινό μέρος των μαλλιών και να πλαισιώσετε το πρόσωπο με λίγη περισσότερη κίνηση, θα πρέπει να τοποθετήσετε το ψαλίδι εντελώς κάθετα και παράλληλα με το πρόσωπο σας έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα φιλαριστό αποτέλεσμα.

Με κουρευτική μηχανή

Για να κάνετε μια δουλειά σωστά χρειάζεστε τα σωστά εργαλεία, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα, όταν πρόκειται να κόψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι. Επιλέγοντας το ιδανικό, κουρευτικό εργαλείο και γνωρίζοντας πώς να το χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά διασφαλίζετε ότι θα επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, με ευκολία.

Κόψιμο με κουρευτική μηχανή

Βήμα 1: επιλέξτε το σωστό μέγεθος

Για να επιλέξετε τη σωστή κουρευτική μηχανή, σκεφτείτε τα στυλ μαλλιών που θέλετε να δημιουργήσετε τώρα και στο μέλλον.

Για να κόψετε και να δημιουργήσετε ανδρικά κουρέματα διαφορετικού μήκους, τα περισσότερα προϊόντα περιλαμβάνουν διάφορες χτένες και άλλα αξεσουάρ, ενώ μερικά σας επιτρέπουν επίσης να προσαρμόσετε τη γωνία της λεπίδας όπως σας βολεύει καλύτερα.

Αυτό είναι χρήσιμο όταν θέλετε να επιτύχετε ένα ομοιόμορφο μήκος σε όλο σας το κεφάλι.

Βήμα 2: στεγνώστε καλά τα μαλλιά

Τα βρεγμένα είναι πρακτικά αδύνατον να κοπούν με κουρευτική μηχανή, οπότε μην το δοκιμάζετε καν.

Το καλό στέγνωμα με πετσέτες αποτρέπει τη σκουριά στις λεπίδες κοπής της μηχανής κουρέματος και καθιστά πολύ πιο εύκολο για εσάς να επιτύχετε το στυλ που επιθυμείτε.

Βήμα 3: προσοχή στο πρώτο κόψιμο

Πριν τα κόψετε, συνδέστε την κατάλληλη χτένα για το μήκος που επιθυμείτε.

Συνιστάται, να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη μακρύτερη χτένα για ολόκληρο το κεφάλι και στη συνέχεια, σταδιακά να χρησιμοποιήσετε τις πιο κοντές χτένες για τις κοντύτερες τρίχες των μαλλιών.

Κρατήστε την κουρευτική μηχανή με τις λεπίδες στραμμένες προς τα κάτω και το άκρο της χτένας να αγγίζει ελαφρά το τριχωτό της κεφαλής σας.

Για πιο βέλτιστο κόψιμο, μετακινήστε την κουρευτική μηχανή, προς την αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης των μαλλιών σας έτσι ώστε η χτένα να κατευθύνει όσο το δυνατόν περισσότερα μαλλιά προς τις λεπίδες της μηχανής με κάθε πέρασμα.

Βήμα 4: κρατήστε σταθερό το μηχάνημα

Ακόμα κι αν πηγαίνετε αρκετά αργά, το κόψιμο των μαλλιών σας θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

βιάζεστε πολύ ίσως χρειαστεί να ζήσετε με τα λάθη σας για αρκετό καιρό, οπότε χρειάζεστε ιδιαίτερη προσοχή.

Ένας σταθερός ρυθμός εμποδίζει τα μαλλιά να αγγίξουν το τριχωτό της κεφαλής και σας βοηθούν να επιτύχετε μια ομαλό και άνετο κόψιμο.

Ο καταμερισμός των μαλλιών πάνω στο κεφάλι σε μικρά τμήματα, σας επιτρέπει να πιάσετε και να κόψετε όσα μαλλιά επιθυμείτε χωρίς να ερεθίσετε το τριχωτό της κεφαλής και να έχετε μεγαλύτερη ακρίβεια πάνω σε αυτό.

Βήμα 5: δώστε ένα σχήμα στον αυχένα

Για να πετύχετε μια ευκρινή γραμμή στον αυχένα αφαιρέστε τη χτένα και γυρίστε την κουρευτική μηχανή πάνω στο χέρι σας.

Σχεδιάστε προσεκτικά μια γραμμή στο πίσω μέρος του λαιμού σας και γύρω από τα αυτιά, φροντίζοντας να κατεβάσετε το ψαλίδι κάτω από τη γραμμή των μαλλιών.

Εάν δεν μπορείτε να δείτε μόνοι σας πού ακριβώς κόβετε ζητήστε από κάποιον άλλον να σας βοηθήσει, αποφύγετε να κουρευτείτε στα «τυφλά».

Βήμα 6: δώστε προσοχή στην κουρευτική μηχανή

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας μια γραμμή στο κάτω μέρος ανάμεσα στις δύο πλευρές της κεφαλής σας και χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη για να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο μεριές έχουν το ίδιο μήκος.

Μετά από κάθε χρήση, καθαρίστε την κουρευτική σας μηχανή αφαιρώντας τα υπολειπόμενα μαλλιά από τις λεπίδες με μια βούρτσα απολυμένοντας την με οινόπνευμα ή αλκοολούχα λοσιόν και απλώστε ένα λεπτό στρώμα λιπαντικού λαδιού (αν συνοδεύετε με την μηχανή) για την σωστή συντήρηση της.

Είναι δουλειά λίγων δευτερολέπτων και παρέχει ως αντάλλαγμα, χρόνια χρήση χωρίς προβλήματα.

2 top DIY θεραπείες

Για την ψαλίδα στα μαλλιά θεραπεία δεν είναι μόνο μια όπως είπαμε και πιο πάνω, παρόλα αυτά εμείς επικροτούμε τον πατροπαράδοτο φυσικό τρόπο για να αναζωογονήσετε την τρίχα. Ήρθε η ώρα να σταματήσετε την ψαλλίδα! Πως θα το κάνετε αυτό; Αρχικά, στον χώρο του σπιτιού σας και ειδικότερα στην κουζίνα σας!

Εάν δεν θέλετε να θυσιάσετε το μήκος των μαλλιών σας, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε σπιτικές, φυσικές μάσκες για να επισκευάσετε και να κλειδώσετε τις άκρες των μαλλιών σας. Εδώ σας αφήνω 2 συνταγές που θα σώσουν τα μαλλιά σας και, επιπλέον, θα αφήσουν τα μαλλιά σας πιο απαλά και πιο λεία από ποτέ!

Μάσκα για την ψαλίδα στα μαλλιά με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ιδανικό για τη διατήρηση της υγρασίας στα μαλλιά και το σφράγισμα της ψαλίδας, όπως, βέβαια και τα υπόλοιπα συστατικά.
Υλικά:
• 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
• 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (το ελαιόλαδο κάνει καλό στα μαλλιά)
• 1 κουταλιά της σούπας οργανικό μέλι, κατά προτίμηση ακατέργαστο.

Εκτέλεση:
1. Τοποθετείτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε, κάποιο μπλέντερ, έτσι, ώστε τα υλικά να αναμειχθούν ομοιόμορφα μεταξύ τους, παρόλα αυτά μπορείτε να τα ανακατέψετε και στο χέρι, με ένα κουτάλι.

3. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά μεταξύ τους, αρχίζουμε να απλώνουμε το μείγμα μας, τμηματικά πάνω στα μαλλιά μας σιγά σιγά, επιμένοντας περισσότερο στα σημεία που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

4. Απλώνουμε το μείγμα σε όλα τα μαλλιά, ιδιαίτερα, στις άκρες και στα πιο ξηρά σημεία.

5. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για περίπου 20 με 30 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με ζεστό νερό, εφαρμόζοντας κάποιο conditioner ή/και μάσκα μαλλιών, έτσι ώστε για να φυλακισθεί η υγρασία των μαλλιών και να κλείσουν τα λέπια της τρίχας.

Μάσκα με αυγά, μέλι, γιαούρτι και μπανάνα

Υλικά:
• 2 αυγά
• 1 κουταλιά της σούπας οργανικό μέλι, κατά προτίμηση ακατέργαστο
• 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
• 1 ολόκληρη μπανάνα

Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε χτυπώντας τα δύο αυγά.

2. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι και δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι.

3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε, κάποιο μπλέντερ έτσι ώστε τα υλικά να αναμειχθούν ομοιόμορφα μεταξύ τους, παρόλα αυτά μπορείτε να τα ανακατέψετε και στο χέρι, με ένα κουτάλι. Φροντίστε όμως να τα ανακατέψτε πολύ καλά μεταξύ τους, ιδιαίτερα την μπανάνα έως ότου επιτύχετε μια κρεμώδη σύσταση και να μην κάνει το μείγμα κόμπους.

4. Εφαρμόστε το μείγμα, τρίβοντας το στο τριχωτό της κεφαλής και στα υπόλοιπα μαλλιά σας και δώστε ιδιαίτερη βάση, στις άκρες και στα πιο ξηρά σημεία.

5. Αφήστε το να δράσει πάνω στο κεφάλι, για τουλάχιστον είκοσι λεπτά.

6. Ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό, εφαρμόζοντας κάποιο conditioner ή/και μάσκα μαλλιών, έτσι ώστε για να φυλακισθεί η υγρασία των μαλλιών και να κλείσουν τα λέπια της τρίχας.

Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω μάσκες ευλαβικά, 1 με 2 φορές την εβδομάδα, για καλύτερα αποτελέσματα και δείτε να μαλλιά σας να μεταμορφώνονται και να λάμπουν.

Μπορείτε να προσθέσετε σε όλες αν θέλετε επιπλέον έλαια όπως: έλαιο αργκάν, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, δαφνέλαιο,

Προϊόντα για την ψαλίδα στα μαλλιά

Για εσάς που ξέρετε όλα τα μυστικά για την περιποίηση μαλλιών συγκεντρώσαμε τα καλύτερα προϊόντα για την ψαλίδα στα μαλλιά που κυκλοφορούν στην αγορά!
Κοντίσιον για σπασμένες άκρες
1. Living Proof – Perfect Hair Day Fresh Cut Split End Mender Cream

Η Perfect Hair Day Fresh Cut Split End Mender Cream της Living Proof είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα μετά από ένα κούρεμα.

Τα μαλλιά με σπασμένες άκρες (κοινώς ψαλίδα), σφραγίζονται και επουλώνονται, χάρη στην τεχνολογία Instant Zip της Living Proof που περιέχει στο εσωτερικό του.

Διατηρεί τα μαλλιά λεία και ενυδατωμένα, δημιουργώντας ένα λείο και γυαλιστερό φινίρισμα.

• Είναι μια ελαφριά και γρήγορη απορροφητική λοσιόν που σφραγίζει και θεραπεύει αμέσως τα σπασμένα άκρα.
• Είναι ιδανική για κάθε τύπο μαλλιών.
• Διατηρεί τα μαλλιά απαλά και γυαλισμένα.
• Μιμείται την εμφάνιση ενός φρέσκου κουρέματος με άμεση σφράγιση και λείανση των άκρων.

Ορός για άκρες

2. Kerastase – Elixir Ultime L’Huile Originale

Το Elixir Ultime L’Huile Originale της Kerastase είναι ένα ευέλικτο λάδι με πολλαπλά οφέλη για τα μαλλιά σας. Τους παρέχει προστασία, θεραπεία και αντοχή.

Διαθέτει θερμοπροστασία που φθάνει μέχρι και τους 200 βαθμούς όταν χρησιμοποιούνται θερμικά εργαλεία styling.
Παρέχει έλεγχο κατά του φριζαρίσματος, δίνει μια εκτυφλωτική λάμψη στα μαλλιά σας, και βοηθάει να μειωθεί η εμφάνιση της ψαλίδας.

Το Elixir Ultime έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζεται μόνο στα μήκη των μαλλιών σας ,για να ενισχύει τη λάμψη τους, να σφραγίζει τις σπασμένες άκρες των μαλλιών και για να βοηθά με τον έλεγχο του φριζαρίσματος.

Σαμπουαν για ψαλίδα3. L’Oreal Paris Elvive – Dream Lengths Restoring Shampoo for Long, Damaged Hair

Το σύστημα σαμπουάν Elvive Dream Lengths της L’oreal Paris φροντίζει για τα μακριά μαλλιά. Το Dream Lengths Restoring Shampoo αποκαθιστά εμφανώς τις ζημιές.

Το Dream Lengths Shampoo επιδιορθώνει έντονα τα μήκη μέχρι τις άκρες. Πείτε αντίο στα αραιωμένα, κατεστραμμένα μήκη με αυτό το κοκτέιλ Dream Keratin and Castor Oil.

Η φόρμουλά του περιέχει ένα ισχυρό κοκτέιλ:
• VEGETAL KERATIN (φυτική κερατίνη), που επιδιορθώνει τα μαλλιά στις άκρες.
• CASTOR OIL (καστορέλαιο), που θρέφει, προσθέτει λάμψη και βοηθά στη διατήρηση των μακριών μαλλιών.
• VITAMINS (Βιταμίνες για μαλλιά) που τα κάνουν πολύ πιο δυνατά.

Προϊόντα για την ψαλίδα στα μαλλιά

4. Schwarzkopf Professional – BC Bonacure Peptide Repair Rescue Conditioner, spray κ.λπ.

Όλη η σειρά BC Bonacure Peptide Repair Rescue είναι εξαιρετική, ειδικότερα το conditioner της Schwarzkopf Professional είναι ένα τέλειο μαλακτικό για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Το conditioner, αγκαλιάζοντας τις τρίχες των μαλλιών σας, βελτιώνει την ελαστικότητα τους και ενισχύει την τρίχα τους, διευκολύνοντας, παράλληλα το χτένισμα των μαλλιών.

Τα μαλλιά σας θα βελτιωθούν, αφήνοντας τα απαλά και χαρίζοντας τα μια λαμπερή και υγιή όψη.

• Είναι κατάλληλο για κατεστραμμένα μαλλιά.
• Προσθέτει λάμψη.
• Βελτιωμένη την ελαστικότητα των μαλλιών.
• Διευκολύνει το ξεμπλοκάρισμα των κόμπων.
• Αποκαθιστά τα κατεστραμμένα μαλλιά.

Τι είναι η ψαλίδα στα μαλλιά - αντιμετωπίστε την με αυτές τις μάσκες

5. Moroccanoil – Restorative Hair Mask

Η Restorative Hair Mask της Moroccanoil είναι μια μάσκα μαλλιών πλούσια σε πρωτεΐνες, με έλαιο αργάν που αποκαθιστά και βοηθά στην επιδιόρθωση των ξηρών και εξασθενημένων μαλλιών για τη βελτίωση της υφής, της ελαστικότητας και της ευελιξίας τους.

Η υψηλής απόδοσης, επαναστατική φόρμουλα που διαθέτει, πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως το λάδι argan, το βούτυρο καριτέ, την αναδομητική κερατίνη και τα λιπαρά οξέα την καθιστούν θαυμάσια επιλογή για την ανοικοδόμηση της δύναμης και της ελαστικότητας των μαλλιών.

Η Moroccanoil Restorative Hair Mask είναι αρωματισμένη με την χαρακτηριστική μυρωδιά του Moroccanoil, ένα εξωτικό μείγμα πικάντικων αρωματικών κεχριμπαριών και γλυκών λουλουδιών.

Η συμβουλή μας – προτιμήστε το κομμωτήριο

Για την ψαλίδα μαλλιών αντιμετώπιση που επιφέρει 100% αποτέλεσμα είναι το κομμωτήριο!

Ο κομμωτής θα σας εξηγήσει τις επιλογές που έχετε μια προς μία και θα σας καθοδηγήσει ώστε να διαλέξετε την κατάλληλη για τα μαλλιά σας. Ακόμα μπορεί να σας προτείνει και θεραπείες που δουλεύει οι οποίες θα βοηθήσουν στην ψαλίδα όπως botox μαλλιών.

Πολλά κομμωτήρια διαθέτουν και ένα ειδικό μηχάνημα για την ψαλίδα. Όπου ο ειδικός βάζει ολόκληρη την τούφα μέσα και αυτό παίρνει μόνο την ψαλίδα χωρίς να πάρει το μήκος.

Ένα καλό κόλπο είναι να έχετε πάντα μαζί σας μια φωτογραφία στο κινητό με το κούρεμα που σας ενδιαφέρει, είναι μια εξαιρετικά ιδέα για να γίνει κατανοητό αυτό που ζητάτε.

Η διαδικασία που ακολουθούν στα κομμωτήρια έχει ως εξής:

• Ο κομμωτής/ρια θα λούσει τα μαλλιά σας και θα τα σαπουνίσει εάν χρειαστεί. Τα περισσότερα επαγγελματικά κομμωτήρια λούζουν τα μαλλιά σας με σαμπουάν πριν τα κόψετε. Πολλά το χρεώνουν σαν κάποια εξτρά υπηρεσία οπότε καλό είναι να το ξεκαθαρίσετε αυτό από πριν.

• Το κούρεμα των μαλλιών σας ξεκινά και ο κομμωτής αρχίζει να δίνει στα μαλλιά σας, ένα καλύτερο σχήμα.

• Μετά το κόψιμο, ο κομμωτής θα στεγνώσει τα μαλλιά σας και θα τα δώσει κάποιο στυλ, αυτό πολλοί το χρεώνουν επιπλέον σαν χτένισμα (φορμάρισμα) οπότε καλό είναι να το έχετε ξεκαθαρίσει και αυτό.

• Το τελευταίο μέρος της διαδικασίας θα ήταν οι συμβουλές που θα σας δώσει ο κομμωτής σχετικά με την περιποίηση και την μετέπειτα φροντίδα των μαλλιών σας, μπορεί να σας προτείνει να αγοράσετε και κάποιο προϊόν καθώς συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες – να προτιμάτε επαγγελματικά προϊόντα.

Μεγαλύτερο ή μικρότερο, κάθε κομμωτήριο ακολουθεί μια απλή, συγκεκριμένη διαδικασία κοπής των μαλλιών. Εξαρτάται από εσάς τι αποτέλεσμα θέλετε να έχετε ή εάν χρειάζεστε κάποιες επιπλέον υπηρεσίες.

Οι τιμές του κουρέματος των μαλλιών γενικά ποικίλλουν πολύ, συχνά τα σαλόνια με υψηλότερη φήμη χρεώνουν περισσότερο.

Οι τιμές ξεκινούν από 5€ στα λιγότερο δημοφιλή κομμωτήρια και ανεβαίνουν χωρίς να υπάρχει όριο. Ο μέσος όρος για κούρεμα με ψαλίδι είναι στα 15€, ενώ 25€ κοστίζει το τριμάρισμα με ειδικό εργαλείο κοπής της ψαλίδας.

Αυτή ήταν λοιπόν, λίγο – πολύ, η όλη διαδικασία κουρέματος των μαλλιών σας στο κομμωτήριο. Βεβαιωθείτε ότι οι χτένες και οι βούρτσες που χρησιμοποιούνται από τους κομμωτές και τους στυλίστες στα σαλόνια ομορφιάς και στα κομμωτήρια, είναι λείες, μαλακές και με στρογγυλεμένες τις άκρες για να μην καταστρέφουν τα μαλλιά σας.

Εν ολίγοις, αφού είδαμε πως δημιουργείται η ψαλίδα στα μαλλιά καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνισή της.
Φροντίστε τις καθημερινές συνήθειες των μαλλιών σας και όταν δείτε, ότι έχετε σπασμένα άκρα, πηγαίνετε κατευθείαν στο κομμωτήριο. Μέχρι τότε, μπορείτε να ακολουθήσετε μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών που να διατηρεί την καλή υγεία τους και την καλή τους εμφάνιση, μέχρι να μπορέσετε να τα εμπιστευτείτε πάνω στα χέρια των επαγγελματιών. Στην τελική, αυτοί ξέρουν καλύτερα!

Adblock
detector